Bezoekersverkeer op je site bijhouden

Met Google Analytics kun je het verkeer naar je site bijhouden.

Dit artikel is voor de klassieke versie van Google Sites (zonder de knop Publiceren in de rechterbovenhoek). Hulp bij de nieuwe versie van Google Sites.

Stap 1: een Google Analytics-account aan je site linken

Als je het verkeer naar je site wilt bijhouden, kun je een Universal Analytics-account linken aan je pagina.

1. Ga naar de Analytics-site.
  2. Klik op Aanmelden.
  3. Vul het aanmeldingsformulier in.
  4. Ga naar de profielpagina van Analytics en kopieer het Analytics-accountnummer dat staat vermeld na de naam van je site naar het klembord, of schrijf het op. Het nummer heeft de volgende indeling: UA-XXXXXXXX-X.

Stap 2: bijhouden met Google Analytics inschakelen voor je site

1. Open je website in Google Sites.
  2. Klik op 'Meer opties' Meer acties en vervolgens Site beheren.
  3. Klik bij Statistieken op het dropdown-menu en vervolgens op Universal Analytics gebruiken.
  4. Plak het gekopieerde of genoteerde Analytics-accountnummer voor je Google Analytics-account in het tekstvak bij 'Webeigenschap-ID voor Google Analytics'.
  5. Klik boven aan het scherm op Opslaan.

Het kan 24 uur duren voordat je site met Google Analytics wordt bijgehouden. Als je wilt controleren of je site wordt bijgehouden, ga je naar de Google Analytics-pagina met je profiel en bekijk je de status bij Websiteprofiel.