Säkerhet, garanti och föreskrifter för Google Pixel Buds Pro

Här hittar du produktinformation

Den här guiden innehåller de grundläggande säkerhetsriktlinjer som finns i det tryckta häftet Säkerhet och garanti som medföljer Pixel Buds Pro. Den innehåller dessutom ytterligare information om säkerhet, föreskrifter och garantier för produkten.

Information om säkerhet och föreskrifter:  g.co/pixelbudspro/regulatory och under Inställningar > Anslutna enheter > Pixel Buds Pro > Öppna enhetsappen (om tillämpligt) > Fler inställningar > Information om säkerhet, garantier och föreskrifter i landet där du köpte produkten, till exempel anvisningar om hur du gör en reklamation: g.co/devicewarranty.

Information om ekodesign (energiprestanda): g.co/ecodesign
Omfattande onlinehjälp: g.co/pixelbudspro/help

Säkerhetsvarningar

VarningVARNING! HÄLSO- OCH SÄKERHETSINFORMATION – LÄS DETTA INNAN DU ANVÄNDER ENHETEN FÖR ATT MINSKA RISKEN FÖR PERSONSKADOR, OBEHAG, SKADAD EGENDOM INKLUSIVE SKADOR PÅ TILLBEHÖR TILL PIXEL BUDS PRO ELLER ANSLUTNA ENHETER OCH ATT UTSÄTTAS FÖR ANDRA RISKER.

Hantering

Hantera Pixel Buds Pro varsamt. Enheten eller eventuella medföljande batterier eller tillbehör kan skadas om du tar isär, tappar, böjer, bränner, krossar eller sticker hål på enheten. Använd inte Pixel Buds Pro om höljet är skadat eller om det finns någon annan form av fysisk skada. Om du använder skadade Pixel Buds Pro finns risk för överhettning eller personskador. Utsätt inte Pixel Buds Pro för vätskor eftersom det kan orsaka kortslutning och överhettning. Försök inte torka Pixel Buds Pro med en extern värmekälla om de blir blöta.

Pixel Buds Pro är utformade för att användas i en torr inomhusmiljö. Produkten är avsedd att fungera bäst i temperaturer mellan 0 °C och 35 °C och ska förvaras i temperaturer mellan -20 °C och 45 °C. Utsätt inte Pixel Buds Pro för temperaturer över 45 °C, till exempel genom att placera dem på instrumentbrädan i en bil eller vid en värmefläkt, eftersom det kan skada produkten, överhetta batteriet eller medföra brandrisk. Placera inte Pixel Buds Pro i närheten av värmekällor eller i direkt solljus. Om enheten blir för varm kopplar du ur den (om den är ansluten till en laddare) och flyttar den till en svalare plats. Använd den inte förrän den har svalnat.

Reparation och service

Försök inte att reparera Pixel Buds Pro själv. Om du tar isär enheten kan vattenskyddet försämras och det finns risk för skador både på dig och enheten. Enheten innehåller till exempel en laser som kan skadas om du tar isär enheten och du kan utsättas för farlig, osynlig laserstrålning.

Kontakta kundtjänst om Pixel Buds Pro inte fungerar som de ska eller har skadats. g.co/pixelbudspro/help

Laddning

Se till att ventilationen kring Pixel Buds Pro-fodralet är god under laddning. Om skadade kablar eller laddare används eller om du laddar enheten i fuktiga miljöer kan det uppstå risk för brand, elektriska stötar, personskada eller skada på produkten eller annan egendom. Ladda inte Pixel Buds Pro när enheten är blöt. Undvik att ladda enheten i direkt solljus.

När du laddar enheten måste nätadaptern vara lättåtkomlig och ansluten till ett eluttag i närheten av enheten. Tvinga inte in nätadaptern i eluttaget om det inte finns plats. Håll i själva nätadaptern när du drar ur kontakten. Dra aldrig i laddningskabeln. Vrid eller kläm inte kabeln och tvinga inte in kontakten i en port. Innan du försöker ladda enheten ska du kontrollera att både laddningskabelns kontakt och telefonens laddningsport är torra och utan främmande föremål.

