A partir de l'1 de setembre de 2021, ningú altre no podrà veure els llocs web de la versió clàssica de Sites. Obteniu informació sobre com podeu convertir-los avui mateix a la nova versió de Sites.

Afegir, suprimir i organitzar pàgines

A Google Sites, podeu afegir o suprimir pàgines, inserir una taula de continguts, editar capçaleres i peus de pàgina i actualitzar la configuració de la informació d'un lloc web.

Afegir una pàgina

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Pàgines.
  3. Apunteu a Afegeix Add.
  4. Feu clic a Pàgina nova Add.
  5. Introduïu el nom de la pàgina.
  6. Feu clic a Fet.
  7. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Copiar o suprimir una pàgina

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Pàgines.
  3. A la pàgina que vulgueu duplicar o suprimir, feu clic a Més More.
    • Per copiar-la, trieu Duplica la pàgina.
    • Per suprimir-la, trieu Suprimeix.
  4. Per publicar els canvis, a la part superior dreta, feu clic a Publica.

Afegir una taula de continguts

Afegiu una taula de continguts per ajudar els lectors a navegar per l'estructura de la vostra pàgina. La taula de continguts s'actualitza automàticament quan editeu la pàgina.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Insereix and then Taula de continguts.
  3. Publiqueu el lloc web per utilitzar la taula de continguts. Obteniu informació sobre com podeu publicar el lloc web.

Consell: per suprimir la taula de continguts, feu clic a la taula and then Suprimeix el mosaic Remove.

Editar una taula de continguts

S'aplica sagnat automàticament a taula de continguts d'acord amb l'estructura dels títols, de les capçaleres i dels subtítols. Per suprimir el sagnat:
  1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. Feu clic a la taula de continguts.
  3. Feu clic a Aplana Decrease indent.

Consell: per tornar a aplicar un sagnat, feu clic a Sagnat Increase indent.

Amagar un títol d'una taula de continguts

Podeu amagar títols, encapçalaments i subtítols de la taula de continguts perquè els lectors del lloc web no els vegin.
  1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. A la taula de continguts, col·loqueu el cursor a sobre del títol que vulgueu amagar o deixar d'amagar.
    • Per amagar el títol, feu clic a Amaga Amaga.
    • Per deixar d'amagar-lo, feu clic a Mostra Amaga.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Publica.

Consell: el títol es continuarà veient quan editeu el lloc web, però no es veurà a la versió publicada.

Organitzar les pàgines

Moure una pàgina

Podeu moure una pàgina a sota d'una altra pàgina per crear una subpàgina.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Pàgines.
  3. Arrossegueu la pàgina fins on vulgueu moure-la.
  4. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Crear una subpàgina

Per crear una subpàgina, feu clic a Pàgines. A continuació, trieu una pàgina i feu clic a Més More and then Afegeix una subpàgina.

Consell: podeu crear fins a cinc nivells de subpàgines.

Triar la pàgina d'inici

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Pàgines.
  3. Trieu una pàgina i feu clic a Més More and then Defineix com a pàgina d'inici.
  4. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Crear un URL personalitzat

Podeu crear un camí personalitzat a una pàgina del lloc web.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Pàgines.
  3. Trieu una pàgina i feu clic a Més More and then Propietats.
  4. Feu clic a Opcions avançades and then Camí personalitzat and then introduïu el camí que vulgueu utilitzar.
  5. Feu clic a Fet.

Consell:

• En publicar un camí personalitzat en una pàgina o canviar el nom d'una pàgina, es crearà un URL i és possible que afecti el seguiment de dades amb Analytics.
  • Si els lectors del lloc web rebutgen les galetes de seguiment de l'ús, les dades sobre les visites i l'activitat del lloc web podrien ser imprecises i subestimar l'ús real.Obtén més informació sobre les galetes.

Afegir un enllaç al menú del lloc web

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Pàgines.
  3. Feu clic a la pàgina que tingui el menú que voleu actualitzar.
  4. A la dreta, apunteu a Afegeix Add.
  5. Feu clic a Enllaç nou New link.
  6. Poseu nom a l'enllaç.
  7. Afegiu una adreça web o trieu una pàgina del lloc web.
  8. Feu clic a Fet.

Amagar una pàgina

Quan amagueu una pàgina, no es mostrarà al menú, però els usuaris podran continuar accedint-hi amb un enllaç.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Pàgines.
  3. A la pàgina que vulgueu amagar, feu clic a Més More and then Amaga de la navegació.
  4. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

No podeu amagar la pàgina d'inici, però quan amagueu una altra pàgina:

• Les subpàgines també s'amaguen.
  • Altres llocs web i pàgines poden tenir enllaços a aquesta pàgina.

Si no voleu que la vostra pàgina aparegui als resultats de cerca, obteniu informació sobre com podeu amagar el lloc web.

Imbricar pàgines dins d'un menú desplegable

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Pàgines.
  3. Feu clic a la pàgina que tingui el menú que voleu actualitzar.
  4. A la dreta, apunteu a Afegeix New page.
  5. Feu clic a Nova secció de menú .
  6. Afegiu un nom de secció de menú.
  7. Feu clic a Fet.
  8. Podeu arrossegar i deixar anar pàgines al menú nou.

Consell: quan previsualitzeu el lloc web, podeu veure les pàgines imbricades passant el cursor per sobre del menú nou.

