Het supportteam biedt geen services voor probleemoplossing in uw huidige weergavetaal. Als u contact wilt opnemen met medewerkers van het supportteam, schakelt u eerst over naar het Engels of een andere ondersteunde taal (Spaans, Portugees of Japans).

if_error

Evalueert value. Als value een fout retourneert, evalueert de functie het alternatief dat is gedefinieerd in error_value. Anders retourneert de functie value.

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar in Templates en kan niet worden gebruikt in rapporten.

Syntaxis

if_error(value, error_value)

Parameters

value en error_value kunnen een expressie of een van de Search Ads 360-variabelen zijn. Ze moeten beide van hetzelfde algemene gegevenstype zijn. Dit betekent dat beide parameters cijfers, tekst of booleaanse waarden moeten hebben.

U kunt deze functie nesten om een if-, then- of else-evaluatie te maken.

Voorbeelden

• Converteert een tekenreeks naar een getal als de indeling overeenkomt met de landinstelling van de adverteerder. Anders wordt 0 geretourneerd:
    if_error(To_number("1.067,30"), 0)
  • Retourneert '--' als er een fout in de functie mid() zit. Anders wordt 'Hallo wereld!' geretourneerd:
    if_error(mid("Hallo wereld!", 0, 20), "--")
  • Voorbeeld van een geneste foutcontrole. Als de functie mid() een fout bevat, evalueert de expressie de functie left(). Als de functie left() resulteert in een fout, retourneert de expressie '---'::
    if_error(
    mid("Hallo wereld!", 0, 20),
          if_error(left("Hallo wereld!", 5), “---”)