Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Använda funktioner i anpassade kolumner

En lista över funktioner som är tillgängliga för användning i anpassade kolumner och en allmän introduktion finns i Funktioner i anpassade kolumner.

När du skapar mallrelaterade formler för anpassade kolumner finns det sammanhangsberoende undermenyalternativ på menyn Funktioner. Håll indataenheten över ett alternativ så visas ytterligare information. Högerklicka på formeltexten så visas en meny med funktioner som är giltiga i det aktuella sammanhanget.

Standardfunktioner för anpassade kolumner i mallar

Dessa alternativ kan omfatta de följande:

• Logik – alternativ för standardlogikfunktioner som if, and, not, or, if_error, is_error och is_not_finite.
  • Text – alternativ för textfunktioner som concat, is_empty, trim, starts_with, ends_with, search, substitute, right, left, contains, upper, lower, length, clean_keyword, string_len_byte, regex_extract, regex_match, regex_replace, search_byte, bmm, reduce_word, title_case, unescape och substitute_all.
  • Aritmetik – alternativ för aritmetiska funktioner som round, ceiling och floor.
  • Konvertering – alternativ för konverteringsfunktioner som to_text, to_number och extract_percentage.
  • Datum – Alternativ för datumfunktioner som date, day, month, quarter, year, weekday, weeknum, daynum, days_between, offset_days, offset_months, offset_years, today, yesterday, week_start_sunday, week_start_monday, month_start och year_start beskrivs i Funktioner i anpassade kolumner.
  • Sammanställning – Alternativ för sammanställningsfunktioner som min, max och any.

Mallfunktioner för anpassade kolumner

Det finns en rad funktioner för anpassade kolumner som är särskilt tillgängliga i samband med mallar. Dessa funktioner beskrivs i följande tabell.

Anmärkningar

• De här funktionerna kan användas i funktionen Mallar.
  • Om ordet ”värde” visas med citattecken krävs ett textvärde.
  • Termerna nål, nålar och höstack används i vissa funktioner i följande tabell. En ”nål” eller ”nålar” avser ett eller flera specifika värden som kan finnas i en serie värden, ”höstacken”.
Undermeny Returnerad typ Funktionsuttryck för automatisering Beskrivning
Logik Booleskt eller tal is_not_finite(värde, alternativ) Utvärderar värde. Om värde inte är ett tal eller ett ändligt tal utvärderar funktionen alternativ. Annars returnerar funktionen värde.
  Booleskt, tal eller text if_error(värde, felvärde)

if_error(värde, felvärde)

utvärderar värde. Om värde returnerar ett fel utvärderar funktionen det alternativ som definieras i felvärde. Annars returnerar funktionen värdet.
  Booleskt, tal eller text is_error(värde) Utvärderas till sant om värde är ett fel.
Text Text clean_keyword(”text”, ”ersättning”) Söker igenom strängen och ersätter tecken som annonseringsplattformen inte stöder för sökordet text med textvärdet ersättning.
  Tal string_len_byte(”värde”) Returnerar antalet byte i ett flödesattribut eller textvärde.
  Text regex_extrakt("värde", "reguljärt_uttryck") Söker efter ett värde och returnerar text som matchar ett reguljärt_uttryck.
  Booleskt regex_match(”värde”, ”reguljärt_uttryck”) Utvärderas som sant om värde matchar hela eller delar av ett reguljärt_uttryck. Använd den här funktionen som ett villkor i if-funktionen.
  Text regex_replace(”värde”, ”reguljärt_uttryck”, ”ersättning”) Söker efter ett värde för text som matchar ett reguljärt_uttryck och ersätter sedan den matchande texten med ersättning.
  Tal eller null search_byte(”nål”, ”höstack”)

Returnerar startpositionen i byte för den första förekomsten av nål i höstacken. Returnerar null om nålen inte finns i höstacken. Uppräkningen börjar från 1 (inte 0).

Uppräkningen görs alltid i standardriktningen i annonsörens nationella inställningar.

Detta är främst avsett för språk där latinska bokstäver inte används, till exempel japanska och kinesiska.

