Gamepads en schermen die geschikt zijn voor Stadia

Je kunt gamen op Stadia met verschillende gamepads op computers, tv's en mobiele apparaten.

Geschikte mobiele apparaten

• Pixel 2, 2XL, 3, 3XL, 3a, 3a XL, 4, 4XL, 4a, 4a (5G), 5, 5a, 6, 6 Pro
  • Samsung Galaxy® S8, S8+, S8 Active, S9, S9+, S10, S10+, S20, S20+, S20 Ultra, S21, S21+, S21 Ultra
  • Samsung Galaxy Tab S5e, S6, S7, S7+, A, A7
  • Samsung Note® 8, 9, 10, 10+, 20, 20 Ultra
  • OnePlus® 5, 6, 7, 7 Pro, 7 Pro 5G, 8, 8 Pro
  • OnePlus 5T, 6T, 7T, 7T Pro, 7T Pro 5G, 8T
  • OnePlus Nord, N10 5G, N100
  • Apple® iPhone® en iPad®
  • Asus® ROG®-telefoons
  • Razer® Phone, Razer Phone II
  • LG® V50 ThinQ™, V50S ThinQ, V60 ThinQ, G7 ThinQ, G8 ThinQ, Wing

Gamen op een iPhone of iPad

Als je games wilt spelen op je iPhone of iPad, moet je een Safari®-web-app op je apparaat maken.

Spelen op niet-ondersteunde Android-apparaten

Als je op Stadia wilt spelen op een Android-apparaat dat momenteel nog niet wordt ondersteund, log je in bij de Stadia-app Stadia icon op het apparaat dat je wilt proberen en open je de Stadia-instellingen. Tik op Experimenten en zet Spelen op dit apparaat aan. Deze instelling heeft alleen effect op het apparaat waarop je deze aanzet. Je kunt de instelling altijd uitzetten. Houd er rekening mee dat de gamebeleving kan variëren afhankelijk van je mobiele apparaat en netwerksnelheid.

Er zijn steeds meer mobiele apparaten die werken met Stadia.

Geschikte tv's en streamingapparaten

Stadia werkt op Chromecast Ultra, Google TV, geschikte Android TV-apparaten en bepaalde smart-tv's. Voor de beste functionaliteit raden we het gebruik van een van de officieel ondersteunde apparaten hieronder aan. Je gamebeleving kan variëren op niet-ondersteunde Android TV-apparaten.

• Chromecast Ultra
  • Chromecast met Google TV
  • LG® webOS-smart-tv's (modeljaar 2020 of later)
  • Hisense® Android-smart-tv's (U7G, U8G, U9G)
  • Nvidia® Shield TV
  • Nvidia Shield TV Pro
  • Onn™ FHD-streamingstick en UHD-streamingapparaat
  • Panasonic® JX800-serie (Europa)
  • Philips Android TV's uit 2019 (7304 of hoger) en 2020 (8505 of hoger)
  • TCL® 5- en 6-serie (met Google TV)
  • Verizon® Stream TV Soundbar en Stream TV Soundbar Pro
  • Xiaomi® MIBOX3 en MIBOX4

Opmerking: Als je een Stadia-controller aan een geschikte tv koppelt, kan de controller alleen worden gebruikt om in de Stadia-app te navigeren. Als je naar andere delen van de tv-interface wilt navigeren, koppel je een bluetooth-controller of gebruik je de afstandsbediening die bij je apparaat is geleverd.

Geschikte controllers

Gebruik een Stadia-controller of een geschikte controller om games te spelen op je tv, computer of mobiele apparaat. Als je geen geschikte controller hebt, kun je het touchscreen op je mobiele apparaat als virtuele gamepad gebruiken of met een muis en toetsenbord op een computer spelen.

