If you are contacting us in regards to the free Stadia Premiere Edition with the purchase of a 29.99$ game promotion, please note that emails with redemption codes and instructions will be sent within 1-2 weeks of your purchase. If it has been less than a week since your form of payment was charged, we ask that you please be patient. Please see our FAQ and T&Cs for more. Thank you!

Screenshots en videoclips maken

Als je een game speelt op Stadia, kun je je favoriete momenten vastleggen door screenshots en videoclips te maken met de Stadia-controller, een computertoetsenbord of de mobiele touch-gamepad. Je kunt deze opnamen bekijken, beheren en downloaden op stadia.com of in de Stadia-app Stadia icon.

Gebruik deze tabel om te zien waar je de opnameknop of -toets op je apparaat vindt:

Apparaat Opnameknop/-toets
Stadia-controller Opnameknop Capture button
Mobiele touch-gamepad Opname-icoon Capture button
Computertoetsenbord F12

Je opnamen opslaan

Screenshots en clips die je hebt gemaakt, worden automatisch opgeslagen in je Stadia-account. Met een Stadia Pro-abonnement kun je vijfhonderd clips en een onbeperkt aantal screenshots opslaan. Zonder abonnement kun je maximaal honderd clips en een onbeperkt aantal screenshots opslaan.

Opmerking: Als je een Stadia Pro-abonnee bent met meer dan honderd clips en je abonnement loopt af, raak je niet de toegang tot je bestaande clips kwijt.

Screenshots en clips maken

Je kunt screenshots of videoclips maken terwijl je speelt op een tv met de Chromecast Ultra, op stadia.com of in de Stadia-app Stadia icon.

• Een screenshot maken:
    • Als je een Stadia-controller gebruikt, druk je op de opnameknop Capture button.
    • Als je een toetsenbord gebruikt, druk je op F12.
    • Als je de touch-gamepad op je mobiele apparaat gebruikt, tik je op Opname Capture button.
  • Zo neem je een videoclip van de laatste 30 seconden gameplay op:
    • Als je een Stadia-controller gebruikt, houd je de opnameknop Capture button één seconde ingedrukt.
    • Als je een toetsenbord gebruikt, houd je F12 één seconde ingedrukt.
    • Als je de touch-gamepad op je mobiele apparaat gebruikt, houd je Opname Capture button 1 seconde ingedrukt.

Voicechat en videoclips

Als je een videoclip opneemt en je audio-opties zijn ingesteld op Gamechat:

• De videoclips bevatten de stemmen uit de gamechat, waaronder je eigen stem en de stemmen van andere spelers.
    • Opmerking: Videoclips die je vóór begin november 2020 hebt opgeslagen, bevatten je eigen stem niet, maar bevatten wel de stemmen van andere spelers uit de gamechat.
  • Stemmen van de groepschat worden niet opgenomen. Bekijk meer informatie over typen Stadia-voicechat.
  • Als je niet wilt dat stemmen in je videoclip worden opgenomen, kun je jezelf en anderen dempen voordat je gameplay wordt opgenomen. Je kunt ook het spraakkanaal wijzigen in je audio-opties.

Je opnamen bekijken

Je kunt de screenshots en clips bekijken die je hebt gemaakt:

In de Stadia-app

1. Open de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat.
  2. Scroll op het startscherm omlaag naar Opnamen en gamestatussen.
  3. Swipe naar links en rechts om door recente opnamen te scrollen of tik op Alles weergeven.
  4. Tik op de opname die je wilt bekijken.

Op stadia.com

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Scroll op de homepage omlaag naar Opnamen en gamestatussen.
  3. Bekijk je recente opnamen of selecteer Alles weergeven.
  4. Klik op de opname die je wilt bekijken.
Videoclips zijn misschien niet onmiddellijk na de opname met volledige resolutie beschikbaar. Als er Verwerken wordt weergegeven in je videoclip, wacht je even en probeer je daarna opnieuw de videoclip te bekijken.

Je opnamen delen

Je kunt je opnamen delen vanuit de Stadia-app Stadia icon of op stadia.com. Iedereen kan de link selecteren die je deelt en je screenshot of clip bekijken, ook als hij of zij geen Stadia-account heeft.

Opmerking: Sommige games bieden ondersteuning voor State Share. Met deze functie kun je een uniek, speelbaar gedeelte van de game bijvoegen via een opname die je deelt.

Je opnamen downloaden

Je kunt je Stadia-videoclips en -screenshots downloaden op stadia.com:

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Scroll op het startscherm omlaag naar Opnamen en gamestatussen.
  3. Zoek een recente opname of selecteer Alles weergeven.
  4. Selecteer de opname die je wilt downloaden.
  5. Selecteer rechtsboven Downloaden Download icon.

Opmerking: Videoclips worden opgeslagen in de indeling .webm en screenshots worden opgeslagen in de indeling .jpg. Je krijgt altijd een versie van het bestand in volledige resolutie, ook als je het bestand downloadt terwijl het nog bezig is met verwerken.

Een opmerking over het afspelen van videoclips

De maximale resolutie en het dynamische bereik van je opgenomen videoclips worden bepaald op het apparaat waarop je de opname maakt. Als je een videoclip afspeelt op een ander apparaat, kan dit gevolgen hebben voor de visuele kwaliteit van de clip.

Als je bijvoorbeeld een videoclip opneemt tijdens een 4K HDR-gamesessie op een tv en de clip daarna downloadt naar een computer die 4K of HDR niet ondersteunt, kunnen er visuele problemen optreden tijdens het afspelen. Hieronder vind je een lijst met aanbevolen mediaspelers om opgenomen videoclips af te spelen.

Platform Aanbevolen mediaspelers Bekende problemen
Windows-computer
  • Microsoft Films en tv
  • Google Chrome
Niet alle hardware ondersteunt het afspelen van 4K/HDR.
MacOS-computer
  • Google Chrome
4K-video's kunnen schokkerig zijn en HDR-video's kunnen visuele fouten bevatten.
Chrome OS Pixelbook
  • Standaard videospeler
HDR-video's kunnen visuele fouten bevatten.

Je opnamen verwijderen

Je kunt alle screenshots of videoclips verwijderen die je hebt gemaakt:

In de Stadia-app

1. Open de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat.
  2. Scroll op het startscherm omlaag naar Opnamen en gamestatussen.
  3. Swipe naar links en rechts om door recente opnamen te scrollen of tik op Alles weergeven.
  4. Tik op de opname die je wilt verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen Delete icon en dan Verwijderen.

Opmerking: Als je een gedeelde opname verwijdert, wordt de gedeelde link automatisch uitgezet.

Op stadia.com

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Scroll op de homepage omlaag naar Opnamen en gamestatussen.
  3. Bekijk je recente opnamen of klik op Alles weergeven.
  4. Klik op de opname die je wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen Delete icon en dan Verwijderen.

Opmerking: Als je een gedeelde opname verwijdert, wordt de gedeelde link automatisch uitgezet.