If you are contacting us in regards to the free Stadia Premiere Edition with the purchase of a 29.99$ game promotion, please note that emails with redemption codes and instructions will be sent within 1-2 weeks of your purchase. If it has been less than a week since your form of payment was charged, we ask that you please be patient. Please see our FAQ and T&Cs for more. Thank you!

Op Stadia spelen in iOS

Je kunt Stadia-games spelen op je iPhone of iPad door een snelkoppeling voor de web-app te maken die de Safari-browser gebruikt. Dit heb je nodig om aan de slag te gaan:

Opmerking: Sommige Stadia-functies zijn misschien niet beschikbaar op iOS. De kwaliteit van de gameplay kan verschillen afhankelijk van het mobiele apparaat en de kwaliteit van je netwerkverbinding. Als je problemen ondervindt met Stadia op iOS, bekijk je onze probleemoplossingsgids voor iOS.

Opmerking voor iOS 15-gebruikers:

Als je problemen ondervindt bij het starten van Stadia-games op een apparaat met iOS 15, ga je naar de instellingen van je apparaat. Ga dan naar Safari en dan Geavanceerd en dan Experimentele functies en dan en zet WebRTC Platform UDP Sockets uit.

Een snelkoppeling voor de web-app van Stadia aan je startscherm toevoegen

Volg op je iPhone of iPad de onderstaande stappen om een web-snelkoppeling naar Stadia toe te voegen op het startscherm van je apparaat. Je hoeft deze stappen maar één keer uit te voeren:

1. Open de Safari-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar stadia.com en log in op je Stadia-account.
  3. Je ziet een prompt om aan te geven dat je in je browser kunt spelen. Selecteer OK.
  4. Je ziet het Stadia-startscherm in Safari.
  5. Selecteer in Safari het icoon Delen Delen.
    • Op een iPhone zie je dit icoon onderaan het scherm.
    • Op een iPad zie je dit icoon rechtsboven in het scherm.
  6. Je ziet een menu voor delen. Selecteer de optie Toevoegen aan startscherm. Deze staat naast een plusteken Toevoegen.
  7. Ga terug naar het startscherm van je apparaat en tik op het icoon van de Stadia-web-app Stadia. Dit webicoon heeft een ander ontwerp dan de Stadia-app Stadia icon die beschikbaar is in de App Store.

Als je op je iPhone of iPad op Stadia wilt spelen, tik je op het icoon van de Stadia-web-app Stadia.

Opmerking: Bezoek de supportsite van Safari voor meer informatie over Safari-functies. Je kunt met de Stadia-app Stadia icon geen games spelen die beschikbaar zijn in de App Store®. Je kunt de app wel gebruiken om een nieuwe Stadia-controller in te stellen en games toe te voegen aan je bibliotheek.

Controllerondersteuning

Volg de onderstaande instructies om de Stadia-controller of een ondersteunde bluetooth-controller te gebruiken om met je iPhone of iPad op Stadia te spelen.

Je iPhone of iPad moet zijn verbonden met een wifi-netwerk als je games wilt spelen met een Stadia-controller. Bedrade controllers worden momenteel niet officieel ondersteund voor Stadia op iOS.

Stadia-controller

1. Als je voor het eerst een Stadia-controller gebruikt in je wifi-netwerk, stel je deze in via de Stadia-app Stadia icon.
  2. Nadat de controller is ingesteld in je wifi-netwerk, open je de Stadia-app Stadia icon en dan tik op het controllericoon om na te gaan of je de controller moet updaten.
  3. Log in bij Stadia en koppel je Stadia-controller draadloos aan je iPhone of iPad.

Bluetooth-controllers van derden

Ondersteunde controllers zijn onder andere de PlayStation® DualShock®4-controller en de Xbox One®-controller. Als je ze voor Stadia wilt gebruiken, kun je ze via bluetooth verbinden met je iOS-apparaat.

Veelgestelde vragen over Stadia op iOS

Ik wil met mijn iPhone of iPad gamen op Stadia, maar ik heb geen Stadia-account. Hoe meld ik me aan?

Meer informatie over hoe je je aanmeldt voor een kosteloos Stadia-account

Ik heb een Stadia-account gemaakt. Hoe speel ik games op Stadia?

Volg de instructies bovenaan dit artikel om een Stadia-icoon toe te voegen aan het startscherm van je apparaat. Nadat je het icoon hebt toegevoegd, tik je erop als je met je iPhone of iPad op Stadia wilt spelen.

Moet ik een snelkoppeling voor de web-app toevoegen aan mijn startscherm om op Stadia te spelen?

We raden je aan een web-app-icoon te maken op het startscherm van je apparaat. Dit kun je in minder dan een minuut instellen en je hoeft het maar één keer te doen.

Welke controllers voor Stadia worden ondersteund op iOS?

Als je een Stadia-controller hebt, kun je deze draadloos aan je apparaat koppelen. Sommige bluetooth-gamepads worden ook ondersteund. Bekijk de details hierboven.