In de volgende tabel zie je hoe apparaten verbinding kunnen maken met Stadia:

Type gamepad Google TV, Android TV of LG® webOS Op tv met Chromecast Ultra In Google Chrome (versie 77 of hoger) Ondersteunde telefoons met Android 10.0 of hoger iPhones en iPads
Stadia-controller USB- en wifi-verbinding Wifi-verbinding USB- en wifi-verbinding USB- en wifi-verbinding Wifi-verbinding
Toetsenbord en muis Momenteel niet beschikbaar Momenteel niet beschikbaar USB- en bluetooth-verbinding Momenteel niet beschikbaar Momenteel niet beschikbaar
PlayStation® DualShock 4-controller USB- en bluetooth1-verbinding of via je telefoon2 Via je telefoon2 USB- en bluetooth-verbinding USB- en bluetooth-verbinding Bluetooth-verbinding
Xbox One-controller USB- en bluetooth1-verbinding of via je telefoon2 Via je telefoon2 USB- en bluetooth-verbinding USB- en bluetooth-verbinding Bluetooth-verbinding
Xbox One Elite-controller USB-verbinding of via je telefoon2 Via je telefoon2 USB-verbinding USB-verbinding Momenteel niet beschikbaar
Xbox Adaptive-controller USB- en bluetooth1-verbinding of via je telefoon2 Via je telefoon2 USB- en bluetooth-verbinding USB- en bluetooth-verbinding Bluetooth-verbinding
Xbox 360-controller USB-verbinding Momenteel niet beschikbaar USB-verbinding USB-verbinding Momenteel niet beschikbaar
Switch Pro-controller Via je telefoon2 Momenteel niet beschikbaar USB- en bluetooth-verbinding Momenteel niet beschikbaar Momenteel niet beschikbaar
Virtuele touch-gamepad Via je telefoon2 Via je telefoon2 Momenteel niet beschikbaar Ondersteund Ondersteund

Als je een controller via een USB-C®-kabel aansluit op je Android 11-apparaat of verbinding maakt via bluetooth en de controller niet wordt herkend, zet je alle toegankelijkheidsservices uit via de instellingen van je apparaat. Als je nog steeds geen verbinding kunt maken, koppel je een Stadia-controller draadloos aan je apparaat of gebruik je de touch-gamepad.

1Ondersteuning voor bluetooth op LG® webOS-smart-tv's

Niet alle LG® webOS-smart-tv's ondersteunen bluetooth-verbindingen, maar je kunt PS4- en Xbox-controllers rechtstreeks aansluiten op de USB-poort van je tv.

2Een controller verbinden via je telefoon

Als je streamingapparaat of smart-tv geen bluetooth-verbindingen ondersteunt of als je problemen met de bluetooth-verbinding ondervindt, verbind je een controller via je telefoon of tablet.

Tips voor controllers, headsets en audio

Besturingssystemen en compatibiliteit van controllers
  • Voor sommige van de hierboven vermelde gamepads en controllers zijn op Windows, macOS en Linux extra stuurprogramma's nodig voor Stadia.
  • De Xbox-knop op de Xbox Adaptive-controller wordt niet ondersteund als je op Stadia speelt op Android, Linux of Chrome OS.
  • Bluetooth voor Xbox One Wireless-controllers wordt niet ondersteund op Linux.
USB- of bluetooth-controllers van derden

Je kunt bepaalde bluetooth-controllers gebruiken om Stadia-games te spelen op geschikte tv's, mobiele apparaten en computers.

