Overzicht van netwerkopties

Google Surveys is beschikbaar voor onderzoekers in de landen die worden vermeld in het artikel Beschikbaarheid. Ze kunnen onze enquêtes targeten op verschillende landen en 2 verschillende doelgroeptypen. Google Surveys 360 is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada.

Google Surveys biedt 2 panels met respondenten:

• Internetgebruikers die content lezen op een netwerk van sites waarvan de webuitgevers gebruikmaken van Google Opinion Rewards voor uitgevers (beschikbaar in alle ondersteunde landen).
  • App-gebruikers die zich aanmelden voor advertentie-indelingen met beloning in het netwerk van app-uitgevers van Google AdMob (beschikbaar in alle ondersteunde landen).

Binnen deze panels bieden we voor sommige landen gestratificeerde steekproeven en representatieve weging, willekeurige steekproeven en representatieve weging voor andere landen en willekeurige steekproeven zonder weging voor de landen waarvoor geen populatiegegevens beschikbaar zijn. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de beschikbaarheid van onze netwerken, weging en talen per land. U vindt een complete beschrijving van de Google Surveys-panels en -methodologie in deze whitepaper en in het productoverzicht. Houd er rekening mee dat de whitepapers geen informatie bevatten over ons nieuwste netwerk, app-uitgevers voor advertentie-indelingen met beloning. Bekijk dit artikel rechtstreeks voor meer informatie over het netwerk en de meest actuele informatie over onze targetingmethodologie per land.

U heeft in Google Surveys niet de optie om enquêtes te mailen naar een lijst met contacten, maar u kunt dit wel doen via Google Formulieren. U verstuurt dan enquêtes met een link naar uw formulier en kunt de resultaten vervolgens automatisch aan een spreadsheet laten toevoegen om ze te beoordelen. Het enige wat u nodig heeft, is een Google-account om Google Drive te gebruiken.

Klik op de onderstaande links voor meer informatie:

In de volgende tabel vindt u de taal, de weging en de netwerkbeschikbaarheid voor elk land.

Land Taal Webuitgevers beschikbaar (Google Opinion Rewards voor uitgevers) App-uitgevers beschikbaar (AdMob) Weging beschikbaar
Algerije Frans Ja Ja
Argentinië Spaans Ja Ja Ja
Australië Engels Ja Ja Ja
Oostenrijk Duits Ja Ja Ja
België

Frans

Ja Ja Ja
Bolivia Spaans Ja Ja
Brazilië Portugees Ja Ja Ja
Canada Engels Ja Ja Ja
Chili Spaans Ja Ja Ja
Colombia Spaans Ja Ja Ja
Costa Rica Spaans Ja Ja Ja
Denemarken Deens Ja Ja Ja
Dominicaanse Republiek Spaans Ja Ja Ja
Ecuador Spaans Ja Ja Ja
El Salvador Spaans Ja Ja Ja
Finland Fins Ja Ja Ja
Frankrijk Frans Ja Ja Ja
Duitsland Duits Ja Ja Ja
Ghana Engels Ja Ja
Griekenland Grieks Ja Ja Ja
Guatemala Spaans Ja Ja Ja
Hongkong

Engels

Ja Ja Ja
Hongarije Hongaars Ja Ja Ja
India Engels Ja Ja Ja
Indonesië Indonesisch Ja Ja Ja
Ierland Engels Ja Ja Ja
Italië Italiaans Ja Ja Ja
Japan Japans Ja Ja Ja
Kenia Engels Ja Ja Ja
Korea (Zuid) Koreaans Ja Ja Ja
Maleisië Engels Ja Ja Ja
Mexico Spaans Ja Ja Ja
Marokko Frans Ja Ja Ja
Nederland Nederlands Ja Ja Ja
Nieuw-Zeeland Engels Ja Ja Ja
Nigeria Engels Ja Ja Ja
Noorwegen Noors Ja Ja Ja
Pakistan Engels Ja Ja Ja
Paraguay Spaans Ja Ja
Peru Spaans Ja Ja Ja
Filipijnen Engels Ja Ja Ja
Polen Pools Ja Ja Ja
Portugal Portugees Ja Ja Ja
Rusland Russisch Ja Ja Ja
Singapore Engels Ja Ja Ja
Zuid-Afrika Engels Ja Ja Ja
Spanje Spaans Ja Ja Ja
Zweden Zweeds Ja Ja Ja
Zwitserland

Duits

Ja Ja Ja
Taiwan Traditioneel Chinees Ja Ja Ja
Thailand Thai Ja Ja Ja
Turkije Turks Ja Ja Ja
Oeganda Engels Ja Ja
Verenigde Arabische Emiraten Engels Ja Ja Ja
Verenigd Koninkrijk Engels Ja Ja Ja
Verenigde Staten Engels Ja Ja Ja
Uruguay Spaans Ja Ja Ja
Venezuela Spaans Ja Ja Ja
Vietnam Vietnamees Ja Ja Ja

Targeting en steekproeftypen: representatief, gewogen en niet-representatief

Targetingmogelijkheden worden bepaald door het netwerk van de respondent. De weging is afhankelijk van de beschikbaarheid van populatiegegevens voor een bepaald land. In dit gedeelte worden de nuances per netwerk uitgelegd, terwijl in het vorige gedeelte de netwerk- en wegingsbeschikbaarheid per land werden toegelicht.

