Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Felsöka mallfel

Syfte

När du har läst den här artikeln bör du känna till följande:

• Kategorier för mallfel
  • Troliga felorsaker
    Det kan finnas andra felorsaker. I det här dokumentet presenterar vi de mest sannolika scenarierna.
  • Hur du åtgärdar fel
    Det kan finnas andra sätt att åtgärda fel på. Vilken metod du bör använda beror på hur mallarna implementeras.

Allmän information

Varje annonseringsplattform som stöds har specifika krav och gränser som inte definieras av Search Ads 360 utan av annonseringsplattformarna. Mer information finns i hjälpcentret för varje annonseringsplattform.

Eftersom funktionen Mallar automatiskt skapar och hanterar kampanjer i stor skala (till skillnad från när kampanjer skapas manuellt) kan funktionen inte kontrollera samtliga fält.

Exempel
När du skapar enskilda kampanjer manuellt kan du inte spara ditt val om kampanjnamnet är för långt. Funktionen Mallar skapar automatiskt hundratals eller till och med tusentals kampanjer utifrån flödesdata. Funktionen Mallfel visar information om konfigurationsfel som omfattar en undergrupp av kampanjerna (eller kampanjstrukturen, inriktningen eller annonsmaterialen) som skapas av en viss mall.

Funktionen Mallfel gör följande:

• visar information om var du kan behöva finjustera ditt flöde, dina formler eller andra mallkonfigurationer för att maximera mallens utdata och effektivitet
  • visar antalet kampanjer, annonsgrupper, inriktningar och annonsmaterial som mallen inte kunde generera eller uppdatera på grund av fel när mallen utvärderades
  • hjälper dig att återanvända mallkonfigurationer för att göra dem mer effektiva. På grund av flexibiliteten i Mallar kan du behöva återanvända mallar för att ställa in dem för varje enskilt användningsfall.

Texten är för kort

I de flesta fall anger det här felet att mallen inte har genererat någon text för fältet med det här felet, eftersom de flesta textfält tillåter ett enda ord.

Fel som kan uppstå

Malltyp Fel
Kampanj Fältet är för kort: Kampanjnamn
Annonsgrupp Fältet är för kort: Annonsgruppsnamn
Responsiv sökannons (RSA) Fältet är för kort: Okänt fält
Sökord Ogiltig sökordstext: Sökordstext

Möjliga orsaker

Mallformler använder flödesdata för att generera text för fält. Exempel på detta är kampanjnamn, annonsgruppsnamn, rubriker och beskrivningar.

• För att formlerna ska kunna verifieras måste flödeskolumner som används i formler antingen innehålla data eller omges av funktionerna if_error(value, error_value).
    Obs! Om value genererar ett fel utvärderar funktionen värdet och returnerar det alternativ som definieras i error_value. Annars returnerar funktionen värdet.
  • Om data saknas misslyckas formeln och delvis korrekta värden skapas inte. Med funktionen if_error() kan mallar fortsätta beräkna värden även om vissa begärda kolumner saknar data.

Exempelscenario

Flödesnamn: Flöde A

Flödesdata:

Id Varumärke Kategori
1 Alfa Skor
2 Beta
3 Charlie Kläder

Följande formel försöker automatiskt skapa en kampanj för varje unik kombination av Varumärke och Kategori: "Kampanj: " & f:"Varumärke" & " " & f:"Kategori".

Förväntat resultat:

Kampanj 1 = ”Kampanj: Alfa skor”

Kampanj 2 = ”Kampanj: Beta ”

Kampanj 3 = ”Kampanj: Charlie Kläder”

Faktiskt resultat:

Kampanj 1 = ”Kampanj: Alfa skor”

Kampanj 2 = ””

Kampanj 3 = ”Kampanj: Charlie Kläder”

Eftersom Kampanj 2 är tom visas följande felmeddelande: Fältet är för kort: Kampanjnamn

Lösningsexempel

Gör följande beroende på fältet:

• Använd alternativ med andra formler eller statisk text.
  • Använd if()-funktioner tillsammans med length()-funktioner för att identifiera eventuella längdfel och tillhandahålla alternativ.
  • Använd textfunktioner för att trimma och finjustera flödesdata och förbereda den för användning i textfält.
  • Ändra flödesdata så att den endast innehåller data som uppfyller kraven på textfält på annonseringsplattformar.

