Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Vanliga sätt att använda automatiska regler

Med automatiska regler kan du schemalägga dina annonser för att

• visa dem specifika tider på dagen
  • justera bud efter tid på dygnet, säsongsfaktorer eller andra dynamiska förhållanden
  • styra din budget och dina kostnader genom att bara visa annonser när du väljer att göra det.

Börja med att fundera över vilka åtgärder du utför ofta i ditt konto och skriv ned vad du gör, steg för steg. Skapa sedan en struktur för reglerna, så kan åtgärderna utföras automatiskt åt dig.

Den här artikeln innehåller flera exempel på populära regler. Du kan använda dina personliga resultatmål och dina kunskaper om företaget för att välja specifika mätvärden och åtgärder som är relevanta för dig.

När du har skapat reglerna bör du följa upp resultatet regelbundet, och finjustera reglerna så att du får det utfall du vill ha.

Massåtgärder ägs av det förvaltarkonto eller underordnade förvaltarkonto som du är direkt inloggad på. Du kan inte göra ett kundkonto till ägare av en regel som du skapar för detta konto. Läs mer.

Anvisningar

Schemalägga annonser

Aktivera och inaktivera flera specialannonser för ett kampanjerbjudande

Anta att du har flera annonser som innehåller frasen ”Specialerbjudanden på Kanelbullens dag” och att du vill visa dem i anslutning till Kanelbullens dag den 4 oktober. Börja med att skapa annonserna och pausa dem. Skapa sedan två regler som ska tillämpas en gång. Den första regeln aktiverar annonserna den 1 oktober kl. 17.00 och den andra regeln pausar annonserna den 4 oktober kl. 23.00.

Regel 1

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Gå till ett Google Ads-kundkonto.
  3. Klicka på Annonser och tillgångar i sidmenyn.
  4. Klicka på ikonen för fler alternativ ovanför tabellen och välj Skapa en automatisk regel.
  5. Ge regeln ett namn.
  6. I avsnittet Åtgärd klickar du på pilen Down arrow icon och väljer sedan Aktivera annonser.
  7. (Valfritt) I avsnittet Använd för väljer du regelns omfattning.
    Som standard används regeln för alla annonser i kontot, såvida du inte väljer ett annat alternativ i avsnittet Använd för.
  8. Ange kriterierna för regeln i avsnittet Villkor.

1. Klicka på Lägg till villkor.
    2. Klicka på Attribut och välj Annonstext.
      Regeln gäller för alla utom borttagna annonser. Om du vill att regeln ska gälla för alla annonser eller för borttagna annonser klickar du på knappen och väljer ett av alternativen.
    3. Skriv ”Specialerbjudanden på Kanelbullens dag” i fältet Värde och klicka på Använd.
  9. Under Frekvens väljer du En gång och sedan 1 oktober 2022 kl. 17.00 och väljer data som ska utvärderas.
  10. Klicka på Spara regel.

Regel 2

1. Klicka på ikonen för fler alternativ på sidan Annonser och välj Skapa en automatisk regel.
  2. Ge regeln ett namn.
  3. I avsnittet Åtgärd klickar du på pilen Down arrow icon och väljer Pausa annonser.
  4. (Valfritt) I avsnittet Använd för väljer du regelns omfattning.
    Som standard används regeln för alla annonser i kontot, såvida du inte väljer ett annat alternativ i avsnittet Använd för.
  5. I avsnittet Villkor
    1. Klicka på Lägg till villkor.
    2. Klicka på Attribut och välj Annonstext.
      Regeln gäller för alla utom borttagna annonser. Om du vill att regeln ska gälla för alla annonser eller för borttagna annonser klickar du på knappen och väljer ett av alternativen.
    3. Skriv ”Specialerbjudanden på Kanelbullens dag” i fältet Värde och klicka på Använd.
  6. I avsnittet Frekvens väljer du En gång och sedan 4 oktober 2020 kl. 23.00.
  7. Klicka på Spara regel.

Aktivera eller inaktivera flera specialannonser regelbundet (till exempel varje helg)

Anta att du vill visa specialannonser om fri frakt varje helg. Med två regler som tillämpas en gång i veckan kan du aktivera annonserna varje lördagsmorgon (regel 1) och pausa dem varje söndagskväll (regel 2). Du kan utgå från annonstexten och välja annonser från hela ditt konto (i stället för att välja varje enskild annons i tabellen, se exemplet nedan).

Regel 1

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Navigate to a client account.
  3. Klicka på Annonser och tillgångar i sidmenyn.
  4. Klicka på ikonen för fler alternativ och välj Skapa en automatisk regel.
  5. Ge regeln ett namn.
  6. I avsnittet Åtgärd klickar du på pilen Down arrow icon och väljer Aktivera annonser.
  7. Välj Alla aktiverade och pausade annonser i avsnittet Använd för.
  8. Ange kriterierna för regeln i avsnittet Villkor.

1. Klicka på Lägg till villkor.
    2. Klicka på Attribut och välj Annonstext.

Regeln gäller för alla utom borttagna annonser. Om du vill att regeln ska gälla för alla annonser eller för borttagna annonser klickar du på knappen och väljer ett av alternativen.

3. Skriv ”Fri frakt” i fältet Värde och klicka på Använd.
  9. I avsnittet Frekvens väljer du Varje vecka och sedan Lördag kl. 01.00.
  10. Klicka på Spara regel.

Regel 2

1. Klicka på ikonen för fler alternativ och välj Skapa en automatisk regel.
  2. Ge regeln ett namn.
  3. I avsnittet Åtgärd klickar du på pilen Down arrow icon och väljer Pausa annonser.
  4. I avsnittet Använd för väljer du Annonser i detta konto.
  5. Ange kriterierna för regeln i avsnittet Villkor.

1. Klicka på Lägg till villkor.
    2. Klicka på Attribut och välj Annonstext.
      Regeln gäller för alla utom borttagna annonser. Om du vill att regeln ska gälla för alla annonser eller för borttagna annonser klickar du på knappen och väljer ett av alternativen.
    3. Skriv ”Fri frakt” i fältet Värde och klicka på Använd.
  6. I avsnittet Frekvens väljer du Varje vecka och sedan Söndag kl. 23.00.
  7. Klicka på Spara regel.

