Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Skapa en automatisk regel

Skapa automatiska regler för kampanjer, annonsgrupper, produktgrupper, sökord, enheter och annonser
Massåtgärder ägs av det förvaltarkonto eller underordnade förvaltarkonto som du är direkt inloggad på. Du kan inte göra ett kundkonto till ägare av en regel som du skapar för detta konto. Läs mer.

I den här artikeln beskriver vi hur du ställer in automatiska regler för kampanjer, annonsgrupper, produktgrupper, sökord, annonser och enheter. Här finns även ett exempel på en regel som ökar kampanjbudgetar.

Skapa en automatisk regel

Följ anvisningarna nedan för att skapa en automatisk regel. Observera att stegen i anvisningarna varierar något beroende på regelkategorin eller "enheten" som uppdateras av regelns åtgärder.

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. På sidan Kampanjer, Annonsgrupper, Produktgrupper, Annonser, Sökord eller Enheter k lickar du på ikonen med tre punkter  ovanför statistiktabellen. (Du kan också öppna sidan Regler via alternativet Massåtgärder i Verktyg och inställningar.)
  3. Klicka på Skapa en automatisk regel.
  4. Ange regelns kategori, namn och ägarkonto:
    1. Ange ett unikt namn för regeln.
    2. Välj ägarkonto för regeln.
      Ägarkontot gör att användare med åtkomst till kontot kan hantera, redigera och ange vissa villkor – till exempel etiketter – för regeln. Etiketter och vissa andra objekt kan också ägas av ett förvaltarkonto eller ett underordnat förvaltarkonto. Om regeln ägs av ett underordnat förvaltarkonto och en etikett ägs av ett förvaltarkonto kan du inte tillämpa etiketten som en åtgärd eller ett villkor för regeln.
  5. Ange åtgärder och villkor för regeln:
    1. Under Åtgärd klickar du på pennikonen bredvid Ny åtgärd.
    2. Ange ett unikt namn för åtgärden och klicka på Spara.
    3. I Använd för väljer du ett alternativ. Dessa alternativ varierar beroende på regelns kategorin. För en kampanjregel kan du till exempel välja att tillämpa regeln på:
      • Kampanjer i valda konton
      • Valda kampanjer
    4. Klicka på Lägg till villkor för att välja ett villkor som utlöser åtgärden:
      Upprepa för att välja flera villkor från hela utbudet av alternativ i regelkategorin. Villkoren kan hänvisa till egenskaper hos enheter som skiljer sig från regelkategorin. Du kan till exempel ändra sökordsbud baserat på kampanjens avkastning på investering.
    5. Klicka på Använd.
    6. På rullgardinsmenyn Åtgärd väljer du den åtgärd som ska aktiveras när villkoret matchas.
    7. Klicka på Lägg till.
  6. Ange regelns körningsfrekvens och tidsram för utvärderingsdata:
    • I avsnittet Frekvens väljer du hur ofta du vill att regeln ska köras (till exempel varje timme, dag, vecka, månad, eller bara en gång ett visst datum och en viss tid) samt tidsramen för data som ska användas för att utvärdera regeln.
    • Du kan schemalägga en regel så att den körs under en timme (till exempel kan en regel som är inställd på kl. 9–10 köras när som helst mellan klockan 9 och 10).
      Du kan välja Ange tid för att schemalägga en regel som ska köras vid en viss tidpunkt.
    • Med alternativet Använd data från kan du välja under vilken tidsperiod data ska inkluderas som grund för regeln.
      Tänk på att tidsperioden du väljer är relativ i förhållande till regeln och inte till enheten som du tillämpar regeln på. Exempel: Du skapar en regel den 1 juli, tillämpar den på en kampanj som har körts sedan den 1 januari och väljer alternativet Hela perioden. I det här fallet inleds rapporten Hela perioden den 1 juli och tar inte hänsyn till data från den 1 januari–30 juni.
  7. I avsnittet Resultat via e-post kan du välja om du själv och/eller andra ska få aviseringar när regeln körs och hur ofta aviseringarna ska skickas.
  8. Förhandsgranska och spara regeln:
    1. Om du vill kan du också kontrollera att du har ställt in regeln korrekt genom att klicka på Förhandsgranska. Förhandsgranskningen visar listan med objekt som ska ändras och ändringarna som gjorts i dem. Inga permanenta ändringar görs. Klicka på Stäng för att stänga förhandsgranskningen eller klicka på Spara regel.
    2. Klicka på Spara regel.

