If you are contacting us in regards to the free Stadia Premiere Edition with the purchase of a 29.99$ game promotion, please note that emails with redemption codes and instructions will be sent within 1-2 weeks of your purchase. If it has been less than a week since your form of payment was charged, we ask that you please be patient. Please see our FAQ and T&Cs for more. Thank you!

Je Stadia-account aan je uitgeversaccount koppelen

Als je een game koopt, kan de uitgever van de game je vragen je uitgeversaccount aan je Stadia-account te koppelen. Zo kan de uitgever speciale functies aanbieden aan spelers die zijn of haar games spelen op Stadia.

De optie om je uitgeversaccount te koppelen, kan op elk moment in de game worden weergegeven. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je op het openingsscherm van de game wordt gevraagd om in te loggen op je uitgeversaccount.

Je kunt één set inloggegevens hebben per uitgever op Stadia. Die inloggegevens werken voor alle games van die uitgever.

In het Helpcentrum van Stadia kun je ook meer informatie vinden over toestemming van een uitgever om je vriendenlijst te gebruiken.

Je uitgeversaccount koppelen

Selecteer hieronder het apparaat voor meer informatie over hoe je je Stadia-account aan een uitgeversaccount koppelt. Houd er rekening mee dat per uitgever kan verschillen hoe je inlogt op je uitgeversaccount of hoe je een uitgeversaccount maakt.

Op Chromecast

Belangrijk: Je hebt een telefoon, tablet of computer nodig om de volgende stappen uit te voeren.

1. Op het tv-scherm wordt je gevraagd om je uitgeversaccount aan Stadia te koppelen. Ga op je apparaat naar de pagina om je Stadia-account te koppelen om door te gaan.
  2. Log in op je Google-account om je Stadia-account te bevestigen.

Opmerking: Dit Google-account moet zijn gekoppeld aan hetzelfde Stadia-account als waarop je de game hebt aangeschaft.

1. Als je je Stadia-account hebt bevestigd, leidt de pagina je naar de site van de uitgever. Log in op je bestaande uitgeversaccount of maak een nieuw account.
  2. Op de site van de uitgever vind je een knop waarmee je het koppelen van je account kunt bevestigen. De website laat het je weten als het koppelen van je account is bevestigd. Er kunnen ook beschikbare functies en andere informatie worden uitgelicht.
  3. Als je terugkeert naar Stadia, zou de game de status 'Ingelogd' moeten weergeven.

Met de Stadia-app

1. Op het telefoonscherm wordt je gevraagd om je uitgeversaccount aan Stadia te koppelen. Als je ervoor kiest om je account te koppelen, verlaat je de game en ga je naar de site van de uitgever.
  2. Log in op je bestaande uitgeversaccount of maak een nieuw account.
  3. Op de site van de uitgever vind je een knop waarmee je het koppelen van je account kunt bevestigen. Hierdoor word je naar de inlogpagina van je Google-account geleid om je Stadia-account te bevestigen. Als je al bent ingelogd, word je vanaf deze pagina naar de site van de uitgever geleid.

Opmerking: Dit Google-account moet zijn gekoppeld aan hetzelfde Stadia-account als waarop je de game hebt aangeschaft.

1. De site van de uitgever laat het je weten als het koppelen met je account is bevestigd.
  2. Als je terugkeert naar Stadia, zou de game de status 'Ingelogd' moeten weergeven.

Op stadia.com

1. Op het computerscherm wordt je gevraagd om je uitgeversaccount aan Stadia te koppelen. Als je ervoor kiest om je account te koppelen, verlaat je de game en ga je op een nieuw tabblad naar de site van de uitgever.
  2. Log in op je bestaande uitgeversaccount of maak een nieuw account.
  3. Op de site van de uitgever vind je een knop waarmee je het koppelen van je account kunt bevestigen. Hierdoor word je naar de inlogpagina van je Google-account geleid om je Stadia-account te bevestigen. Als je al bent ingelogd, word je vanaf deze pagina naar de site van de uitgever geleid.

Opmerking: Dit Google-account moet zijn gekoppeld aan hetzelfde Stadia-account als waarop je de game hebt aangeschaft.

1. De site van de uitgever laat het je weten als het koppelen met je account is bevestigd.
  2. Als je terugkeert naar Stadia, moet je verder gaan op volledig scherm om door te gaan. De game zou nu de status 'Ingelogd' moeten weergeven.