Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Om Budgivning och planering

Budgivning och planering samlar arbetsuppgifter relaterade till budstrategier, planering och visningstempo i Search Ads 360 så att du smidigt kan hantera resultat och utgifter på ett och samma ställe.

I denna artikel beskriver vi hur du kan börja hantera dina budstrategier i Search Ads 360 för att nå dina mål.

Vad är nytt?

Budgivning och planering innehåller samma kärnfunktioner som du tidigare hittade i avsnitten Budstrategier och Resultatcenter.
Den befintliga budstrategiupplevelsen finns kvar på sidan Budstrategier tills vidare. Budgivning och planering innehåller dessutom följande nya hanteringsfunktioner:

1. integrerade arbetsflöden för budgivning för alla typer av kampanjer och budgivning, med förbättrad hantering av budstrategier, bland annat ett nytt flöde för att skapa och direktredigera budstrategier. Läs om hur du skapar och redigerar en budstrategi.
  2. förenklad hantering av budgetbudstrategier utan kampanjgrupper. Läs mer om budgethantering.
  3. förenklade arbetsflöden för massändring av målbelopp, förbättrade diagram och fler prognosmätvärden. Läs om hur du granskar och anger målannonsutgifter för planer.

Funktioner för budstrategier

Utöver det som beskrivs ovan innehåller Budgivning och planering nya funktioner för att hantera och rapportera om budstrategier och förbättra resultatet:

• resultat av automatisk budstrategi
  • centraliserad rapportering och hantering för alla budstrategier
  • mätvärden som konverteringsfördröjning (total CPA, total ROAS, totalt antal konverteringar, totalt konverteringsvärde, fördröjning av konverteringsvärde), uppskattade konverteringar som ska betalas och annat.
  • rapportering om kampanjer i budstrategirapport
  • diagram över målsidan för budstrategier
  • förenklad navigering på fliken Kampanjer.

Kampanjtyper som stöds

Lägg till kampanjtyper som stöds i en kampanjgrupp. Du kan välja kampanjer oavsett utgiftshantering och utgiftsvisningsfrekvens.

Search Ads 360 har stöd för följande kampanjtyper:

• Sök
  • Shopping

Välj en kampanj från ett konto eller sök efter kampanjnamn för att hitta kampanjerna du vill lägga till. Du kan också lägga till kampanjer från flera konton samtidigt i en kampanjgrupp.

Ange utgifter i planer

En plan specificerar beloppet du vill spendera och ett tidsintervall (vecka, månad, kvartal, år eller anpassat) då budgeten ska förbrukas för att nå dina annonseringsmål (huvudmätvärden).

Planen innehåller diagram som visar prognoser eller uppskattningar av utgifter, ett diagram för budgettempo och en fördelningstabell som hjälper dig att visualisera inkrementella utgifter och se hur budgeten kan förbrukas under den angivna tidsperioden. Du kan använda diagrammen och fördelningstabellen för att följa och rapportera om resultat i förhållande till ett belopp som du vill spendera, se uppskattade utgifter för varje del av planen och ange ett eller flera delmål.

Automatisera budgivning och planering med en budgetbudstrategi

Du kan låta Search Ads 360 optimera utgifterna i en plan genom att använda en budgetbudstrategi för att automatiskt ställa in enskilda kampanjbudgetar, bud och budjusteringar så att du får bästa möjliga resultat. Läs mer om hur du automatiserar budgetfördelning och utgifter i en plan.

Search Ads 360 ändrar inte dina kampanjbudgetar (och bud) automatiskt om inte utgifterna hanteras via en budgetbudstrategi för Search Ads 360.

Diagrammet för budgettempo visar uppskattade utgifter, målutgifter och faktiska utgifter i en plan.

Tabell för budgetfördelning

När du skapar eller redigerar en plan visar budgetfördelningstabellen den totala budgeten uppdelad på vecka eller dag, med uppskattade och faktiska ackumulerade belopp samt uppskattade och faktiska huvudmätvärden (intäkter, klick, CPA eller konverteringar). Mer information finns i Granska och ange fördelningar i en enstaka plan.

När du skapar eller redigerar en plan med flera kampanjer skiljer sig tabellen från tabellen för en enstaka plan. Varje rad i tabellen för den förstnämnda planen motsvarar en kampanjgrupp, inte ett tidssegment. Varje rad i kampanjgruppen innefattar tidsintervallet för hela planen. Informationen som visas gäller inte bara en dag eller vecka, vilket är fallet i en fördelningstabell för enstaka plan.

Välj hur du vill fördela utgifterna mellan kampanjer.

• Med Förslag används ditt tidigare resultat för att fastställa fördelningen av utgifter till varje kampanjgrupp (standard).
  • Med Proportionellt bestämmer du själv vilka utgiftsbelopp som ska fördelas till varje kampanjgrupp. Aktivera ett utgiftslås för att fördela en specifik utgift per kampanjgrupp. Fördela sedan resterande utgifter mellan de övriga kampanjgrupperna.