Exempel: Regel för att automatiskt höja kampanjbudgetar

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på ikonen med tre punkter ovanför statistiktabellen och välj Skapa en automatisk regel.
  4. Ge regeln ett namn.
  5. Välj ett ägarkonto.
  6. Under Åtgärd klickar du på pennikonen i Ny åtgärd.
  7. Välj ett av följande alternativ i avsnittet Använd för:
    • Kampanjer i alla konton
    • Kampanjer i valda konton. Välj konton.
    • Valda kampanjer. Välj kampanjer.
  8. Klicka på Lägg till villkor för att välja det villkor som utlöser åtgärden:
    1. Välj statusen för de kampanjer som du vill ändra budgetar för:
      • Alla utom borttagna
      • Alla
      • Alla aktiverade
    2. Tillämpa villkor för regeln (du kan lägga till mer än ett villkor):
      1. Klicka på Lägg till villkor och välj sedan ett villkor.
      2. Ange ett värde om det krävs.
  9. Klicka på Välj vad som ska hända i Åtgärd och välj sedan den åtgärd som ska aktiveras när villkoret matchas. I detta exempel:
    1. Välj Ändra budgetar.
    2. Välj en valuta.
    3. Under Åtgärd klickar du på Öka budget.
      Du kan välja att öka budgeten med en procentandel eller ett visst belopp.
    4. Om du vill kan du ange en övre budgetgräns för att se till att budgetkostnaden inte överstiger ett visst belopp under faktureringsperioden.
  10. Klicka på Lägg till.
  11. Ange hur ofta regeln ska tillämpas.
  12. Du kan även ange om och när du vill få aviseringar när regeln körs.
  13. Klicka på Förhandsgranska och kontrollera att du har konfigurerat regeln så att den fungerar som du har tänkt dig.
  14. Klicka på Spara regel.

Exempel: Sökordsregel som ändrar sökordsbuden när kampanjbesöken överstiger tio samt skickar ett e-postmeddelande

Följ de allmänna anvisningarna i Skapa en automatisk regel och ange inställningarna i tabellen nedan.

Den här regeln använder flera åtgärder och flera villkor:

• Den första åtgärden skickar ett e-postmeddelande.
  • Den andra åtgärden ändrar sökordsbuden i valutan euro till 1 EUR när kampanjen får fler än tio besök.
Fältnamn Vald fältpost
Namn Efter behov.
Ägare Efter behov.
Åtgärder Åtgärd 1: Skicka e-post. Åtgärd 2: Ställ in sökordsbud på 1 EUR.
Använd för Sökord i valda konton. Sökord i valda konton.
Villkor Sökordsstatus = aktiverad, pausad.

Sökordsstatus = aktiverad, pausad.

Kampanjvillkorsresultat = besök > 10

Frekvens Välj Varje vecka på tisdagar kl. 01.00 med data från Föregående vecka.
E-post Välj ett e-postalternativ: Varje gång denna regel körs, Bara om det finns ändringar eller fel, Bara om det finns fel eller Ingen e-post.

Sammanfattning av alternativ för regelkategorin

Alternativen för att skapa regler varierar beroende på regelkategori – Konto, Kampanj, Annonsgrupp, Produktgrupp, Annons, Sökord, Annonsregler och Enheter – i fälten Åtgärder, Använd för och Villkor.

I tabellen nedan finns en sammanfattning av vad som är tillgängligt för varje regelkategori:

Regelkategori Åtgärder Använd för Villkor
ALLA Åtgärdslistan innehåller bara åtgärder som kan tillämpas på den valda regeltypen. Regeln gäller för de konton du väljer här och eventuella villkor som du anger.

