Vanaf 1 september 2021 kunnen klassieke Sites niet meer worden bekeken door anderen. Meer informatie over hoe je je sites vandaag nog kunt converteren naar de nieuwe versie van Sites

Wat je kunt verwachten als je een site converteert

To get info about what happens when you convert a site, use the charts below.

Tip: Met de beheerder in de klassieke versie van Sites kun je je klassieke sites converteren naar de nieuwe versie van Sites.

Site customization
Functie Dit is anders in de nieuwe versie van Sites Dit kun je verwachten in de nieuwe versie van Sites
Lay-out De nieuwe versie van Sites gebruikt een rasterstructuur.

De grootte of uitlijning van sommige elementen is mogelijk niet optimaal. Het kan dus zijn dat je de lay-out van de site moet bewerken.

Tip: Als je de html-code van een pagina in de klassieke versie van Sites hebt bewerkt, wordt de site mogelijk niet goed gekopieerd.

Thema's In de nieuwe versie van Sites worden verschillende thema's gebruikt.

Het thema van de nieuwe site ziet er anders uit.

Meer informatie over hoe je het uiterlijk van je site kunt aanpassen

Tekststijlen Er zijn minder opmaakopties.

De volgende opties worden naar de nieuwe site gekopieerd:

• Vet
  • Cursief
  • Doorhalen
  • Onderstrepen
  • Alinea-inspringing
  • Genummerde lijst
  • Lijst met opsommingstekens
  • Koppen (H1 - H3)
  • Tekstuitlijning
  • Tekstrichting
  • Links
  • Codeblokken
  • Subscript/superscript

Tips:

• Alle andere tekstopmaak, zoals de kleur of grootte van de tekst, wordt niet weergegeven op de nieuwe site. Meer informatie over hoe je de tekstkleur wijzigt
  • De grootte van de koppen op de nieuwe site komen mogelijk niet overeen met die op de klassieke site.
Afbeeldingen, ingesloten content en gadgets
Functie Dit is anders in de nieuwe versie van Sites Dit kun je verwachten in de nieuwe versie van Sites
Afbeeldingen Je kunt nog steeds afbeeldingen aan je site toevoegen.

De volgende bestandstypes worden gekopieerd:

• Jpeg
  • Gif
  • Png

Tip: De afbeelding voor de kop wordt niet gekopieerd. Lees hoe je een afbeelding of een kop aan je site toevoegt.

Afbeeldingen die door een webadres zijn toegevoegd, werken alleen als de afbeelding voor iedereen beschikbaar is.

• Een afbeelding die afkomstig is van een site waarop je moet inloggen, werkt bijvoorbeeld niet. Je kunt dit oplossen door op de ongeldige afbeelding te klikken en deze opnieuw te downloaden. Upload de afbeelding vervolgens naar de nieuwe site.
Ingesloten content Je kunt de meeste soorten Google-content insluiten.

De volgende Google-toevoegingen worden naar de nieuwe site gekopieerd:

• Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties
  • Google-formulieren
  • Google-tekeningen
  • Drive-mappen
  • YouTube-video's
  • Google-kaarten
  • Google-agenda's
  • Google-groepen

Tip: Toegevoegde diagrammen kunnen niet naar de nieuwe versie van Sites worden gekopieerd.

Gadgets Gadgets worden niet langer ondersteund.

De meeste gadgets kunnen niet worden geconverteerd. Ze worden vervangen door een tijdelijke aanduiding voor ongeldige ingesloten content.

Sommige gadgets die iframes of html-vakken gebruiken, werken wel.

In de nieuwe versie van Sites kun je iframe-apps toevoegen die zijn gemaakt met Apps Script of Firebase. Meer informatie over hoe je content van een andere website toevoegt

Site structure & page types
Functie Dit is anders in de nieuwe versie van Sites Dit kun je verwachten in de nieuwe versie van Sites
Sitestructuur De menu's komen exact overeen met de sitemap.

De structuur en indeling van de nieuwe site zijn gebaseerd op de sitemap van de klassieke site. Meer informatie over hoe je pagina's ordent

Tips:

Subpagina's Je kunt maximaal vijf niveaus subpagina's toevoegen.

Pagina's die meer dan vijf niveaus zijn genest, worden naar het vijfde niveau verplaatst.

Tip: Webadressen worden geüpdatet, zodat ze overeenkomen met het nieuwe navigatiepad.

Paginatypen Er is één paginatype.

