Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Utkast och experiment i Google Ads- och Microsoft Advertising-konton

Gäller Google Ads- och Microsoft Advertising-konton

Utkast och experiment är funktioner i Google Ads och Microsoft Advertising där du kan föreslå och testa ändringar i dina sök- och displaykampanjer. Med hjälp av utkast kan du förbereda flera ändringar samtidigt av en kampanj. Sedan kan du tillämpa ändringarna i utkastet på originalkampanjen eller skapa ett experiment med utgångspunkt från utkastet. Med experiment kan du mäta resultatet och se effekten av dina ändringar innan du använder dem i en kampanj.

Läs mer om sidan Experiment i följande hjälpcenter:

Utkast och experiment i nya Search Ads 360

Utkast och experiment kan inte skapas eller redigeras från Search Ads 360.

Om du skapar ett utkast i Google Ads eller Microsoft Advertising visas ändringarna du gör i utkastet inte i Search Ads 360 förrän du tillämpar utkastet och synkroniserar ändringen.

Om du skapar ett experiment i Google Ads eller Microsoft Advertising och synkroniserar ditt konto med Search Ads 360 visas experimentet i Search Ads 360 som en ny kampanj. Observera följande:

• I Search Ads 360 ser experiment ut som vanliga kampanjer. Search Ads 360 rapporterar för experiment på samma sätt som för vanliga kampanjer.
  • Om du har använt en budstrategi från Search Ads 360 i ursprungskampanjen tillämpas denna budstrategi även på experimentet som standard. (Du kan ta bort Search Ads 360-budstrategin från experimentet utan att orsaka trafiksättningsfel.) Budstrategin använder inledningsvis resultathistoriken från den ursprungliga kampanjen för att ange bud för experimentet. Då experimentet så småningom får en egen resultathistorik förlitar sig budstrategin mer på experimentets eget resultat och mindre på resultatet från den ursprungliga kampanjen.
  • Den ursprungliga kampanjen och experimentet använder en delad budget. Om en budgetbudstrategi tillämpas på den ursprungliga kampanjen bör du ta bort denna budgetbudstrategi innan du skapar experimentet. Budgetbudstrategier kan nämligen inte hantera utgifter när budgeten är delad.