Ladda bara Pixel Buds Pro med en USB-C® PD-kompatibel laddare eller kompatibla laddningstillbehör från Google Store eller Googles auktoriserade återförsäljare (titta efter Googles märke Made For). Laddaren måste vara certifierad för en begränsad strömkälla enligt IEC 60950-1 och/eller en strömkälla av klass 1 (PS1) enligt IEC 62368-1 märkt: 5 V DC, max 3 A, 9 V DC, max 2 A eller båda. Om du inte använder kompatibla laddningstillbehör kan brand, elektriska stötar, personskada eller skada på enhet och tillbehör uppstå.

Trådlös laddning

Du kan ladda laddningsfodralet till Pixel Buds (2:a generationen) och Pixel Buds Pro trådlöst med en Qi-certifierad laddare (säljs separat av andra återförsäljare).

Qi-certifierade laddare har klarat säkerhetsstandardtesten för trådlös laddning som har skapats av Wireless Power Consortium (WPC). Exempel på Qi-certifierade laddare: Pixel Stand, Belkin och laddningsmattor från Mophie.

Titta efter Qi-logotypen för att ta reda på om din trådlösa laddare som inte är från Google är Qi-certifierad. Du kan även läsa användarhandboken som följde med laddaren.

Obs!

• Endast laddningsfodral till Pixel Buds (2:a generationen) och Pixel Buds Pro kan laddas trådlöst.
  • Använd endast en Qi-certifierad trådlös laddare.
  • Om du inte använder kompatibla laddningstillbehör kan brand, elektriska stötar, personskada eller skada på enhet och tillbehör uppstå.
  • Placera inte andra metallföremål eller magnetiska föremål mellan den trådlösa laddaren och Pixel Buds Pro-fodralet. Det kan leda till att det andra föremålet hettas upp eller att enheten inte laddas som den ska. Exempel på sådana föremål är mynt, smycken, verktyg till SIM-kortsfacket och kreditkort.

Långvarig exponering för hetta

Pixel Buds Pro och laddningsfodralet alstrar värme under normal användning och följer gällande standarder och gränsvärden för yttemperatur. Undvik långvarig hudkontakt under laddning eftersom långvarig kontakt med varma ytor kan leda till obehag eller brännskador. Sov inte på eller med hörsnäckorna och täck dem inte med kuddar eller filtar medan du laddar. Var medveten om detta om du har ett medicinskt tillstånd som påverkar din förmåga att känna värme mot huden.

Barnsäkerhet

Den här enheten är inte en leksak. Pixel Buds Pro (eller eventuella medföljande tillbehör) kan innehålla smådelar, plast-, glas- eller metalldelar och delar med vassa kanter som kan orsaka skador eller utgöra en kvävningsrisk. Kablar och sladdar utgör en strypningsrisk för barn. Förvara laddningskabeln utom räckhåll för barn (mer än 0,9 m bort) och låt dem inte leka med Pixel Buds Pro eller dess tillbehör. De kan skada sig själva eller andra eller oavsiktligt skada produkten.

Hörselnedsättning

Långvarig exponering för höga ljud (till exempel musik) kan orsaka nedsatt hörsel. Minska risken för hörselskador genom att undvika att lyssna på musik på hög volym under längre tid. Kontinuerlig exponering för hög volym och bakgrundsljud kan få höga ljud att verka lägre än de i själva verket är. Kontrollera volymen innan du använder hörlurar eller öronsnäckor.

Batteri

Den här enheten innehåller ett uppladdningsbart litiumjonbatteri, vilket är en känslig komponent som kan orsaka personskador om det skadas. Försök inte att ta ut batteriet. Kontakta Google eller en serviceleverantör som har godkänts av Google om du vill byta ut batteriet. Du hittar kontaktuppgifter på g.co/pixelbudspro/help. Om batteriet byts av någon som inte är kvalificerad kan enheten skadas. Om batteriet byts ut på fel sätt eller om du använder ett batteri som inte uppfyller kraven kan det innebära en risk för brand, explosion, läckage eller andra faror. Du ska inte modifiera eller återskapa/restaurera batteriet, punktera eller försöka föra in objekt i batteriet, sänka ned eller utsätta batteriet för vatten eller andra vätskor, eller utsätta batteriet för brand, mycket höga temperaturer och/eller andra faror.

Enheten levereras med ett batteri med rätt certifiering. Batteriet uppfyller även kraven i IEEE 1725-standarden.

