Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Ange målavkastning för annonsgrupper

Skapa och tillämpa Search Ads 360-budstrategier

Ange målavkastning för annonsgrupper

Du kan ange målavkastning på investeringen för annonsgrupper även när annonsgruppen ingår i en portfölj. Du kan välja att ange en mål-CPA eller mål-ROAS på kampanjnivå eller ange specifika mål för annonsgrupper.

• Du kan ange ett avkastningsmål för annonsgrupper i följande situationer:
    • Sökkampanjer som hanteras av en portföljbudstrategi.
    • Shopping-kampanjer som hanteras av en standardbudstrategi (eller en budstrategi på kampanjnivå)
  • Det går inte att ange målavkastning för annonsgrupper i följande fall:
    • Shopping-kampanjer som hanteras av en portföljbudstrategi.
    • Kampanjer som hanteras av en budgetbudstrategi.

När du anger ett specifikt annonsgruppsmål informerar du Search Ads 360 om att en viss annonsgrupp i en portfölj har ett annat värde och att budet på den annonsgruppen därför ska höjas eller sänkas på motsvarande sätt.

Viktigt att tänka på

Om du anger en separat mål-CPA eller mål-ROAS för annonsgrupp kan det påverka det övergripande resultatet av din budstrategi med Mål-CPA eller Mål-ROAS. Med en mål-CPA eller mål-ROAS för annonsgrupp får du visserligen större kontroll över resultatet för en viss annonsgrupp, men det kan också påverka budstrategins möjlighet att uppfylla den övergripande mål-CPA eller mål-ROAS som du har valt.

Mål-CPA eller mål-ROAS för annonsgrupp fortsätter gälla även om du ändrar standardmål-CPA eller standardmål-ROAS på sidan Budstrategi. Om du vill återställa målavkastningen för annonsgrupp till värdena med standardbudstrategin måste du ta bort beloppet manuellt (lämna fältet tomt) i annonsgruppsinställningar (se steg 7, första punkten).

Exempel: CPA-mål för annonsgrupp

Kampanj X har en budstrategi med ett CPA-mål på 50 USD för portföljen. Målet för annonsgrupp A är inställt på 1 000 kronor.

Kampanj

CPA-mål för budstrategi

Annonsgrupp

CPA-mål för annonsgrupp

Konverteringar

X 50 USD

A

100 USD

50

B

600 kr

200

I det här exemplet betraktas konverteringar för annonsgrupp A som dubbelt så värdefulla som konverteringar för annonsgrupp B.

Notera att budstrategins genomsnittliga mål ändras beroende på den trafikviktade påverkan från annonsgruppens CPA-mål. Du ser det här värdet i snabböversikten Genomsnittlig mål-CPA. Det genomsnittliga målet speglar både ditt mål för budstrategiportföljen och dina annonsgruppsmål. Du bör dock förvänta dig att värdet ändras över tid som ett resultat av trafikviktad genomsnittlig mål-CPA.

Exempel: ROAS-mål för annonsgrupp

Kampanj X har en budstrategi med ett ROAS-mål på 400 % för portföljen och mål för annonsgrupp A på 200 %.

Kampanj

ROAS-mål för budstrategi

Annonsgrupp

ROAS-mål för annonsgrupp

Konverteringar

X 400 %

A

200 %

50

B

360 %

200

I det här exemplet betraktas konverteringar för annonsgrupp A som hälften så värdefulla som konverteringar för annonsgrupp B.

Att halvera ROAS har samma effekt som att dubblera CPA i exemplet med CPA ovan.

Notera att det övergripande genomsnittliga målet för budstrategin ändras beroende på den trafikviktade påverkan från annonsgruppens ROAS-mål. Du ser det här värdet i snabböversikten Genomsnittlig mål-ROAS. Det genomsnittliga målet speglar både ditt mål för budstrategiportföljen och dina annonsgruppsmål. Du bör dock förvänta dig att värdet ändras över tid som ett resultat av trafikviktad genomsnittlig mål-ROAS.

Avkastningsmålet kan endast anges direkt från en annonsgrupp.

Anvisningar

Ställa in ett avkastningsmål direkt i en annonsgrupp

1. Gå till ett underordnat förvaltarkonto.
  2. Klicka på Annonsgrupper i sidmenyn.
  3. (Valfritt) Lägg till kolumnen Budstrategi i statistiktabellen för att se vilken budstrategi det är som hanterar budgivningen i annonsgruppen.
  4. Klicka på annonsgruppens namn i rapporttabellen.
  5. Klicka på Inställningar i sidmenyn.
  6. Utöka avsnittet Budgivning.
  7. Ange ett avkastningsmål och klicka på Spara. Detta värde är specifikt för annonsgruppen och påverkas inte av budstrategins standardmål.
    • För att använda standardmålvärdet måste du ta bort det befintliga värdet för annonsgruppen (lämna fältet tomt).
    • Om du vill ändra standardmålvärdet klickar du på Redigera standardmål (CPA eller ROAS) i det delade biblioteket. Länken leder till budstrategins rapport Resultathistorik, där du kan redigera målavkastningen.