Text reduce_word(”värde”, längd, ”avgränsare”) Returnerar så många tecken som möjligt från början av en sträng och fram till (men inte till och med) en avgränsare, utan att överskrida max_length. Om värde redan är inom max_length returnerar funktionen värdet precis som det skickades.
  Text title_case(”värde”) Ger alla ord i värde en inledande versal. Du kan ange ett flödesattribut eller ett statiskt textvärde.
  Text unescape("värde") Avkodar en webbadress som har URL-kodats.
  Text replace_all(”höstack”, ersättning, ”nålar”) Ersätter flera värden för ett attribut med ett enda värde.
Konvertering Tal extract_percent(”x%”) Konverterar ett förhållande, ett tal eller ett textvärde till en procentsats.
Sammanställning Booleskt, tal eller text max(värde) Returnerar det största värdet för ett numeriskt flödesattribut bland de objekt som har valts av en mall.
  Booleskt, tal eller text min(värde) Returnerar minimivärdet för värdet av ett numeriskt flödesattribut bland de objekt som har valts av en mall.
  Booleskt, tal eller text any(värde) Väljer ett värde för ett attribut bland ett av de objekt som väljs av en mall. Den här funktionen kan visa olika värden varje gång den körs.

Använda funktioner i anpassade kolumner i flöden och mallar

Så här använder du funktioner i flöden och mallar för anpassade kolumner:

1. Välj funktioner på menyn . När du håller indataenheten över en funktion på menyn visas information om funktionen.
  2. Välj en funktion som ska ingå i formeln. Funktionens formaterade text visas med svarta platshållarelement.
  3. Ersätt platshållarelementen med information som är specifik för ditt fall. Exempel finns i Den logiska funktion If och Textfunktionen Concat.

Redigera inte grön text. Den är en obligatorisk del av funktionen.

När du skapar mallar visas bara de funktioner som är giltiga i det aktuella sammanhanget i nya Search Ads 360.

Den logiska funktionen if

if(villkor, om_sant, om_falskt)

Detta är en logisk funktion som utvärderar ett definierat villkor som sant eller falskt. Sedan returneras de värden du anger i om_sant och om_falskt beroende på om villkoret är sant eller inte.

• Ändra i villkor och ange det kriterium som ska utvärderas.
  • Ändra i om_sant och ange vad som ska hända om villkoret är sant.
  • Ändra i om_falskt och ange vad som ska hända om villkoret är falskt.

Textfunktionen concat

concat(”text1", ”text2”)

Det här är en textfunktion som sammanfogar innehållet i två eller flera värden. Om du vill lägga till ytterligare värden är det bara att infoga ett kommatecken följt av det ytterligare värdet. Värdena måste vara i textformat men kan härledas från andra funktioner. Funktionen text_to konverterar kolumnvärden till text.

concat(”Origin ”, f:"Origin"),” Destination ”, f:"Destination_country", f:"Destination_name”,” - ”, text_to(f:"Price"))

Hantera fel i funktionsvärden

Nya Search Ads 360 genererar inte kampanjer, annonser eller andra objekt om funktionen returnerar tomma eller ogiltiga värden. Överväg att använda följande alternativ för att felsöka:

• Sätt in funktioner inom if_error(parameter, alternativ)
    Parametern kan vara en funktion, en flödeskolumn, text eller en kombination av dessa typer. Om funktionen returnerar ett fel eller är tom returneras alternativet i stället.

Exempel: if_error(f:"brand", "Inget märke")
    Resultat: Returnerar f: "brand" om det har ett värde och ”Inget märke” om det inte har det.

Om en parameter är ogiltig är vanligtvis hela funktionen ogiltig.
    Exempel: if(f:"product_type" = "skor", 1, 2)

När ett flödesobjekt inte har en product_type är det totala if-uttrycket ogiltigt. Sätt in funktionen if_error i funktionen if:

Exempel: if_error(if(f:'product_type" = "skor", 1, 2), 3)
    Resultat: Funktionen returnerar 3 om product_type inte har definierats i flödesobjektet.
  • Sätt in funktioner i is_error
    Använd if(is_error(parameter), alternativ, värde)
    Parametrar kan inkludera en flödeskolumnreferens. f:”column_name” hänvisar till en flödeskolumn.
    Om ett fel returneras, till exempel om flödeskolumnen är tom, används alternativet. Annars används värdet.
  • Använd sammanställning
    Använd min(värde), max(värde) eller any(värde) om inte varje annonsgrupp innehåller ett enda värde på attributet. Ange max(f:”price”) om en annonsgrupp kan innehålla produkter med olika priser.

Hantera logiska fel

Om du vill åtgärda logiska fel ska du använda funktionen if(villkor, sant, falskt) för att filtrera eller ändra oönskade resultat. Använd till exempel funktionen if för att korta för lång text.