Pixel Buds Pro innehåller knappcellsbatterier med litium, som är känsliga komponenter och kan orsaka personskador om de skadas eller sväljs. Förvara dem utom räckhåll för barn. Dessa batterier är farliga för små barn. Uppsök läkarvård omedelbart om ett batteri sväljs. Batterier som sväljs kan orsaka kemiska brännskador eller perforeringar av matstrupen, vilket kan leda till allvarliga skador på så lite som två timmar eller dödsfall. Om du misstänker att ditt barn har svalt eller stoppat in knappcellsbatteriet i munnen ska du omedelbart ringa giftinformationscentralen. Undersök enheterna och se till att batterifacket sitter fast ordentligt. Kassera använda knappcellsbatterier direkt och säkert.

Enheten levereras med ett batteri med rätt certifiering.  Batteriet uppfyller även kraven i IEEE 1725-standarden.

Det är inte uppenbart när ett knappcells- eller myntbatteri har fastnat i ett barns matstrupe. Om barnet kräks färskt (klarrött) blod ska du uppsöka läkarvård omedelbart. Andra symptom kan variera. Barnet kan

• hosta, få kväljningar eller dregla mycket
  • verka ha problem med magen eller ett virus
  • kräkas
  • peka mot halsen eller magen
  • ha ont i buken, bröstet eller halsen
  • vara trött eller slö
  • vara lugnare eller vilja bli buren mer än vanligt eller på andra sätt bete sig annorlunda
  • förlora aptiten eller ha nedsatt aptit
  • inte vilja äta fast föda eller inte kunna äta fast föda.

Kassering, transport och återvinning

Kassera och transportera enheten, batterier och tillbehör i enlighet med lokala miljö- och transportföreskrifter. Transportera dem inte på ett felaktigt sätt och kasta dem inte i vanliga hushållssopor. Felaktig kassering eller transport kan leda till brand, explosion och/eller andra risker. Du ska inte öppna den, krossa den, hetta upp den till över 45 °C eller förbränna den. Du hittar mer information om återvinning av enheten, batterierna och tillbehören på g.co/HWRecyclingProgram.

Miljöbegränsningar

Förvara inte Pixel Buds Pro och dess tillbehör i närheten av magnetiska fält eller på platser där det är dammigt, fuktigt eller smutsigt. Enhetens delar eller inre kretsar kan ta skada om du gör det. Placera inte enheten i närheten av värmekällor eller i direkt solljus. Lämna inte Pixel Buds i en bil eller på platser där temperaturen kan överstiga 45° C, till exempel på instrumentbrädan i bilen, på fönsterblecket, nära en värmeventil eller bakom glas som utsätts för direkt solljus eller starkt ultraviolett ljus under längre tidsperioder. Det kan skada Pixel Buds Pro, överhetta batteriet eller utgöra en risk för brand eller explosion.

Miljöer med explosionsrisk

Pixel Buds Pro får inte laddas, användas, förvaras eller transporteras där brandfarliga eller explosiva ämnen förvaras (till exempel på bensinmackar, bränsledepåer eller kemiska verk). Använd inte den trådlösa enheten där sprängning pågår eller i miljöer med explosionsrisk, t.ex. områden där bränsle eller kemikalier förvaras eller överförs och i områden där luften innehåller höga halter av brandfarliga kemikalier, ångor eller partiklar (som korn, damm eller metallpulver). På sådana platser kan gnistor orsaka explosioner eller brand, eller till och med dödsfall. Följ alla anvisningar och skyltar där sådana risker kan finnas.

Exponering för radiofrekvent strålning

Enheten har bedömts uppfylla tillämpliga regelmässiga krav när det gäller exponering för radiovågor och är utformad och tillverkad för att inte överskrida tillämpliga utsläppsgränser för exponering för radiofrekvensenergi.

I länder där gränsen för specifik absorptionsnivå (SAR) är på 1,6 W/kg i genomsnitt över 1 gram vävnad är de högsta SAR-värdena för denna enhetstyp 0,2 W/kg när den används mot huvudet utan avstånd och 0,3 W/kg mot kroppen med ett avstånd på 0 mm. I länder där gränsen för specifik absorptionsnivå (SAR) är på 2,0 W/kg i genomsnitt över 10 gram vävnad är de högsta SAR-värdena för denna enhetstyp 0,1 W/kg när den används mot huvudet utan avstånd och 0,1 W/kg mot kroppen med ett avstånd på 0 mm.