Standardtyper av villkor:

• Resultat
  • Synlighet
  • Konverteringar
  • Attribution
  • Attribut
  • Konkurrensstatistik
  • Samtalsuppgifter
  • Meddelandeinformation
  • YouTube, intjänade åtgärder
  • Budgetar
  • Engagemangsvärden
  • Gmail-mätvärde
  • Kvalitetsresultat
  • Anpassade kolumner
  • Anpassade dimensioner
Konto
  • Ändra etiketter
  • Skicka e-post
Valda konton

Alla standardvillkor, plus:

• Kontoetiketter (alla)
  • Kontotyp
  • Direktansvarig
  • Direktansvarigs namn
  • Konton
  • Kontoetiketter (tillämpade direkt)
  • Kund-id
  • Kontoetiketter (överlappande)
  • Typ av hanterat konto
  • Kontostatus
Kampanj
  • Aktivera kampanjer
  • Pausa kampanjer
  • Ändra budgetar
  • Ändra anpassade dimensioner
  • Ändra budstrategier
  • Ändra etiketter
  • Skicka e-post
  • Kampanjer i valda konton
  • Valda kampanjer

Alla standardvillkor, plus:

• Namn på uppsättning med konverteringsåtgärder (Google Ads)
  • En konverteringsåtgärd har valts
  • Konton
  • Kontotyp
  • Inställt namn för konverteringsåtgärd
  • Kampanjexperiment
Annonsgrupp
  • Aktivera annonsgrupper
  • Pausa annonsgrupper
  • Ändra annonsgruppsbud
  • Ändra anpassade dimensioner
  • Ändra etiketter
  • Skicka e-post
  • Annonsgrupper i valda konton
  • Annonsgrupper i valda kampanjer
  • Valda annonsgrupper

Alla standardvillkor, plus:

• Produkt- eller varumärkesnamn
  • Kontotyp
  • Aviseringstyp
  • Konton
Sökord
  • Aktivera sökord
  • Pausa sökord
  • Ändra sökordsbud
  • Ändra slutliga webbadresser för sökord
  • Ändra etiketter
  • Skicka e-post
  • Sökord i valda konton
  • Sökord i valda kampanjer
  • Sökord i valda annonsgrupper

Alla standardvillkor, plus:

• Kontotyp
  • Konton
  • Matchningstyp
  • Sparade filter:
  • Sökord under förstasidesbudet
  • Sökord med hög kvalitet men lite trafik
Annons
  • Aktivera annonser
  • Pausa annonser
  • Ändra etiketter
  • Skicka e-post
  • Annonser i valda konton
  • Annonser i valda kampanjer
  • Annonser i valda annonsgrupper

Alla standardvillkor, plus:

• Kontotyp
  • Produkt- eller varumärkesnamn
  • Konton
  • Sparade filter:
  • Inte godkända annonser
Enhet Ändra budjusteringar för enhet
  • Enheter i valda konton
  • Enheter i valda annonsgrupper
  • Resultat
  • Konverteringar
  • Attribut
  • Budsimulatorn
  • Konton
  • Kontotyp
  • Budjust.
Produktgrupp
  • Skicka e-post
  • Ändra högsta CPC-bud för produktgrupp
  • Produktgrupper i valda konton
  • Produktgrupper i valda annonsgrupper
  • Villkor för kampanjer
  • Villkor för annonsgrupper
  • Villkor för produktgrupper
Tips och riktlinjer när du använder automatiska regler

Skapa automatiska regler för att hantera dessa funktioner

I nya Search Ads 360 kan du skapa regler som ändrar följande funktioner:

• Status för kampanj, annonsgrupp, sökord och annons
  • Kampanjbudgetar, annonsgrupps- och sökordsbud
  • Slutliga webbadresser och slutliga mobilwebbadresser för sökord
  • Etiketter

