Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Een controller verbinden via je telefoon

Met Phone Link kun je je favoriete ondersteunde controller van derden verbinden met je mobiele Android- of iOS®-apparaat en games op je tv spelen. Phone Link is handig als je geen Stadia-controller hebt en je voor Stadia geschikte streamingapparaat geen ondersteuning biedt voor Bluetooth®. Als je geen controller hebt, kun je ook het touchscreen van je mobiele apparaat gebruiken als virtuele gamepad.

Voordat je begint, verbind je je mobiele apparaat en je voor Stadia geschikte tv of streamingapparaat met hetzelfde wifi-netwerk. Houd de Stadia-app Stadia-icoon open terwijl je speelt. Zorg dat je mobiele apparaat met je wifi-netwerk is verbonden en op een oplader is aangesloten om te zorgen dat de gameplay ononderbroken blijft werken.

Welke controllers kan ik gebruiken?

Als een controller geschikt is voor je mobiele apparaat, kun je deze gebruiken om games te spelen op je tv.

Je controller verbinden

Op Google TV en Android TV

1. Start Stadia op je Google TV of Android TV.
  2. Open de Stadia-app Stadia-icoon op je mobiele apparaat.
  3. Sluit via bluetooth of een USB-kabel een controller van derden aan op je mobiele apparaat.
    • Als je hulp nodig hebt om een controller te verbinden, tik je op Een controller verbinden en dan volg de instructies.
  4. Tik op de controllerprompt.
    • Als je de prompt niet ziet, tik je op Controller Controller en dan tik op je controller en dan tik op Op tv spelen.

Koppelingscodes

Als je controller niet in de Stadia-app Stadia-icoon wordt weergegeven, gebruik je een koppelingscode om hem te koppelen.

1. Start Stadia op je Google TV of Android TV.
  2. Selecteer je avatar met de afstandsbediening van je tv en dan selecteer Controller Controller.
  3. Open op je mobiele apparaat de Stadia-app Stadia-icoon en dan tik op Controller Controller.
  4. Tik op de controller die je wilt gebruiken en dan tik op Op tv spelen.
  5. Tik op de iconen van de knoppen van de D-pad en de actieknoppen om de koppelingscode op te geven die op je tv wordt weergegeven.

Op de Chromecast Ultra

1. Schakel op je tv naar de ingang voor de Chromecast Ultra en zoek de koppelingscode op het sfeerstandscherm van de Chromecast.
  2. Open op je mobiele apparaat de Stadia-app Stadia-icoon en dan tik op Controller Controller.
  3. Sluit via bluetooth of een USB-kabel een controller van derden aan op je mobiele apparaat.
    • Als je hulp nodig hebt om een controller te verbinden, tik je op Een controller verbinden en dan volg de instructies.
  4. Tik op je controller en dan Op tv spelen.
  5. Tik op de iconen van de knoppen van de D-pad en de actieknoppen om de koppelingscode op te geven die op je tv wordt weergegeven.

De touch-gamepad gebruiken

Als je geen controller hebt, kun je het touchscreen van je mobiele apparaat als virtuele gamepad gebruiken om games te spelen op je tv.

Op Google TV en Android TV

1. Start Stadia op Google TV of Android TV.
  2. Open op je mobiele apparaat de Stadia-app Stadia-icoon en dan tik op de controllerprompt.
    • Opmerking: Als je de prompt mist, tik je op Controller Controller en dan Touch-gamepad van telefoon en dan Op tv spelen.

Op de Chromecast Ultra

Als je de touch-gamepad van je telefoon aan de Chromecast Ultra wilt koppelen, moet je een koppelingscode opgeven vanaf je mobiele apparaat.

1. Schakel op je tv naar de ingang voor de Chromecast Ultra.
  2. Zoek de koppelingscode op het sfeerstandscherm van de Chromecast.
  3. Open de Stadia-app Stadia-icoon op je mobiele apparaat.
  4. Tik op Controller Controller en dan Touch-gamepad van telefoon en dan Op tv spelen.
  5. Tik op de iconen van de knoppen van de D-pad en de actieknoppen om de koppelingscode op te geven die op je tv wordt weergegeven.

