Handbok om säkerhet och föreskrifter för Google Nest Cam med strålkastare

Här finns produktinformation

Den här guiden innehåller de grundläggande säkerhetsriktlinjer som finns i det tryckta häftet Säkerhet och garanti som medföljer Google Nest Cam med strålkastare (”Nest Cam med strålkastare” eller ”Enhet”). Den innehåller dessutom ytterligare information om säkerhet, föreskrifter och garantier för Nest Cam med strålkastare.

Information om säkerhet, miljö och föreskrifter: g.co/nest/legal
Garantiinformation för landet där du gjorde köpet, inklusive anvisningar om hur du begär ersättning: g.co/nest/legal
Information om ekodesign (energiprestanda): g.co/ecodesign
Utförlig hjälp online: g.co/nest/help

Säkerhetsvarningar

VarningVARNING! HÄLSO- OCH SÄKERHETSINFORMATION – LÄS DETTA INNAN DU ANVÄNDER ENHETEN FÖR ATT MINSKA RISKEN FÖR PERSONSKADOR, OBEHAG, SKADAD EGENDOM INKLUSIVE SKADOR PÅ NEST CAM MED STRÅLKASTARE, TILLBEHÖR ELLER ANSLUTNA ENHETER OCH ATT UTSÄTTAS FÖR ANDRA RISKER.

Hantering

Hantera Nest Cam med strålkastare varsamt. Enheten eller eventuella medföljande batterier eller tillbehör kan skadas om du tar isär, tappar, böjer, bränner, krossar eller sticker hål på enheten. Använd inte Nest Cam med strålkastare om den är skadad, till exempel om höljet är trasigt eller om kameralinsen är sprucken. Om du använder en skadad enhet finns risk för överhettning eller personskador. Utsätt inte enheten för vätskor eftersom det kan orsaka kortslutning och överhettning. Försök inte torka Nest Cam med strålkastare med en extern värmekälla om den blir blöt.

Nest Cam med strålkastare fungerar bäst i temperaturer mellan -20 °C och 40 °C och ska förvaras i temperaturer mellan -20 °C och 60 °C. Utsätt inte Nest Cam med strålkastare för temperaturer över 60 °C eftersom det kan skada produkten, leda till att batteriet överhettas eller utgöra en brandrisk.

God kunskap om elektriska system krävs. Installera inte enheten om du inte har de rätta behörigheterna. Kontakta en behörig elektriker.

Nest Cam med strålkastare är avsedd för väggmontering och ska installeras i enlighet med lokala bygg- och installationsföreskrifter med medföljande monteringsplatta, hölje till monteringsplattan, ledningsmutter och skruvar/väggplugg som är lämpade för miljön. Se till att Nest Cam med strålkastare och dess komponenter är utom räckhåll för barn och husdjur. Du hittar ytterligare anvisningar om väggmontering på g.co/nestcam/setup.

Nest Cam med strålkastare är avsedd för väggmontering och ska installeras i enlighet med lokala bygg- och installationsföreskrifter med medföljande monteringsplatta, kabelkontaktdon, och skruvar/väggplugg som är lämpade för miljön. Se till att Nest Cam med strålkastare och dess komponenter är utom räckhåll för barn och husdjur. Du hittar ytterligare anvisningar om väggmontering på g.co/nestcam/setup.

Nest Cam med strålkastare är avsedd för väggmontering och ska installeras på ett säkert och tillfredsställande sätt i enlighet med tillämpliga lagar, föreskrifter och standarder av en person som har kännedom om produktens utformning och drift och medföljande risker. Kontrollera tillämpliga lagar, regler och standarder före installationen eftersom en auktoriserad elektriker kan behövas.

Reparation och service

Du ska inte försöka reparera Nest Cam med strålkastare på egen hand. Om du tar isär enheten kan vattenskyddet försämras och det finns risk för skador på dig eller enheten.