Följande sidor innehåller mer information om specifik absorptionsnivå:

fcc.gov
icnirp.org
ec.europa.eu
dot.gov.in

Radiofrekvent störning

Följ alla regler som förbjuder användning av trådlös teknik (t.ex. mobilnät eller wifi). Enheten är konstruerad för att följa regler om radiofrekvent störning, men användning av trådlösa enheter kan påverka annan elektronisk utrustning negativt. På flygplan och inför ombordstigning får trådlösa enheter bara användas i enlighet med flygbolagets anvisningar. Användning av en trådlös enhet i ett flygplan kan störa trådlösa nätverk och utgöra en fara för flygplanets manövrering. Det kan också vara olagligt. Det kan vara tillåtet att använda enheten i flygplansläge.

Störning av medicintekniska produkter

Enheten använder radioenheter och andra komponenter som utstrålar elektromagnetiska fält och innehåller även magneter. Dessa elektromagnetiska fält och magneter kan störa medicintekniska produkter, t.ex. pacemakers och andra medicintekniska implantat. Håll alltid Pixel Buds Pro och laddaren på ett säkert avstånd från alla medicintekniska produkter. Om du har frågor om hur Google-enheten får användas med eller i närheten av medicintekniska produkter ska du rådfråga en vårdgivare innan du använder enheten. Om du misstänker att Pixel Buds Pro stör en medicinteknisk produkt stänger du av Google-enheten och ber din läkare om information om din specifika medicintekniska produkt.

LED-lampor

LED-lamporna som syns på enheten är säkra under rimligt förutsägbara förhållanden i enlighet med kraven i IEC 62471. Vi rekommenderar dock att du inte riktar LED-lamporna mot någons ögon.

Hudirritation

En del personer kan få reaktioner på material i smarta accessoarer som är i långvarig kontakt med huden, t.ex. nickel eller latex. Detta kan bero på allergier, förekomst av hudirriterande ämnen (t.ex. tvål eller svett) eller andra orsaker. Håll Pixel Buds Pro rena och torra. Ta av Pixel Buds Pro och kontakta läkare om du upplever hudirritation.

Laserprodukt klass 1

Varning! Pixel Buds Pro innehåller en laserenhet av klass 1. Enheten innehåller optik och ett skyddande hölje så att det inte går att komma åt laserstrålning över klass 1. Laserenheterna i den här produkten uppfyller kraven i 21 CFR 1040.10 och 1040.11 förutom överensstämmelse med IEC 60825-1 Ed. 3., i enlighet med Laser Notice nr. 56, daterad den 8 maj 2019. Felaktig användning, skador eller demontering av kontroller, justeringar eller utförande av andra procedurer än de som anges här kan leda till att du utsätts för farlig strålning. Eftersom lasern kan skadas under reparation eller demontering och det kan leda till skadlig exponering för osynlig infraröd laserstrålning ska servicearbete på den här produkten utföras av Google eller av en auktoriserad serviceleverantör.

Lasermodul: Tillverkad i Taiwan. TXC Corporation, nr 4, Kung Jeh 6th Rd., Ping Cheng Industrial District, Tao Yuan, Taiwan.

Korrekt hantering och användning

Följ dessa riktlinjer när du använder, förvarar eller rengör Pixel Buds Pro:

Driftstemperatur

Använd eller ladda inte Pixel Buds Pro vid temperaturer under 0 °C eller över 35 °C.

Skötsel och rengöring

Dra ur kontakten innan du rengör Pixel Buds Pros laddningsfodral, vid åska och om det inte ska användas under en längre period. Rengör inte Pixel Buds Pro under laddning eftersom det kan leda till skador på dig eller enheten. Undvik lösningsmedel och slipmedel som kan skada produktens yta. Rengör inte Pixel Buds Pro eller dess tillbehör med kemiska tvättmedel, pulver eller andra kemiska medel (till exempel bensen).

Smink, kemikalier och färgade material som denim kan orsaka missfärgningar på ljusa enheter och fodral.

Om du vill rengöra Pixel Buds Pro rekommenderar vi att du försiktigt torkar av dem med en mjuk, luddfri trasa. Använd en torr trasa för att torka av damm och andra fläckar. Använd en fuktig trasa för att torka av färgfläckar, till exempel från smink eller nya jeans.

