Een boeking maken

Bekijk meer informatie over hoe je boekingen maakt of tickets koopt bij verschillende soorten bedrijven. Je kunt je ook aanmelden voor de wachtlijst van deelnemende restaurants of hiervoor een verzoek indienen. Bekijk meer informatie over aanmelden voor de wachtlijst.

Beauty

1. Gebruik Google Zoeken, Maps of de Google Assistent om het bedrijf te vinden waar je wilt boeken.
  2. Klik in het kennisvenster van het bedrijf op Online boeken.
    Tip: Als het kennisvenster van het bedrijf geen boekingsoptie bevat, is het bedrijf niet aangemeld bij Reserveren via Google.
  3. Zoek de gewenste service. Online services zijn te herkennen aan de markering online services.
  4. Klik op Boeken en dan selecteer de gewenste datum en tijd.
  5. Je kunt de geselecteerde service wijzigen onder Services door op de dropdownpijl Dropdownpijl of op Meer bekijken te klikken.
  6. (Optionele stap niet beschikbaar voor alle bedrijven) Onder Personeel kun je mogelijk de gewenste medewerker selecteren, bijvoorbeeld een favoriete kapper. Je kunt ook later een medewerker selecteren wanneer je je boeking wijzigt.
  7. Er verschijnt een lijst van beschikbare afspraaktijden waaruit je de exacte tijd en service kunt kiezen die je wilt boeken.
  8. Afhankelijk van het bedrijf betaal je ofwel op het moment dat je boekt ofwel ter plaatse. Geef in het weergegeven pop-upvenster de vereiste informatie op.
  9. Klik onderaan op Boeken of Verzoek.

Fitness

1. Gebruik Google Zoeken, Maps of de Google Assistent om het bedrijf te vinden waar je wilt boeken.
  2. Klik in het kennisvenster van het bedrijf op Online boeken.
    Tip: Als het kennisvenster van het bedrijf geen boekingsoptie bevat, is het bedrijf niet aangemeld bij Reserveren via Google.
  3. Selecteer de gewenste datum.
  4. Selecteer een tijd voor de gewenste les of service. Online lessen en services zijn te herkennen aan de markering online services.

5. (Optionele stap niet beschikbaar voor alle bedrijven) Onder Personeel kun je mogelijk de gewenste medewerker selecteren, bijvoorbeeld een favoriete yoga-instructeur. Je kunt ook later een medewerker selecteren wanneer je je boeking wijzigt.
  6. Klik op Nu boeken.
  7. Afhankelijk van het bedrijf betaal je ofwel op het moment dat je boekt ofwel ter plaatse. Geef in het weergegeven pop-upvenster de vereiste informatie op.
  8. Klik op Boeken.

Dineren

1. Gebruik Google Zoeken, Maps of de Google Assistent om het bedrijf te vinden waar je wilt boeken.
  2. Klik op Tafel reserveren.
    Tip: Als het kennisvenster van het bedrijf geen boekingsoptie bevat, is het bedrijf niet aangemeld bij Reserveren via Google.
  3. Selecteer de gewenste groepsgrootte, datum en tijd.
  4. Selecteer de gewenste tijd in de lijst met beschikbare reserveringstijden.
  5. Doe het volgende in het pop-upvenster:
    1. Verifieer je contactgegevens.
    2. Voeg eventueel speciale verzoeken toe.
  6. Klik op Reserveren of Verzoek.

Diensten aan huis

1. Zoek naar een relevante dienstverlener in Lokale diensten.
  2. Klik indien beschikbaar op Plannen.
  3. Maak een keuze uit de lijst met services.
  4. Kies een datum en aankomstperiode.
  5. Voeg relevante opmerkingen toe voor de dienstverlener.
  6. Vul de contactgegevens in.
  7. Geef een adres op voor de servicelocatie.

Bedrijven met een badge  naast hun naam en op hun profielpagina worden ondersteund door Google Kopersbescherming.

Nadat u uw boeking heeft voltooid, ontvangt u een bevestigingsmail met uw boekingsgegevens. Als u kaartjes heeft gekocht, ontvangt u ook een e-mail van de leverancier van planningsoftware met de kaartjes bijgevoegd.

Een boeking aanvragen

Sommige bedrijven moeten uw boeking mogelijk bevestigen of weigeren nadat u een verzoek heeft ingediend. Als er geen online boekingsprovider beschikbaar is, kan de Google Assistent de verkoper namens u bellen, afhankelijk van de locatie en beschikbaarheid. Nadat de verkoper uw verzoek heeft ontvangen, krijgt u een nieuwe e-mail waarin het boekingsverzoek wordt bevestigd of afgewezen.

Belangrijk: Je reservering of afspraak is pas definitief nadat je een bevestiging van je boeking hebt gekregen van Reserveren via Google.