Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Functies en specificaties van de Stadia-controller

Je kunt je Stadia-controller aan een compatibel apparaat koppelen met een USB-kabel of een draadloze Bluetooth® Low Energy-verbinding.

Bovenaanzicht van Stadia-controller met gemarkeerde knoppen

Stadia-controller met de bovenste knoppen gemarkeerd

Onderkant van Stadia-controller met de microfoon, headsetaansluiting en labelplaat gemarkeerd.

Knoppen en bedieningselementen

Stadia-knop Stadia-knop
Met de Stadia-knop kun je de Stadia-controller aan- en uitzetten. De knop heeft een ingebouwd statuslampje.
Actie: Doe dit
De Stadia-controller aanzetten

Houd de Stadia-knop Stadia-knop ingedrukt totdat de controller trilt.

Als je je controller wilt koppelen met een bluetooth-apparaat, houd je de Stadia-knop en de knop Y button ingedrukt.

De controller uitzetten

Houd de Stadia-knop Stadia-knop 4 seconden ingedrukt.

Als de controller via een USB-kabel op een apparaat is aangesloten, wordt de controller uitgezet als je deze ontkoppelt.

De controller uitzetten (geforceerd uitzetten)

Houd de Stadia-knop Stadia-knop 8 seconden ingedrukt om de controller uit te zetten (geforceerd uitzetten). Dit kan handig zijn als resetprocedure als de controller niet meer reageert.

Bedieningselementen voor gameplay

Actieknoppen

A-knop A button

B-knop B button

X-knop X button

Y-knop Y button

De actieknoppen worden gebruikt voor verschillende acties, afhankelijk van de game die je speelt.

Bumpers en triggers

Linkerbumper (L1)
L1 button

Linkertrigger (L2)
L2 button

Rechterbumper (R1)
R1 button

Rechtertrigger (R2)
R2 button

De bumpers en triggers zitten op de 'schouders' van de Stadia-controller.

D-pad

Omhoog
Up button

Omlaag
Down button

Links
Left button

Rechts
Right button

Deze achtwegs D-pad wordt gebruikt om directionele acties uit te voeren (omhoog, omlaag, links, rechts of diagonaal).

Richtingssticks

Joystick links
Left stick
(L3)
L3

Joystick rechts
R stick
(R3)
R3

De Stadia-controller heeft 2 joysticks die 360° kunnen bewegen. Ze worden meestal gebruikt om je personage te bewegen of de cameraweergave te verplaatsen.

Beide joysticks kunnen als een knop worden ingedrukt. Deze 'knoppen' worden L3 en R3 genoemd.

Menu
Stadia menu button
Deze knop wordt vaak gebruikt om games te pauzeren of gamemenu's te openen.
Opties
Stadia options button
Deze knop wordt vaak gebruikt om games te pauzeren of gamemenu's te openen.
Assistent
Assistant button
Deze knop kan niet meer worden gebruikt om met de Google Assistent te praten.
Opname
Capture button
Je kunt deze knop niet meer gebruiken om screenshots of videoclips te maken.
Statuslampje
Brandt oranje Solid orange light De controller wordt opgeladen. Het statuslampje gaat uit als het opladen klaar is.
Knippert oranje Blinking orange light De controller kan via bluetooth aan een apparaat worden gekoppeld.
Knippert wit Blinking white light De controller kan nu draadloos verbinding maken met een gekoppeld apparaat.
Brandt wit Solid white light De controller staat aan en is verbonden met een apparaat.
Hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm

Je kunt een hoofdtelefoon op deze aansluiting aansluiten als je Stadia-controller via een USB-kabel op een apparaat is aangesloten. De hoofdtelefoonaansluiting werkt niet als de controller draadloos is verbonden via bluetooth.

• Hoor je geen audio als je Stadia-controller is aangesloten op een computer en je headset is aangesloten op de audio-aansluiting? Schakel de audiobron op je computer dan over om het geluid rechtstreeks naar je controller uit te voeren.
  • Als je je Stadia-controller op een computer aansluit en audio van lage kwaliteit krijgt via de hoofdtelefoonaansluiting, sluit je de headset rechtstreeks aan op je computer.
USB-C®-poort
  • Laad de batterij van de Stadia-controller op met een USB-C-kabel door deze aan te sluiten op een voedingsadapter of USB-poort op een computer.
  • Gebruik een USB-C-kabel om de Stadia-controller aan te sluiten op een USB-poort (zoals een computer of mobiel apparaat) voor bedrade gameplay.
    • Als je een USB-A-naar-USB-C-kabel gebruikt voor aansluiting op een computer, moet je de USB-C-kant aansluiten op de Stadia-controller. Het wordt afgeraden de USB-A-kant via een adapter aan te sluiten op de Stadia-controller.
  • Als je de Stadia-controller wilt opladen tijdens het draadloos spelen, zet je de controller aan, verbind je deze draadloos met een apparaat en sluit je de controller aan op een voedingsadapter of de USB-poort van je computer. Als je de controller wilt opladen terwijl je draadloos een game op je computer of mobiele apparaat speelt, sluit je deze aan op een voedingsadapter.
  • Gebruik een USB-C-kabel om de Stadia-controller aan te sluiten op een andere controller in de Tandemmodus.
Technische specificaties van de Stadia-controller

Bluetooth

Bluetooth Low Energy 4.2 (BLE)

Headsetaansluiting

Headsetaansluiting van 3,5 mm

Opmerking: De hoofdtelefoonaansluiting wordt niet ondersteund in de bluetooth-modus.

USB-poort

USB-C-poort voor opladen, bedrade gameplay en Tandemmodus

Gewicht

268 g

Afmetingen

16,3 cm x 10,5 cm x 6,5 cm

Batterij

Interne oplaadbare li-ionbatterij

BLUETOOTH is een gedeponeerd handelsmerk Bluetooth SIG, Inc.

USB-C is een gedeponeerd handelsmerk van het USB Implementers Forum.