Stadia-gamedemo's

Als je een Stadia-account hebt, kun je gratis demo's van Stadia-games spelen. De demo's bestaan uit beperkte content en elke demo kan tijdelijk worden gespeeld.

Je hebt geen Stadia Pro-abonnement nodig om gamedemo's te spelen.

Hoe speel ik een gamedemo?

Voordat je een gamedemo kunt spelen, moet je een Stadia-account maken.

Een demo spelen:

1. Log in op je Stadia-account en dan selecteer Winkel.
  2. Selecteer een game met 'Demo' in de titel.
  3. Selecteer Gratis spelen en dan Spelen Stadia Play button.

Nadat je de demo hebt gestart, wordt hij weergegeven in je bibliotheek en kan je hem tijdens de demoperiode gratis spelen.

De volledige game kopen of reserveren

In sommige gevallen kun je de volledige game kopen of reserveren in de Stadia Store. Als je de game wilt kopen of reserveren, kun je de demo sluiten en dan selecteer Game bekijken. Je kunt ook naar de Stadia Store gaan, de volledige game of bundel selecteren en Kopen of Reserveren selecteren.

Veelgestelde vragen over gamedemo's

Heb ik tijdens de demo toegang tot de hele game?
Gamedemo's bestaan uit beperkte content die kan worden gewijzigd of verwijderd op het moment dat de volledige game wordt gereleased. Neem contact op met de ontwikkelaar van de game voor meer informatie.

Houd er rekening mee dat verbruikbare add-ons, zoals in-game-valuta, niet zijn inbegrepen in gamedemo's.

Wordt mijn game opgeslagen als ik een demo speel? Wordt mijn voortgang overgezet naar de volledige game?
Nee. Je voortgang in een gamedemo wordt niet overgezet naar de volledige game.

Kan ik prestaties ontgrendelen als ik een gamedemo speel?
Nee. Je kunt geen prestaties ontgrendelen in gamedemo's.

Wat gebeurt er met de demo nadat de demoperiode is afgelopen?
Aan het einde van de demoperiode wordt de demo niet meer weergegeven in je bibliotheek, maar heb je de mogelijkheid om de volledige game te reserveren of kopen in de Stadia Store.

Ik heb screenshots of clips van de gamedemo gemaakt. Kan ik deze bekijken nadat mijn demoperiode is afgelopen?
Ja. Clips en screenshots die je tijdens de demoperiode van een game hebt gemaakt, blijven in je account staan.

Ik ben lid van een gezinsgroep. Heb ik toestemming van een gezinsbeheerder nodig om een gamedemo te spelen?
Als je een account hebt dat onder toezicht staat, kun je gamedemo's spelen. Je moet wel toestemming vragen aan de gezinsbeheerder om de gamedemo voor het eerst te spelen. Je kunt de gamedemo niet spelen als de gezinsbeheerder de contentclassificatie van de game heeft beperkt voor jou.