Allmänna tips

• Använd tillräckligt med data för att fatta välgrundade beslut. För att de automatiska ändringarna ska baseras på tillräckligt mycket data bör du se till att du anger ett tillräckligt långt tidsintervall eller lägger till ett ytterligare krav – till exempel ”exponeringar > X” – i regeln.
  • Förhandsgranskning. Förhandsgranska dina regler innan du sparar dem så att du förstår vilken effekt de får. Eftersom vissa krav och inställningar kan resultera i betydande förändringar i stora delar av ditt konto är det viktigt att du kontrollerar dem en extra gång.
  • Var uppmärksam. Pröva att införa en regel med frekvensen ”en gång” så att du ser vilken inverkan den faktiskt har. När du är nöjd med hur regeln fungerar kan du ställa in den så att den körs regelbundet enligt ett visst schema (till exempel en gång om dagen eller en gång i veckan).
  • Ange regler som är lämpliga för din verksamhet. Var uppmärksam på trender under dagen och under veckan. Trafiken under de bästa timmarna och veckodagarna kanske till exempel skiljer sig från trafiken under andra timmar och under veckoslut.) Ta även hänsyn till hur långt ifrån dina mål du är när du ställer in storleken på ändringarna (genom att till exempel ändra i små steg om fem procent när du är närmare ditt mål och större steg om 20 procent annars). Du kan hantera alla dessa situationer genom att använda flera regler i kombination.
  • Var smart när du schemalägger två regler som påverkar samma objekt.
    • Vad händer om du har två regler som påverkar samma objekt och som är schemalagda att köras samtidigt? Reglerna prioritetsordnas inte automatiskt. Det innebär att om du har två regler som är inställda på att göra ändringar i samma objekt samtidigt, körs båda reglerna och ändringarna införs i alla objekt. För Search Ads 360 rekommenderar vi att du inte ställer in flera regler så att de körs samtidigt om de påverkar samma datamängd. Om du vill ha två eller fler regler som påverkar samma del av kampanjen föreslår vi att du anger att reglerna ska köras vid olika tidpunkter.
    • Om flera regler är inställda på att påverka samma objekt samtidigt försöker systemet köra dem alla, men om motstridiga ändringar ska införas samtidigt kan det inträffa fel. Genom att ställa in reglerna så att de körs vid olika tidpunkter kan du undvika dessa problem. Dessutom kan du prioritera en regel genom att ställa in att den ska köras före de andra.
    • Klicka på verktygs- och inställningsikonenen och sedan på Regler under Massåtgärder för att visa listan över regler och scheman på fliken Automatiska regler.

Tips om regler som påverkar sökordsbud

Det kan vara komplicerat att skapa återkommande budgivningsregler som tillämpas på hela konton eller kampanjer. Om det är lämpligt kan du testa att använda automatisk budgivning när du hanterar dina bud och din budget. Här följer några tips på hur du kan ställa in automatiska regler som ändrar sökordsbuden och körs regelbundet.

Denna budstrategikomponent i Search Ads 360 blir tillgänglig först efter att ditt konto har migrerats till nya Search Ads 360. Läs mer om hur dina Search Ads 360-budstrategier migreras till nya Search Ads 360.

Se fliken Vad som är tillgängligt i upplevelsehubben för att hålla dig informerad om tillgängliga funktioner, bland annat budgivning.

• Ändra bud utifrån konverteringsdata. Det tar längre tid att mäta en konvertering än ett klick eller en exponering. Konverteringen kan ske flera dagar efter klicket och registreras bara om den inträffar inom den konverteringsperiod du har valt. Konverteringar sker dessutom betydligt mer sällan än klick och exponeringar. Om du skapar regler utifrån konverteringar rekommenderar vi för Search Ads 360 att du använder längre ”med data från”-intervall så att konverteringarna fångas upp bättre.
  • Ändra bud utifrån klickfrekvens (CTR). Annonsens klickfrekvens beror på dess position på sidan. Om du skapar en regel som sänker budet om klickfrekvensen är låg, kan resultatet bli en negativ spiral där annonsen flyttas längre ned på sidan och klickfrekvensen sjunker på motsvarande sätt.