Uw domein laten verifiëren

Zorgen dat niemand anders uw domein kan gebruiken met Google Workspace

Waarom moet ik dit doen?

We willen niet dat iemand anders uw -domein gebruikt om zich aan te melden voor Google Workspace. U kunt ons helpen uw domein beveiligd te houden door te laten zien dat u er de eigenaar van bent.

Hoe het werkt

Beginnershandleiding voor de aanmelding voor Google Workspace

Elk domein (zoals uw-bedrijf.com) heeft een aantal DNS-records die door iedereen op het internet kunnen worden bekeken. DNS-records geven computers informatie over hoe ze uw website kunnen vinden en waar ze de e-mails voor uw bedrijf naartoe moeten sturen.

Het klinkt ingewikkeld, dus ik wil de basisprincipes gebruiken.

Beginnershandleiding voor de aanmelding voor Google Workspace

Elk domein (zoals uw-bedrijf.com) heeft een aantal DNS-records die door iedereen op het internet kunnen worden bekeken. DNS-records geven computers informatie over hoe ze uw website kunnen vinden en waar ze de e-mails voor uw bedrijf naartoe moeten sturen.

• U kopieert een verificatiecode (ook bekend als een TXT-record) uit de Google Workspace-installatietool.
  • U logt in bij uw domeinregistreerder en plakt de verificatiecode in de DNS-records van uw -domein.
  • Nadat uw domeinregistreerder de verificatiecode heeft gepubliceerd, weten we dat u de eigenaar bent van uw domein.

Ik ben een geavanceerde gebruiker, dus ik wil de technische details erbij hebben.

U staat op het punt een TXT-record toe te voegen aan de DNS-instellingen bij uw domeinregistreerder. Dit is de makkelijkste methode voor de meeste nieuwe Google Workspace-beheerders.

Als u een andere verificatiemethode wilt gebruiken, kunt u ook het volgende doen in de installatietool:

• Een CNAME-record toevoegen bij uw domeinregistreerder. Dit proces lijkt op de TXT-verificatiemethode die hieronder wordt beschreven.
  • Als uw domein geen MX-records voor een bestaande e-mailprovider heeft, kunt u mogelijk een MX-record gebruiken om uw domeineigendom te bevestigen. Opmerking: De installatietool laat deze optie alleen zien als uw domein in aanmerking komt voor deze verificatiemethode.

Als u een van deze andere verificatiemethoden wilt gebruiken, klikt u nadat u de installatietool heeft geopend op Overschakelen naar een andere verificatiemethode.

Voordat u begint

Dit wordt niet makkelijk, maar we zijn er om u te helpen.

DNS-records bestaan al sinds het begin van het internet. De records wijzigen is een complexe taak en de stappen verschillen per domein. We hebben geprobeerd het zo makkelijk mogelijk te maken, maar het is mogelijk toch frustrerend voor u.

Lees deze tekst aandachtig door, we leiden u door de stappen.

Belangrijk:

• Als u uw domein heeft gekocht bij een Google-partner toen u zich aanmeldde voor Google Workspace, is uw domeineigendom al bevestigd.
  • Als u de Google Workspace Essentials-versie gebruikt, kijkt u hier.

Uw domein verifiëren

We hebben stapsgewijze instructies gemaakt voor veel populaire domeinregistreerders.

INSTRUCTIES BEKIJKEN VOOR UW DOMEINREGISTREERDER

Als u niet zeker weet wie uw domeinregistreerder is: U kunt hulp krijgen om te achterhalen wie u domeinhost is of algemene stappen bekijken als uw registreerde niet in de lijst staat. Deze opties leiden u naar hetzelfde resultaat.

Als u uw domein heeft gekocht via Google: Uw domein wordt automatisch geverifieerd en u hoeft verder niets te doen.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik de verificatiecode voor Google Workspace?

De Google Workspace-installatietool openen

U moet deze taak uitvoeren in de Google Workspace-installatietool. Als u de tool nog niet heeft geopend in een ander tabblad, klikt u hieronder om deze te openen.

De installatietool openen

Belangrijk: We raden u sterk aan de instructies in de installatietool te volgen en alleen terug te keren naar deze pagina als u meer informatie nodig heeft.

Ik zie een foutmelding als ik op de blauwe knop klik

De installatietool kan alleen worden gebruikt door Google Workspace- en Cloud Identity-beheerders. De tool werkt niet met andere Google-producten.

Zorg dat u bent ingelogd met een beheerdersaccount.

Wie is mijn domeinhost?

Als u niet zeker weet waar u uw domein heeft gekocht, bekijkt u Uw domeinhost identificeren.

Waarom moet ik van Google mijn DNS-records updaten?

DNS-records zijn de beste manier om te zorgen dat de eigenaar van een domein degene is die zich aanmeldt voor Google Workspace. Andere verificatiemethoden, zoals HTML-tekenreeksen of metatags, kunnen worden gebruikt door kwaadwillenden om frauduleuze Google Workspace-accounts te maken.
Is mijn domein geverifieerd?
Als u uw hoofddomein niet heeft geverifieerd, ziet u bovenaan het dashboard van de beheerdersconsole de prompt Beheerdersconsole instellen, die u door de verificatiestappen leidt.

Ga als volgt te werk om te controleren of een secundair domein is geverifieerd:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenDomeinenand thenDomeinen beheren.
  3. In de kolom Status staat de huidige status van uw domein.
Wanneer moet ik mijn domeineigendom bevestigen?
  • Bevestig zo snel mogelijk het eigendom van uw domein of secundaire domein om aan de slag te gaan met Google Workspace-services. Bevestigen van uw domeineigendom heeft geen invloed op uw e-mail of website.
  • U moet uw domeineigendom bevestigen binnen de eerste 9 dagen van uw kosteloze proefperiode. Als u een Google Workspace-account heeft met een niet-geverifieerd hoofddomein, wordt het account automatisch geannuleerd.

Belangrijk: Als u de facturering al heeft ingesteld, kan uw account niet automatisch worden geannuleerd. Bekijk meer informatie over hoe u Google Workspace opzegt.

Hoelang duurt de verificatie?

Het duurt ongeveer 10 minuten om de Google Workspace-verificatierecord toe te voegen. Hoelang het duurt voordat de verificatierecord actief is, hangt af van uw domeinhost. Zodra uw record actief is, kan het een uur duren voordat we hebben bevestigd dat u de record heeft toegevoegd, maar meestal gebeurt dit al eerder.