Corregir errors relacionats amb els límits de caràcters dels camins de les pàgines

A la nova versió de Google Sites, els camins de les pàgines estan limitats a 1.024 caràcters. Si imbriqueu pàgines a sota d'altres pàgines o dins de les seccions de menú, els camins d'aquestes pàgines imbricades seran més llargs.

Per resoldre els errors possibles, podeu:

• Escurçar els títols de les pàgines o de les seccions de menú.
  • Escurçar els noms dels camins personalitzats.
  • Reorganitzar les pàgines per reduir la imbricació.

Afegir o editar capçaleres i peus de pàgina

La capçalera i el peu de pàgina són les àrees que hi ha a la part superior i inferior de cada pàgina del lloc de Google.

Suprimir o afegir una capçalera

Quan creeu un lloc web o una pàgina, tindrà una capçalera. Per suprimir-la:

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. Apunteu a la capçalera.
  3. A l'esquerra, feu clic a Suprimeix Delete.

Consell: per tornar a afegir una capçalera, aneu a la part superior, apunteu a "Introdueix el nom del lloc web" i feu clic a Afegeix una capçalera.

Canviar la imatge de capçalera

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. Apunteu a la capçalera i feu clic a Canvia la imatge.
  3. Feu clic a Penja o Selecciona una imatge.
  4. Pengeu o trieu una imatge i feu clic a Obre o Selecciona.
  5. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Canviar la mida de la capçalera

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. Apunteu a la capçalera i feu clic a Tipus de capçalera.
  3. Trieu una mida per a la capçalera.
  4. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Afegir o canviar un peu de pàgina

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. Apunteu a la part inferior de la pàgina i feu clic a Afegeix un peu de pàgina o Edita el peu de pàgina.
  3. Introduïu el text o feu altres canvis.
    • Per canviar el fons, apunteu al quadre destacat. A l'esquerra, feu clic a Fons Background.
  4. Quan acabeu, feu clic en un altre lloc de la pàgina.
  5. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Per amagar un peu de pàgina, apunteu-hi i, a la part inferior esquerra, feu clic a Amaga Amaga.

Canviar la configuració de la informació del lloc web

Mostrar o amagar l'hora de l'última actualització d'una pàgina

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. A l'extrem superior dret, feu clic a Configuració Settings.
  3. A la finestra "Configuració", aneu a Eines dels lectors.
  4. Activeu o desactiveu l'opció "Mostra l'hora de l'última actualització de la pàgina".
  5. A la part superior dreta, feu clic a Publica.

Versió clàssica de Google Sites

Crear, suprimir o moure una pàgina

Crear o copiar una pàgina

Afegir una pàgina

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. A la part superior esquerra, feu clic a Crea and then A la versió clàssica de Sites.
  3. Trieu una plantilla.
  4. Poseu nom al lloc web.
  5. A "Ubicació del lloc web", trieu on voleu col·locar la pàgina.
  6. A la part superior, feu clic Crea.

Copiar una pàgina

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Feu clic a la pàgina que vulgueu copiar.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Més accions Settings and then Copia la pàgina.
  4. Poseu nom a la pàgina.
  5. A "Selecciona una ubicació", trieu on voleu col·locar la pàgina.
  6. Feu clic a Copia.

Suprimir, restaurar o moure una pàgina

Suprimir una pàgina

Quan suprimiu una pàgina, també en suprimiu els fitxers adjunts, els comentaris i les subpàgines.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Feu clic a la pàgina que vulgueu suprimir.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Més accions Settings and then Suprimeix la pàgina.
  4. Feu clic a Suprimeix.

Restaurar una pàgina suprimida

Si heu suprimit una pàgina durant els 30 darrers dies, podeu restaurar-la.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més accions Settings and then Gestiona el lloc web.
  3. A l'esquerra, feu clic a Elements suprimits.
  4. Seleccioneu la pàgina que vulgueu restaurar i feu clic a Recupera.

Moure una pàgina

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Pàgines.
  3. Arrossegueu la pàgina fins on vulgueu moure-la.
  4. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Crear o editar una plantilla

Crear una plantilla de pàgina

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més accions Settings and then Gestiona el lloc web.
  3. A l'esquerra, feu clic a Plantilles de pàgina and then Crea una plantilla de pàgina.
  4. Poseu nom a la plantilla i feu clic a Crea.
  5. Feu canvis a la plantilla i feu clic a Desa.

Consell: per crear una plantilla a partir d'una pàgina del vostre lloc web, aneu a la part superior dreta i feu clic a Més accions Settings and then Desa com a plantilla de pàgina.

Crear una plantilla de llocs web

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més accions Settings and then Gestiona el lloc web.
  3. Feu clic a Publica aquest lloc web com a plantilla. Si no veieu aquesta opció, vol dir que no podeu compartir el lloc web en aquest format.
  4. Introduïu un nom i una descripció de la plantilla.
  5. Feu clic a Envia.

Editar l'HTML per canviar l'aspecte de la pàgina

Editeu el codi de la pàgina per crear un disseny de pàgina personalitzat.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Trieu la pàgina que vulgueu editar i feu clic a Edita la pàgina Edit.
  3. A la barra d'eines, feu clic a <HTML>.
  4. Feu canvis al codi HTML i feu clic a Actualitza.

Canviar la pàgina d'inici

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més accions Settings and then Gestiona el lloc web.
  3. A "Pàgina de destinació", feu clic a Canvia.
  4. Trieu la pàgina que vulgueu utilitzar and then feu clic a D'acord.
  5. A la part superior esquerra, feu clic a Desa.