Een Stadia-code inwisselen

Je hebt geen code nodig om je aan te melden voor Stadia, maar als je een Pro Pass-code hebt, kun je deze inwisselen voor een proefabonnement op Stadia Pro terwijl je je account maakt. Sommige codes kunnen ook worden ingewisseld nadat je je account hebt gemaakt.

Waar is mijn code?

Misschien heb je een code gekregen bij een hardwareaankoop of -promotie.

Hoe wissel ik een code in?

Als je een geldige uitnodigingscode hebt, kun je deze inwisselen terwijl je je Stadia-account maakt:

Op stadia.com

1. Ga op een computer met Google Chrome naar stadia.google.com/setup.
  2. Selecteer het Google-account waarmee je je wilt aanmelden.
  3. Selecteer Ja voor de vragen die je ziet en dan selecteer Bevestigen.
  4. Selecteer het tekstvak en dan typ je code in het vak en dan selecteer Volgende.
    • Als de code niet geldig is, zie je een bericht met meer informatie. Je kunt je account ook maken zonder dat je een geldige code hebt. Selecteer Terug om terug te gaan naar de vorige stap en kies Nee voor alle vragen.
  5. Volg de instructies op het scherm om je Stadia-account te maken.

Op je mobiele apparaat

1. Open de nieuwste versie van de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat.
  2. Log in met het Google-account dat je wilt gebruiken.
  3. Geef de uitnodigingscode op die je hebt ontvangen.
  4. Tik op Volgende.
  5. Volg de instructies op het scherm om je Stadia-account te maken.

Een code inwisselen via een bestaand account

Als je een Stadia-account hebt, kun je een geldige code inwisselen op stadia.com om je bestaande Stadia Pro-abonnement te verlengen of een proefabonnement te starten als je nog geen Pro-abonnee bent.

Zo wissel je een code in via je account:

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Selecteer rechtsboven je avatar en dan Stadia-instellingen.
  3. Selecteer aan de linkerkant Code inwisselen.
  4. Geef je code op in het tekstvak en selecteer Inwisselen.
  5. Als de code geldig is, zie je een bevestigingsvenster.

Opmerking: Als de code niet kan worden ingewisseld, wordt een bericht weergegeven met een uitleg. Je kunt een code bijvoorbeeld niet inwisselen als deze ongeldig is, of als je een account hebt dat onder toezicht staat en waarvoor goedkeuring van de gezinsbeheerder nodig is om een code in te wisselen.

Regels en beperkingen

• Elke unieke code kan slechts één keer worden ingewisseld.
  • Je kunt slechts één type Stadia Pro-code inwisselen voor hetzelfde account. Voorbeeld:
    • Als je al een code hebt ingewisseld die bij een hardwarebundel is geleverd, kun je geen andere code inwisselen die ook bij een hardwarebundel is geleverd. Je kunt nog wel een promotiecode inwisselen voor het account, zoals een Pro Pass.
    • Als je een proefabonnement op Stadia Pro hebt en nog nooit een code hebt ingewisseld voor je account, kun je één (1) code inwisselen die bij een hardwarebundel is geleverd en één (1) promotiecode, zoals een Pro Pass.
  • Als je een lid met toezicht van een gezinsgroep bent en probeert een code in te wisselen, wordt er een verzoek naar de gezinsgroepbeheerder gestuurd. De gezinsgroepbeheerder moet het verzoek goedkeuren voordat de code kan worden ingewisseld voor het account.
  • Als je je Stadia Pro-abonnement opzegt en vervolgens een geldige code inwisselt voor je account, wordt je abonnement verlengd tot een nieuwe vervaldatum.
  • Als de betaling voor je Stadia Pro-abonnement nog wordt verwerkt, kun je mogelijk geen code inwisselen totdat de betaling is verwerkt.