Efterlevnad av sanktioner

Google måste följa de sanktioner och exportrestriktioner som utfärdats av United States Treasury Department, Office of Foreign Assets Control (OFAC), United States Commerce Department’s Bureau of Industry & Security samt andra gällande sanktioner. Därför är Googles produkter för utgivare inte tillgängliga för utgivare i följande länder och territorier:

• Krim
  • Kuba
  • Folkrepubliken Donetsk (FRD) och Folkrepubliken Lugansk (FRL)
  • Iran
  • Nordkorea
  • Syrien

Googles produkter för utgivare får inte heller användas för eller på uppdrag av parter som befinner sig i de länder eller regioner som omfattas av sanktionerna ovan.

Googles produkter för utgivare får inte heller användas av juridiska eller fysiska personer som omfattas av tillämpliga handelssanktioner och exportlagar. Google-produkter för utgivare får inte användas av juridiska eller fysiska personer som ägs eller kontrolleras av, eller som agerar för eller på uppdrag av, juridiska eller fysiska personer som omfattas av sanktioner.

Utgivare måste också följa tillämpliga sanktioner och exportbestämmelser, inräknat OFAC-sanktioner (Office of Foreign Assets Control) och samtycka till att inte få Google att bryta mot dessa regler. Du får inte använda Googles produkter för utgivare för eller på uppdrag av begränsade enheter och fysiska personer. Du får inte använda Googles produkter för utgivare för eller på uppdrag av enheter och fysiska personer som befinner sig i länder och regioner som omfattas av sanktioner.

Tips för att tolka policyn

Sanctions compliance | Google Publisher Policies

Nyligen tillagda regioner

Om du befinner dig på en plats som nyligen har blivit föremål för OFAC-sanktioner kommer ditt konto att stängas av.

Inga respitperioder eller undantag är möjliga. Om du anser att ditt konto inte borde ha stängts av kan du överklaga beslutet genom att fylla i det här kontaktformuläret.

Kontoåtkomst i regioner som omfattas av sanktioner

Även om ditt konto inte finns i något av de namngivna länderna eller områdena kan det hända att du berörs av sanktionerna. När du befinner dig fysiskt i ett sanktionerat land eller område kan du inte logga in på ditt utgivarkonto. Däremot kan du få åtkomst till hjälpcentren för Googles utgivarprodukter och andra webbplatser som inte kräver inloggning.

Upplupet saldo för befintliga konton

Vi betalar ut upplupet saldo till berörda utgivare endast i den utsträckning det är tillåtet enligt lag. På Krim behandlas till exempel inga återbetalningar efter den 1 februari 2015 i enlighet med amerikansk lag.

Läs mer om termer som ofta används i policyer och vad de betyder i ordlistan