Startdatumet måste infalla efter dagens datum

Mallar kan inte skapa kampanjer och annonsgrupper när ett statiskt definierat datum har passerat.

Fel som kan uppstå

Malltyp Fel
Annonsgrupp Annonsgruppens startdatum måste infalla efter dagens datum
Kampanj CAMPAIGN_ERROR_CANNOT_SET_DATE_TO_PAST: Startdatum

Möjliga orsaker

Mallens startdatum har definierats som ett specifikt datum som redan hade infallit innan mallen försökte generera en kampanjstruktur, inriktning eller annonsmaterial som berörs.

Exempelscenario

Mallens startdatum: 31 oktober 2022

Scenario: Ett flöde uppdateras med nya värden den 1 november 2022, vilket leder till att mallen försöker skapa nya kampanjer eller annonsgrupper.

Resultat: Det går inte att skapa nya kampanjer och annonsgrupper eftersom mallens startdatum (31 oktober 2022) har passerat.

Det här felet kanske inte kräver någon åtgärd och fungerar som avsett om du inte vill att mallen ska generera nya kampanjer eller annonsgrupper efter ett visst datum, även om flödet uppdateras med nya värden.

Exempellösningar

Gör något av följande om en lösning krävs:

• Ändra startdatumet till ett datum i framtiden.
  • Använd alternativet Så snart kampanjer har skapats om du vill att startdatumet ska vara datumet då kampanjen eller annonsgruppen skapades.
  • Ange startdatumet som ett statiskt antal dagar efter att kampanjerna eller annonsgrupperna skapas (till exempel ”i dag +1”).

Texten innehåller ogiltiga tecken

Mallgenererad text innehåller tecken som inte är tillåtna i det berörda fältet. Det här felet beror vanligtvis på att fältet innehåller specialtecken, till exempel !, @, #, $, %, -, (, ), /.

Fel som kan uppstå

Malltyp Fel
Sökord Ogiltiga tecken i sökordstext: Sökordstext
RSA STRING_ERROR_ILLEGAL_CHARS: Visningsadress 2
RSA STRING_ERROR_ILLEGAL_CHARS
RSA STRING_ERROR_ILLEGAL_CHARS: Visningsadress 1

Möjliga orsaker

Möjliga orsaker till felet:

• Flödesdata innehåller tecken som inte är tillåtna i det berörda fältet
  • Formeln i mallen innehåller statisk text med tecken som inte är tillåtna i det berörda fältet

Exempelscenario

Flödesnamn: Flöde B

Flödesdata:

Id Fält A
1 Alfa/beta
2 Charlie
3 Delta

Scenario: Följande formel används för att fylla i fält A, som inte har stöd för tecknet ”/”: f:"Fält A" & " / "

Förväntat resultat:

”Alfa/beta / ”

”Charlie /”

”Delta /”

Faktiskt resultat:

Inga värden genereras eftersom alla förekomster av det förväntade resultatet innehåller det otillåtna tecknet /. Ett av värdena för Fält A, ”Alfa/beta”, innehåller tecknet / och formeln lägger till tecknet / som statisk text.

Exempellösningar

Här är några allmänna riktlinjer för att lösa dessa fel:

• Uppdatera flödesdata för att säkerställa att den inte innehåller specialtecken.
  • Använd alternativ.
  • I funktionen Mallar kan du använda funktioner som clean_keyword() eller regex_extract() för att ta bort specialtecken. Följande exempelfunktion tar bort specialtecken från data i kolumnen för produkt-id i flödet: [TRIM(CLEAN_KEYWORD(PRODUCT_ID, " "))]. Om produkt-id i flödet till exempel är ”Bolt (10x)” returnerar funktionen ”Bolt 10x”.