Aktivera och inaktivera en särskild annonskampanj för ett kampanjevenemang

Anta att du har en särskild annonskampanj som du vill köra på nyårsdagen. Börja med att skapa kampanjen och pausa den. Skapa sedan två engångsregler. Den första aktiverar kampanjen i början av nyårsdagen (t.ex. den 1 januari runt kl. 1.00) och den andra pausar kampanjen i slutet av dagen (ungefär kl. 23.00).
  1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Navigera till ett konto.
  3. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  4. Klicka på ikonen för fler alternativ och välj Skapa en automatisk regel.
  5. Ge regeln ett namn.
  6. För regel 1 väljer du Aktivera kampanjer i avsnittet Åtgärd.
    För regel 2 väljer du Pausa kampanjer i avsnittet Åtgärd.
  7. I avsnittet Använd för väljer du Valda kampanjer och väljer sedan de kampanjer du vill ta med. Klicka sedan på Klar.
  8. För regel 1 väljer du En gång i avsnittet Frekvens och sedan 1 januari 2023 kl. 1.00.
    För regel 2 väljer du 1 januari 2023 kl. 23.00.
  9. Klicka på Spara regel.

Pausa annonser och sökord som ger dåligt resultat

Pausa sökord som ger dåligt resultat baserat på resultatmätvärden (till exempel hög kostnad per konvertering).

Många annonsörer experimenterar med olika sökord, behåller de som ger bäst resultat och optimerar de som fungerar sämre. Med hjälp av automatiska regler kan du pausa alla sökord som inte ger tillräckligt bra resultat så att du kan optimera och återaktivera dem vid ett senare tillfälle.
Här följer ett exempel på hur du kan pausa sökord med mycket hög kostnad per konvertering. Du kan skapa en regel som ska tillämpas en gång i månaden och som pausar alla sökord med en kostnad per konvertering på mer än 200 kronor och med minst 100 konverteringar under de senaste 30 dagarna. Tänk på att resultatmätvärdet (kostnad per konvertering på 200 kronor) och informationen som ska bevakas (100 konverteringar under en månad) är specifika för den enskilda annonsören. Välj värden utifrån dina resultatmål och din kunskap om verksamheten.
Så här skapar du regeln:
  1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Navigate to a client account.
  3. I sidmenyn klickar du på Sökord.
  4. Klicka på ikonen för fler alternativ och välj Skapa en automatisk regel.
  5. Ge regeln ett namn.
  6. I avsnittet Åtgärd klickar du på pilen Down arrow icon och väljer sedan Pausa sökord.
  7. I avsnittet Använd för väljer du Sökord i alla konton.
  8. Ange kriterierna för regeln i avsnittet Villkor.

1. Klicka på Lägg till villkor.
    2. Klicka på Konverteringar och välj sedan Konverteringar.
      Regeln gäller för alla utom borttagna sökord. Om du vill att regeln ska gälla för alla sökord eller för borttagna sökord klickar du på knappen och väljer ett av alternativen.
    3. Ställ in Konverteringar på >100 och klicka sedan på Använd.
    4. Klicka på Lägg till villkor, klicka på Konverteringar och välj sedan Kostn./konv..
    5. Ställ in Kostn./konv. på >200 kr och klicka sedan på Använd.
  9. I avsnittet Frekvens väljer du Dagligen vid valfri tid. Välj att data från Föregående 30 dagar ska användas.
  10. Klicka på Spara regel.
När du skapar regler baserat på konverteringar rekommenderar vi att du använder långa tidsintervall (till exempel de föregående sju dagarna eller de föregående 30 dagarna) så att alla relevanta konverteringar tas med i beräkningen. Konverteringar kan ta upp till 30 dagar.

Pausa annonser som ger dåliga resultat baserat på resultatmätvärden (till exempel låg CTR)

Många annonsörer experimenterar med olika annonser och behåller de som ger bäst resultat. Med hjälp av automatiska regler kan du pausa alla annonser som inte ger tillräckligt bra resultat. Du kan till exempel använda en daglig regel för att hitta annonser med en klickfrekvens på mindre än 0,2 % och fler än 1 000 exponeringar under den senaste dagen, så att det samlas in tillräckligt med information som underlag för beslut. Därefter kan du pausa annonserna automatiskt.
Tänk på att resultatmätvärdet (i detta fall CTR på 0,2 %) och informationen som ska bevakas (1 000 exponeringar om dagen) är specifika för den enskilda annonsören. Välj värden utifrån dina resultatmål och din kunskap om verksamheten.
Så här skapar du regeln:
  1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Navigera till ett konto.
  3. Klicka på Annonser och tillgångar i sidmenyn.
  4. Klicka på ikonen för fler alternativ och välj Skapa en automatisk regel.
  5. Ge regeln ett namn.
  6. I avsnittet Åtgärd klickar du på pilen Down arrow icon och väljer sedan Pausa annonser.
  7. I avsnittet Använd för väljer du Annonser i detta konto.
  8. Ange kriterierna för regeln i avsnittet Villkor.

1. Klicka på Lägg till villkor.
    2. Klicka på Resultat och välj sedan CTR.
    3. Ställ in CTR på 0,2 % och klicka på Använd.
    4. Klicka på Lägg till villkor.
    5. Klicka på Resultat och välj sedan Exp.
    6. Ställ in exponeringar på >=1 000 och klicka på Använd.
  9. I avsnittet Frekvens väljer du Dagligen och använder data från Föregående 14 dagar.
  10. Klicka på Spara regel.
Regeln ovan tillämpas på alla annonser som uppfyller villkoren i alla kampanjer. Om du vill att annonsen endast ska gälla för annonser i tre specifika kampanjer kan du lägga till ett kampanjvillkor och välja de tre kampanjerna.

Bud och schemaläggning av bud

Justera bud för sökord baserat på kostnad per konvertering

Med hjälp av automatiska regler kan du höja buden för sökord som ger bra konverteringsresultat med låg kostnad per konvertering (CPC) och sänka buden för de övriga sökorden. Till exempel skulle en veckoregel kunna höja högsta CPC-buden med 15 % för sökord som har fler än 50 konverteringar och en kostnad per konvertering under 100 kronor som visar annonser ovanför sökresultaten (annonser som får exponeringsandel i topposition).
Vi rekommenderar att du anger ett högsta bud som försiktighetsåtgärd. Sedan kan du skapa en andra regel som ska tillämpas en gång i veckan och som sänker buden med 15 % för sökord med en kostnad per konvertering på mer än 120 kronor.
Så här skapar du dessa regler:

Regel 1

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Navigera till ett konto.
  3. I sidmenyn klickar du på Sökord.
  4. Klicka på ikonen för fler alternativ och välj Skapa en automatisk regel.
  5. Ge regeln ett namn.
  6. I avsnittet Åtgärd klickar du på pilen Down arrow icon och väljer Höj bud.
  7. Ange 15 %”vid Öka med procentandel.
  8. I avsnittet Använd för väljer du Sökord i alla konton.
  9. Ange kriterierna för regeln i avsnittet Villkor:

1. Klicka på Lägg till villkor.
    2. Klicka på Konverteringar och välj sedan Kostn./konv.
    3. Ställ in Kostn./konv. på <100 kr och klicka på Använd.
    4. Klicka på Lägg till villkor, välj Konverteringar och välj sedan Konverteringar.
    5. Ställ in på >50.
    6. Klicka på Lägg till villkor, klicka på Resultat och välj sedan Exp. (topp) %.
    7. Ställ in på 75 %
  10. Klicka på Spara regel.