Vattentålighet

Hörsnäckorna är designade för att uppfylla klassificeringen IPX4 för vätskeskydd i enlighet med standarden IEC 60529 vid tillverkningen, men de är inte vattentäta. Vattentåligheten är inte permanent och kan försämras eller försvinna helt med tiden på grund av normalt slitage, om du reparerar eller tar isär enheten eller om den skadas. Om du tappar hörsnäckorna kan vattentåligheten gå förlorad. Torka enheten om den utsatts för vätskor. Laddningsfodralet för Pixel Buds Pro och andra tillbehör är inte vattentåliga och ska inte utsättas för vätskor.

Magnetiska fält

Undvik att placera föremål som innehåller magneter eller är känsliga för magnetism, till exempel kreditkort, bankkort, ljud-/videoband eller magnetiska minnesenheter, i närheten av Pixel Buds Pro eller laddningsfodralet. Information som lagras på sådana föremål kan försvinna. Föremål som innehåller information som är känslig för magneter ska hållas minst 5 cm från enheten.

Service och support

Otillåtna reparationer eller modifieringar kan leda till permanent skada på enheten och kan påverka garantins omfattning och behörigheten att använda enheten enligt gällande bestämmelser. Pixel Buds Pro ska endast repareras av Google eller Googles auktoriserade återförsäljare. Kontakta kundtjänst för att få behörig service. Om du skickar in Pixel Buds Pro för service kan du få en ersättningsenhet i retur i stället. Varor som inlämnas för reparation kan ersättas av restaurerade varor av samma typ i stället för att repareras.  Restaurerade delar kan användas vid reparation av varorna. Om det går att lagra användargenererad data på produkterna kan sådan data gå förlorad vid reparation eller byte. Om du behöver hjälp och support online besöker du g.co/pixelbudspro/help

Om du vill kontakta kundtjänst i Australien och Nya Zeeland ringer du 1800954179.

Föreskrifter

Information om föreskrifter, certifiering och efterlevnadsmärkning som är specifik för Pixel Buds Pro finns i det här dokumentet, på Google Pixel Buds Pro, i laddningsfodralet för Google Pixel Buds Pro, på produktförpackningen eller i tillämpliga fall på parkopplade Pixel-telefoner som kör Android 10 eller senare under Inställningar > Anslutna enheter > Pixel Buds Pro > Fler inställningar > Säkerhet, garanti och föreskrifter. Du hittar ytterligare information om föreskrifter och miljö på g.co/pixelbudspro/regulatory.

Tillverkarens adress: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

EMC – meddelande om efterlevnad

Obs! Enheten och dess tillbehör uppfyller kraven för elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) enligt tester utförda under förhållanden där kompatibel kringutrustning och isolerade kablar användes mellan systemkomponenter. Det är viktigt att du använder kompatibel kringutrustning och isolerade kablar mellan systemkomponenter för att minska risken för störningar i radioenheter och tv:ar och annan elektronisk utrustning.

Föreskrifter: USA

Efterlevnad av FCC-reglerna

Obs! Utrustningen har testats och visat sig följa gränserna för en digital enhet av klass B, i enlighet med avsnitt 15 i FCC-reglerna. Dessa gränser är avsedda att ge ett skäligt skydd mot skadliga störningar i bostadsinstallationer. Utrustningen genererar, använder och kan sända ut radiofrekvensenergi och kan, om den inte installeras och används i enlighet med anvisningarna, orsaka skadliga störningar i radiokommunikation. Det finns dock inte garantier för att störningar inte kan förekomma i en viss installation. Om utrustningen orsakat skadliga störningar i radio- eller tv-mottagningen (vilket du kan kontrollera genom att stänga av och slå på utrustningen) testar du att åtgärda störningen genom att göra något av följande:

• Justera mottagarantennen eller placera den på ett annat ställe.
  • Öka avståndet mellan utrustningen och mottagaren.
  • Anslut utrustningen till ett uttag i en annan krets än den som mottagaren är ansluten till.
  • Ta hjälp av återförsäljaren eller en erfaren radio-/tv-tekniker.

Alla ändringar eller modifieringar som inte uttryckligen har godkänts av Google kan upphäva din rätt att använda utrustningen.

Enheten uppfyller kraven enligt avsnitt 15 i FCC-reglerna. Användning sker på följande två villkor:

1. Enheterna får inte orsaka skadlig störning.
  2. Enheterna måste acceptera eventuella störningar, inklusive störningar som kan orsaka oönskad drift.

