De Stadia-controller uitschakelen of resetten

Bovenaanzicht van Stadia-controller met gemarkeerde knoppen

Je kunt de Stadia-controller op verschillende manieren uitzetten, afhankelijk van of de controller via een USB-kabel is verbonden met je apparaat of draadloos via je wifi-netwerk is gekoppeld.

Als de verbinding van je controller wordt verbroken, de controller niet kan worden gekoppeld aan je scherm of je deze wilt instellen in een nieuw wifi-netwerk, kun je de controller resetten.

Tips voor het herstellen van een Stadia-controller die niet reageert

Als de verbinding van de Stadia-controller wordt verbroken of de controller niet kan worden gekoppeld aan je scherm, probeer je de volgende stappen voordat je deze uitzet of reset:

1. Gebruik een geschikte oplader en USB-C®-kabel om de Stadia-controller aan te sluiten op een voedingsbron en laad de controller 30 minuten op.
  2. Zet de fabrieksinstellingen terug op de Stadia-controller.
  3. Houd terwijl de controller uitstaat de Y-knop Y button ingedrukt en dan druk op de Stadia-knop Stadia-knop totdat de controller trilt en het statuslampje aangaat.
  4. Stel je controller in op je wifi-netwerk met de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat.
  5. Zet VPN-services (Virtual Private Network) uit die je hebt aangezet in je netwerk.
  6. Ga naar de instellingen van je wifi-router en zorg dat AP-isolatie (toegangspunt) uitstaat. Dit wordt ook wel de clientmodus of de gastmodus genoemd. Neem voor meer informatie contact op met de fabrikant van je router.
    • Opmerking: AP-isolatie staat vaak aan voor openbare netwerken op plaatsen zoals ziekenhuizen, hotels, studentenflats of bedrijfsnetwerken. Door deze instelling kunnen je Stadia-controller en Chromecast misschien niet met elkaar communiceren. Neem contact op met je netwerkbeheerder voor meer informatie als je een openbaar netwerk gebruikt.
  7. Haal de stekker van je wifi-router uit het stopcontact. Wacht minimaal 30 seconden en steek de stekker weer in het stopcontact.
  8. Zet de instelling Airtime Fairness, Airtime Quality of Multimedia Quality of Service (WMM) uit op je router. De naam van deze instelling verschilt afhankelijk van de fabrikant van je router.

De Stadia-controller uitzetten

Vanuit het Stadia-menu bij een draadloze koppeling

1. Houd de Stadia-knop Stadia-knop ingedrukt totdat je een menu op het scherm ziet.
  2. Selecteer Controller uitschakelen.
  3. De controller trilt en wordt uitgeschakeld.
  4. Als je de controller weer wilt inschakelen, houd je de Stadia-knop Stadia-knop ingedrukt totdat de controller trilt.

Aangesloten met een USB-C-kabel of draadloos gekoppeld

Als de controller met een USB-kabel is aangesloten op je apparaat, koppel je die los. De controller wordt dan automatisch uitgeschakeld. Als je controller draadloos is gekoppeld of is aangesloten via een USB-kabel, kun je de controller ook uitschakelen met de Stadia-knop Stadia-knop.

1. Houd de Stadia-knop Stadia-knop 4 seconden ingedrukt.
    • De controller gaat trillen en het statuslampje gaat uit.
  2. De controller weer inschakelen:
    1. Voor een bedrade verbinding sluit je de controller weer aan op je computer of mobiele apparaat.
    2. Voor een draadloze koppeling houd je de Stadia-knop Stadia-knop ingedrukt totdat de controller trilt.

De Stadia-controller resetten

Voorkomen dat de Stadia-controller automatisch wordt gekoppeld

Als je de controller inschakelt, kun je voorkomen dat deze automatisch wordt gekoppeld aan het laatste apparaat waarmee deze was verbonden:

1. Zorg ervoor dat de Stadia-controller is uitgeschakeld.
    • Als de controller aanstaat, houd je de Stadia-knop Stadia-knop 4 seconden ingedrukt om de controller uit te zetten.
  2. Houd de Stadia-knop Stadia-knop 3 seconden ingedrukt totdat de controller 2 keer trilt.
  3. Nu kun je een nieuwe koppelingscode invoeren.
Nieuwe wifi-gegevens gebruiken met de Stadia-controller

Je kunt de Stadia-controller instellen op een ander wifi-netwerk:

1. Zorg ervoor dat de Stadia-controller is uitgeschakeld.
    • Als de controller aanstaat, houd je de Stadia-knop Stadia-knop 4 seconden ingedrukt om de controller uit te zetten.
  2. Houd de Y-knop Y button ingedrukt.
  3. Houd de Y-knop Y button ingedrukt en druk op de Stadia-knop Stadia-knop totdat de controller trilt en het statuslampje aangaat.
  4. Laat beide knoppen los.
  5. De controller trilt en knippert oranje. Je kunt nu nieuwe wifi-inloggegevens invoeren via de Stadia-app Stadia icon.
    • Opmerking: Als je de Stadia-controller uitschakelt voordat je nieuwe wifi-gegevens instelt en vervolgens weer inschakelt, wordt de controller gekoppeld aan het vorige gebruikte netwerk.
De controller resetten (hardware resetten)

Als je problemen ondervindt met de Stadia-controller, kan het helpen om deze te resetten.

1. Houd de Stadia-knop Stadia-knop 10 seconden ingedrukt.
  2. Laat de Stadia-knop Stadia-knop tijdens deze 10 seconden niet los, zelfs niet als het statuslampje knippert of de controller trilt.
  3. Laat de Stadia-knop Stadia-knop los.
  4. De controller is nu uitgeschakeld. Als je deze weer wilt inschakelen, druk je op de Stadia-knop Stadia-knop totdat de controller trilt en het statuslampje aangaat.
De controller terugzetten op de fabrieksinstellingen

Als je de Stadia-controller terugzet op de fabrieksinstellingen, worden alle wifi-inloggegevens van het apparaat verwijderd.

1. Zorg ervoor dat de Stadia-controller is ingeschakeld.
  2. Houd de Google Assistent-knop Assistant button en de opnameknop Capture button tegelijkertijd 6 seconden ingedrukt.
  3. De controller trilt en het statuslampje knippert.

Opmerking: Nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, moet je je wifi-verbinding opnieuw instellen in de Stadia-app Stadia icon om de controller draadloos te gebruiken.