Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Tijdens een game schakelen tussen schermen

Je kunt tijdens het gamen makkelijk schakelen tussen schermen zonder de game te hoeven sluiten. Als je tussen schermen schakelt, wordt de huidige status van je game 15 minuten lang opgeslagen.

Voor de volgende schermen is het mogelijk om tijdens het gamen van scherm te wisselen:

Lees meer informatie over hoe je je Stadia-controller koppelt aan een scherm. Ga voor een lijst met ondersteunde apparaten naar Gamepads en schermen die geschikt zijn voor Stadia.
Een game verplaatsen naar een tv

Stel het tv- of streamingapparaat in dat je wilt gebruiken en verbind deze met je wifi-netwerk voordat je de gameplay naar een (andere) tv schakelt.

1. Houd de Stadia-knop Stadia-knop op je Stadia-controller 4 seconden ingedrukt om de controller uit te zetten. Als je controller met een USB-C®-kabel is aangesloten op het eerste apparaat, kun je deze gewoon loskoppelen.
  2. Houd de Stadia-knop Stadia-knop op je Stadia-controller ingedrukt tot deze 2 keer trilt om weer naar de koppelingsstand te gaan.
    • Als je een bluetooth®-controller gebruikt, koppel je deze aan je Google TV, Android TV of een voor Stadia geschikte smart-tv die bluetooth ondersteunt.
  3. Log op de gewenste tv in op je Stadia-account.
    • Als je schakelt naar een Chromecast Ultra, stel dan eerst je Stadia-controller in op de Chromecast Ultra. Gebruik de Stadia-controller om de koppelingscode in te voeren die wordt weergegeven in de sfeerstand op de tweede tv en kies vervolgens het account waarop je wilt inloggen.
    • Als je schakelt naar een Google TV, Android TV of een smart-tv die geschikt is voor Stadia, gebruik je een bluetooth-controller of de afstandsbediening van je tv om Stadia te starten. Druk op de afstandsbediening op Terug Terug om naar je account te schakelen. Als je een Stadia-controller wilt gebruiken, koppel je deze aan je scherm voordat je een game start.
  4. Start de game die je op het eerste apparaat aan het spelen was.

Opmerking: Als je schakelt vanaf een tv met Chromecast Ultra, blijft Stadia 15 minuten lang geopend op die tv om vervolgens af te sluiten en het sfeerstandscherm van Chromecast Ultra weer te geven.

Een game verplaatsen naar een computer
  1. Houd op de Stadia-controller de Stadia-knop Stadia-knop 4 seconden ingedrukt om deze uit te zetten.
  2. Open op je computer een Chrome-browservenster en log in op je account op stadia.com.
  3. Als je draadloos wilt spelen met een Stadia-controller:
    1. Houd de Stadia-knop Stadia-knop op je Stadia-controller ingedrukt tot deze 2 keer trilt om weer naar de koppelingsstand te gaan.
    2. Koppel je controller draadloos aan je computer.
  4. Als je je Stadia-controller met een USB-C-kabel aansluit op een beschikbare USB-poort op je computer, gaat de controller automatisch aan.
  5. Start de game die je op het eerste apparaat aan het spelen was.
Een game verplaatsen naar een mobiel apparaat

Opmerking: Ga voor een lijst met ondersteunde apparaten naar Gamepads en schermen die geschikt zijn voor Stadia.

1. Houd de Stadia-knop Stadia-knop op je Stadia-controller 4 seconden ingedrukt om de controller uit te zetten.
  2. Open de Stadia-app Stadia-icoon op je mobiele Android-apparaat.
    • Als je een iPhone of iPad hebt, volg je deze instructies om Stadia toe te voegen aan je startscherm. Tik vervolgens op het Stadia-icoon Stadia.
  3. Als je draadloos wilt spelen met een Stadia-controller:
    1. Houd de Stadia-knop Stadia-knop op je Stadia-controller ingedrukt tot deze 2 keer trilt om weer naar de koppelingsstand te gaan.
    2. Koppel de Stadia-controller aan je mobiele apparaat.
  4. Optioneel: Je kunt een USB-C-kabel gebruiken om je Stadia-controller te verbinden met een mobiel Android-apparaat. De Stadia-controller wordt automatisch aangezet.
  5. Gebruik de Stadia-controller, een geschikte gamepad of het touchscreen op je mobiele apparaat om de game te starten die je op het eerste scherm aan het spelen was.

Opmerking: Als je geen controller verbindt met je mobiele apparaat, gebruik dan de touch-gamepad om games te spelen via het touchscreen van je mobiele apparaat.

BLUETOOTH is een gedeponeerd handelsmerk Bluetooth SIG, Inc.

IPHONE, IPAD, MACOS en SAFARI zijn handelsmerken van Apple Inc.

LINUX is het gedeponeerde handelsmerk van Linus Torvalds.

USB-C is een gedeponeerd handelsmerk van het USB Implementers Forum.

WINDOWS is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.