Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Een groep maken of lid worden van een bestaande groep

In groepen kun je communiceren met andere spelers via spraak- en tekstchats, zelfs als je op dat moment niet in een game zit. Je kunt een microfoon op je apparaat, Stadia-controller of computer aansluiten om met elkaar te communiceren. Je kunt ook een gamelink naar groepsleden sturen, zodat je samen games kunt spelen of streams met gameplay online kunt delen.

Groepen zijn momenteel beschikbaar op je tv en op stadia.com. Je kunt ook andere spelers uitnodigen om games met een online multiplayer-modus te spelen, zelfs als de spelers geen lid zijn van je groep.

Opmerking: Als je een account onder toezicht gebruikt, kun je geen openbare groepen maken of eraan deelnemen zonder een uitnodiging.

Een openbare groep zoeken en eraan deelnemen (alleen op stadia.com)

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
    • Druk op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt.
  3. Selecteer Groepen.
  4. Zoek een groep en selecteer deze en dan selecteer Deelnemen aan groep.

Deelnemen aan een privégroep

Voordat je kunt deelnemen aan een privégroep, moet een groepslid je een uitnodiging sturen of een link met je delen. Als je op een uitnodiging wilt reageren, druk je op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller (of op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt).

Een openbare groep starten (alleen op stadia.com)

Nadat je een openbare groep hebt gemaakt op stadia.com, kunnen andere spelers de groep vinden en er zonder uitnodiging aan deelnemen. Als je genoeg andere spelers hebt gevonden, wordt de groep automatisch privé.

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
    • Druk op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt.
  3. Selecteer Groepen en dan Een groep starten en dan Openbare groep.
  4. Zoek of selecteer de game die je wilt spelen, typ een groepsbeschrijving en selecteer daarna het aantal andere spelers dat je wilt toevoegen aan de groep.
  5. Selecteer Groep starten.

Een privégroep starten

Spelers moeten een uitnodiging van een groepslid accepteren of een link gebruiken om lid te worden van een privégroep.

Op een tv

1. Log in op je Stadia-account op je tv.
  2. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
  3. Selecteer Een groep starten.
  4. Selecteer een of meer spelers die je wilt uitnodigen.
  5. Selecteer Uitnodigen bovenaan.

Op stadia.com

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
    • Druk op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt.
  3. Selecteer Groepen en dan Een groep starten en dan Privégroep.
  4. Klik naast de naam van een speler op Uitnodigen Uitnodigen.
    • Je kunt ook zoeken naar spelers die je wilt uitnodigen.

Een gamelink naar je groep sturen

Als je de groepsleider bent, kun je een gamelink naar je groepsleden sturen zodat ze met je kunnen meedoen aan een game:

1. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
    • Druk op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt.
  2. Selecteer Spelen met groep.

Elk lid van de groep kan de gamelink later openen via het groepsmenu. Selecteer Gamelink opnieuw sturen om de link opnieuw te sturen.

Spelers uitnodigen voor je groep met een link

1. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
    • Druk op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt.
  2. Selecteer Groep bekijken en dan Uitnodigingslink kopiëren.

Als je 'Link gekopieerd' ziet, plak je de link ergens waar je vrienden die kunnen vinden.

Groepsinstellingen wijzigen

Je kunt bijvoorbeeld audio-opties wijzigen, het geluid van spelers uitzetten, ze verwijderen, tekstberichten naar de groep sturen of een nieuwe groepsleider instellen:

1. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
    • Druk op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt.
  2. Selecteer Groep bekijken.

Dit zijn een aantal van de instellingen die je kunt wijzigen:

• Als je meer spelers voor je groep wilt uitnodigen, selecteer je Uitnodigen.
  • Als je het geluid van een speler wilt uit- of aanzetten, selecteer je het icoon naast de naam van de speler.
  • Als je een speler uit de groep wilt verwijderen, selecteer je de naam van een speler en dan Verwijderen uit groep.
  • Als je een nieuwe groepsleider wilt instellen, selecteer je de naam van een speler en dan selecteer Instellen als groepsleider (of Instellen als leider).
  • Als je de audio van de groep wilt aanpassen, selecteer je Opties Settings icon.

Sommige instellingen kunnen alleen worden gewijzigd op stadia.com:

• Als je een privégroep openbaar wilt maken of omgekeerd, selecteer je Groep wijzigen in openbaar of Groep wijzigen in privé.
  • Als je details zoals de groepsbeschrijving wilt wijzigen, selecteer je Opties Settings icon en dan Groepsgegevens bewerken.

Groepsuitnodigingen beheren

Als je een melding voor een groepsuitnodiging mist, kun je deze vinden in het Stadia-menu:

1. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
    • Druk op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt.
    • Druk op een controller van derden op de startknop.
  2. Selecteer de groepsuitnodiging.
    • Selecteer eerst Meldingen als je meerdere uitnodigingen hebt.
  3. Kies Afwijzen of Deelnemen.

Opmerking: Groepsuitnodigingen blijven in je menu staan totdat je Afwijzen of Deelnemen kiest. Als je al deel uitmaakt van een groep wanneer je een uitnodiging ontvangt, selecteer je Van groep wisselen om je huidige groep te verlaten en deel te nemen aan de nieuwe groep. Je kunt maar in één groep tegelijk zitten.

Wijzigen wie jou groepsuitnodigingen kan sturen

Pas je privacyinstellingen aan om te wijzigen wie jou uitnodigingen kan sturen.

Een groep melden

Zo kun je een beschrijving van een openbare groep melden vanwege schending van de gedragscode van Stadia:

1. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
    • Druk op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt.
  2. Selecteer Groepen en dan selecteer de groep die je wilt melden.
  3. Selecteer Meer More en dan Groepsbeschrijving melden.

Als je een groep wilt melden waarvan je lid bent, selecteer je Groep bekijken in het menu voor sociale interactie en voer je stap 3 hierboven uit.

Groepsstream

Je kunt maximaal 9 leden van je groep uitnodigen om een stream van je gameplay te bekijken op stadia.com. Alleen leden van je groep hebben toegang tot de stream en er is tijdens het kijken geen interactie met je game mogelijk.

Opmerking: Je kunt op Stadia gameplay streamen naar groepsleden of de stream van iemand anders in de groep bekijken. Als je het allebei tegelijk wilt doen, moet je een nieuw browsertabblad openen.

Een groepsstream starten

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
    • Druk op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt.
  3. Maak een groep of word lid van een bestaande groep en dan start een game.
  4. Ga in het Stadia-menu naar het scherm Je groep.
  5. Selecteer het schermpje Delen naast je Stadia-naam.

Nadat je een groepsstream hebt gestart, kunnen leden van je groep deelnemen via het menu van de groep.

Deelnemen aan een groepsstream

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
    • Druk op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt.
  3. Maak een groep of word lid van een bestaande groep.
  4. Wacht tot iemand in de groep een groepsstream start.
  5. Selecteer het oogje Kijken naast de Stadia-naam van het groepslid.

Een groepsstream stoppen of afsluiten

• Als je een groepsstream aan het kijken bent en wilt afsluiten, klik je op het groene oogje Kijken.
  • Als je een groepsstream aan het delen bent, klik je op het groene schermpje Delen. De stream wordt gestopt voor alle kijkers in je groep.