Exempel:

Anta att du skapar en plan med flera kampanjer med tre kampanjgrupper: Kameror, Laptops och Skrivare. Du har totala utgifter på 50 miljoner kronor och väljer att låsa utgifterna på tio miljoner kronor för Kameror. Du har nu 40 miljoner kronor kvar att fördela mellan Laptops och Skrivare.

Anta att du rankar dina kampanjgrupper så här:

1. Kameror
  2. Laptops
  3. Skrivare

Se hur de resterande 40 miljoner kronorna beräknas i Budgivning och planering.

• Laptops 2/5 × 4 = 16 miljoner kronor
  • Skrivare 3/5 × 4 = 24 miljoner kronor

Search Ads 360 använder historiskt resultat för att beräkna resultatet och rekommenderar bara fördelningar i varje plan.

Rapportering i Budgivning och planering

Search Ads 360 rapporterar ett samlat resultat för alla kampanjgrupper och kampanjer samt för enskilda kampanjgrupper och planer så att du kan jämföra faktiska utgifter med din målbudget. Läs mer om budgetrapportering

Rapporter om kampanjgruppsresultat är endast tillgängliga i Budgivning och planering.

Ordna kampanjer i kampanjgrupper

Innan du kan hantera dina budgetar i Search Ads 360 måste du ordna kampanjer med samma fokus i kampanjgrupper. Anta till exempel att du är en återförsäljare som säljer elektronik och vill gruppera dina kampanjer efter avdelning. Då kan du lägga till utrustning för hemmabio (tv-apparater, högtalare osv.) i en kampanjgrupp och hemmakontorsutrustning (bildskärmar, laptops osv.) i en annan.

En kampanjgrupp kan innehålla flera kampanjer från ett kundkonto som stöds förutsatt att de använder samma valuta.

Även om en kampanjgrupp kan innehålla många kampanjer kan en kampanj bara tillhöra en kampanjgrupp i taget.

Översikt över fördelarna med Budgivning och planering

Exempel på fördelar med Budgivning och planering:

• fliken Budstrategi, där du kan se inställningar och mätvärden för budstrategier på förvaltarkontonivå, nivån för underordnat förvaltarkonto och kundkontonivå
    • ytterligare prognosfunktioner som hjälper dig att planera justeringar av målbelopp
  • fliken Budstrategi, som visar inställningar och mätvärden för budstrategier på förvaltarkontonivå, nivån för underordnat förvaltarkonto och kundkontonivå
    • ytterligare prognosfunktioner som hjälper dig att planera justeringar av målbelopp
  • diagram över målutgifter, uppskattningar av utgifter och huvudmätvärden (som CPA eller ROAS) för alla kampanjgrupper i ett underordnat förvaltarkonto, så att du kan granska budget- och resultattempo
  • valfri automatisk budgetfördelning och inställning av bud och budjustering med en budgetbudstrategi
  • rapporteringstabeller som visar alla kampanjgrupper och planer samt deras resultat i ett underordnat förvaltarkonto
  • användning av historisk resultatdata och målbelopp för att beräkna uppskattningar av utgifter och andra mål. Med resultathistorik kan Search Ads 360 även ta hänsyn till viss säsongsvariation vid beräkningen av den initiala budgetfördelningen.
  • uppskattade ackumulerade utgifter för olika mål och budgetfördelningar, vilket indikerar om målutgifterna ligger inom intervallet för tidigare utgifter för kampanjgruppen
  • budgetrapporter per dag, vecka, månad, kvartal eller år, vilket kan hjälpa dig att bestämma den optimala budgetfördelningen och se utgiftstempot.

Funktioner som stöds respektive inte stöds

Här följer en översikt över de Search Ads 360-funktioner som kan användas med komponenterna i Budgivning och planering.

Funktioner som stöds

• Konverteringar. En konvertering eller ett konverteringsvärde krävs för att skapa en plan.
  • Anpassade dimensioner och filter. Du kan använda dina anpassade dimensioner för att filtrera en lista över kampanjer som ska ingå i en kampanjgrupp.
  • Massredigeringar. Lägg till eller ta bort flera kampanjer från en kampanjgrupp via användargränssnittet eller ett masspubliceringsark.
  • Vissa annonseringsplattformar. Endast Google Ads-, Microsoft Advertising-, Yahoo! JAPAN Ads- och Baidu-kampanjer kan ingå i kampanjgrupper. Engine Track-kampanjer och kampanjer med social motor kan inte ingå i kampanjgrupper.

Funktioner som inte stöds

• Resultatet av resultatplaner och kampanjgrupper visas inte i Rapporter.
  • Budstrategier kan inte tillämpas på kampanjgrupper eller planer. I stället kan du skapa en budgetbudstrategi i en plan för att automatisera ändringar av budgetar, bud och budjusteringar.
  • Kopiering av kampanjer. Kampanjgrupper, planer och budgetbudstrategier kopieras inte.

Översikt över stegen för att använda Budgivning och planering

1. Skapa kampanjgrupper och lägg till kampanjer i dem.
  2. Skapa en eller flera planer. Aktivera budgetautomatisering genom att aktivera en budgetbudstrategi, eller hantera planen manuellt.