Regel 2

1. Klicka på ikonen för fler alternativ och välj Skapa en automatisk regel.
  2. Ge regeln ett namn.
  3. I avsnittet Åtgärd gör du följande:
    1. Välj Ändra sökordsbud.
    2. Välj en valuta.
    3. Under Åtgärd väljer du Sänk bud.
    4. Vid Minska med procentandel anger du 15.
  4. Ange kriterierna för regeln i avsnittet Villkor.

1. Klicka på Lägg till villkor.
    2. Klicka på Konverteringar och välj sedan Kostn./konv.
    3. Ställ in Kostn./konv. på >120 kr.
    4. Klicka på Lägg till villkor, klicka på Konverteringar och välj sedan Konverteringar.
    5. Ställ in på >50.
    6. Klicka på Lägg till villkor.
    7. Klicka på Resultat, ​ välj Gen. CPC och ställ in på <3.
  5. I avsnittet Frekvens väljer du Varje vecka. Välj att data från Senaste vecka ska användas.
  6. Klicka på Spara regel.
När du skapar regler baserat på konverteringar rekommenderar vi att du använder långa tidsintervall i ”använd data från” (till exempel föregående 14 dagar, föregående 30 dagar eller fler) så att alla relevanta konverteringar tas med i beräkningen. Konverteringar kan ta upp till 30 dagar.

Ändra bud för inriktning på en genomsnittlig position (endast söknätverket, Microsoft Advertising)

Vissa annonsörer vill att deras annonser ska visas på särskilda annonspositioner, t.ex. på de två översta positionerna eller på position 3–5. Det kan du åstadkomma genom att justera sökordsbuden. Observera att ett högre bud ibland kan leda till en lägre genomsnittlig annonsposition. Google rekommenderar att du först läser mer om annonsrelevans i Microsoft Advertising.
Om du vill inrikta dig på position 3–5 kan du skapa två dagliga regler som ändrar sökordsbuden. Den första regeln höjer buden när den genomsnittliga positionen är under 5 och den andra regeln sänker buden när den genomsnittliga positionen är över 3.
Så här skapar du regeln:

Regel 1

1. Logga in på nya Search Ads 360.

2. Gå till ett Microsoft Advertising-kundkonto.
  3. I sidmenyn klickar du på Sökord.
  4. Klicka på ikonen för fler alternativ och välj Skapa en automatisk regel.
  5. Ge regeln ett namn.
  6. I avsnittet Åtgärd gör du följande:
    1. Välj Ändra sökordsbud.
    2. Välj en valuta.
    3. Under Åtgärd väljer du Höj bud.
    4. Vid Öka med procentandel anger du 15.
    5. Ange en övre budgräns som passar dig.
  7. I avsnittet Använd för väljer du Sökord i detta konto.
  8. I avsnittet Villkor gör du följande:
    1. Klicka på Lägg till villkor.
    2. Klicka på Konkurrensstatistik och välj Exponeringsandel Sök.
    3. Ställ in på >5.
  9. Välj frekvensen Dagligen och använd data från Föregående dag.
  10. Klicka på Spara regel.

Regel 2

1. Klicka på ikonen för fler alternativ och välj Skapa en automatisk regel.
  2. Ge regeln ett namn.
  3. I avsnittet Åtgärd gör du följande:
    1. Välj Ändra sökordsbud.
    2. Välj en valuta.
    3. Under Åtgärd väljer du Sänk bud.
    4. Vid Minska med procentandel anger du 15.
    5. Ange en lägre budgräns som passar dig.
  4. I avsnittet Villkor gör du följande:
    1. Klicka på Lägg till villkor.
    2. Klicka på Konkurrensstatistik och välj Sök IS högt upp på sidan.
    3. Ställ in på >3.
  5. Välj frekvensen Dagligen och använd data från Föregående dag.
  6. Klicka på Spara regel.
Om du har långt kvar till önskad genomsnittlig position kan du skapa flera regler som hjälper dig att nå positionen snabbare. När den genomsnittliga positionen exempelvis är sämre än 5 men bättre än 7 kan du öka buden med 10 %. Om den är sämre än 7 kan du öka buden med 20 %.

Höj buden för att se till att annonser visas på förstasidan (endast söknätverket och Google Ads)

Många annonsörer vill försäkra sig om att annonsen alltid visas på den första sidan. Med hjälp av automatiska regler kan du höja buden för dina sökord till det rekommenderade förstasidesbudet och tillämpa regeln varje dag.
Tänk på att ange ett högsta bud och att lägga till ett krav på att sökordets status är Under förstasidesbudet. På så sätt ändras bara buden för de sökord som inte redan visas på den första sidan. Dessutom kanske du bara vill höja bud för sökord som har ett bra kvalitetsresultat (till exempel Kvalitetsresultat >= 6) så att du inte höjer buden för sökord som behöver optimeras.
Så här skapar du regeln:
  1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. I sidmenyn klickar du på Sökord.
  3. Klicka på ikonen för fler alternativ och välj Skapa en automatisk regel.
  4. Ge regeln ett namn.
  5. I avsnittet Åtgärd gör du följande:
    1. Klicka på pilen Down arrow icon och välj sedan Ändra sökordsbud.
    2. Välj en valuta.
    3. Under Åtgärd väljer du Höj bud till CPC för första sidan.
    4. (Valfritt) Ställ in Gräns för högsta bud.
  6. I avsnittet Använd för väljer du Sökord i alla konton.
  7. I avsnittet Villkor gör du följande:
    1. Klicka på Lägg till villkor och välj Kvalitetsresultat.
    2. Klicka på Kvalitetsresultat och ställ in värdet på >=6.
  8. Välj frekvensen Dagligen och använd data från Föregående dag.
  9. Klicka på Spara regel.

Höj buden till det rekommenderade budet för visning högst upp på sidan (endast söknätverket och Google Ads)

Med hjälp av en automatisk regel med uppskattade bud för visning högst upp på sidan kan du höja buden för dina sökord till det rekommenderade förstasidesbudet och tillämpa regeln varje dag.
Se till att ange ett högsta bud. Dessutom kanske du bara vill höja bud för sökord som har ett bra kvalitetsresultat (till exempel Kvalitetsresultat >= 6), så att du inte höjer buden för sökord som behöver optimeras.

