Stadia spelen op Chrome (stadia.com)

Je kunt een desktop of laptop gebruiken om op internet op Stadia te spelen. Je hebt alleen de nieuwste versie van de Google Chrome-browser nodig. Voordat je kunt beginnen met spelen, moet je een game claimen of kopen op stadia.com of in de Stadia-app Stadia icon.

Tip: Stadia wordt alleen officieel ondersteund in Google Chrome maar werkt misschien ook met andere Chromium-browsers, zoals Edge (versie 79 of hoger), Brave of Vivaldi. Als je problemen ondervindt met deze browsers, kun je Google Chrome proberen. Je kunt ook Stadia-games spelen op je iPhone® of iPad® met een Safari®-web-app.

Een game in je bibliotheek spelen

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Scroll omlaag naar Je bibliotheek.
    • Klik op Alles weergeven om alle games in je bibliotheek te bekijken.
  3. Klik op de game die je wilt spelen en dan klik op Spelen Stadia Play button.

Je meest recent gespeelde game starten

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. De laatste game die je hebt gespeeld, wordt bovenaan het scherm weergegeven.
  3. Klik op Spelen Stadia Play button om de game te starten.

Een game sluiten

Een game die je speelt afsluiten:

1. Open het menu Game sluiten.
    • Druk op een Stadia-controller op de Stadia-knop Stadia-knop en houd deze 1 seconde ingedrukt.
    • Houd op een computertoetsenbord de toets Esc 1 seconde ingedrukt.
    • Houd op een ondersteunde controller van derden de startknop 1 seconde ingedrukt.
      • Opmerking: Dit werkt misschien niet op alle controllers van derden.
  2. Selecteer Game sluiten.

Gamebediening instellen op stadia.com

Een controller instellen

Als je Stadia-controller al draadloos is gekoppeld aan Stadia op je tv:

1. Ga op je tv naar het Stadia-startscherm.
  2. Houd de Stadia-knop Stadia-knop 1 seconde ingedrukt en dan selecteer Controller ontkoppelen en uitschakelen.
    • Als je Stadia-controller draadloos is gekoppeld aan een mobiel apparaat, houd je de Stadia-knop Stadia-knop 4 seconden ingedrukt om de controller uit te zetten.
  3. Log op je computer via Google Chrome in op je account op stadia.com.
  4. Koppel je Stadia-controller draadloos aan je computer. Je kunt je controller ook met een USB-kabel aansluiten op de USB-poorten van je computer.
    • Tip: Als je een USB-A-naar-C-adapter gebruikt om een controller aan te sluiten op je computer, moet je ervoor zorgen dat de adapterzijde van de kabel is aangesloten op je computer. Als je een ondersteunde controller van derden gebruikt, kun je ook draadloos verbinding maken met je computer via Bluetooth®.
  5. Selecteer je een game in je bibliotheek en dan selecteer Spelen Stadia Play button om te beginnen met spelen.

Je kunt je Stadia-controller misschien niet draadloos aan je computer koppelen als je computer deel uitmaakt van een Virtual Private Network (VPN). Als je problemen hebt met koppelen, zet je VPN uit op je computer en probeer je het opnieuw. Tip: Op zakelijke/werkapparaten staat VPN misschien standaard aan.

Een muis en toetsenbord instellen

Als je een muis en toetsenbord wilt gebruiken, sluit je deze aan op je computer of maak je draadloos verbinding via bluetooth.

Als je Chrome OS gebruikt, kun je muisversnelling uitzetten via Instellingen Instellingen en danApparaat en dan Muis en touchpad.

Functietoetsen gebruiken op een Chromebook

Als je op Stadia speelt op een Chromebook met een extern toetsenbord, werken de functietoetsen mogelijk niet correct tot je de toetsenbordinstellingen van je Chromebook wijzigt:

1. Log in op je Chromebook.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd of druk op Alt + Shift + s.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer Apparaat en dan Toetsenbord.
  5. Schakel Toetsen op de bovenste rij behandelen als functietoetsen in.

Audio beluisteren en voicechat gebruiken

Je kunt een headset gebruiken om op stadia.com audio te beluisteren en voicechat te gebruiken.

• Voordat je voicechat gebruikt, moet je Chrome microfoonrechten geven.
  • Als de Stadia-controller is aangesloten op de USB-poort van je computer, kun je een headset aansluiten op de 3,5mm-audioaansluiting van de controller. Als je Stadia-controller draadloos is gekoppeld aan je computer, kun je een headset aansluiten op de 3,5mm-aansluiting van de controller of de USB-C®-poort.
  • Als je een controller van derden gebruikt, sluit je de headset rechtstreeks aan op je computer. Als je je headset op je controller aansluit, werkt voicechat misschien niet.
Als je audio van lage kwaliteit ontvangt via een headset die is aangesloten op je Stadia-controller, sluit dan eventuele extra browsertabbladen die je hebt geopend en sluit de headset rechtstreeks aan op je computer in plaats van op je controller.

Het Stadia-menu openen terwijl je speelt

Terwijl je een game speelt, open je het Stadia-menu om toegang te krijgen tot je vriendenlijst en andere sociale functies:

• Als je een Stadia-controller gebruikt, druk je op de Stadia-knop Stadia-knop.
  • Als je een toetsenbord gebruikt, druk je op Shift + Tab.
  • Als je een ondersteunde gamepad van derden gebruikt, druk je op de startknop.
    • Opmerking: Op de startknop drukken werkt mogelijk niet op alle gamepads van derden.

Lokale multiplayer-games spelen

• Als je een multiplayer-game wilt spelen, kun je een combinatie van een muis en toetsenbord en maximaal 4 controllers gebruiken die zijn verbonden met 1 computer.
  • Je kunt alle controllers via een USB-kabel aansluiten op de computer. Je hebt voor elke controller een USB-poort nodig.
    • Opmerking: Je kunt een ondersteunde gamepad van derden aansluiten op een USB-poort op je computer, of je kunt draadloos verbinding maken als bluetooth wordt ondersteund.

Schakelen van stadia.com naar je tv

Ga voor instructies naar Tijdens een game schakelen tussen schermen.

4K, HDR en 5.1 surround sound

• Maximaal 4K-gameplay wordt ondersteund op Windows-computers en Chromebooks met VP9-hardwaredecodering, een 4K-scherm en de prestatieopties ingesteld op Tot 4K.
  • 5.1 surround sound wordt ondersteund op computers die zijn aangesloten op een speakersysteem met 6 kanalen. Lees meer over hoe je problemen met surround sound op Stadia oplost.
  • HDR wordt ondersteund op tv's die de HDR10-standaard ondersteunen. HDR wordt ook ondersteund op Chromecast Ultra of Google TV- en Android TV-apparaten die geschikt zijn voor HDR.

Bekijk je streamingkwaliteit en wijzig je opties voor datagebruik (prestaties).

Prestaties

In Google Chrome of op je tv kun je prestaties bekijken die je hebt verdiend in games die je op Stadia speelt. Je kunt ook bijhouden welke prestaties je voor elke game hebt verdiend en de prestaties van andere spelers bekijken die deze zichtbaar hebben gemaakt voor jou in hun privacyinstellingen.

BLUETOOTH is een gedeponeerd handelsmerk Bluetooth SIG, Inc.

IPHONE, IPAD en SAFARI zijn handelsmerken van Apple Inc.

USB-C is een gedeponeerd handelsmerk van het USB Implementers Forum.

WINDOWS is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.