Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Skapa anpassade kolumner i flöden

Anpassade flödeskolumner kan endast skapas för mallar som har tillhörande eller ärvda flöden. De kan därför inte användas i mallar för responsiva sökannonser (RSA-mallar) med överordnade annonsgrupper. Mer information finns i Skapa mallar för responsiva sökannonser.

För att kunna skapa anpassade kolumner för ett flöde måste du ha åtkomst till det underordnade förvaltarkonto där du vill använda mallfunktionen. När du skapar anpassade kolumner kan du referera till alla anpassade flödeskolumner som är kopplade till det underordnade förvaltarkontot.

Anpassade kolumner anges som formler. Du kan välja och ange kolumner och funktioner i rullgardinsmenyer. Kolumner och funktioner som är giltiga vid den aktuella markörpositionen i formeln går också att välja i en meny som visas när du högerklickar. Följ syntaxreglerna för övriga komponenter i formeln.

Skapa anpassade kolumner i flöden

Så här skapar du en anpassad kolumn i ett flöde:

1.  Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Gå till ett underordnat förvaltarkonto.
  3. Klicka på Verktyg och inställningar   > Delat bibliotek > Mallar.
  4. Klicka på Flöden i sidmenyn.
  5. Klicka på namnet på det hyperlänkade flöde som du vill redigera.
  6. Klicka på ikonen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför kolumntabellen för flödet.
  7. Klicka på i Anpassade kolumner.
    Ägaren av det aktuella underordnade förvaltarkontot väljs som standard.
  8. Ange ett Namn och en valfri Beskrivning för den anpassade kolumnen.
  9. Välj önskat Dataformat: Tal, Procent, Pengar, Text, Sant/falskt eller Datum.
  10. Klicka i textområdet i dialogrutan.
  11. Skapa formeln i textläge genom att klicka på Text. Gör sedan så här:
    1. Ange formeln med hjälp av reglerna som beskrivs i Syntax.
    2. Klicka på rullgardinsmenyn och välj förformaterade kolumner och funktioner.
      Det finns en separat undermeny för flödeskolumner.
    3. Ställ in funktioner enligt beskrivningen i Använda funktioner i anpassade kolumner.
  12. Skapa formeln i visuellt läge genom att klicka på Visuellt. Gör sedan så här:
    1. Ange formeln med hjälp av reglerna som beskrivs i Syntax.
    2. Klicka på rullgardinsmenyn och välj förformaterade kolumner och funktioner.
      Det finns en separat undermeny för flödeskolumner.
    3. Ställ in funktioner enligt beskrivningen i Använda funktioner i anpassade kolumner.
  13. Åtgärda understrukna problem och följ rödmarkerade råd.
  14. Klicka på Spara.
  15. Den nya anpassade kolumnen syns nu bredvid övriga kolumner i flödestabellen.

Exempel på anpassad flödeskolumn

I det här exemplet innehåller flödestabellen Flights följande kolumner med produktdata som tillhandahålls av en ny Search Ads 360-kund, Example Airways.

Example Airways har två varumärken. Albatross Flights säljer transatlantiska biljetter mellan destinationer i USA och Europa, medan Golden Eagle Flights marknadsför flyg inom Europa.

Exempelflödestabellen innehåller bara information om en flygrutt för varje varumärke, för att göra det enklare att förstå.

Namn på flödeskolumn Kolumnbeskrivning Kolumnvärdesexempel 1 Kolumnvärdesexempel 2
product_id IATA-kod (International Air Transport Association) för avreseflygplatsen-destinationsflygplatsen CDG-LHR SEA-CDG
brand Flygbolagets varumärke Golden Eagle Flights Albatross Flights
availability Tillgänglighet till flygbiljetter Tillgängliga Inte tillgängliga
seats_left Antal osålda platser på flyget 11 0
origin_iata IATA-koden för avreseflygplatsen CDG SEA
origin_name Avreseplats för flighten Paris Seattle
origin_country Flygets ursprungsland Frankrike USA
destination
_iata
IATA-koden för ankomstflygplatsen LHR CDG
destination_name Flygdestinationens namn London Paris
destination_country Flygdestinationens landsnamn Förenade kungariket Frankrike
price_usd Flygpriset i amerikanska dollar 400 900

Exempel på sammanslagning av anpassade flödeskolumner

• Textfunktionen concat slår samman kolumnerna "origin_country", "destination_country" och "destination_name".
  • Det infogas ett bindestreck mellan varje kolumn. Bindestrecken utgör statisk text och omges därför av citattecken, "-".

Den slutliga formeln ser ut så här:

concat(f:"origin_name", "-", f:"destination_country", "-", f:"destination_name")

Exempel på möjliga utdatavärden från denna formel med aktuell flödesdata:

Paris-Förenade kungariket-London

Stockholm-Frankrike-Paris

Proceduren nedan är endast avsedd som information. Flödet Flights som det baseras på är ett exempel, så du kan inte utföra stegen.

Exempel

1. Följ Skapa anpassade kolumner i flöden till steg 7.
  2. Ge den anpassade kolumnen Route ett namn och ange ”Avreseflygplats till destinationsland” som Beskrivning.
  3. Välj Text i avsnittet Dataformat.
  4. Klicka i textområdet i dialogrutan.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn och välj förformaterade kolumner och funktioner.
  6. Klicka på och välj concat i undermenyn Text.

concat("text1", "text2")
  7. Ta bort hela "text1".
  8. Ersätt text1 genom att klicka på och välja f:"origin_name" i Flödeskolumner.

concat(f:"origin_name", "text2"
  9. Ta bort hela ”text2”.
  10. Ersätt text2 genom att klicka på och välja f:"destination_country" i Flödeskolumner.

concat(f:"origin_name", f:"destination_country")
  11. Infoga ett kommatecken efter f:"destination_country".
  12. Klicka på efter kommatecknet för att skriva f:"destination_name".

concat(f:"origin_name", f:"destination_country", f:"destination_name")
  13. Infoga bindestreck mellan flödeskolumnerna genom att skriva "-" följt av ett kommatecken efter det kommatecken som följer på de första tre funktionerna.

concat(f:"origin_name", "-", f:"destination_country","-", f:"destination_name")
  14. Klicka på Klart.