Så här skapar du regeln:

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. I sidmenyn klickar du på Sökord.
  3. Klicka på ikonen för fler alternativ och välj Skapa en automatisk regel.
  4. Ge regeln ett namn.
  5. I avsnittet Åtgärd gör du följande:
    1. Klicka på pilen Down arrow icon och välj sedan Ändra sökordsbud.
    2. Välj en valuta.
    3. Välj Höj CPC-bud för placering högst upp på sidan under Åtgärd.
    4. (Valfritt) Ställ in Gräns för högsta bud.
  6. I avsnittet Använd för väljer du Sökord i alla konton.
  7. I avsnittet Villkor gör du följande:
    1. Klicka på Lägg till villkor och välj Kvalitetsresultat.
    2. Klicka på Kvalitetsresultat och ställ in värdet på >=6.
  8. Välj frekvensen Dagligen och använd data från Föregående dag.
  9. Klicka på Spara regel.

Schemalägga bud (till exempel högre bud under vissa timmar på dagen)

Med hjälp av automatiska regler kan du höja och sänka dina bud baserat på veckodag eller till och med tidpunkt under dygnet. Du kan till exempel ställa in två regler som ska tillämpas varje dag och som höjer buden mellan kl. 18.00 och 22.00. Den första regeln höjer budet med 25 % kl. 6.00. Den andra regeln sänker budet med 20 % kl. 22.00 så att det återgår till ursprungsvärdet (10 kronor plus 25 % är 12,50 kronor, och 12,50 kronor minus 20 % är 10 kronor).
Här följer ett enkelt sätt att beräkna procentuella höjningar och sänkningar. Givet en ökning på x procent kan du använda följande formel för att räkna ut motsvarande sänkning på d procent för att återfå ursprungsvärdet: d = (100 * x) / (100 + x). I exemplet ovan är x = 25. Det ger att d = (100 × 25)/(100 + 25) = 20.

Kontroll över budgetar och kostnader

Håll koll på din budget

Du kan använda automatiska regler för att skicka e-postmeddelanden (regler för endast meddelande) när vissa villkor är uppfyllda. Anta till exempel att du har en kampanj med en daglig budget på 1 000 kronor. Du kan skapa en automatisk regel som körs kl. 12.00 varje dag och som skickar e-post om du samlar på dig kostnader på mer än 500 kronor under dagen. När du får meddelandet kan du välja om du vill höja budgeten så att kampanjen inte begränsas resten av dagen.
Så här skapar du en regel som skickar ett e-postmeddelande om specifika kampanjer har samlat på sig mer än 500 kronor i kostnader kl. 12.00:
  1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på kampanjen vars budget du vill bevaka.
  4. Klicka på ikonen för fler alternativ och välj Skapa en automatisk regel.
  5. Ge regeln ett namn.
  6. I avsnittet Åtgärd väljer du Skicka e-post.
  7. I avsnittet Använd för väljer du Alla annonsgrupper i detta konto eller Valda annonsgrupper.
  8. I avsnittet Villkor gör du följande:
    1. Klicka på Lägg till villkor och välj Resultat.
    2. Klicka på Kostnad och ställ sedan värdet på >500 kr.
  9. Välj frekvensen Dagligen kl. 12.00 och använd data från Samma dag.
  10. Klicka på Spara regel.
Du kan ställa in liknande regler så att du får e-post när vissa villkor är uppfyllda för annonsgrupper, annonser och sökord.

Schemalägga budgetar (till exempel högre budget vissa dagar i veckan)

Med hjälp av automatiska regler kan du höja och sänka kampanjbudgetbeloppen baserat på veckodag. Om du exempelvis vet att de flesta konverteringarna sker på tisdagar och onsdagar kan du ange regler för att öka budgeten på tisdagsmorgnar och återgå till den vanliga nivån på onsdagskvällar.
Den första regeln skulle öka budgeten med 50 % och den andra regeln minska budgeten med 33,3 % så att den återgår till ursprungsvärdet (1 000 kronor plus 50 % är 1 500 kronor, och 1 500 kronor minus 33,3 % är 1 000 kronor).
Så här skapar du de två reglerna:

Regel 1

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på ikonen för fler alternativ och välj Skapa en automatisk regel.
  4. Ge regeln ett namn.
  5. I avsnittet Åtgärd gör du följande:
    1. Klicka på pilen Down arrow icon och välj sedan Ändra budgetar.
    2. Välj en valuta: Svenska kronor (SEK)
    3. Under Filtrera per väljer duGen. per dag.
    4. Under Åtgärd väljer du Öka budget och anger sedan 50 bredvid Öka med procentandel.
    5. (Valfritt) Ange en övre budgetgräns.
  6. I avsnittet Använd för väljer du Kampanjer i alla konton.
  7. Välj frekvensen Varje vecka, tisdag kl. 01.00 och använd data från Föregående vecka
  8. Klicka på Spara regel.

Regel 2

1. Klicka på ikonen för fler alternativ och välj Skapa en automatisk regel.
  2. Ge regeln ett namn.
  3. I avsnittet Åtgärd gör du följande:
    1. Klicka på pilen Down arrow icon och välj sedan Ändra budgetar.
    2. Välj en valuta: Svenska kronor (SEK)
    3. Under Filtrera per väljer duGen. per dag.
    4. Under Åtgärd väljer du Minska budget och anger sedan 33,3 bredvid Minska med procentandel.
    5. (Valfritt) Ange en undre budgetgräns.
  4. I avsnittet Använd för väljer du Kampanjer i alla konton.
  5. Välj frekvensen Varje vecka, onsdag, kl 23.00 och använd data från Föregående vecka.
  6. Klicka på Spara regel.
Här följer ett enkelt sätt att beräkna procentuella höjningar och sänkningar. Givet en ökning på X % kan du använda följande formel för att räkna ut motsvarande sänkning på d % för att återfå ursprungsvärdet: d = (100 × X)/(100 + X). I exemplet ovan är X = 50. Det ger att d = (100 × 50)/(100 + 50) = 33,3

Pausa kampanjer som har förbrukat en viss budget efter en del av månaden

Du kan begränsa kostnaderna för en kampanj med hjälp av dess dagliga budget, men dessutom kanske du vill begränsa kostnaderna varje månad. Detta gör du med hjälp av en automatisk regel som tillämpas varje morgon och som pausar alla kampanjer som har förbrukat exempelvis 2 000 kronor hittills under innevarande månad. Ange att regeln ska köras Varje dag och ange Samma månad vid ”använd data från”.
Tänk på att när du anger frekvensen för en regel som styr kostnader är alternativet Med data från alla tider ineffektivt på grund av variationer i valutakonverteringen. Du måste välja ett begränsat tidsintervall som faller inom det datumintervall då regeln skapades.

