G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

Massåtgärder

Med massåtgärder i Google Taggstyrning kan du utföra vissa åtgärder på flera objekt samtidigt. Massåtgärder kan utföras på sökresultat och i tabellerna för taggar, utlösare, klienter och variabler. Massåtgärder kan utföras på de flesta objekt som visas i sökresultaten för Taggstyrning.

Tillgängliga åtgärder varierar beroende på objekttyp:

Åtgärd Ikon Finns för
Redigera utlösare Taggar
Pausa Taggar
Sluta pausa Taggar
Flytta till mapp Taggar, utlösare, variabler, klienter
Radera Taggar, utlösare, variabler, klienter, zoner, mallar

Redigera taggutlösare

Massredigeringar av utlösare är tillgängliga för valda taggar. Så här massredigerar du utlösare:

1. Välj en eller flera taggar på en lista.
  2. Klicka på Redigera utlösare .
  3. Markera eller avmarkera aktiveringsutlösare på listan. Kryssrutorna anger åtgärden:
    • Utlösaren används på alla valda taggar.
    • Utlösaren tas bort från alla valda taggar.
    • Vissa valda taggar innehåller denna utlösare. Inga ändringar av dessa utlösare görs.
  4. Valfritt: I avsnittet Aktiveringsutlösare klickar du på ikonen Lägg tillför att lägga till utlösare på listan. Justera åtgärden enligt beskrivningen i steg 3.
  5. Valfritt: I avsnittet Undantag klickar du på ikonen Lägg till för att lägga till utlösarundantag på listan. Justera åtgärden enligt beskrivningen i steg 3.
  6. Klicka på Spara.

Pausa taggar

Du kan snabbt pausa och återaktivera flera taggar på en lista:

1. Välj en eller flera taggar på en lista.
  2. Klicka på ikonen om du vill pausa eller återaktivera de markerade taggarna.
    • Om någon av de valda taggarna inte har pausats klickar du på pausikonen för att pausa de valda taggarna.
    • Om alla valda taggar är i ett pausläge klickar du på uppspelningsikonen för att aktivera de valda taggarna.

Flytta objekt till en mapp

Du kan snabbt flytta en lista med objekt till en mapp. Så här flyttar du en uppsättning objekt till en mapp:

1. Välj ett eller flera objekt på en lista.
  2. Klicka på flytta till mapp-ikon.
  3. Valfritt: Om du vill lägga till en mapp i listan klickar du på ikonen Lägg till.
  4. Välj en mapp att flytta dina objekt till.

Radera objekt

Du kan snabbt radera en lista med objekt från en mapp. Så här tar du bort en uppsättning objekt:

1. Välj ett eller flera objekt på en lista.
  2. Klicka på .