Analytics gebruiken voor je site

Met Analytics kun je algemene gegevens over je website verzamelen.

Opmerking: Dit gedeelte heeft betrekking op de nieuwe versie van Google Sites (met Maken Create in de rechterbenedenhoek). Hulp bij de klassieke versie van Google Sites.

Stap 1: Genereer een tracking-ID voor Analytics

1. Meld je aan voor een Analytics-account (als je er nog geen hebt).
  2. Zoek je tracking-ID van Analytics.

Stap 2: Voeg Analytics-tracking toe

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik op Meer Meer en vervolgens Site-analyse.
  3. Voer een geldige tracking-ID in. De ID moet er uitzien als: UA-XXXXXX-X.
  4. Klik op Opslaan.

Het kan 24 uur duren voordat er gegevens worden weergegeven in Analytics.

Stap 3: Bekijk je gegevens

1. Open Analytics.
  2. Bekijk je gegevens. Meer informatie over Analytics gebruiken.

Klassieke versie van Google Sites

Opmerking: Dit gedeelte heeft betrekking op de klassieke versie van Google Sites (met Maken in de linkerbovenhoek). Hulp bij de nieuwe versie van Google Sites.

Analytics gebruiken voor je site

Analytics-tracking toevoegen

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik op Meer acties Instellingen en vervolgens Site beheren.
  3. Klik onder Statistieken op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Universal Analytics gebruiken.
  4. Voer in het tekstvak onder 'Webeigenschap-ID voor Google Analytics' een geldige tracking-ID in. De ID moet er uitzien als: UA-XXXXXX-X.
  5. Klik bovenaan op Opslaan.

Het kan 24 uur duren voordat er gegevens worden weergegeven in Analytics.