Pausa kampanjer som har nått ett visst antal klick efter en del av dagen

I vissa fall kanske du vill begränsa antalet klick till exempelvis 500 för en kampanj under en viss dag. Detta kan du åstadkomma genom att skapa flera regler som tillämpas varje dag vid olika tidpunkter. Varje regel kontrollerar om kampanjen har fått 500 klick. I så fall pausas kampanjen. Det här är ett förenklat exempel med de fyra reglerna:
  1. Regel 1 kontrollerar vid kl. 6.00 om kampanjen har fått 500 klick. I så fall pausas kampanjen.
  2. Regel 2 kontrollerar vid kl. 12.00 om kampanjen har fått 500 klick. I så fall pausas kampanjen.
  3. Regel 3 kontrollerar vid kl. 18.00 om kampanjen har fått 500 klick. I så fall pausas kampanjen.
  4. Regel 4 aktiverar kampanjen vid kl. 23.00 så att den är klar att köras nästa dag.

Öka budgeten för kampanjer som ger många konverteringar (med kostnad per konvertering)

Om du har ett målvärde för kostnaden per konvertering och märker att vissa kampanjer ger bättre resultat än väntat kanske du vill öka budgeten för de kampanjerna. Detta kan du åstadkomma med hjälp av en automatisk regel som tillämpas en gång i veckan. Du kan till exempel skapa en regel som ökar budgeten med 10 % för alla kampanjer med fler än tio konverteringar och en kostnad per konvertering på högst 50 kronor. Vi rekommenderar att du anger en högsta budget som försiktighetsåtgärd.

Öka buden för dimensioner som ger goda resultat i dina kampanjer i Display-nätverket (endast Google Ads)

För närvarande stöds inte denna funktion i den nya Search Ads 360-upplevelsen. Du kan konfigurera kampanjer i Display-nätverket i Google Ads.
Anta att du har en kampanj i Display-nätverket som är inriktad på åldrarna 18–24, 25–34 och 35–44, och du lägger samma budbelopp för alla åldersgrupper. Allteftersom din kampanj går framåt märker du dock att vissa åldersgrupper i högre grad köper dina produkter när de klickat igenom till din webbplats. Därför vill du kanske betala mer för att nå de här högkonverterande åldersgrupperna.
Det kan du göra genom att skapa en regel som körs regelbundet, kontrollerar resultathistoriken och höjer buden för åldersgrupper med hög konverteringsfrekvens (och som alltså ger hög avkastning på investeringen). På samma sätt kan du sänka bud för åldersgrupper med låg konverteringsfrekvens. I detta fall kanske du även vill ange ett högsta bud så att du inte oavsiktligen lägger högre bud än du faktiskt vill betala.

Regler på förvaltarkontonivå

I nya Search Ads 360 kan du skapa regler på förvaltarkontonivå som används i alla konton som är kopplade till förvaltarkontot. Regler som skapas på förvaltarkontonivå kan även hänvisa till anpassade kolumner som har skapats på förvaltarkontonivå.

Exempel på vanliga mätvärden som kan spåras och regelbaserade åtgärder som kan skapas på förvaltarkontonivå:

• Tempo för daglig budget (genom att använda en formelkolumn)
  • Ändringar av exponeringsandelen
  • Resultatmätvärden (till exempel CPA och mål-ROAS)
  • Automatiserad tilldelning av anpassade dimensioner
  • Automatiserad etikettilldelning

Följande är exempel på hur du kan använda automatiska regler för att utföra viktiga uppgifter.

Beroende på hur du konfigurerar dessa regler kan du köra dem på nivån för förvaltarkonto eller underordnat förvaltarkonto.

Skicka varningar om daglig budget

För att skapa denna regel krävs en anpassad formelkolumn som beräknar procentuella utgifter jämfört med din dagliga budget. Läs mer om hur du skapar anpassade formelkolumner.

Använd automatiska regler för att skicka e-postvarningar om din dagliga budget när vissa villkor är uppfyllda. Du kan till exempel skapa en regel som skickar dagliga e-postvarningar när en kampanjs dagliga budget överskrider 90 % av den totala dagliga utgiftsgränsen före kl. 16.00.

Så här skapar du regeln:

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på ikonen för fler alternativ i tabellverktygsfältet och välj Skapa en automatisk regel.
  4. Ge regeln ett namn på sidan Ny regel.
  5. Gör följande i avsnittet Åtgärd:
    1. Välj de kampanjer där du vill tillämpa regeln.
    2. Klicka på Lägg till villkor.
    3. Klicka på Anpassade kolumner för att utöka avsnittet och välj sedan den anpassade formeln du skapade tidigare.
    4. Ange ett värde och klicka på Använd.
    5. Välj Skicka e-post i rullgardinsmenyn Välj vad som ska hända.
  6. I avsnittet Frekvens väljer du Dagligen och sedan 16.00–17.00.
  7. Välj I dag i rullgardinsmenyn Använd data från.
  8. Välj Varje gång denna regel körs i avsnittet Resultat via e-post och lägg till eventuella ytterligare e-postmottagare.
  9. Klicka på Spara regel.

En daglig e-postvarning skickas med information om kampanjer som matchar de kriterier du har angett.

Du kan skapa upp till fem åtgärder i samma regel i nya Search Ads 360. Det innebär att du kan skapa en kombination av åtgärder som en regel kan utföra när den körs.

Du kan till exempel skicka en varning och anpassa dagliga budgetar för kampanjer som överskrider sin dagliga budget om de också uppvisar en hög klickfrekvens (CTR). Du kan även använda en anpassad dimension eller etikett som utifrån CTR indikerar att kampanjen förbrukar sin budget snabbt och ändå genererar trafik med stark köpavsikt.

Ställa in veckovisa budgetvarningar

För att skapa denna regel krävs en anpassad formelkolumn som beräknar procentuella utgifter jämfört med din veckobudget. Läs mer om hur du skapar anpassade formelkolumner.

Använd automatiska regler för att skicka e-postvarningar om din veckobudget när vissa villkor är uppfyllda, till exempel när en kampanjs veckobudget har tagit slut tidigt. Du kan till exempel skapa en regel som skickar varningar varje vecka via e-post när en kampanjs veckobudget överskrider 80 % av den totala utgiftsgränsen per vecka före kl. 10.00 varje torsdag.

Så här skapar du regeln:

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på ikonen för fler alternativ i tabellverktygsfältet och välj Skapa en automatisk regel.
  4. Ge regeln ett namn på sidan Ny regel.
  5. Gör följande i avsnittet Åtgärd:
    1. Välj de kampanjer där du vill tillämpa regeln.
    2. Klicka på Lägg till villkor.
    3. Klicka på Anpassade kolumner för att utöka avsnittet och välj sedan den anpassade formeln du skapade tidigare.
    4. Ange ett värde och klicka på Använd.
    5. Välj Skicka e-post i rullgardinsmenyn Välj vad som ska hända.
  6. I avsnittet Frekvens väljer du Varje vecka i den första rullgardinsmenyn och Torsdag i den andra rullgardinsmenyn. Välj sedan 10.00–11.00.
  7. Välj Den här veckan i rullgardinsmenyn Använd data från.
  8. Välj Varje gång denna regel körs i avsnittet Resultat via e-post och lägg till eventuella ytterligare e-postmottagare.
  9. Klicka på Spara regel.

