Game-uitnodigingen en lokale multiplayer

Via het Stadia-menu kun je andere spelers uitnodigen om online multiplayer-games met je te spelen of te bepalen wat voor game-uitnodigingen je krijgt. Je kunt ook meerdere Stadia-controllers aan hetzelfde apparaat koppelen zodat je lokale multiplayer-games kunt spelen met andere spelers in dezelfde ruimte.

Opmerking: Als je pushmeldingen wilt krijgen op je mobiele apparaat als iemand je voor een game uitnodigt, ga je naar je instellingen voor meldingen in de Stadia-app Stadia icon.

Een speler uitnodigen voor een game

Op je tv

1. Start de game die je online met iemand anders wilt spelen.
  2. Open het Stadia-menu.
  3. Scroll door je vriendenlijst of door de lijst Onlangs gespeeld en selecteer de speler die je wilt uitnodigen.
  4. Selecteer Uitnodigen om te spelen in het profiel van de speler.

Op stadia.com

1. Start de game die je online met iemand anders wilt spelen.
  2. Open het Stadia-menu.
    • Druk op de Stadia-controller op de Stadia-knop Stadia-knop.
    • Druk op een computertoetsenbord op Shift + Tab.
  3. Scroll door je vriendenlijst of door de lijst Onlangs gespeeld en selecteer de speler die je wilt uitnodigen.
  4. Selecteer bovenaan het chatvenster de naam van de speler nog een keer.
  5. Selecteer Uitnodigen voor game in het profiel van de speler.

In de Stadia-app

1. Start de game die je online met iemand anders wilt spelen.
  2. Open het Stadia-menu.
    • Druk op de Stadia-controller op de Stadia-knop Stadia-knop.
    • Tik op de Stadia-knop Stadia-knop op de touch-gamepad.
  3. Selecteer onder Vrienden de speler die je wilt uitnodigen.
  4. Selecteer bovenaan het chatvenster de naam van de speler nog een keer.
  5. Selecteer Uitnodigen voor game in het profiel van de speler.

Een gamelink gebruiken om spelers uit te nodigen via je webbrowser

Als je via de Chrome-browser een game speelt op stadia.com, kun je ook een link delen met je vrienden, zodat ze met je mee kunnen doen.

Opmerking: Deze optie is momenteel niet beschikbaar in de Stadia-app Stadia icon.

1. Op een computer met Google Chrome log je in op stadia.com.
  2. Start de game die je met een vriend wilt spelen.
  3. Open het Stadia-menu.
    • Druk op de Stadia-controller op de Stadia-knop Stadia-knop.
    • Als je een toetsenbord gebruikt, druk je op Shift + Tab.
  4. Selecteer bovenaan het menu je Stadia-naam.
  5. Selecteer Link voor game-uitnodiging en dan Gamelink kopiëren.
  6. Houd Esc op het toetsenbord van je computer ingedrukt om het volledige scherm te sluiten.
  7. Plak de link op een plek waar je vrienden deze kunnen vinden.
  8. Als je wilt terugkeren naar de game, ga je naar het tabblad Stadia in je browser en selecteer je Terug naar de game.

Opmerking: Als je spelers uitnodigt om deel te nemen aan een game die geen online multiplayer-modus hebben, krijgen die spelers een foutmelding nadat ze je uitnodiging accepteren.

De game-uitnodigingen beheren die je krijgt

Je vindt je game-uitnodigingen in het Stadia-menu en je vriendenlijst. Als je op een mobiel apparaat een uitnodiging krijgt, kun je deze alleen accepteren als het apparaat Stadia-gameplay ondersteunt.

Als je een game-uitnodiging krijgt, kun je deze accepteren of weigeren:

Op je tv of op stadia.com

1. Open het Stadia-menu.
    • Druk op de Stadia-controller op de Stadia-knop Stadia-knop.
    • Druk op een computertoetsenbord op Shift + Tab.
    • Druk op een controller van derden op de startknop.
  2. Selecteer de game-uitnodiging onder je Stadia-naam.
  3. Selecteer Afwijzen of Deelnemen.

Opmerking: De uitnodiging blijft in het menu staan totdat je een optie kiest. Als je al een game speelt en een uitnodiging voor een andere game accepteert, wordt je huidige game gesloten. Als de game niet in je bibliotheek staat, kun je de uitnodiging alleen accepteren als je de game koopt en de bovenstaande stappen herhaalt.

Op je mobiele apparaat

1. Open de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat.
  2. Tik rechtsboven op Vrienden Friends icon.
  3. Tik onder Vrienden op de game-uitnodiging die je hebt gekregen en selecteer Afwijzen of Accepteren.
Opmerking: De uitnodiging blijft in het menu staan totdat je een optie kiest. Als je al een game speelt en een uitnodiging voor een andere game accepteert, wordt je huidige game gesloten. Als de game niet in je bibliotheek staat, kun je de uitnodiging alleen accepteren als je de game koopt en de bovenstaande stappen herhaalt.

Meerdere uitnodigingen beheren

1. Open het Stadia-menu.
    • Druk op de Stadia-controller op de Stadia-knop Stadia-knop.
    • Druk op een computertoetsenbord op Shift + Tab.
    • Druk op een controller van derden op de startknop.
  2. Selecteer onder je Stadia-naam de melding met een belicoon ernaast.
  3. Selecteer onder Game-uitnodigingen de uitnodiging die je wilt beheren.
  4. Kies Afwijzen of Deelnemen. De uitnodiging blijft in het menu staan totdat je een van deze opties kiest.
    • In de Stadia-app Stadia icon, kies je Afwijzen of Accepteren.

Opmerking: Als je een uitnodiging voor een game accepteert terwijl je een andere game speelt, wordt je huidige game gesloten.

Privacy en geblokkeerde spelers

In je privacyinstellingen kun je kiezen wie jou uitnodigingen kan sturen:

• Alle spelers
  • Vrienden
  • Vrienden en hun vrienden
  • Privé (niemand)

Als je problemen ondervindt bij het ontvangen van game-uitnodigingen, check je eerst deze instelling.

Als je een speler blokkeert, kan deze persoon je niet uitnodigen voor games. Je kunt geblokkeerde spelers nog wel vinden in games waarvoor je bent uitgenodigd Ze kunnen je alleen niet horen als je een microfoon gebruikt om te praten in een voicechat.

Lokale multiplayer-games

Als je games wilt spelen op Stadia die lokale multiplayer ondersteunen, koppel je meerdere Stadia-controllers aan een scherm met dezelfde koppelingscode. Als je een geschikt tv- of streamingapparaat hebt, kun je meerdere controllers van derden koppelen.

BLUETOOTH is een gedeponeerd handelsmerk Bluetooth SIG, Inc.