Policyproblem på annonseringsplattformen

Den mallgenererade texten uppfyller inte annonseringsplattformens policykrav.

Fel som kan uppstå

Malltyp Fel
Sökord POLICY_ERROR_POLICY_VIOLATION: Sökordstext

Möjliga orsaker

Möjliga orsaker till felet:

• Flödesdata följer inte annonseringsplattformens policykrav.
  • Kombinationen av flödesdata och statisk text från mallformeln genererar text som inte följer annonseringsplattformens policykrav.

Exempelscenario

Flödesnamn: Flöde B

Flödesdata:

Id Anpassad
1 Alfa
2 Beta
3 Charlie

Scenario: Värdet Alfa i kolumnen Anpassat följer inte målplattformens sökordspolicy.

Sökordsformel: f:"Custom"

Förväntat resultat:

Sökord 1 = ”Alfa”

Sökord 2 = ”Beta”

Sökord 3 = ”Charlie”

Faktiskt resultat:

Sökord 2 = ”Beta”

Sökord 3 = ”Charlie”

Det går inte att skapa Alfa eftersom det i här exemplet inte följer sökordsplattformens sökordspolicy. Ett mallfel visas.

Lösningsexempel

Ändra flödesdata så att textfältdata följer annonseringsplattformens policykrav.

Annonseringsplattformens antalsgräns har överskridits

Varje annonseringsplattform sätter gränser för antalet kampanjer per konto, annonsgrupper per kampanj, annonser per annonsgrupp och annat. Det inträffar gränsfel för annonseringsplattformar i funktionen Mallar i nya Search Ads 360 när mallkonfigurationen försöker skapa fler kampanjstrukturer, inriktningar och annonsmaterial än vad annonsplattformen tillåter.

Fel som kan uppstå

Malltyp Fel
RSA Annonseringsplattformens antalsgräns har överskridits

Möjliga orsaker

Möjliga orsaker till felet:

• Multiplikatorn, eller uppsättningen kolumner som en mall använder för att skapa en kampanjstruktur, inriktning eller annonsmaterial, resulterar i fler kombinationer än vad som är tillåtet på annonseringsplattformen.
  • Antalet mallar som producerar annonsgrupper, inriktningar eller annonsmaterial för en viss kampanj eller annonsgrupp överskrider gränserna för annonseringsplattformen.

Exempelscenarier

Exempel 1

• Scenario: En annonsgruppsmall har följande multiplikator som definieras direkt eller underförstått baserat på annonsgruppens namn: f:"Product_ID". För en viss kampanj finns det fler produkt-id:n för annonser än vad annonsplattformen tillåter.
  • Resultat: Annonsgruppsmallen skapar annonsgrupper upp till det högsta tillåtna antalet för varje kampanj. Återstående produkt-id:n visas som gränsfel i mallen.

Exempel 2

• Scenario: En annonsgruppsmall har följande multiplikator som definieras direkt eller underförstått baserat på annonsgruppens namn: f:"Product_ID" och annonseringsplattformen begränsar antalet annonser per annonsgrupp till tre. Användaren skapar sedan fyra eller fler RSA-mallar för annonsgruppsmallen, vilket leder till att antalet responsiva sökannonser per annonsgrupp överskrider gränserna för annonseringsplattformen.
  • Resultat: Annonsgruppsmallen skapar annonsgrupper upp till det högsta tillåtna antalet för varje kampanj. Återstående produkt-id:n visas som gränsfel i mallen.

Exempellösningar

Exempel 1

• Ändra multiplikatorn för annonsgruppsmallen om du vill generera färre annonsgrupper genom att använda en flödeskolumn eller kombination av flödeskolumner som genererar färre unika värden per kampanj.
Kampanjer genereras av generatorn i kampanjmallen.
  • Ändra generatorn i kampanjmallen om du vill generera fler kampanjer. Då behövs färre annonsgrupper för varje kampanj.