En e-postvarning skickas varje torsdag mellan kl. 10.00 och 11.00 ifall en kampanj överskrider 80 % av veckobudgeten.

Ändra budgetar under vissa veckodagar

Använd automatiska regler för att ändra din budget vissa dagar i veckan. Du kan till exempel skapa regler för att öka kampanjbudgeten på tisdagar och minska den på onsdagar.

Så här skapar du dessa regler:

1.  Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på ikonen för fler alternativ i tabellverktygsfältet och välj Skapa en automatisk regel.
  4. Ge regeln ett namn på sidan Ny regel.
  5. Gör följande i avsnittet Åtgärd:
    1. Välj de kampanjer där du vill tillämpa regeln.
    2. Välj Ändra budgetar i rullgardinsmenyn Välj vad som ska hända och välj en valuta.
    3. Välj Öka budget i rullgardinsmenyn.
    4. Under Öka med väljer du Procent i rullgardinsmenyn. Ange sedan hur många procent du vill öka budgetar med en viss dag.
    5. (Valfritt) Ange en övre budgetgräns.
      • Om du anger en budgetgräns ställer den automatiska regeln inte in en ny budget som överstiger detta värde.
  6. I avsnittet Frekvens väljer du Varje vecka i den första rullgardinsmenyn och Tisdag i den andra rullgardinsmenyn. Välj sedan vilken tid regeln ska köras.
  7. I avsnittet Resultat via e-post väljer du e-postinställningar för resultat och lägger till eventuella ytterligare e-postmottagare.
  8. Klicka på Spara regel.

Så här skapar du en automatisk regel som minskar budgeten för dessa kampanjer på onsdagar:

1. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  2. Klicka på ikonen för fler alternativ i tabellverktygsfältet och välj Skapa en automatisk regel.
  3. Ge regeln ett namn på sidan Ny regel.
  4. Gör följande i avsnittet Åtgärd:
    1. Välj samma kampanjer som du valde när du skapade regeln för att öka budgeten på tisdagar.
    2. Välj Ändra budgetar i rullgardinsmenyn Välj vad som ska hända och välj en valuta.
    3. Välj Minska budget i rullgardinsmenyn som visas.
    4. Under Sänk med väljer du Procent i rullgardinsmenyn och anger sedan vilken procentandel du vill minska budgetarna med under en viss dag.
    5. (Valfritt) Ange en undre budgetgräns.
      • Om du anger en budgetgräns ställa den automatiska regeln inte in en ny budget som underskrider detta värde.
  5. I avsnittet Frekvens väljer du Varje vecka i den första rullgardinsmenyn och Onsdag i den andra rullgardinsmenyn. Välj sedan vilken tid regeln ska köras.
  6. I avsnittet Resultat via e-post väljer du e-postinställningar för resultat och lägger till eventuella ytterligare e-postmottagare. Om du inte vill få några e-postvarningar kan du klicka på X:et bredvid din e-postadress.
  7. Klicka på Spara regel.

Budgeten ökar varje tisdag och minskar varje onsdag för de kampanjer som regeln tillämpas på.

Öka budgeten för kampanjer som ger många konverteringar

Använd en automatisk regel för att ange högre budgetar när en kombination av villkor är uppfyllda. Du kan till exempel skapa en regel för att öka kampanjens dagliga budget med en viss procentsats (i det här exemplet 10 %) om kampanjen har en hög konverteringsfrekvens (i det här exemplet en kostnad per åtgärd på mer än 50 kronor och mer fler än tio konverteringar).

Så här skapar du regeln:

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på ikonen för fler alternativ i tabellverktygsfältet och välj Skapa en automatisk regel.
  4. Ge regeln ett namn på sidan Ny regel.
  5. Gör följande i avsnittet Åtgärd:
    1. Välj de kampanjer där du vill tillämpa regeln.
    2. Klicka på Lägg till villkor och välj Gen. mål-CPA eller Mål-CPA.
    3. I fönstret som visas väljer du < och sedan SEK som valuta. Ange 50 i beloppsfältet och klicka sedan på Använd.
    4. Klicka på Lägg till villkor och sedan på Konverteringar för att utöka avsnittet.
    5. Välj Search Ads 360-konverteringar och klicka på Konverteringar.
    6. Välj > i fönstret Konverteringar, ange 10 i beloppsfältet och klicka på Använd.
    7. Välj Ändra budgetar i rullgardinsmenyn Välj vad som ska hända och välj din valuta.
    8. Välj Öka budget i rullgardinsmenyn Åtgärd.
    9. Välj Procent under Öka med och ange med hur många procent du vill öka budgeten när regeln körs.
    10. (Valfritt) Ange en övre budgetgräns.
      • Om du anger en budgetgräns ställer den automatiska regeln inte in en ny budget som överstiger detta värde.
  6. Välj Varje dag eller Varje vecka i avsnittet Frekvens och välj sedan vilken tid regeln ska köras.
    • Om du väljer Varje vecka måste du även välja en veckodag.
  7. I avsnittet Resultat via e-post väljer du e-postinställningar för resultat och lägger till eventuella ytterligare e-postmottagare. Om du inte vill få några e-postvarningar kan du klicka på X:et bredvid din e-postadress.
  8. Klicka på Spara regel.

Din budget ökar med 10 % när en kombination av dessa två villkor uppfylls varje gång regeln körs.

Lägga till, ta bort eller rensa etiketter

För att kunna skapa den här regeln måste du redan ha skapat etiketter i nya Search Ads 360. Läs mer om hur du skapar etiketter.

Använd en automatisk regel för att lägga till, ta bort eller rensa etiketter när ett visst villkor är uppfyllt. Du kan till exempel skapa en regel för att tillämpa etiketten Varumärke på alla kampanjer som innehåller ordet varumärke och tillämpa etiketten Allmänt på alla kampanjer som innehåller ordet allmänt.

