Vanaf 1 september 2021 kunnen klassieke Sites niet meer worden bekeken door anderen. Meer informatie over hoe je je sites vandaag nog kunt converteren naar de nieuwe versie van Sites

Sites uit de klassieke versie analyseren en beheren

Met de beheerder in de klassieke versie van Sites kun je de overgang van de klassieke versie van Sites naar de nieuwe versie vergemakkelijken.

In de beheerder in de klassieke versie van Sites kun je alle sites die zijn gemaakt in de klassieke versie en informatie over deze sites bekijken. Je kunt bijvoorbeeld zien hoe vaak elke site in de afgelopen maand is weergegeven.

Via de beheerder in de klassieke versie van Sites kun je 1 site of meerdere sites converteren. Gebruik filters om meerdere sites te sorteren en analyseren.

De beheerder in de klassieke versie van Sites gebruiken
  1. Ga op een computer naar de beheerder in de klassieke versie van Sites.
  2. Klik op een site om een zijvenster te openen met meer informatie over die site. Het kan ongeveer 24 uur duren voordat een site die je onlangs in de klassieke versie van Sites hebt gemaakt, wordt weergegeven in de beheerder.
  3. Pas een of meer filters toe.
    • Titel
    • Eigenaar
    • Weergaven in de afgelopen maand
    • Weergaven in het afgelopen jaar
    • Laatst bekeken op
    • Laatst bewerkt op
    • Aanmaakdatum
    • Status (actief, verwijderd of overgezet)

Je kunt op deze koppen klikken om sites te sorteren.

• Naam
  • Laatst bewerkt
  • Weergaven in de afgelopen 30 dagen

Tip: Voor verdere analyse kun je ook een lijst van je sites exporteren naar Google Spreadsheets.

Een site converteren van de klassieke naar de nieuwe versie van Sites
Belangrijk: Als je een klassieke site converteert, bevat de nieuwe site geen Apps Scripts die zijn gemaakt in de klassieke site.
Met de Beheerder in de klassieke versie van Sites kun je klassieke sites in bulk converteren naar nieuwe sites.
  1. Ga op je computer naar de klassieke versie van Sites.
  2. Klik in het linkervenster op Beheerder in de klassieke versie van Sites
  3. Klik in het rechtervenster op Converteertool. Selecteer een of meer sites die je wilt converteren. Je kunt filters gebruiken om de sites te vinden die je nodig hebt.
  4. Klik op Converteren.
  5. Als je dezelfde siterechten wilt behouden, vink je het vakje aan naast Instellingen voor delen behouden.
  6. Klik op Converteren.
    • Bij grote sites kan het een paar minuten duren voordat ze zijn geconverteerd.
    • Na de conversie worden wijzigingen die je op je oorspronkelijke site aanbrengt, niet overgezet naar de nieuwe site.
  7. Klik op Conceptsite bekijken om de site na te lopen.
    • Optioneel: Als je je nieuwe site op een ander adres wilt publiceren, klik je op Geavanceerd en dan Ontkoppelen.
  8. Klik rechtsboven op Publiceren om de site te publiceren.
  9. Geef een webadres op voor je nieuwe site.
    • Optioneel: Klik op Beheren om te wijzigen wie je site kan bekijken.
  10. Klik op Publiceren.

Tips: Als je meerdere klassieke sites converteert naar de nieuwe versie van Sites:

• Je wordt de eigenaar van de geconverteerde sites.
  • Als iemand geen nieuwe sites kan maken in je site-instellingen, kan diegene ook geen klassieke sites converteren.
  • Als sommige sites niet kunnen worden geconverteerd, bijvoorbeeld als ze zich in een ander domein bevinden dan jij, worden ze overgeslagen en krijg je een melding per e-mail.
  • Voltooiingsmails worden alleen gestuurd als een conversie mislukt vanwege een schending van de grootte. Als je wilt checken op andere fouten, kun je filteren op sites waarbij 'Niet gestart' staat nadat je bulkconversie is afgerond.

Exporteren naar Spreadsheets

Belangrijk: Bij sites die vóór april 2020 voor het laatst zijn bekeken, staat er in geëxporteerde gegevens geen datum bij Laatst bekeken.
  1. Klik linksonder in de lijst op Exporteren naar Google Spreadsheets Sheets export.
  2. Klik in de pop-up 'Geëxporteerd naar Google Spreadsheets' op Weergeven.
  3. Open in Drive de spreadsheet met de naam Je export uit de klassieke versie van Google Sites op <date/time>.