Ik heb geen controller. Kan ik games spelen als ik het scherm van mijn iPhone of iPad gebruik?

Ja. Als je geen controller hebt, kun je de touch-gamepad aanzetten als je een game start.

Kan ik Stadia op mijn iOS-apparaat gebruiken via een mobiele internetverbinding?

Ja. Maar als je op Stadia speelt via een mobiele verbinding, kan dat erg veel data gebruiken. Als je op Stadia speelt via mobiele data in plaats van een wifi-netwerk, raden we je aan maximaal 720p (geoptimaliseerd voor mobiele data) te kiezen in de prestatie-instellingen. We raden je ook aan je datagebruik bij te houden om onverwachte kosten te voorkomen.

Problemen met Stadia in iOS oplossen

Lees deze tips als je problemen hebt als je Stadia wilt spelen op je iPhone of iPad:

Ik heb mijn apparaat geüpdatet naar iOS 15 en nu kan ik geen games starten in mijn Safari-web-app.
Als je problemen ondervindt bij het starten van Stadia-games op een apparaat met iOS 15, ga je naar de instellingen van je apparaat. Ga dan naar Safari en dan Geavanceerd en dan Experimentele functies en dan en zet WebRTC Platform UDP Sockets uit.

Als ik probeer te spelen, krijg ik een bericht dat ik mijn browser moet updaten.
Voor Stadia heb je de nieuwste versie van iOS nodig. Ga naar de systeeminstellingen op je iPhone of iPad en update de systeemsoftware om je browser te updaten.

Als ik mijn Stadia-controller aanzet, wordt de controller gekoppeld aan mijn Chromecast Ultra. Hoe kan ik de controller aan mijn iPhone of iPad koppelen?
Als je de Stadia-controller aanzet, zet je automatisch koppelen uit door de Stadia-knop Stadia-knop 3 seconden ingedrukt te houden. De controller trilt 2 keer. Gebruik nu de controller om de koppelingscode op te geven die je op je iPhone of iPad ziet.

Ik heb de koppelingscode opgegeven op mijn Stadia-controller, maar de controller wordt niet gekoppeld aan mijn iPhone of iPad. Wat kan ik doen?
Als het niet lukt om een Stadia-controller aan je iPhone of iPad te koppelen, kijk je of de nieuwste firmware-update is uitgevoerd op de controller voordat je het opnieuw probeert:

1. Zet de Stadia-controller uit en dan druk op de Stadia-knop Stadia-knop om hem weer aan te zetten.
  2. Wacht 15 seconden totdat de controller gaat trillen en het statuslampje wit begint te knipperen.
  3. Houd de Stadia-knop Stadia-knop ingedrukt totdat de controller gaat trillen en het statuslampje uitgaat.
  4. Laat de controller 5 minuten liggen. De nieuwste firmware-update wordt automatisch toegepast.

Je kunt je Stadia-controller ook opnieuw verbinden met je wifi-netwerk om de nieuwste firmware-update toe te passen.

Als ik een game in mijn bibliotheek selecteer, zie ik de knop Spelen niet.
Als je de Stadia-web-app start en je de knop Spelen niet ziet nadat je een game hebt geselecteerd, ga je naar de instellingen van je apparaat en dan zet contentblokkeringen voor stadia.google.com uit in de instellingen van Safari. Zet vervolgens de Stadia-web-app uit en start deze opnieuw op.

Mijn game is onderbroken toen ik werd gebeld of tussen apps schakelde op mijn iPhone of iPad. Hoe kan ik blijven spelen?
Als de web-app van Stadia naar de achtergrond wordt verplaatst en je game wordt onderbroken of als de controller niet opnieuw verbinding maakt, moet je de app helemaal afsluiten en opnieuw starten.

Mijn game is onderbroken en nu maakt mijn controller geen verbinding meer. Hoe kan ik blijven spelen?
Als de controller niet opnieuw verbinding maakt nadat je game is onderbroken, sluit je de web-app van Stadia helemaal af en start je deze opnieuw.

De adresbalk in mijn browser neemt een groot deel van het scherm in beslag. Kan ik deze verwijderen?
Voor de beste functionaliteit op volledig scherm op je iPhone of iPad voeg je de web-app van Stadia toe aan je startscherm.

Ik speel in de staande apparaatstand, maar de game is moeilijk te zien. Kan ik het formaat aanpassen?
Voor de beste functionaliteit draai je het apparaat naar de liggende stand terwijl je speelt.

APP STORE, IPHONE, IPAD en SAFARI zijn handelsmerken van Apple Inc.

BLUETOOTH is een gedeponeerd handelsmerk Bluetooth SIG, Inc.

iOS is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Cisco in de Verenigde Staten en andere landen en wordt onder licentie gebruikt.

PLAYSTATION en DUALSHOCK 4 zijn gedeponeerde handelsmerken van Sony Interactive Entertainment Inc.

XBOX ONE is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.