Så här skapar du regeln:

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på ikonen för fler alternativ i tabellverktygsfältet och välj Skapa en automatisk regel.
  4. Ge regeln ett namn på sidan Ny regel.
  5. Gör följande i avsnittet Åtgärd:
    1. Välj de kampanjer där du vill tillämpa regeln.
    2. Klicka på Lägg till villkor.
    3. Klicka på Attribut för att utöka avsnittet och välj sedan Kampanjens namn.
    4. Välj Innehåller i rullgardinsmenyn i fönstret Kampanjens namn, skriv ”varumärke” i värdefältet och klicka på Använd.
    5. Välj Ändra etiketter i rullgardinsmenyn Välj vad som ska hända.
    6. Välj Lägg till etiketter i rullgardinsmenyn som visas.
    7. Leta reda på etiketten Varumärke i listan över etiketter och markera kryssrutan.
    8. Klicka på Duplicera i den vänstra kolumnen för att skapa en kopia av etiketten.
    9. (Valfritt) Klicka på pennikonen för att ändra åtgärdsnamnet.
    10. Klicka på Kampanjens namn innehåller varumärke under Villkor, ändra värdet till Allmänt och klicka sedan på Använd.
  6. Välj Varje dag eller Varje vecka i avsnittet Frekvens och välj sedan vilken tid regeln ska köras.
    • Om du väljer Varje vecka måste du även välja en veckodag.
  7. I avsnittet Resultat via e-post väljer du e-postinställningar för resultat och lägger till eventuella ytterligare e-postmottagare. Om du inte vill få e-postvarningar kan du klicka på X:et bredvid e-postadressen.
  8. Klicka på Spara regel.

Etiketterna läggs till i alla kampanjer som matchar de valda kriterierna i varje åtgärd.

Skicka varningar vid betydande förändring av andelen klick på dagsbasis

För att skapa den här regeln krävs en anpassad formelkolumn för att beräkna förändringen av klickprocent på dagsbasis. Läs mer om hur du skapar anpassade formelkolumner.

Använd en automatisk regel för att skicka en varning när en ändring av procentandelen för klick på dagsbas är större än ett visst värde. Du kan till exempel skapa en regel för att skicka en e-postvarning när en ändring av procentandelen för klick på dagsbasis i dina kampanjer är större än 30 %.

Så här skapar du regeln:

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på ikonen för fler alternativ i tabellverktygsfältet och välj Skapa en automatisk regel.
  4. Ge regeln ett namn på sidan Ny regel.
  5. Gör följande i avsnittet Åtgärd:
    1. Välj de kampanjer där du vill tillämpa regeln.
    2. Klicka på Lägg till villkor.
    3. Klicka på Anpassade kolumner för att utöka avsnittet och välj sedan den anpassade formelkolumnen du skapade tidigare.
    4. Ange ett värde och klicka på Använd.
    5. Välj Skicka e-post i rullgardinsmenyn Välj vad som ska hända.
  6. I avsnittet Frekvens väljer du Dagligenoch sedan 18.00–19.00.
  7. Välj I dag på rullgardinsmenyn Använd data från.
  8. Välj Varje gång denna regel körs i avsnittet Resultat via e-post och lägg till ytterligare e-postmottagare.
  9. Klicka på Spara regel.
En e-postvarning skickas varje dag före kl. 12.00 när en ändring av procentandelen för klick på dagsbasis är större än 30 % i de kampanjer där du har tillämpat regeln.

Öka eller minska budjusteringar för enhet när den nuvarande budjusteringen är högre eller lägre än den obligatoriska budjusteringen

Använd en automatisk regel för att höja eller sänka budjusteringarna för enheter när den nuvarande budjusteringen är högre eller lägre än den obligatoriska budjusteringen. Du kan till exempel skapa en regel för att öka budjusteringen för enhet med 25 % om den befintliga budjusteringen för enhet är under 50 %.

Så här skapar du regeln:

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Enheter i sidmenyn.
  3. Klicka på filterknappen Nivå i tabellverktygsfältet, markera kryssrutorna Annonsgrupp och Kampanj och klicka sedan på Använd.
  4. Klicka på Lägg till filter och välj Enhet.
  5. Markera kryssrutorna Datorer, Mobiltelefoner, Surfplattor och Tv-skärmar. Klicka sedan på Använd.
  6. Klicka på ikonen för fler alternativ i tabellverktygsfältet och välj Skapa en automatisk regel.
    • Du kan även markera kryssrutan för varje enhet som regeln ska tillämpas på i tabellen. Klicka sedan på Redigera ovanför tabellen och välj Skapa en automatisk regel.
  7. Ge regeln ett namn på sidan Ny regel.
  8. Gör följande i avsnittet Åtgärd:
    1. Välj de enheter som du vill att regeln ska tillämpas på (enheter i alla konton eller i valda konton, kampanjer eller annonsgrupper).
    2. Klicka på Lägg till villkor.
    3. Välj Villkor för enheter och sedan Budjust.
    4. I fältet Budjust. väljer du < i rullgardinsmenyn, skriver ”50” i fältet för procent och klickar på Använd.
    5. Välj Ändra budjusteringar för enhet i rullgardinsmenyn Välj vad som ska hända.
    6. Välj Öka i rullgardinsmenyn och skriv 25 i procentfältet.
  9. I avsnittet Frekvens väljer du dina krav för när regeln ska tillämpas.
  10. Välj Bara om det finns ändringar eller fel i avsnittet Resultat via e-post och lägg till ytterligare e-postmottagare.
  11. Klicka på Spara regel.

Budjusteringen för enhet uppdateras varje gång regeln körs och uppfyller villkoren du anger. Ett aviseringsmeddelande skickas när ändringarna har gjorts.

Du kan skapa upp till fem åtgärder i samma regel i nya Search Ads 360. Det innebär att du kan skapa en kombination av åtgärder som en regel kan utföra när den körs.

Du kan till exempel skapa en regel som ändrar budjusteringen för enhet efter att den befintliga budmodifieraren har granskats och även om en kampanjs resultat (till exempel CPA) är över eller under ett visst belopp.

Höj eller sänk budjusteringarna för enhet när resultatet är högre eller lägre än ditt benchmarkvärde

Du behöver följande för att skapa regeln:

• en lista över dina kampanjer eller annonsgrupper
  • de enheter (telefoner, surfplattor, datorer och/eller tv-skärmar) som du vill att regeln ska gälla för
  • det benchmarkvärde (till exempel CPC eller CPA) som du vill använda.

Använd en automatisk regel för att höja eller sänka budjusteringarna för enhet när resultatet för en kampanj eller annonsgrupp är högre eller lägre än ditt benchmarkvärde. Till exempel kan du skapa en regel för att öka budjusteringen för enhet med 25 % om en kampanjs CPA är under 50 kronor.