Bij een gestratificeerde steekproef met representatieve weging worden voor de bevolking van een land ground truth-gegevens gebruikt voor 3 demografische dimensies (leeftijd, geslacht en geografie) en wordt geprobeerd de enquêtedoelgroep aan te passen aan de demografische verdeling voor een land. Google Surveys gebruikt ook weging achteraf voor een betere weerspiegeling van de doelpopulatie. We gebruiken het internetsupplement van de Current Population Survey (CPS) van het US Census Bureau als ground truth-gegevens in de Verenigde Staten. In andere landen gebruiken we een combinatie van overheidsgegevens en interne gegevensbronnen van Google.

Bij willekeurige steekproeven met representatieve weging wordt geen garantie geboden voor wat betreft leeftijd, geslacht of subregio van de gebruikers binnen een land, maar worden de resultaten wel gewogen nadat de enquête is afgerond. Dit gebeurt op voorwaarde dat we beschikken over ground truth-gegevens voor het land en dat de demografische kenmerken binnen de enquêtesteekproef niet te veel verschillen van die in onze ground truth-dataset. Meer informatie over onze wegingsmethode vindt u hier). In de onderstaande tabel kunt u controleren of weging beschikbaar is voor een land. We targeten deze enquêtes op alle beschikbare gebruikers die zich in het doelland bevinden en die de taal spreken waarin uw enquête is opgesteld (op basis van de taalinstellingen van hun browser). Dit zorgt voor een hogere mate van steekproefvertekening, maar wanneer weging mogelijk is, kunnen deze enquêtes toch nuttig zijn om trends van cycli binnen een populatie te analyseren.

Bij willekeurige steekproeven zonder weging wordt geen garantie geboden voor wat betreft leeftijd, geslacht of subregio van de gebruikers binnen een land. We proberen de steekproef ook niet opnieuw te wegen vanwege een gebrek aan beschikbare populatiegegevens. Dit zorgt voor een hoge mate van steekproefvertekening en de resultaten moeten uiterst zorgvuldig worden gebruikt om trends te analyseren of conclusies te trekken over de bredere populatie. Alle netwerken gebruiken deze methode wanneer er geen populatiegegevens beschikbaar zijn (zoals aangegeven in de bovenstaande tabel).

In de volgende tabel ziet u informatie voor elk land waarin we gebruikers kunnen enquêteren en welk steekproeftype we gebruiken.

Netwerk Steekproeftype Beschikbaarheid
Google Opinion Rewards voor uitgevers Gestratificeerde steekproeven met representatieve weging Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Japan, Mexico, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
Willekeurige steekproeven met representatieve weging Alle andere landen waar weging beschikbaar is
App-uitgevers (AdMob) Willekeurige steekproeven met representatieve weging Alle landen waar weging beschikbaar is

Targeting op algemene bevolking of geselecteerde netwerken

U kunt Android-gebruikers of de algemene bevolking targeten voor landen waar beide beschikbaar zijn (bekijk de bovenstaande tabel met landen). Als u voor Algemene bevolking kiest, bepalen we automatisch of u respondenten kunt werven via doelgroepen van uitgevers van mobiele apps (via AdMob-indelingen voor advertenties met beloning) of via webuitgeversdoelgroepen (via Google Opinion Rewards voor uitgevers), afhankelijk van de verschillende componenten van het onderwerp van uw enquête. De volgende criteria worden gebruikt om te bepalen of ons mobiele of app-uitgeversnetwerk geschikt is. Als dat mogelijk is, geven we de prioriteit aan enquêtes in ons app-uitgeversnetwerk vanwege het grotere bereik bij een vergelijkbare representativiteit van de bevolking:

• Lengte van enquêtes: Enquêtes met 5 vragen of minder zijn geschikt voor ons app-uitgeversnetwerk. Langere enquêtes worden uitgezet binnen ons webuitgeversnetwerk.
  • Enquêtevragen: Ons app-uitgeversnetwerk ondersteunt indelingen voor vragen met meerdere antwoorden, vragen met één antwoord en open vragen (met en zonder afbeeldingen voor de 3 indelingen), maar we blijven werken aan uitbreiding van de verschillende vraagindelingen.
  • Eén taal: Tweetalige enquêtes worden niet ondersteund in ons app-uitgevers- of ons webuitgeversnetwerk.
  • Targeting op landniveau: Gedetailleerdere geografische targeting (bijvoorbeeld op staat) wordt momenteel niet ondersteund door ons app-uitgeversnetwerk en is mogelijk via ons webuitgeversnetwerk.

Standaardenquêtes over tevredenheid over websites zijn momenteel alleen beschikbaar in Engelstalige markten. U kunt uw eigen aangepaste enquête over tevredenheid over website maken in een van de talen waarin targeting op de algemene bevolking en Android-smartphonegebruikers beschikbaar is (zoals Engels, Spaans, Portugees, Duits, Italiaans, Nederlands en Japans). Houd er rekening mee dat aangepaste enquêtes over tevredenheid over websites niet gratis zijn.