Op 18 januari 2023 zetten we de Stadia-servers uit. Bekijk de veelgestelde vragen over Stadia-aankondigingen voor meer informatie. Het kan enige tijd duren voordat we het terugbetalingsproces hebben afgerond. We verwachten dat de meeste terugbetalingen vóór de beëindigingsdatum zijn uitgevoerd. Wacht totdat deze tijd is verstreken voordat je contact opneemt met ons supportteam over de status van je terugbetaling(en). Ons supportteam heeft geen verdere informatie om te delen en kan je terugbetaling niet versnellen.

Screenshots en videoclips maken

Als je een game speelt op Stadia, kun je screenshots en videoclips maken met de Stadia-controller, een computertoetsenbord of de mobiele touch-gamepad om je favoriete momenten op te nemen en te bewaren. Zoek en beheer je opnamen op stadia.com of in de Stadia-app Stadia-icoon.

Gebruik de volgende tabel om de opnameknop of -toets te vinden waarop je kunt drukken:

Apparaat Opnameknop/-toets
Stadia-controller Opnameknop Capture button
Mobiele touch-gamepad Opname-icoon Capture button
Computertoetsenbord F12

Opslagruimte voor opnamen

Screenshots en videoclips die je hebt gemaakt, worden automatisch opgeslagen in je Stadia-account. Met een actief Stadia Pro-abonnement kun je tot wel 500 clips en een onbeperkt aantal screenshots opslaan. Zonder Pro-abonnement kun je maximaal 100 clips en een onbeperkt aantal screenshots opslaan.

Opmerking: Als je een Stadia Pro-abonnee bent met meer dan honderd clips en je abonnement loopt af, raak je niet de toegang tot je bestaande clips kwijt.

Screenshots en clips maken

Je kunt screenshots of videoclips maken terwijl je speelt op een tv, op stadia.com of in de Stadia-app Stadia-icoon.

• Zo maak je een screenshot:
    • Druk op een Stadia-controller op de opnameknop Capture button.
    • Druk op een computertoetsenbord op F12.
    • Tik op de touch-gamepad van je mobiele apparaat op Opname Capture button.
  • Zo neem je een videoclip van de laatste 30 seconden gameplay op:
    • Druk op een Stadia-controller op de opnameknop Capture button en houd deze één seconde ingedrukt.
    • Druk op een computertoetsenbord op F12 en houd deze toets één seconde ingedrukt.
    • Tik op de touch-gamepad van je mobiele apparaat op Opname Capture button en houd deze knop één seconde ingedrukt.

Voicechat en videoclips

Als je een videoclip opneemt en je audio-opties zijn ingesteld op Gamechat:

• De videoclips bevatten de stemmen uit de gamechat, waaronder je eigen stem en de stemmen van andere spelers.
    • Opmerking: Videoclips die je vóór begin november 2020 hebt opgeslagen, bevatten je eigen stem niet, maar bevatten wel de stemmen van andere spelers uit de gamechat.
  • Stemmen van de groepschat worden niet opgenomen. Bekijk meer informatie over typen Stadia-voicechat.
  • Als je niet wilt dat stemmen in je videoclip worden opgenomen, kun je jezelf en anderen dempen voordat je gameplay wordt opgenomen. Je kunt ook het spraakkanaal wijzigen in je audio-opties.

Naar je opnamen gaan

Zo vind je de screenshots en clips die je hebt gemaakt:

In de Stadia-app

1. Open de Stadia-app Stadia-icoon op je mobiele apparaat.
  2. Scroll op het startscherm omlaag naar Opnamen en gamestatussen.
  3. Swipe naar links en rechts om door recente opnamen te scrollen of tik op Alles weergeven.
  4. Tik op de opname die je wilt bekijken.

Op stadia.com

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Scroll op de homepage omlaag naar Opnamen en gamestatussen.
  3. Zoek je recente opnamen of selecteer Alles bekijken.
  4. Klik op de opname die je wilt bekijken.
Videoclips zijn mogelijk niet meteen na de opname met volledige resolutie beschikbaar. Als je het woord Verwerken ziet bij je videoclip, wacht je even en probeer je de videoclip daarna opnieuw af te spelen.

Je opnamen delen

Je kunt je opnamen delen vanuit de Stadia-app Stadia-icoon of op stadia.com. Iedereen kan de link selecteren die je deelt en je screenshot of clip bekijken, ook zonder Stadia-account.

Opmerking: Sommige games bieden ondersteuning voor State Share. Met deze functie kun je een uniek, speelbaar gedeelte van de game bijvoegen via een opname die je deelt.

Je opnamen downloaden

Je kunt je Stadia-videoclips en -screenshots downloaden op stadia.com:

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Scroll op het startscherm omlaag naar Opnamen en gamestatussen.
  3. Zoek een recente opname of selecteer Alles bekijken.
  4. Klik op de opname die je wilt downloaden.
  5. De opname vouwt uit tot volledige schermgrootte. Selecteer rechtsboven Downloaden Download icon.

Opmerking: Videoclips worden opgeslagen in de indeling webm en screenshots worden opgeslagen in de indeling jpg. Je krijgt altijd een versie van het bestand in volledige resolutie, ook als je het bestand downloadt terwijl het nog bezig is met verwerken.

Een opmerking over het afspelen van videoclips

De maximale resolutie en het dynamische bereik van je opgenomen videoclips worden bepaald op het apparaat waarop je de opname maakt. Als je een videoclip afspeelt op een ander apparaat, kan dit gevolgen hebben voor de visuele kwaliteit van de clip.

Als je bijvoorbeeld een videoclip opneemt tijdens een 4K HDR-gamesessie op een tv en de clip daarna downloadt naar een computer die 4K of HDR niet ondersteunt, kunnen er visuele problemen optreden tijdens het afspelen. Hieronder vind je een lijst met aanbevolen mediaspelers om opgenomen videoclips af te spelen.

Platform Aanbevolen mediaspelers Bekende problemen
Windows®-computer
  • Microsoft® Films en tv
  • Google Chrome
Niet alle hardware ondersteunt het afspelen van 4K/HDR.
MacOS®-computer
  • Google Chrome
4K-video's kunnen schokkerig zijn en HDR-video's kunnen visuele fouten bevatten.
Chrome OS Pixelbook
  • Standaard videospeler
HDR-video's kunnen visuele fouten bevatten.

Je opnamen verwijderen

Je kunt alle screenshots of videoclips verwijderen die je hebt gemaakt:

In de Stadia-app

1. Open de Stadia-app Stadia-icoon op je mobiele apparaat.
  2. Scroll op het startscherm omlaag naar Opnamen en gamestatussen.
  3. Swipe naar links en rechts om door recente opnamen te scrollen of tik op Alles weergeven.
  4. Tik op de opname die je wilt verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen Delete icon en dan Verwijderen.

Opmerking: Als je een gedeelde opname verwijdert, wordt de gedeelde link automatisch uitgezet.

Op stadia.com

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Scroll op de homepage omlaag naar Opnamen en gamestatussen.
  3. Zoek een recente opname of klik op Alles bekijken.
  4. Klik op de opname die je wilt verwijderen.
    • Opmerking: Op de pagina 'Opnamen en gamestatussen' kun je meerdere opnamen selecteren. Klik in de linkerbovenhoek van elke opname die je wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen Delete icon en dan Verwijderen.

Opmerking: Als je een gedeelde opname verwijdert, wordt de gedeelde link automatisch uitgezet.

MACOS is een gedeponeerd handelsmerk van Apple Inc.

MICROSOFT en WINDOWS zijn gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.