Better Ads Standards

Du får inte

Tips för att tolka policyn

Better Ads Standards | Google Publisher Policies

Better Ads Standards bygger på omfattande användarundersökningar utförda av Coalition for Better Ads, där man har tagit reda på vilka annonsformat och annonsupplevelser som konsumenterna tycker är mest irriterande och störande. Hittills har Coalition for Better Ads genomfört undersökningar bland fler än 66 000 konsumenter i länder som motsvarar 70 % av de globala utgifterna för onlineannonsering.

Det finns flera fördelar för både utgivare och annonsörer med att införa standarderna:

• Utgivare som redan följer standarderna får fördelen av ett förbättrat ekosystem. Det kan i sin tur leda till att en större del av deras annonseringsutgifter går till goda annonsupplevelser och att efterfrågan på annonsblockerare minskar.
  • Utgivare som undviker dåliga annonsupplevelser genom att följa standarderna ger sina användare en bättre upplevelse på sina webbplatser. Det kan stärka användarnas engagemang och ge dem en bättre uppfattning om varumärket.
  • Annonsörer som köper annonsutrymme och producerar annonsmaterial som följer standarderna når användare på ett mer relevant och engagerande sätt och skapar en mer positiv upplevelse.
Läs mer om undersökningen, hur du kan tillämpa standarderna och hur branschen tar den här frågan på allt större allvar på webbplatsen för Coalition for Better Ads: www.betterads.org.

Exempelannons för mobil

Exempelannons för dator

Läs mer om termer som ofta används i policyer och vad de betyder i ordlistan