Content van verschillende paginatypen kan worden overgezet naar de nieuwe site.

Lijstpagina's worden gekopieerd naar een Google-spreadsheet en ingesloten op de nieuwe pagina.

Aankondigingen worden naar een standaardpagina in de nieuwe versie van Sites gekopieerd. De inhoud van de aankondiging en de originele datum van de post worden overgezet naar de nieuwe pagina.

Bijlagen Je kunt bestanden bijvoegen bij een pagina of een archiefpagina.

Archiefpagina's worden naar een standaardpagina gekopieerd.

• Bestanden die zijn opgeslagen op archiefpagina's worden aan een nieuwe Google Drive-map toegevoegd.
  • De nieuwe map krijgt de naam van de geconverteerde site en wordt aan de geconverteerde pagina toegevoegd.
  • Eventuele links op de archiefpagina worden op de pagina boven de nieuwe map geplaatst.

Bijlagen van pagina's worden als toegevoegde Google Drive-map gekopieerd en onderaan de pagina geplaatst:

• Bestanden die bij een pagina in de klassieke versie van Sites zijn gevoegd, worden aan een nieuwe Google Drive-map toegevoegd.
  • De nieuwe map krijgt de naam van de geconverteerde site.

Wanneer je een site met bijlagen, archiefpagina's of lijstpagina's converteert, worden er nieuwe bestanden in Google Drive gemaakt om ze in op te slaan:

• Als je de rechten voor het delen van de site houdt, hebben bewerkers toegang tot de nieuwe bestanden.
  • Als je de rechten voor het delen van de site niet houdt, is de eigenaar die de site heeft geconverteerd ook de eigenaar van de geconverteerde bestanden.
Reacties, abonnementen en revisiegeschiedenis
Feature What’s different in new Sites What to expect in new Sites
Comments Visitors can’t comment on pages. Visitor comments won’t carry over to your new site.
Subscriptions Subscriptions aren’t available.

Subscriptions won’t carry over to your new site.

Tip: You can create a Google Group and email the group.

Sharing & publishing
Functie Dit is anders in de nieuwe versie van Sites Dit kun je verwachten in de nieuwe versie van Sites
Delen Je site kan slechts één eigenaar hebben.

Wanneer je een site converteert, kun je ervoor kiezen dezelfde rechten voor delen te houden:

• De bewerkers en kijkers van de site blijven hetzelfde.
  • Als de klassieke site meer dan één eigenaar heeft, is de eigenaar die de conversie heeft gestart ook de eigenaar van de nieuwe site. Meer informatie over hoe je de site-eigenaar wijzigt
  • Als je ervoor kiest dezelfde rechten te houden, veranderen de andere eigenaren in bewerkers.
  • Geïmporteerde bijlagen worden mogelijk niet gedeeld met de gebruikers van je gepubliceerde site. Meer informatie over hoe je maprechten wijzigt
  • Bewerkers op de geconverteerde site kunnen standaard niet publiceren, rechten wijzigen of nieuwe mensen toevoegen. Eigenaren kunnen naar Delen  en dan Instellingen Settings Grey gaan om deze opties toe te staan.

Wil je dat de nieuwe site meerdere eigenaren heeft, lees dan hier hoe je gedeelde Drive gebruikt.

Rechten op paginaniveau De nieuwe versie van Sites heeft geen rechten op paginaniveau. Als je een site met rechten op paginaniveau converteert, worden alleen de eigenaren van de site overgedragen.
Publiceren Als je klaar bent om de nieuwe site online te zetten, kun je een nieuw webadres kiezen of het adres van de klassieke site gebruiken.

Als je hetzelfde webadres gebruikt:

• De klassieke site wordt vervangen door de nieuwe site.
  • Mensen die je webadres bezoeken, zien de nieuwe site.
  • De oorspronkelijke site wordt verplaatst naar het gedeelte Gemigreerde sites in de klassieke versie van Sites en na 30 dagen verwijderd.

Tip: Ga naar Google Sites voor toegang tot de gemigreerde sites. Klik aan de linkerkant op Gemigreerde sites.

Als je een nieuw webadres kiest:

• De nieuwe site wordt gepubliceerd op het nieuwe webadres.
  • De klassieke site wordt niet vervangen door de nieuwe site.
  • De oorspronkelijke site is nog steeds beschikbaar op het oorspronkelijke webadres.

Meer informatie over hoe je een site publiceert