• Check voordat je Stadia met een USB- of bluetooth-controller van derden gebruikt of er firmware- of software-updates van de fabrikant zijn voor bugfixes en verbeteringen.
  • Als je de Stadia-knop Stadia-knop op een bluetooth-gamepad wilt gebruiken, druk je op de startknop in het midden van de controller. Druk bijvoorbeeld op de PS-knop op een DualShock-controller of de Xbox-knop op een Xbox-controller.
  • Als je op een Windows-computer op Stadia speelt met een Xbox-controller en op de Xbox-knop drukt, wordt misschien de Windows-gamebalk geopend. Als je in plaats daarvan het Stadia-menu wilt openen, druk je op Shift + Tab op het toetsenbord van je computer.
  • Als je op een apparaat speelt dat over een tv-afstandsbediening beschikt, kun je op de OK- of D-pad-knop op de afstandsbediening drukken om het Stadia-menu te activeren.
  • Controllers die niet in de officieel ondersteunde lijst staan, werken misschien ook met Stadia. Niet alle gamepads zijn geschikt voor tv's die geschikt zijn voor Stadia of voor andere Android-apparaten dan Pixel. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor meer informatie over welke gamepads geschikt zijn voor je apparaat.
  • Als je problemen met de verbinding van de controller ondervindt, sluit je een controller van derden aan op je mobiele apparaat om games te spelen op je tv.
Algemene tips voor audioheadsets
  • De Stadia-controller is de enige gamepad die ondersteuning biedt voor game-audio, chataudio en microfooninvoer via een verbonden headset.
  • Als je Stadia-controller draadloos is gekoppeld aan een apparaat dat geschikt is voor Stadia, kun je een audioheadset aansluiten op de USB-C-poort of 3,5mm-audioaansluiting van de controller.
  • Als je headsets aansluit op zowel de 3,5mm-audioaansluiting als de USB-C-poort van je Stadia-controller, werkt alleen de headset die op de audioaansluiting is aangesloten.
  • Sommige headsets zijn misschien niet geschikt voor de USB-C-poort van je Stadia-controller.
Audioheadsets op een computer of mobiel apparaat
  • Als je geen controller gebruikt, sluit je de headset rechtstreeks aan op je computer of mobiele apparaat.
  • Als je een headset aansluit op je Stadia-controller en audio van lage kwaliteit krijgt als je op een computer speelt, sluit je eventuele extra browsertabbladen die je hebt geopend en sluit je de headset rechtstreeks aan op je computer.
  • Als de Stadia-controller met een USB-kabel op je computer of mobiele apparaat is aangesloten, kun je een audioheadset aansluiten op de 3,5mm-audioaansluiting van de controller.
  • Hoor je geen audio als de Stadia-controller is aangesloten op je computer en de headset is aangesloten op de 3,5mm-audioaansluiting van de Stadia-controller, schakel de audiobron op je computer dan handmatig over om het geluid rechtstreeks naar je controller uit te voeren.
  • Als je de Stadia-controller op een mobiel Android-apparaat aansluit, kun je voicechat of groepschat in games ontvangen en erop reageren als je een headset via bluetooth of een USB-kabel op je controller aansluit.
Audioheadsets op een tv
  • Als je op Google TV, Android TV of een smart-tv op Stadia speelt, kun je groepschats en game-audio ontvangen via een bluetooth-headset, maar kun je de microfoon niet gebruiken om te praten.
  • Speel je op een tv en hoor je geen audio als je de headset aansluit op de Stadia-controller, ga dan na of de Stadia-controller is verbonden met hetzelfde netwerk als je streamingapparaat of smart-tv, vooral als je meer dan één router hebt ingesteld in je huis.
  • Meer informatie over hoe je een bluetooth-headset verbindt met Google TV

Toeschrijving van handelsmerken

SAMSUNG, SAMSUNG GALAXY en SAMSUNG NOTE zijn gedeponeerde handelsmerken van Samsung Electronics Co. Ltd.

ASUS en ROG zijn gedeponeerde handelsmerken van AsusTek Computer Inc.

BLUETOOTH is een gedeponeerd handelsmerk Bluetooth SIG, Inc.

HISENSE is een gedeponeerd handelsmerk van Hisense Co., Ltd.

APPLE, IPHONE, IPAD, MACOS, and SAFARI are trademarks of Apple Inc.

LG, ThinQ en gerelateerde merken zijn handelsmerken van LG Electronics Inc.

LINUX is het gedeponeerde handelsmerk van Linus Torvalds.

NVIDIA is een gedeponeerd handelsmerk van NVIDIA Corporation.

ONEPLUS is een gedeponeerd handelsmerk van OnePlus Technology (Shenzhen) Co., Ltd.

ONN is een handelsmerk van WALMART APOLLO, LLC.

PANASONIC is een gedeponeerd handelsmerk van Panasonic Corporation.

PHILIPS is een gedeponeerd handelsmerk van Koninklijke Philips N.V.

PLAYSTATION en DUALSHOCK 4 zijn gedeponeerde handelsmerken van Sony Interactive Entertainment Inc.

RAZER is een gedeponeerd handelsmerk van RAZER (ASIA-PACIFIC) PTE LTD.

TCL is een gedeponeerd handelsmerk van TCL Technology Group Corporation.

USB-C is een gedeponeerd handelsmerk van het USB Implementers Forum.

Verizon is een handelsmerk van Verizon Trademark Services LLC.

WINDOWS, XBOX, XBOX 360, XBOX ONE en XBOX ADAPTIVE CONTROLLER zijn gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

XIAOMI is een gedeponeerd handelsmerk van MI Company.