Exempel 2

• Minska antalet mallar som skapar annonser i en annonsgrupp.
  • Uppdatera multiplikatorn för annonsgruppsmallen om du vill generera fler annonsgrupper, så att det krävs färre annonsmallar per annonsgrupp.
Dessa exempelsituationer kan inträffa när det finns flera annonsmallar med en multiplikator som genererar fler än en annons per annonsgrupp.

Tomt fält för RSA-sökväg 1

Den mallgenererade texten i fältet för sökväg 1 var tom, men fältet för sökväg 2 har ett värde. Både sökväg 1 och sökväg 2 måste innehålla värden, annars genereras fel.

Fel som kan uppstå

Malltyp Fel
RSA FIELD_ERROR_VALUE_MUST_BE_UNSET: Visningsadress 2

Möjliga orsaker

Möjliga orsaker till felet:

• Sökväg 1 är tom eftersom texten är för kort.
  • Sökväg 1 har inte konfigurerats i mallen, men sökväg 2 har konfigurerats.

Exempelscenario

Sökväg 1 finns inte, så sökväg 2 måste innehålla felet. Läs avsnittet Texten är för kort i den här artikeln.

Lösningsexempel

Kontrollera sökväg 1 och uppdatera sökväg 1 i annonsmallen.

Dubbletter av tillgångar

Rubriker och beskrivningar för varje mallgenererad annons måste vara unika. Om mallformler försöker generera dubbletter av annonsrubriker och beskrivningar visas ett fel.

Fel som kan uppstå

Malltyp Fel
RSA ASSET_ERROR_DUPLICATE_ASSET

Möjliga orsaker

Möjliga orsaker till felet:

• Flödesdata är samma i flera flödeskolumner som refereras i olika rubrik- eller beskrivningsfält.
  • Kombinationen av flödesdata och statisk text från formeln resulterar i dubbletter av rubriker eller beskrivningar.
  • Samma alternativ används för flera rubriker eller beskrivningar, och två eller flera av dessa alternativ behövs för att skapa en annons.

Exempelscenario

Flödesnamn: Flöde B

Flödesdata:

Id Varumärke Kategori
1 Alfa Samling med stjärnfall
2 Skor Skor
3 Charlie Kläder

Scenario: En annonsmall har följande två formler som ger samma resultat:

• Rubrik: f:"Varumärke"
  • Rubrik: f:"Kategori"

Sannolikt förväntat resultat:

Annons 1 = ”Alfa. Samling med stjärnfall.”

Annons 2 = ”Skor. Skor.”

Annons 3 = ”Charlie. Kläder.”

Faktiskt resultat:

Annons 1 = ”Alfa. Samling med stjärnfall.”

Annons 3 = ”Charlie. Kläder.”

Annons 2 kan inte genereras eftersom två av rubrikerna har samma värde, ”Skor”, vilket inte tillåts på annonseringsplattformen.

Exempellösningar

Åtgärda problemet genom att göra något av följande:

• Använd olika alternativ för varje rubrik eller beskrivning.
  • Ändra flödesdata för att undvika dubbletter av värden i rubrik- och beskrivningskolumnerna.
  • Använd logiska funktioner som if() för att förhindra duplicerad data.

Uppdatera inställningar som inte hanteras via massredigeringar

Anta till exempel att din mall genererar ett objekt (till exempel en annonsgrupp) med inställningar som står i konflikt med relaterade objekt (till exempel om mallen genererar en annonsgrupp vars högsta CPC är lägre än det lägsta belopp som krävs för relaterade Microsoft Shopping-kampanjer) och att denna inställning inte hanteras av mallen. Då kan du använda massredigering för att uppdatera den berörda inställningen (till exempel öka högsta CPC så att den uppfyller minimikravet för Microsoft Shopping-kampanjer).