Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Skapa eller redigera en budgetbudstrategi

Med en budgetbudstrategi anger Search Ads 360 automatiskt genomsnittliga dagliga budgetar, bud och budjusteringar så att du får så många konverteringar som möjligt för dina målutgifter.

Du ställer in en budgetbudstrategi som en del av en plan, antingen när du skapar en ny plan eller när du redigerar en befintlig plan.

Steg 1: Skapa eller redigera en plan

Skapa en ny plan

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Gå till ett underordnat förvaltarkonto.
  3. Klicka på Budgivning och planering i sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på plusknappen Add i undermenyn Aktiva planer eller Alla planer för att skapa en ny plan.
  5. Välj ett datumintervall för dina resultatmål i rullgardinsmenyn i avsnittet Datumintervall.
  6. Välj det mätvärde du vill spåra i avsnittet Primärt mätvärde. Du kan välja bland följande:
    • Konverteringsvärde (konverteringsvärde per utgift)
    • Konverteringar (genomsnittlig kostnad/konvertering)
    • Klick (genomsnittlig CPC)
  7. Du kan använda dina befintliga kampanjer i avsnittet Kampanjer.
  8. Klicka på Fortsätt.

Slutför processen genom att fullfölja stegen i Skapa eller redigera din budgetbudstrategi

Redigera en befintlig plan

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Gå till ett underordnat förvaltarkonto.
  3. Klicka på Budgivning och planering i sidmenyn till vänster.
  4. Markera kryssrutan för en plan som du vill redigera i undermenyn Alla planer. Klicka sedan på Redigera och välj Redigera planer.

Slutför processen genom att fullfölja stegen i Skapa eller redigera din budgetbudstrategi

Steg 2: Skapa eller redigera din budgetbudstrategi

1. Gå till sidan Justera prognos under panelen Din plan och aktivera alternativet Budgetbudstrategi för att skapa en prognos om vad som händer när du skapar en budgetbudstrategi.
  2. Ange utgiftsbeloppet och klicka på Fortsätt.
  3. På sidan Konfigurera plan väljer du ett schema och resultatmål för planen.
  4. Välj sedan Optimera resultatet automatiskt med en budgetbudstrategi i avsnittet Resultatinställningar.
  5. Om ditt primära mätvärde är Konverteringar eller Konv.värde visas ytterligare tre kryssrutor under det här alternativet. Du kan markera så många eller så få du vill.
    • Använd Google Ads-budgivning vid auktion (rekommenderas): Förbättrar resultatet genom att använda kontextsignaler som tid och plats i realtid.
    • Ange budgränser under en dag: De här gränserna tillämpas på kampanjer som inte använder budgivning vid auktion. De används enbart på basbudet för sökordet eller produktgruppen.
      • Du kan ange ett lägsta och/eller högsta bud.
    • Ange begränsning av målkostnad/konvertering: Anger det högsta beloppet för kostnad per åtgärd (CPA) för din budgetbudstrategi.
      • Om du väljer det här alternativet måste du ange ett valutabelopp som kostnaden per konvertering ska hållas under.
      • När du anger en begränsning av målkostnad/konvertering kanske budgetbudstrategin inte kan spendera det angivna målbeloppet.
  6. Om du inte väljer Använd budgivning vid auktion i Google Ads-auktion ser du tre alternativ för budjusteringar. (Dessa justeringar kan höja eller sänka dina bud över de gränser som du har angett för dina bud under en dag.)
    • Enhet
    • Målgrupp
    • Plats
  7. Klicka på Konfigurera plan om du skapar en ny plan eller på Uppdatera plan om du redigerar en befintlig plan.

Om du vill återgå till ett tidigare steg i processen klickar du på stegets namn under navigeringsfältet.