Modellnummer: GA34L, GQGM1, GPX4H
FCC-id: SZGGA34L, SZGGQGM1
Produktnamn: Google Pixel Buds Pro

Ansvarig part:
Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043, USA
Kontakt: g.co/pixelbudspro/help

Batteriladdareffektivitet

Föreskrifter: Kanada

Industry Canada, klass B

Enheten uppfyller gränsvärdena enligt ICES-003, klass B.

Enheten uppfyller ISED:s licensundantag för RSS-standarder. Användningen är underställd följande två villkor: (1) enheten får inte orsaka störningar och (2) enheten måste acceptera alla störningar, inklusive störningar som kan orsaka att enheten fungerar på ett oönskat sätt.

Le présent appareil est conforme aux CNR d'ISDE Canada applicables aux appareils radio exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes:

(1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et

(2) l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en compromettre le fonctionnement.

ISED: 7702A-GA34L, 7702A-GQGM1

Föreskrifter: Förenade kungariket

Förenade kungariket – meddelande om efterlevnad

Härmed intygar Google LLC att den elektriska utrustningen av typ GA34L, GQGM1 och GPX4H följer Förordningen om radioutrustning 2017. Det fullständiga innehållet i försäkran om överensstämmelse för Förenade kungariket finns på: g.co/pixelbudspro/regulatory.

Endast UKCA-märkta WPC-sändare bör användas med den här enheten.

Information om trådlösa anslutningar

Förenade kungariket

Uppgifterna här är den högsta radiofrekventa effekten som överförs i de frekvensband som radioutrustningen använder.

Frekvens

Effekt

Bluetooth: 2 400–2 483,5 MHz

Max 10 dBm EIRP

Radiofrekvent störning

Google är inte ansvariga för eventuella radio- eller tv-störningar som orsakats av obehöriga ändringar av enheterna eller tillbehören, av byte eller montering av anslutningskablar och annan utrustning annat än den som Google har angett. Åtgärder av störningar som orsakats av sådana obehöriga ändringar, byten eller kopplingar är användarens ansvar. Google och dess auktoriserade återförsäljare eller distributörer är inte ansvariga för skador eller eventuella överträdelser av myndighetsbestämmelser om användaren inte följer dessa riktlinjer.

Information om exponering för radiofrekvent strålning (SAR)

Pixel Buds Pro följer specifikationerna för radiofrekvens när de används mot kroppen och huvudet utan avstånd, begränsat till 2 W/kg i genomsnitt över 10 gram vävnad.

För Pixel Buds Pro är det högsta värdet för specifik absorptionsnivå (SAR) som rapporterats för enhetstypen 0,1 W/kg mot kroppen och 0,1 W/kg mot huvudet.

Efterlevnad av RoHS-direktivet

Denna produkt uppfyller kraven i lagstadgat instrument 2012 nr 3032 Föreskrifter om begränsning av användning av vissa farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning.

Förenade kungariket – REACH-förordningen

REACH-förordningen (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, Statutory Instrument 2020 nr 1577) för Förenade kungariket är det Förenade kungarikets regelverk gällande kemiska ämnen. Google uppfyller alla krav i förordningen och vi arbetar för att ge våra kunder information om det finns ämnen som inger mycket stora betänkligheter (SVHC-ämnen) enligt REACH. Kontakta Google på Env-Compliance@google.com om du vill ha mer information.

WEEE-direktivet (avfall som utgörs av eller innehåller elektrisk och elektronisk utrustning) och batteridirektivet

WEEE-symbolen ovan betyder att produkten och batterierna enligt gällande lokala lagar och regelverk inte får slängas tillsammans med hushållsavfallet. När produkten inte längre kan användas ska du ta med den till den lokala återvinningscentralen. När produkten, dess elektriska tillbehör och dess batterier samlas in och återvinns separat från annat avfall bidrar du till att hushålla med naturens resurser och skyddar såväl människor som miljö.

Tillverkare: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA, 94043, USA

Google Commerce Limited UK establishment, Belgrave House, 76 Buckingham Palace Road, London, SW1W 9TQ, Förenade kungariket.

