Het supportteam biedt geen services voor probleemoplossing in uw huidige weergavetaal. Als u contact wilt opnemen met medewerkers van het supportteam, schakelt u eerst over naar het Engels of een andere ondersteunde taal (Spaans, Portugees of Japans).

Een geautomatiseerde regel maken

Geautomatiseerde regels instellen voor campagnes, advertentiegroepen, productgroepen, zoekwoorden, apparaten en advertenties
Bulkacties zijn eigendom van het manageraccount of het submanageraccount waarop u rechtstreeks bent ingelogd. U kunt een klantaccount niet de eigenaar maken van een regel die u maakt voor dat account. Meer informatie

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u geautomatiseerde regels instelt voor campagnes, advertentiegroepen, productgroepen, zoekwoorden, advertenties en apparaten. Ook vindt u een voorbeeldregel waarmee u campagnebudgetten kunt verhogen.

Een geautomatiseerde regel maken

Volg de onderstaande procedures om een geautomatiseerde regel te maken. De procedurestappen verschillen iets, afhankelijk van de regelcategorie of de entiteit die wordt geüpdatet door de acties van de regel.

1. Log in bij de nieuwe versie van Search Ads 360.
  2. Klik op de pagina Campagnes, Advertentiegroepen, Productgroepen, Advertentie, Zoekwoord of Apparaten op het icoon met 3 stippen  boven de tabel met statistieken. (U kunt de pagina Regels ook openen via de optie Bulkacties in Tools en instellingen.)
  3. Klik op Een geautomatiseerde regel maken.
  4. Geef de regelcategorie, de naam en het eigenaarsaccount op:
    1. Voer een unieke naam in voor de regel.
    2. Selecteer het eigenaarsaccount voor de regel.
      Met het eigenaarsaccount kunnen gebruikers met toegang tot het account bepaalde voorwaarden, zoals labels, in de regel beheren, bewerken en opgeven. Labels en sommige andere items kunnen ook eigendom zijn van een manageraccount of submanageraccount. Als de regel eigendom is van een submanageraccount en een label eigendom is van een manageraccount, kunt u het label niet toepassen als actie of voorwaarde in de regel.
  5. Definieer acties en voorwaarden voor regels:
    1. Klik in Actie op het potloodje naast Nieuwe actie.
    2. Geef een unieke naam op voor de actie en klik op Opslaan.
    3. Selecteer een optie bij Toepassen op. Deze opties variëren afhankelijk van de regelcategorie. Voor een campagneregel kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen de regel toe te passen op:
      • Campagnes in geselecteerde accounts
      • Geselecteerde campagnes
    4. Klik op Voorwaarde toevoegen om de voorwaarde te selecteren die de actie activeert:
      Herhaal dit om meerdere voorwaarden te selecteren uit een groot aantal opties voor de regelcategorie. De voorwaarden kunnen verwijzen naar kenmerken van entiteiten die afwijken van de regelcategorie. U kunt bijvoorbeeld zoekwoordbiedingen wijzigen op basis van de ROI van een campagne.
    5. Klik op Toepassen.
    6. Selecteer in het dropdownmenu Actie de actie die u wilt activeren als aan de voorwaarde wordt voldaan.
    7. Klik op Toevoegen.
  6. Stel in hoe vaak regels moeten worden uitgevoerd en welke periode u wilt gebruiken voor evaluatiegegevens:
    • Selecteer in het gedeelte Frequentie hoe vaak u de regel wilt uitvoeren (bijvoorbeeld elk uur, dagelijks, wekelijks, maandelijks of slechts 1 keer op een bepaalde datum en tijd) en van welke periode u de gegevens wilt gebruiken om de regel te evalueren.
    • U kunt plannen dat een regel wordt uitgevoerd gedurende een periode van een uur (bijv. een regel die is ingesteld voor 9:00 - 10:00 uur, kan op elk moment worden uitgevoerd tussen 9:00 en 10:00 uur.)
      U kunt Tijd instellen kiezen om een regel te plannen zodat deze op een bepaald tijdstip wordt uitgevoerd.
    • Met de optie 'Gegevens gebruiken van' kunt u de periode selecteren waarin u gegevens wilt opnemen als basis voor de regel.
      Houd er rekening mee dat de periode die u kiest, betrekking heeft op de regel en niet op de entiteit waarop u de regel toepast. Voorbeeld: U maakt op 1 juli een regel, past deze toe op een campagne die sinds 1 januari loopt en stelt deze optie in op Onbeperkt. In dit geval begint Onbeperkt op 1 juli en wordt er geen rekening gehouden met de gegevens van 1 januari - 30 juni in de campagne.
  7. Selecteer in het gedeelte 'Resultaten e-mailen' of wilt dat u of anderen een melding krijgen als uw regel wordt uitgevoerd. Stel ook de frequentie in van de meldingen.
  8. Check een voorbeeld van de regel en sla deze op:
    1. Klik op Voorbeeld om te checken of u de regel correct heeft ingesteld. Als u een voorbeeld opent, wordt er een lijst weergegeven met de items die worden gewijzigd en merkt u om welke wijzigingen het gaat. Er worden geen permanente wijzigingen aangebracht. Klik op Sluiten om het voorbeeld te sluiten of klik op Regel opslaan.
    2. Klik op Regel opslaan.

Voorbeeld: Regel om campagnebudgetten automatisch te verhogen

1. Log in bij de nieuwe versie van Search Ads 360.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op het icoon met 3 stippen boven de tabel met statistieken en selecteer Geautomatiseerde regel maken.
  4. Geef de regel een naam.
  5. Selecteer een eigenaarsaccount.
  6. Klik in Actie op het potloodje in Nieuwe actie.
  7. Selecteer in het gedeelte 'Toepassen op' een van de volgende opties:
    • Campagnes in alle accounts.
    • Campagnes in geselecteerde accounts. Selecteer de accounts.
    • Geselecteerde campagnes. Kies de campagnes.
  8. Klik op Voorwaarde toevoegen om de voorwaarde te selecteren die de actie activeert:
    1. Kies de status van de campagnes waarvoor u de budgetten wilt wijzigen:
      • Alle behalve verwijderde
      • Alle
      • Alle aangezette
    2. Pas voorwaarden toe op de regel (u kunt meer dan één voorwaarde toevoegen):
      1. Klik op Voorwaarde toevoegen en selecteer een voorwaarde.
      2. Stel indien vereist een waarde in.
  9. Klik bij Actie op Geef aan wat er moet gebeuren en selecteer de actie die moet worden geactiveerd als aan de voorwaarde wordt voldaan. In dit voorbeeld:
    1. Selecteer Budgetten wijzigen.
    2. Selecteer een valuta.
    3. Klik bij Actie op Budget verhogen.
      U kunt ervoor kiezen om uw budget te verhogen met een percentage of specifiek bedrag.
    4. U kunt desgewenst een maximumlimiet voor het budget opgeven om ervoor te zorgen dat uw budgetkosten een bepaald bedrag gedurende de factureringsperiode niet overschrijden.
  10. Klik op Toevoegen.
  11. Stel de frequentie van de regel in.
  12. Geef desgewenst aan of en wanneer u een melding wilt krijgen wanneer de regel wordt uitgevoerd.
  13. Klik op Voorbeeld om te controleren of u uw regel zo het ingesteld dat deze naar wens werkt.
  14. Klik op Regel opslaan.

Voorbeeld: Zoekwoordregel om zoekwoordbiedingen te wijzigen als het aantal campagnebezoeken meer dan 10 is en een e-mail te sturen

Volg de algemene procedure die wordt beschreven in Een geautomatiseerde regel maken en geef de instellingen op die u in de onderstaande tabel ziet.

Deze regel maakt gebruik van meerdere acties en meerdere voorwaarden:

• De eerste actie is een e-mail sturen.
  • Bij de tweede actie worden de zoekwoordbiedingen in de valuta euro gewijzigd in 1 euro als de campagne meer dan 10 bezoeken genereert.
Veldnaam Geselecteerde veldinvoer
Naam Naar behoefte.
Eigenaar Naar behoefte.
Acties Actie 1: E-mail sturen. Actie 2: Zoekwoordbod instellen op 1 euro.
Toepassen op Zoekwoorden in geselecteerde accounts. Zoekwoorden in geselecteerde accounts.
Voorwaarden Zoekwoordstatus = Aan, Onderbroken.

Zoekwoordstatus = Aan, Onderbroken.

Prestaties campagnevoorwaarden = bezoeken > 10

Frequentie Kies Wekelijks, Dinsdag 01:00 uur, met gegevens van de vorige week.
E-mail Selecteer een e-mailoptie: 'Elke keer wanneer deze regel wordt uitgevoerd', 'Alleen als er wijzigingen of fouten zijn', 'Alleen als er fouten zijn' of 'Geen e-mails'.

Overzicht van opties voor regelcategorieën

De opties voor het maken van regels verschillen per regelcategorie (account, campagne, advertentiegroep, productgroep, advertentie, zoekwoord, advertentieregels en apparaten) in de velden Acties, Toepassen op en Voorwaarden.

In de onderstaande tabel vindt u wat er beschikbaar is voor elke regelcategorie:

Regelcategorie Acties Toepassen op Voorwaarden
ALLE De actielijst bevat alleen acties die op het geselecteerde regeltype kunnen worden toegepast. De regel wordt toegepast op de accounts die u hier selecteert en de voorwaarden die u opgeeft.

Standaardtypen voorwaarden:

• Prestaties
  • Zichtbaarheid
  • Conversies
  • Attributie
  • Kenmerken
  • Concurrentiestatistieken
  • Gespreksgegevens
  • Berichtdetails
  • Gegenereerde acties via YouTube
  • Budgetten
  • Engagementstatistieken
  • Gmail-statistiek
  • Kwaliteitsscore
  • Aangepaste kolommen
  • Aangepaste dimensies
Account
  • Labels wijzigen
  • E-mail sturen
Geselecteerde accounts

Alle standaardvoorwaarden, plus:

• Accountlabels (alle)
  • Accounttype
  • Directe manager
  • Naam van directe manager
  • Accounts
  • Accountlabels (direct toegepast)
  • Klant-ID
  • Accountlabels (trapsgewijs)
  • Type beheerd account
  • Accountstatus
Campagne
  • Campagnes aanzetten
  • Campagnes onderbreken
  • Budgetten wijzigen
  • Aangepaste dimensies wijzigen
  • Biedstrategieën wijzigen
  • Labels wijzigen
  • E-mail sturen
  • Campagnes in geselecteerde accounts
  • Geselecteerde campagnes

Alle standaardvoorwaarden, plus:

• Naam van set van conversieacties (Google Ads)
  • Set van conversieacties
  • Accounts
  • Accounttype
  • Naam van set van conversieacties
  • Campagne-experiment
Advertentiegroep
  • Advertentiegroepen aanzetten
  • Advertentiegroepen onderbreken
  • Biedingen voor advertentiegroep wijzigen
  • Aangepaste dimensies wijzigen
  • Labels wijzigen
  • E-mail sturen
  • Advertentiegroepen in geselecteerde accounts
  • Advertentiegroepen in geselecteerde campagnes
  • Geselecteerde advertentiegroepen

Alle standaardvoorwaarden, plus:

• Product- of merknaam
  • Accounttype
  • Type melding
  • Accounts
Zoekwoord
  • Zoekwoorden aanzetten
  • Zoekwoorden onderbreken
  • Zoekwoordbiedingen wijzigen
  • Uiteindelijke URL's voor zoekwoorden wijzigen
  • Labels wijzigen
  • E-mail sturen
  • Zoekwoorden in geselecteerde accounts
  • Zoekwoorden in geselecteerde campagnes
  • Zoekwoorden in geselecteerde advertentiegroepen

Alle standaardvoorwaarden, plus:

• Accounttype
  • Accounts
  • Zoektype
  • Opgeslagen filters:
  • Zoekwoorden onder bod voor eerste pagina
  • Zoekwoorden van goede kwaliteit maar met weinig verkeer
Advertentie
  • Advertenties aanzetten
  • Advertenties onderbreken
  • Labels wijzigen
  • E-mail sturen
  • Advertenties in geselecteerde accounts
  • Advertenties in geselecteerde campagnes
  • Advertenties in geselecteerde advertentiegroepen

Alle standaardvoorwaarden, plus:

• Accounttype
  • Product- of merknaam
  • Accounts
  • Opgeslagen filters:
  • Afgekeurde advertenties
Apparaat Bodaanpassingen voor apparaat wijzigen
  • Apparaten in geselecteerde accounts
  • Apparaten in geselecteerde advertentiegroepen
  • Prestaties
  • Conversies
  • Kenmerken
  • Bodsimulator
  • Accounts
  • Accounttype
  • Bodaanp.
Productgroep
  • E-mail sturen
  • Max. CPC-biedingen van productgroep wijzigen
  • Productgroepen in geselecteerde accounts
  • Productgroepen in geselecteerde advertentiegroepen
  • Campagnevoorwaarden
  • Advertentiegroepvoorwaarden
  • Productgroepvoorwaarden
Tips en richtlijnen voor het gebruik van geautomatiseerde regels

Maak geautomatiseerde regels om deze functies te beheren

In de nieuwe versie van Search Ads 360 kunt u regels maken om de volgende functies te wijzigen:

• Status van campagnes, advertentiegroepen, zoekwoorden en advertenties
  • Campagnebudgetten, advertentiegroepen en zoekwoordbiedingen
  • Uiteindelijke URL voor zoekwoord en uiteindelijke mobiele URL's
  • Labels

Algemene tips

• Gebruik voldoende gegevens om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Als u er zeker van wilt zijn dat wijzigingen worden aangebracht op basis van voldoende gegevens, zorgt u ervoor dat u een ruim tijdsbestek gebruikt of voegt u een extra vereiste, zoals 'vertoningen > X', aan de regel toe.
  • Voorbeeld. Krijg een voorbeeld van uw regels voordat u ze opslaat, zodat u inzicht krijgt in de impact ervan. Afhankelijk van de vereisten en instellingen kunt u met sommige geautomatiseerde regels aanzienlijke wijzigingen in een groot gedeelte van uw account aanbrengen, dus is het belangrijk dit eerst goed te controleren.
  • Ga weloverwogen te werk. Voer een regel eerst met de frequentie 'eenmalig' uit, zodat u het effect kunt controleren. Als u tevreden bent met de manier waarop uw regels werken, kunt u er een herhalend schema voor instellen (bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks).
  • Stel regels in die zijn afgestemd op uw bedrijf. Houd rekening met trends op dag- en weekniveau (bijv. verkeer tijdens drukke uren of op weekdagen kan verschillen van verkeer tijdens rustige uren of tijdens het weekend). Als u de omvang van de wijzigingen instelt, houd er dan ook rekening mee hoe ver u van uw doelen bent verwijderd (bijv. wijzigingen in kleine stapjes van 5% als u dichter bij uw doel bent en in grote stappen van 20% in alle andere gevallen). U kunt dit alles tegelijk aanpakken door meerdere regels in combinatie met elkaar te gebruiken.
  • Ga slim te werk als u 2 regels plant die van invloed zijn op dezelfde items.
    • Wat gebeurt er als twee regels die van invloed zijn op dezelfde items, op hetzelfde tijdstip worden uitgevoerd? Regels verlenen geen voorrang aan elkaar, dus als u twee regels heeft ingesteld die gelijktijdig wijzigingen in dezelfde items moeten aanbrengen, worden beide regels uitgevoerd en worden de opgegeven wijzigingen op alle items toegepast. Search Ads 360 raadt u af meerdere regels op hetzelfde tijdstip te plannen als deze regels dezelfde reeks gegevens beïnvloeden. Als u wilt dat twee of meer regels wijzigingen aanbrengen in hetzelfde gedeelte van uw campagne, adviseren we u verschillende tijden in de dag te kiezen voor de uitvoering van de regels.
    • Als er meerdere regels gelijktijdig voor dezelfde items zijn gepland, probeert ons systeem ze allemaal uit te voeren. Er kunnen dan echter fouten optreden omdat het systeem probeert gelijktijdig conflicterende wijzigingen aan te brengen. Door verschillende tijden in te stellen voor de regels, vermijdt u niet alleen dit soort fouten, maar kunt u ook prioriteit verlenen aan bepaalde regels door de uitvoering ervan eerder te plannen.
    • Als u de lijst met regels en planningen wilt bekijken op het tabblad Geautomatiseerde regels, klikt u op het icoon voor tools en instellingen "" en klikt u daarna onder Bulkacties op Regels.

Tips voor regels die van invloed zijn op zoekwoordbiedingen

Het kan ingewikkeld zijn om terugkerende regels voor bieden in te stellen die worden uitgevoerd op hele accounts of campagnes. Indien van toepassing op uw behoeften kunt u automatisch bieden proberen om uw biedingen en uw budget te beheren. Hier volgen enkele tips hoe u geautomatiseerde regels kunt configureren waarmee zoekwoordbiedingen worden gewijzigd en die regelmatig worden uitgevoerd.

Deze Search Ads 360-biedstrategiecomponent is alleen beschikbaar nadat uw account is overgezet naar de nieuwe versie van Search Ads 360. Bekijk meer informatie over hoe uw Search Ads 360-biedstrategieën worden overgezet naar de nieuwe versie van Search Ads 360.

Check het tabblad Wat is er beschikbaar in de informatiehub om op de hoogte te blijven van beschikbare functies, waaronder biedingen.

• Biedingen wijzigen op basis van conversiegegevens. Een conversie meten is een langduriger proces dan een klik of vertoning meten. Een conversie kan vele dagen na een klik plaatsvinden en wordt alleen geregistreerd als deze binnen de door u gekozen conversieperiode plaatsvindt. Conversies vinden bovendien veel minder vaak plaats dan klikken of vertoningen. Als u regels instelt op basis van conversies, raadt Search Ads 360 u aan een langere periode bij 'gegevens gebruiken van' in te stellen om een goed beeld van uw conversies te krijgen.
  • Biedingen wijzigen op basis van klikfrequentie (CTR). De CTR van uw advertentie kan variëren afhankelijk van de positie op de pagina. Als u een regel instelt die uw bod verlaagt als de CTR laag is, kan dit een vicieuze cirkel veroorzaken: de advertentie wordt lager op de pagina weergegeven, waardoor de CTR weer verder daalt.