Privacyinstellingen van Stadia

In het menu met privacyinstellingen van Stadia kun je onder andere instellen wie je online status kan checken, vriendschapsverzoeken kan sturen en jou kan uitnodigen voor games. Je kunt ook wijzigen wie toegang heeft tot je games-activiteit en -statistieken.

Je Stadia-naam en -avatar zijn openbaar.

Privacyinstellingen aanpassen

In de Stadia-app

1. Open de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat.
  2. Tik rechtsboven in het startscherm op je avatar.
  3. Tik op Privacy.
  4. Kies voor elke instelling hoe toegankelijk je wilt zijn. Je ziet verschillende opties, zoals Niemand, Alleen jij, Vrienden, Vrienden en hun vrienden, Alle spelers en Openbaar. Niet alle instellingen hebben al deze opties.

Op stadia.com

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Klik rechtsboven op je avatar.
  3. Klik op Stadia-instellingen en dan Privacy.
  4. Kies voor elke instelling hoe toegankelijk je wilt zijn. Je ziet verschillende opties, zoals Privé, Vrienden, Vrienden en hun vrienden, Alle spelers en Openbaar. Niet alle instellingen hebben al deze opties.

Spelers zonder uitnodiging laten deelnemen aan je multiplayer-game

Bij multiplayer-games zoals Far Cry 6 kunnen andere spelers rechtstreeks vanuit je profiel deelnemen aan je game zonder dat je ze een uitnodiging hoeft te sturen. Deze functie is alleen in bepaalde games beschikbaar en staat standaard uit.

Als je dit wilt aanzetten, ga je naar je privacyinstellingen en zet je de schakelaar onder Je activiteit en dan Huidige game op Aan. Als je wilt wijzigen wie kan deelnemen aan games via je profiel, kies je Alle spelers of Vrienden. Alleen spelers in de groep die je selecteert, kunnen deelnemen aan je game.

Voorkomen dat spelers deelnemen

Als je niet wilt dat andere spelers zonder uitnodiging deelnemen aan je game, ga je naar je privacyinstellingen en zet je de schakelaar onder Je activiteit en dan Huidige game op Uit. Je kunt ook Alleen jij of Privé selecteren in het dropdownmenu.