Google Analytics configureren voor Google Sites

Wilt u graag weten waar het verkeer op uw site vandaan komt en hoe mensen op uw site navigeren? U kunt Google Analytics toevoegen aan uw site, zodat u het verkeer op uw site in de gaten kunt houden:

Een nieuwe account maken in Google Analytics

1. Als u zich al heeft geregistreerd bij Google Analytics of een Google-account heeft, (met andere woorden, u maakt gebruik van andere Google-services, zoals Google Sites), meldt u zich aan bij uw account.nieuw venster Als u nog geen account heeft, gaat u naar de Google Analytics-registratiepagina, nieuw venster klikt u op Nu registreren en volgt u de aanwijzingen om een Google Analytics-account te maken.

2. We raden u aan voor elk site een nieuwe Analytics-account te maken. Selecteer in het Overzicht de optie Nieuwe account maken... in het vervolgkeuzemenu Mijn Analytics-accounts.

3. Typ de URL van uw site op de pagina Aanmelden bij nieuwe account:

• Als u uw Google-site heeft toegewezen aan een ander webadres, bijvoorbeeld www.example.com, geeft u dat adres op.

• Als u uw site niet aan een ander webadres heeft toegewezen, geeft u het volledige adres van de site op, zoals sites.google.com/site/example.

4. Daarnaast geeft u op de pagina Aanmelden bij nieuwe account de naam van deze account op in het vak Accountnaam en vervolgens selecteert u uw land en tijdzone. Klik vervolgens op 'Doorgaan'.

5. Lees op de pagina Gebruikersovereenkomst accepteren de Gebruiksvoorwaarden van Google Analytics. Als u akkoord gaat met de voorwaarden, klikt u op het vak naast Ja, ik ga akkoord met de bovenstaande Algemene voorwaarden en vervolgens op 'Nieuwe account maken'.

6. De volgende pagina bevat een javascriptcode. U kunt deze code negeren en klikken op 'Opslaan en voltooien'.

Uw Google Analytics-account en Google-site koppelen

1. Nadat u uw nieuwe Google Analytics-account heeft gemaakt, wordt u naar uw Google Analytics-profielscherm geleid, waarin de naam moet verschijnen van de site die u wilt volgen, gevolgd door een Google Analytics-accountnummer met de notatie 'UA-XXXXXXXX-X'. Kopieer deze code, ook wel bekend als uw webeigenschap-id van Google Analytics, en ga naar de site die u met Google Analytics wilt volgen.

2. Klik op uw site op het vervolgkeuzemenu Meer acties en selecteer Site beheren

3. Klik onder het gedeelte Site-instellingen op Algemeen.

4. Klik op het vak naast Google Analytics inschakelen voor deze site en geef uw webeigenschap-id van Google Analytics op in het betreffende vak.

5. Klik op 'Wijzigingen opslaan'.

Het kan een dag duren voordat uw traceercode door Analytics wordt gedetecteerd. Als u wilt controleren of uw site wordt gevolgd, meldt u zich aan bij Google Analytics, gaat u naar uw profielscherm en kijkt u naar het statusbericht voor uw websiteprofiel nieuw venster naast de site.