Het supportteam biedt geen services voor probleemoplossing in uw huidige weergavetaal. Als u contact wilt opnemen met medewerkers van het supportteam, schakelt u eerst over naar het Engels of een andere ondersteunde taal (Spaans, Portugees of Japans).

if

Evalueert [condition] en retourneert [if_true] als de voorwaarde waar is en [if_false] als de voorwaarde onwaar is De retourwaarde is hetzelfde type als [if_true] en [if_false].

Syntaxis

• if(condition, if_true, if_false)
    Eén voorwaarde.

De evaluatie moet eindigen met het resultaat else. Dit is het resultaat van de evaluatie als alle voorwaarden onwaar zijn.

Parameters

• condition: een expressie die wordt geëvalueerd als waar of onwaar.
  • if_true en if_false: een expressie, een gegevenstype of een Search Ads 360-variabele. Ze moeten beide van hetzelfde algemene gegevenstype zijn. Dit betekent dat ze beide getallen, tekst of datums moeten zijn.

Voorbeelden

• if(Impr / Num_days() < 10, "Zeer lage uitvoeringsfrequentie", "")
    Als u deze functie heeft toegevoegd aan een tabel voor advertentierapportage, wordt de kolom met deze functie geeft als uitvoer 'Zeer laag hardlooppercentage' voor advertenties die minder dan 10 vertoningen hebben ontvangen.
  • if(Cost.For_Date_Range(today()) >= .9*Daily_Budget, "Meer dan 90% besteed vandaag", "---" )
    Als u deze functie heeft toegevoegd aan een tabel voor campagnerapportage, zou de kolom met deze functie de volgende uitvoer krijgen:
    • 'Meer dan 90% is vandaag besteed' voor campagnes waarvan vandaag tot nu toe meer dan 90% van het dagbudget is uitgegeven.
    • '---' voor campagnes die tot nu toe vandaag minder dan 90% van het dagbudget hebben uitgegeven.
  • if(
      Clicks.For_Date_Range(Today()) > (1.15*(Clicks.For_Date_Range(Last_7_days())/7)),
        "15%+ hoger dan gemiddeld",
      Clicks.For_Date_Range(Today()) < (.85*(Clicks.For_Date_Range(Last_7_days())/7)),
        "<15% lager dan gemiddeld",
      "Binnen bereik")

Als u deze functie aan een tabel met campagnerapportage heeft toegevoegd, wordt in de kolom met deze functie de volgende uitvoer:
    • '15%+ hoger dan gemiddeld' als het aantal klikken dat vandaag wordt gerapporteerd meer dan 15% boven het wekelijkse gemiddelde ligt.
    • '<15% lager dan gemiddeld' als het aantal klikken dat vandaag wordt gerapporteerd meer dan 15% lager is dan het wekelijkse gemiddelde.
    • 'Binnen bereik' als het aantal vandaag gerapporteerde klikken binnen 15% van het wekelijkse gemiddelde ligt.