G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Bulkacties

Met bulkacties in Google Tag Manager kunt u bepaalde bewerkingen voor meerdere items tegelijk uitvoeren. Bulkacties kunnen worden uitgevoerd in zoekresultaten en in de tabellen 'Tags', 'Triggers', 'Clients' en 'Variabelen'. Bulkacties kunnen worden uitgevoerd voor de meeste items die worden weergegeven in de zoekresultaten van Tag Manager.

Welke acties er beschikbaar zijn, is afhankelijk van het type item:

Actie Icoon Beschikbaar voor
Triggers bewerken Tags
Onderbreken Tags
Hervatten Tags
Verplaatsen naar map Tags, triggers, variabelen, clients
Verwijderen Tags, triggers, variabelen, clients, zones en templates

Tagtriggers bewerken

Bulksgewijze bewerkingen van triggers zijn beschikbaar voor geselecteerde tags. Zo voert u bulksgewijze bewerkingen van triggers uit:

1. Selecteer een of meer tags in een lijst.
  2. Klik op Triggers bewerken .
  3. Selecteer of deselecteer activeringstriggers in de lijst. De selectievakjes geven de volgende acties aan:
    • Deze trigger wordt toegepast op alle geselecteerde tags.
    • Deze trigger wordt verwijderd voor alle geselecteerde tags.
    • Sommige geselecteerde tags bevatten deze trigger. Er worden geen wijzigingen in deze triggers aangebracht.
  4. Optioneel: Klik in het gedeelte Activeringstriggers op het icoon 'Toevoegen' om triggers aan de lijst toe te voegen. Pas de actie aan zoals beschreven in stap 3.
  5. Optioneel: Klik in het gedeelte 'Uitzonderingen' op het icoon 'Toevoegen' om triggeruitzonderingen aan de lijst toe te voegen. Pas de actie aan zoals beschreven in stap 3.
  6. Klik op Opslaan.

Tags onderbreken

U kunt snel meerdere tags onderbreken of hervatten via een lijst:

1. Selecteer een of meer tags in een lijst.
  2. Klik op het icoon om de geselecteerde tags te onderbreken of te hervatten.
    • Als een geselecteerde tag niet wordt onderbroken, klikt u op het icoon 'Onderbreken' om de geselecteerde tag te onderbreken.
    • Als alle geselecteerde tags zijn onderbroken, klikt u op het icoon 'Afspelen' om de geselecteerde tags te hervatten.

Items verplaatsen naar een map

U kunt snel een lijst van items naar een map verplaatsen. Zo doet u dat:

1. Selecteer een of meer items in een lijst.
  2. Klik op het icoon 'Verplaatsen naar map'.
  3. Optioneel: Klik op het icoon 'Toevoegen' om een map aan de lijst toe te voegen.
  4. Selecteer een map waar u de items naartoe wilt verplaatsen.

Items verwijderen

U kunt snel een lijst van items uit een map verwijderen. Een set items verwijderen:

1. Selecteer een of meer items in een lijst.
  2. Klik op .