Föreskrifter: EU

EU – meddelande om efterlevnad

Härmed intygar Google LLC att radioutrustning av typ GA34L, GQGM1 och GPX4H följer direktivet 2014/53/EU. Det fullständiga innehållet i försäkran om överensstämmelse för EU finns på: g.co/pixelbudspro/regulatory.

Europeisk överensstämmelse

Information om trådlösa anslutningar

EU

Uppgifterna här är den högsta radiofrekventa effekten som överförs i de frekvensband som radioutrustningen använder.

Frekvens

Effekt

Bluetooth: 2 400–2 483,5 MHz

Max 10 dBm EIRP

Radiofrekvent störning

Google är inte ansvariga för eventuella radio- eller tv-störningar som orsakats av obehöriga ändringar av enheterna eller tillbehören, av byte eller montering av anslutningskablar och annan utrustning annat än den som Google har angett. Åtgärder av störningar som orsakats av sådana obehöriga ändringar, byten eller kopplingar är användarens ansvar. Google och dess auktoriserade återförsäljare eller distributörer är inte ansvariga för skador eller eventuella överträdelser av myndighetsbestämmelser om användaren inte följer dessa riktlinjer.

Information om specifik absorptionsnivå (SAR)

Pixel Buds Pro följer specifikationerna för radiofrekvens när de används mot kroppen och huvudet utan avstånd, begränsat till 2 W/kg i genomsnitt över 10 gram vävnad.

För Pixel Buds Pro är det högsta värdet för specifik absorptionsnivå (SAR) som rapporterats för enhetstypen 0,1 W/kg mot kroppen och 0,1 W/kg mot huvudet.

WEEE-direktivet (avfall som utgörs av eller innehåller elektrisk och elektronisk utrustning) och batteridirektivet

WEEE-symbolen ovan betyder att produkten och batterierna enligt gällande lokala lagar och regelverk inte får slängas tillsammans med hushållsavfallet. När produkten inte längre kan användas ska du ta med den till den lokala återvinningscentralen. När produkten, dess elektriska tillbehör och dess batterier samlas in och återvinns separat från annat avfall bidrar du till att hushålla med naturens resurser och skyddar såväl människor som miljö.

§ 10 I 2 ElektroG: Vor der Entsorgung dieses Geräts (i) Altbatterien/-akkus, sofern sie nicht vom Gerät umschlossen sind, und zerstörungsfrei entnehmbare Lampen zerstörungsfrei trennen und (ii) alle personenbezogenen Daten löschen. § 17 I und II ElektroG: Viele Vertreiber müssen Altgeräte kostenlos zurücknehmen.

Additional Regulatory Information: France

Fiches Produit Relative Aux Qualités Et Caractéristiques Environnementales - France

Dernière mise à jour : 16 novembre 2023

Pixel Buds Pro

QUALITÉS ET CARACTÉRISTIQUES ENVIRONNEMENTALES DU PRODUIT

Métaux Précieux

Contient au moins 5 milligrammes de métaux précieux1

Terres Rares

Contient au moins 1445 milligrammes de terres rares1

Dont au moins 170 milligrammes de terres rares recyclées

Recyclabilité

Batterie majoritairement recyclable

Incorporation de Matière Recyclée

Produit comportant au moins 20% de matières recyclées1,2

Présence d’une Substance Dangereuse

Contient une substance extrêmement préoccupante:

1-Methyl-2-pyrrolidone (NMP)

1,3-propanesultone

Hexahydromethylphthalic anhydride

QUALITÉS ET CARACTÉRISTIQUES ENVIRONNEMENTALES DE L’EMBALLAGE

Recyclabilité

Emballage entièrement recyclable3

Incorporation de Matière Recyclée

Emballage comportant au moins 36% de matières recyclées4

QUALITÉS ET CARACTÉRISTIQUES ENVIRONNEMENTALES DU PAPIER

Recyclabilité

Papier entièrement recyclable

1 Inclut écouteurs, boîtier

2 Basé sur le poids du produit

3 Basé sur l'évaluation CITEO TREE

4 Basé sur le poids de l'emballage

Efterlevnad av RoHS-direktivet

Denna produkt följer Europaparlamentets och Europeiska rådets direktiv 2011/65/EG från 8 juni 2011 angående begränsning av användning av vissa farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning (RoHS) och dess tillägg.

