Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Om sökordsstatus

Sökordsstatusen visar om dina sökord är aktiva eller inte. Om ett sökord inte leder till att någon av dina annonser visas anger vi orsaken till detta.

I denna artikel beskriver vi olika typer av sökordsstatus och vad de innebär.

Olika typer av sökordsstatus

Nedan visas olika statustyper:

Statustyp Exempel
Statustyper som du själv väljer Kampanjen är pausad, Borttagen
Statustyper relaterade till var i godkännandeprocessen sökordet befinner sig Kvalificerat
Statustyper som påverkas av andra faktorer Låg sökvolym, Under uppskattat förstasidesbud

Vad de betyder

Sökordsstatusen anger om ett sökord leder till att det visas annonser för din målgrupp. I allmänhet har sökorden en av följande tre allmänna statustyper:

• Annonser visas.
  • Annonser visas inte eftersom du har pausat eller tagit bort ett sökord, en annonsgrupp eller en kampanj.
  • Annonser visas inte eftersom det är problem med ditt konto eller sökord.

Här kan du se vad de olika sökordsstatustyperna innebär:

Sökordsstatus

Beskrivning

Nästa steg
Kampanjen är pausad Sökorden är inaktiva eftersom du har pausat kampanjen. Om kampanjen är pausad visas inte heller annonserna för sökorden i kampanjen. Läs om hur du återupptar kampanjen.
Kampanjen är vilande Sökorden är inaktiva eftersom kampanjen är schemalagd att starta ett senare datum och inte visar annonser ännu. Läs om hur du ändrar kampanjens startdatum.
Kampanjen är borttagen Sökorden är inaktiva eftersom du har tagit bort kampanjen som innehåller sökorden. Läs om hur du aktiverar kampanjen igen.
Kampanjen är avslutad Sökorden är inaktiva eftersom kampanjens schemalagda slutdatum har passerat och kampanjen har inaktiverats. Läs om hur du ändrar kampanjens slutdatum.
Annonsgruppen är pausad Sökorden är inaktiva eftersom du har pausat annonsgruppen. Om du pausar en annonsgrupp visas inte annonser för sökorden i den annonsgruppen. Läs om hur du återupptar annonsgruppen.
Annonsgruppen är borttagen Sökorden är inaktiva eftersom du har tagit bort annonsgruppen. Om du tar bort en annonsgrupp visas inte annonser för sökorden i den annonsgruppen. Läs om hur du återaktiverar annonsgruppen.
Pausad Sökordet är inaktivt eftersom du har pausat det. När ett sökord är pausat utlöser det inga annonser och samlar inte på sig nya kostnader förrän det återupptas. Läs om hur du aktiverar sökordet.
Borttaget Sökordet är inaktivt eftersom du har tagit bort det. Att ett sökord är borttaget innebär att det inte visar annonser. Läs om hur du lägger till sökord.
Godkänt Sökordet har granskats och kan utlösa annonser. Ingen åtgärd krävs.
Kvalificerat Sökordet är aktivt och kan utlösa annonser. I vissa fall kan ett sökord vara märkt som Kvalificerat även om det för tillfället inte visar annonsen. Det beror på att annonsvisningen kan påverkas av ditt bud och kvalitetsresultat och andra faktorer. Ingen åtgärd krävs.
Undergår granskning Sökordet utlöser inga annonser förrän det har godkänts. Vänta en arbetsdag innan du kontrollerar sökordets status.
Understiger uppskattat förstasidesbud (endast Google Ads) Sökordet är aktivt och kan visa annonser. För närvarande visar sökordet inte annonser på förstasidan i Googles sökresultat. Läs om hur du får din annons att visas på förstasidan i Googles sökresultat.
Inte godkänt Sökordet är inaktivt och visar inte annonser. Ett avvisat sökord betyder vanligtvis att det är problem med en eller flera annonseringspolicyer, till exempel en policy som gäller måladress eller slutlig webbadress.

Läs igenom annonseringspolicyerna för den aktuella plattformen för att se om sökordet bryter mot dem. I Google Ads-konton kan du hålla muspekaren över statusbubblan för att se mer information. Läs om annonseringspolicyer för Google Ads och Microsoft Advertising.

Låg sökvolym Sökordet kan inte visa annonser eftersom det har fått för lite söktrafik. Detta betyder att sökordet kanske inte är relevant för människors sökningar eller att det är för specifikt eller ovanligt. Om antalet sökningar för dessa sökord ökar kan sökorden återaktiveras och leda till att dina annonser visas.
Visas sällan på grund av lågt kvalitetsresultat (endast Google Ads) Sökordet är inte kvalificerat att visa annonser eftersom kvalitetsresultatet är lågt. Överväg att ta bort sökordet och lägga till ett mer relevant sökord i ditt konto. Kvalitetsresultatet kan också påverkas av andra faktorer, som målsidan. Läs mer om kvalitetsresultat.
Få sidor matchar (endast Google Ads) Sökordet har tillfälligt stängts av eftersom det matchar mycket få sidor, vilket tyder på att frasen inte är vanlig i innehållet i Googles Display-nätverk. Överväg att lägga till mer relevanta sökord i ditt konto.
Har inte lagts upp i externt konto Annonsen (eller en ny annonsversion) har inte lagts upp i det externa kontot ännu. Uppdatera sidan. Granska och åtgärda uppläggningsfel om denna status fortfarande visas efter några minuter.

Prova att optimera ditt konto genom att förbättra dina annonser och sökord.