Speciale knoppen op de touch-gamepad

Tik op de knop Assistent Assistant button en de knop Opname Capture button op je touch-gamepad om de Google Assistent te gebruiken of videoclips en screenshots op te nemen.

Je controller ontkoppelen

Als je je controller wilt ontkoppelen van je telefoon, tik je op je mobiele apparaat op Sluiten Sluiten en dan Verbinding verbreken.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn controller verbinden via mijn iOS-apparaat?
Deze functie werkt in iOS 12.2 of hoger, maar voor de beste prestaties raden we je aan iOS 14 te installeren. Als je problemen ondervindt bij het aansluiten van een controller op je iOS-apparaat, ga je naar onze probleemoplossingsgids.

Wat moet ik doen als de verbinding met mijn controller wordt verbroken?
Als de verbinding met je controller wordt verbroken, start je de mobiele app opnieuw op. Op een iOS-apparaat moet je de web-app opnieuw opstarten.

Mijn streamingapparaat ondersteunt al Bluetooth®. Kan ik in plaats daarvan een controller koppelen via mijn telefoon?
Ja.

Ik gebruik een VPN (Virtual Private Network). Kan ik via mijn telefoon een controller van derden verbinden?
Als het niet lukt om een controller te verbinden via je telefoon, zet je het VPN uit en probeer je het opnieuw. Houd er ook rekening mee dat deze functie misschien niet correct werkt op openbare wifi-netwerken op locaties zoals hotels of cafés.

Kan ik via mijn telefoon een controller van derden verbinden zonder een game te sluiten?
Ja. Sluit de controller op je mobiele apparaat aan nadat je de Stadia-app Stadia-icoon hebt geopend. Tik daarna op de prompt die je ziet of tik op Controller Controller en dan tik op je controller en dan tik op Op tv spelen.

Ik heb een controller met mijn telefoon verbonden, maar deze wordt niet weergegeven in de Stadia-app Stadia-icoon. Wat nu?
Als je je controller niet in het controllermenu ziet, check je of deze geschikt is voor Stadia en met je mobiele apparaat is verbonden via bluetooth of een USB-C®-kabel.

Zorg ook dat je op je tv en op je mobiele apparaat bent ingelogd bij je Stadia-account en dat beide apparaten verbinding hebben met hetzelfde wifi-netwerk.

De app op mijn telefoon werd tijdens gameplay gesloten. Kan ik mijn controller opnieuw verbinden zonder mijn voortgang kwijt te raken?
Ja. Zorg ervoor dat je controller met je mobiele apparaat is verbonden en dat je mobiele apparaat is verbonden met hetzelfde netwerk als je tv. Als je een prompt op je tv ziet, selecteer je Opnieuw verbinden.

Ik heb Stadia afgesloten of gesloten op mijn tv terwijl de controller van derden met mijn telefoon was verbonden. Kan ik blijven spelen?
Ja. Start Stadia opnieuw op je tv en verbind je controller opnieuw volgens de instructies bovenaan dit artikel.

Ik heb een tablet. Kan ik mijn controller daarmee verbinden om op mijn tv te spelen?
Ja. Je kunt je controller verbinden via elk mobiel apparaat waarop de Stadia-app Stadia-icoon op Android of de web-app op iOS kan worden uitgevoerd.

Ik heb een Stadia-controller. Moet ik hem koppelen via mijn telefoon?
Nee. Stadia-controllers worden rechtstreeks aan je scherm gekoppeld.

BLUETOOTH is een gedeponeerd handelsmerk Bluetooth SIG, Inc.

iOS is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Cisco in de Verenigde Staten en andere landen en wordt onder licentie gebruikt.

USB-C is een gedeponeerd handelsmerk van het USB Implementers Forum.