Så här skapar du regeln:

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Enheter i sidmenyn.
  3. Klicka på filterknappen Nivå i tabellverktygsfältet.
  4. Markera kryssrutan för Kampanj och klicka på Använd.
  5. Klicka på Lägg till filter, välj Enhet, markera kryssrutan för varje typ av enhet som du vill filtrera efter och klicka sedan på Använd.
  6. Klicka på ikonen för fler alternativ i tabellverktygsfältet och välj Skapa en automatisk regel.
    • Du kan även markera kryssrutan för varje enhet som regeln ska tillämpas på i tabellen. Klicka på Redigera i fältet ovanför tabellen och välj Skapa en automatisk regel.
  7. Ge regeln ett namn på sidan Ny regel.
  8. Gör följande i avsnittet Åtgärd:
    1. Klicka på rullgardinsmenyn och välj Enheter i valda kampanjer.
    2. Markera kryssrutan för varje kampanj där du vill tillämpa regeln och klicka sedan på Klart.
    3. Klicka på Lägg till villkor och välj Villkor för kampanjer.
    4. Klicka på Konverteringar för att utöka avsnittet.
    5. Välj Search Ads 360-konverteringar och välj sedan Kostnad/konv.
    6. I kolumnen Kostnad/konv. väljer du < i rullgardinsmenyn, skriver 50 i beloppfältet och klickar på Använd.
    7. Välj Ändra budjusteringar för enhet i rullgardinsmenyn Välj vad som ska hända, välj Öka och ange 25 för procenten.
  9. I avsnittet Frekvens väljer du när regeln ska tillämpas.
  10. Välj Bara om det finns ändringar eller fel i avsnittet Resultat via e-post och lägg till ytterligare e-postmottagare.
  11. Klicka på Spara regel.

Budjusteringen för enhet ökar varje gång regeln körs och uppfyller villkoren du anger. Ett aviseringsmeddelande skickas när ändringarna har gjorts.

Skicka varningar när exponeringsandelen understiger en obligatorisk procentandel

Använd en automatisk regel för att skicka e-postvarningar när exponeringsandelen understiger en obligatorisk procentandel. Du kan till exempel skapa en regel för att skicka en e-postvarning när en kampanjs exponeringsandel understiger 75 %.

Så här skapar du regeln:

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på ikonen för fler alternativ i tabellverktygsfältet och välj Skapa en automatisk regel.
  4. Ge regeln ett namn på sidan Ny regel.
  5. Gör följande i avsnittet Åtgärd:
    1. Välj de kampanjer där du vill tillämpa regeln.
    2. Klicka på Lägg till villkor.
    3. Klicka på Konkurrensstatistik för att utöka avsnittet och välj sedan Exp.andel – Sök.
    4. I fönstret Exp.andel – Sök väljer du < i rullgardinsmenyn, anger 75 som procentandel och klickar sedan på Använd.
    5. Välj Skicka e-post i rullgardinsmenyn Välj vad som ska hända.
  6. I avsnittet Frekvens väljer du när regeln ska tillämpas.
  7. Välj Varje gång denna regel körs i avsnittet Resultat via e-post och lägg till ytterligare e-postmottagare.
  8. Klicka på Spara regel.

En e-postvarning skickas med den frekvens du anger varje gång regeln körs.

Skicka varningar när exponeringsandelen understiger en obligatorisk procentandel och kostnaden per åtgärd (CPA) är över ett visst belopp

Använd en automatisk regel för att skicka e-postvarningar när exponeringsandelen understiger en obligatorisk procentsats och CPA överstiger ett visst belopp. Du kan till exempel skapa en regel för att skicka en e-postvarning om en kampanjs budget för förlorad exponeringsandel i söknätverket är under 75 % och dess CPA är över 4 250 kronor.

Så här skapar du regeln:

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på ikonen för fler alternativ i tabellverktygsfältet och välj Skapa en automatisk regel.
  4. Ge regeln ett namn på sidan Ny regel.
  5. Gör följande i avsnittet Åtgärd:
    1. Välj de kampanjer där du vill tillämpa regeln.
    2. Klicka på Lägg till villkor.
    3. Klicka på Konkurrensstatistik för att utöka avsnittet och välj sedan Förlorad exp.andel (budget) – Sök.
    4. Välj < i rullgardinsmenyn i fönstret Förlorad exp.andel (budget) – Sök, ange 75 som procentandel och klicka på Använd.
    5. Klicka på Lägg till villkor.
    6. Klicka på Konverteringar för att utöka avsnittet.
    7. Välj Search Ads 360-konverteringar och välj sedan Kostnad/konv.
    8. I kolumnen Kostnad/konv. väljer du > i rullgardinsmenyn, skriver 4 250 i beloppfältet och klickar på Använd.
    9. Välj Skicka e-post i rullgardinsmenyn Välj vad som ska hända.
  6. I avsnittet Frekvens väljer du när regeln ska tillämpas.
  7. Välj Varje gång denna regel körs i avsnittet Resultat via e-post och lägg till ytterligare e-postmottagare.
  8. Klicka på Spara regel.

En e-postvarning skickas med den frekvens du anger varje gång regeln körs.

Skicka varningar när förlorad exponeringsandel (rankning eller budget) ligger under en obligatorisk procentandel

Använd en automatisk regel för att skicka e-postvarningar när förlorad exponeringsandel (rankning eller budget) ligger under en obligatorisk procentandel. Du kan till exempel skapa en regel för att skicka en e-postvarning om kampanjens rankning för förlorad exponeringsandel i söknätverket är över 30 %.

Så här skapar du regeln:

1.  Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på ikonen för fler alternativ i tabellverktygsfältet och välj Skapa en automatisk regel.
  4. Ge regeln ett namn på sidan Ny regel.
  5. Gör följande i avsnittet Åtgärd:
    1. Välj de kampanjer där du vill tillämpa regeln.
    2. Klicka på Lägg till villkor.
    3. Klicka på Konkurrensstatistik för att utöka avsnittet och välj sedan Förlorad exp.andel (rankning) – Sök.
    4. Välj > i rullgardinsmenyn i fönstret Förlorad exp.andel (rankning) – Sök, ange 30 som procentandel och klicka på Använd.
    5. Välj Skicka e-post i rullgardinsmenyn Välj vad som ska hända.
  6. I avsnittet Frekvens väljer du när regeln ska tillämpas.
  7. Välj Varje gång denna regel körs i avsnittet Resultat via e-post och lägg till ytterligare e-postmottagare.
  8. Klicka på Spara regel.

En e-postvarning skickas med den frekvens du anger varje gång regeln körs.

Allmänna riktlinjer och exempel

Var försiktig med regler som används varje dag och som höjer eller sänker buden

Dagliga budgivningsregler som tillämpas på hela konton ska ställas in med omsorg. Om reglerna ställs in så att de körs varje dag är det en god idé att använda data från ”föregående dag”. Gör små förändringar av buden (till exempel ökningar/minskningar på 5 %) och granska resultatet under en tid innan du överväger större ändringar.

Uteslut specifika sökord från en regel

Ibland kanske du vill använda en regel för alla sökord utom vissa som du vill hantera manuellt. Detta kan du göra genom att utesluta dessa sökord med hjälp av alternativet Villkor. Anta till exempel att du vill schemalägga en regel som höjer CPC-buden för alla sökord i en kampanj utom sökord som innehåller frasen ”gammaldags bröllop”. Öppna sidan Sökord för kampanjen. Skapa en regel med ett villkor om att sökordstexten inte får innehålla ”gammaldags bröllop”.