REACH

REACH-förordningen (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, EG nr 1907/2006) är EU:s regelverk för kemiska ämnen. Google uppfyller alla krav i förordningen och vi arbetar för att ge våra kunder information om det finns ämnen som inger mycket stora betänkligheter (SVHC-ämnen) enligt REACH. Kontakta Google på Env-Compliance@google.com om du vill ha mer information.

Tillverkare: Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA, USA 94043
Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2, D02 R296, Irland

Föreskrifter: Australien

Föreskrifter: Singapore

Efterlever
IMDA-standarderna
DA106710

Föreskrifter: Japan

Detta är utrustning av klass B. Även om utrustningen är avsedd att användas i bostadsområden kan den orsaka dålig mottagning om den används i närheten av en radio- eller tv-mottagare. Följ anvisningarna i användarhandboken.

Vänster öra:

203-JN1236

D21-0055018

Höger öra:

203-JN1237

D21-0055018

Föreskrifter: Indien

Meddelande om återvinning och hantering av elektroniskt avfall

I Indien betyder denna symbol att produkten inte får kastas i hushållssopor. Den bör lämnas in på en lämplig anläggning för återvinning.

Google tillkännager att Pixel Buds Pro har utformats och tillverkats i enlighet med reglerna för hantering av elektroniskt avfall från 2016 (hädanefter Reglerna) och att de specifikt följer regel 16 (1) om minskad användning av farliga ämnen vid tillverkning av elektrisk och elektronisk utrustning, samt de gällande begränsningarna av koncentration per vikt i homogena material (förutom undantagen i tabell II).

Felaktig hantering, kassering, oavsiktliga skador, andra skador eller felaktig återvinning av elektronikavfall kan utgöra risker, inbegripet men inte begränsat till brand, explosion och andra faror, och okontrollerad kassering som kan skada miljön eftersom det förhindrar återanvändning av resurserna. Visst elektroniskt avfall kan innehålla farliga kemikalier som kan förgifta vatten, jord och andra naturtillgångar om det kasseras på fel sätt. Felaktig kassering kan skada växter, djur och människor.

Föreskrifter: Taiwan

台灣法規遵循

無線設備警告聲明
取得審驗證明之低功率射頻器材,非經核准,公司、商號或使用者均不得擅自變更頻率、加大功率或變更原設計之特性及功能。低功率射頻器材之使用不得影響飛航安全及干擾合法通信;經發現有干擾現象時,應立即停用,並改善至無干擾時方得繼續使用。前述合法通信,指依電信管理 法規定作業之無線電通信。低功率射頻器材須忍受合法通信或工業、科學及醫療用電波輻射性電機設備之干擾。

Utrustningens namn: Google Pixel Buds Pro, Typ: GA34L, GQGM1, GPX4H

設備名稱:無線耳機,型號(型式):無線耳機

單元\

Enhet

限用物質及其化學符號

Begränsade ämnen och deras kemiska symboler

鉛Bly

(Pb)

汞Kvicksilver

(Hg)

鎘Kadmium

(Cd)

六價鉻Sexvärt krom

(Cr+6)

多溴聯苯Polybromerade bifenyler

(PBB)

多溴二苯醚Polybromerade difenyletrar (PBDE)

外殼 Hölje

O

O

O

O

O

O

電子元件 Elektronisk komponent

O

O

O

O

O

電路板 Mönsterkort

O

O

O

O

O

O

電池 Batteri

O

O

O

O

O

O

其它 Övrigt

O

O

O

O

O

O

備考1.〝超出0.1 wt %〞及〝超出0.01 wt %〞係指限用物質之百分比含量超出百分比含量基準值。

Kommentar 1: Överskrider 0,1 viktprocent och Överskrider 0,01 viktprocent indikerar att procentandelen av det begränsade ämnet överskrider referensvärdet för förekomstprocent.

備考2.〝O〞係指該項限用物質之百分比含量未超出百分比含量基準值。

Kommentar 2: O indikerar att procentandelen av det begränsade ämnet inte överskrider referensvärdet för förekomstprocent.

備考3.〝-〞係指該項限用物質為排除項目。

Kommentar 3: Det långa tankstrecket — indikerar att det begränsade ämnet motsvarar undantaget.

Begränsad garanti

Den begränsade garantin finns i Googles garanticenter för maskinvara.

© 2021 Google LLC. Google, G-logotypen, Pixel, Android och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Bluetooth®-ordmärket och tillhörande logotyper är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc.