Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Tandemmodus

Als je je Stadia-controller draadloos koppelt aan Stadia, kun je een tweede controller rechtstreeks aansluiten op de USB-C®-poort. Als je op de tweede controller op knoppen drukt, reageert deze alsof je op de knoppen van de primaire controller hebt gedrukt. Dit wordt de Tandemmodus genoemd.

Je kunt elk van beide controllers gebruiken om games te spelen op Stadia of beide tegelijkertijd.

Opmerking: De trilfunctie op je primaire Stadia-controller gaat standaard uit als een tweede controller wordt aangesloten. Als je wilt voorkomen dat de trilfunctie uitgaat, houd je de knop omlaag Down button op de D-pad ingedrukt terwijl je de tweede controller aansluit. Houd de knop na aansluiting 3 seconden ingedrukt.

Een opmerking over experimentele functies

Dit is een vroege, experimentele versie van deze functie die is bedoeld om de opties voor invoerapparaten voor Stadia-spelers uit te breiden. Momenteel wordt een beperkte reeks controllers ondersteund. Hieronder vind je meer informatie.

Tandemmodus gebruiken

1. Zet je primaire Stadia-controller aan.
  2. Sluit je Stadia-controller aan op het scherm waarop je wilt spelen met de koppelingscode van het scherm.
  3. Zorg ervoor dat de secundaire controller is opgeladen en uitstaat.
  4. Sluit de secundaire controller via een USB-kabel aan op de USB-C-poort van je primaire Stadia-controller.
  • Als je een USB-A-naar-C-adapter gebruikt, moet je ervoor zorgen dat de adapterzijde van de kabel is aangesloten op je primaire controller.
  • Als je twee Stadia-controllers koppelt, zet je de secundaire controller uit voordat je deze aansluit op je primaire controller.

Informatie over toegankelijkheid

De Tandemmodus biedt meer flexibiliteit en verbetert zo de toegankelijkheid van Stadia. Met de Tandemmodus kun je een alternatieve controller gebruiken (zoals de Xbox Adaptive Controller®) als je games op Stadia speelt. Hieronder vind je een lijst met ondersteunde controllers.

Als je draadloos via een ondersteund scherm met je Stadia-controller speelt, kun je de tweede controller ook tegelijkertijd gebruiken om beter aan je behoeften voor toegankelijkheid te voldoen, of je deze nu zelf bedient of samen speelt met een tweede speler. De Tandemmodus vormt een aanvulling op andere toegankelijkheidsfuncties.

Help ons door feedback te geven

Stuur ons feedback en suggesties over de Tandemmodus zodat we de toegankelijkheid van gameplay op Stadia kunnen verbeteren. Vergeet niet het woord 'Tandem' te noemen in je feedback. We kunnen niet elke suggestie opnemen, maar we willen graag meer te weten komen over de behoeften van de Stadia-community.

Veelgestelde vragen over de Tandemmodus

Welke controllers van derden worden ondersteund in de Tandemmodus?
Je kunt de volgende controllers koppelen aan je Stadia-controller in de Tandemmodus:

Secundaire controller (*trilfunctie ondersteund) Leveranciers-ID:Product-ID (VID:PID)
Stadia-controller* 18d1:9400
Xbox Adaptive-controller 045e:0b0a

Xbox® Series X/S™-controllers*

045e:0b12

Xbox One®-controller*

045e:02d1
045e:02dd
045e:02ea

Xbox One Elite-controller (serie 1 en 2)* 045e:02e3
045e:0b00

Bedrade Xbox 360®-controller

045e:028e

Draadloze adapter voor Xbox 360-controller

045e:0719

Sony DualSense®-controller*

054c:0ce6

Sony DualShock® 4-controller*

054c:05c4
054c:09cc

Sony DualShock 3-controller

054c:0268

Switch Pro-controller

057e:2009

Valve Steam®-controller

28de:1102

Draadloze adapter voor Valve Steam-controller

28de:1142

Moet ik een draadloze koppeling met Stadia hebben om de Tandemmodus te gebruiken?
Ja. Als je de Tandemmodus wilt gebruiken, moet je Stadia-controller draadloos worden gekoppeld aan Stadia.

Hoe koppel ik de controllers? Wat voor soort kabel moet ik gebruiken?
Je kunt 2 controllers koppelen via een USB-kabel met de juiste stekkers. Voor de kant die verbonden is met je primaire (eerste) Stadia-controller, heb je een USB-C-connector of een USB-A-naar-C-adapter nodig. Voor de kant die verbonden is met de meeste ondersteunde secundaire controllers, heb je een USB-C- of micro-USB-connector nodig. Bij de bedrade Xbox 360-controller heb je een adapter nodig die als USB-A-connector kan worden gebruikt met een USB-A-naar-C-adapter op de primaire Stadia-controller. Draadloze adapters met een USB-A-connector kunnen rechtstreeks worden aangesloten op zo'n A-naar-C-adapter.

Controller in Tandemmodus
USB-A-naar-C-adapter en USB-A-naar-micro-USB-kabel
Controller in Tandemmodus
USB-A-naar-C-adapter en USB-A-naar-USB-C-kabel
Controller in Tandemmodus
Kabel voor USB-C naar USB-C

Kan ik de Tandemmodus gebruiken als mijn primaire Stadia-controller is verbonden met mijn apparaat via een USB-C-kabel?
Nee. Als je de Tandemmodus wilt gebruiken, moet je Stadia-controller draadloos zijn gekoppeld aan Stadia. De Tandemmodus werkt met alle compatibele schermen waaraan je Stadia-controller draadloos is gekoppeld.

Je kunt een of meer controllers verbinden met je computer of mobiele apparaat door een USB-kabel aan te sluiten op afzonderlijke USB-poorten of een USB-hub. Je controllers worden echter nog steeds als afzonderlijke apparaten geregistreerd als je ze met een kabel aansluit op een apparaat dat compatibel is met Stadia.

Twee of meer van mijn Stadia-controllers zijn afzonderlijk gekoppeld aan Stadia. Voor welke van deze controllers kan de Tandemmodus worden gebruikt?
Elke Stadia-controller die je draadloos koppelt aan Stadia, kan onafhankelijk gebruikmaken van de Tandemmodus.

Kan ik een USB-hub of USB-splitter gebruiken om meer dan één controller aan te sluiten op mijn primaire Stadia-controller?
Nee. Je kunt maar één secundaire controller verbinden met je primaire Stadia-controller voor de Tandemmodus. De primaire Stadia-controller is draadloos gekoppeld en de secundaire controller is rechtstreeks via een USB-kabel aangesloten op de Stadia-controller.

Als ik een secundaire controller aansluit op mijn Stadia-controller, kan deze dan worden gebruikt door een tweede speler?
In de Tandemmodus wordt de invoer van beide controllers geregistreerd alsof ze afkomstig zijn van je primaire, draadloos gekoppelde Stadia-controller. Dit betekent dat jij en een tweede speler samen kunnen spelen in een coöperatieve 'vriendschapsmodus' waarbij je de invoer voor de game deelt.

Stadia en de game geven alleen je primaire, draadloos gekoppelde Stadia-controller weer. Als je op een knop van een van beide controllers drukt, krijg je dezelfde actie in de game.

Als je extra controllers wilt koppelen aan je scherm, koppel je ze afzonderlijk aan je scherm.

Kan ik een audioheadset in de Tandemmodus gebruiken?
Je kunt een headset aansluiten op de 3,5mm-audioaansluiting van de primaire controller. Audio wordt niet ondersteund op de secundaire controller en bij gebruik van de Tandemmodus kan de USB-poort op de primaire controller alleen worden gebruikt om de secundaire controller aan te sluiten.

PLAYSTATION, DUALSHOCK en DUALSENSE zijn gedeponeerde handelsmerken van Sony Interactive Entertainment Inc.

USB-C is een gedeponeerd handelsmerk van het USB Implementers Forum.

WINDOWS, XBOX, XBOX 360, XBOX ONE en XBOX ADAPTIVE CONTROLLER zijn gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

XBOX SERIES XS is een handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

STEAM is een gedeponeerd handelsmerk van Valve Corporation.