Kontakta kundtjänst om Nest Cam med strålkastare inte fungerar som den ska eller har skadats: g.co/nest/support

Strömförsörjning/laddning

Ladda ned Google Home-appen på en telefon eller surfplatta och följ anvisningarna i appen innan du använder Nest Cam med strålkastare. Stäng av strömmen innan du hanterar kablarna. Hög spänning kan förekomma vid installationen. Appen meddelar när du ska stänga av strömmen.

Om Nest Cam används utan strålkastaren måste den drivas av en SELV-begränsad strömkälla (LPS) av klass II enligt IEC 60950-1 och/eller PS2-klassad uteffekt enligt IEC 62368-1 märkt 5 V DC, max 1,5 ampere. En kompatibel adapter går att köpa från Google Store eller Googles auktoriserade återförsäljare (titta efter Googles märke Made For). Om du använder laddningstillbehör som inte är kompatibla kan det orsaka brand, elektriska stötar, personskada eller skada på Nest Cam och tillbehören.

Barnsäkerhet

Den här enheten är inte en leksak. Enheten (eller eventuella medföljande tillbehör) kan innehålla smådelar, plast-, glas- eller metalldelar och delar med vassa kanter som kan orsaka skador eller utgöra en kvävningsrisk. Kablar och sladdar utgör en strypningsrisk för barn. Förvara kablarna till Nest Cam med strålkastare utom räckhåll för barn (minst 0,9 m avstånd) och låt dem inte leka med enheten eller dess tillbehör. De kan skada sig själva eller andra och de kan oavsiktligt skada Nest Cam med strålkastare.

Batteri

Nest Cam innehåller ett uppladdningsbart litiumjonbatteri, vilket är en känslig komponent som kan orsaka personskador om det skadas. Försök inte att ta ut batteriet. Kontakta Google eller ett serviceställe som har godkänts av Google om du vill byta ut batteriet eller om du har tappat det och misstänker att det har skadats. Om batteriet byts av någon som inte är kvalificerad kan enheten skadas. Om batteriet byts ut på fel sätt eller om du använder ett batteri som inte uppfyller kraven kan det innebära en risk för brand, explosion, läckage eller andra faror. Du ska inte modifiera eller återskapa/restaurera batteriet, punktera eller försöka föra in objekt i batteriet, sänka ned eller utsätta batteriet för vatten eller andra vätskor, eller utsätta batteriet för brand, mycket höga temperaturer och/eller andra faror.

Batteriet har de korrekta certifieringarna. Batteriet uppfyller även kraven i IEEE 1725-standarden.

Kassering, transport och återvinning

Kassera och transportera enheten, batterier och tillbehör i enlighet med lokala miljö- och transportföreskrifter. Transportera dem inte på ett felaktigt sätt och kasta dem inte i vanliga hushållssopor. Felaktig kassering eller transport kan leda till brand, explosion och/eller andra risker. Du ska inte öppna dem, krossa dem, hetta upp dem till över 45 ̊C eller förbränna dem. Du hittar mer information om återvinning av enheten, batterierna och tillbehören på g.co/HWRecyclingProgram.

Miljöbegränsningar

Förvara inte Nest Cam med strålkastare och dess tillbehör i närheten av magnetiska fält eller på platser där det är dammigt, fuktigt eller smutsigt. Nest Cams delar eller inre kretsar kan ta skada om du gör det. Det kan skada enheten, överhetta batteriet eller utgöra en risk för brand eller explosion.

Exponering för radiofrekvent strålning

Den här enheten har bedömts uppfylla tillämpliga regelmässiga krav när det gäller exponering för radiovågor och är utformad och tillverkad för att inte överskrida de tillåtna gränsvärdena för exponering för radiofrekvent strålning. För att uppfylla tillämpliga krav angående exponering måste det finnas ett avstånd på minst 20 cm mellan antennen på enheten och användare när enheten används.

Störning av medicinsk utrustning

Enheten använder radioenheter och andra komponenter som utstrålar elektromagnetiska fält och innehåller även magneter. Dessa elektromagnetiska fält och magneter kan störa medicinska enheter, t.ex. pacemakers och andra medicinska implantat. Håll alltid enheten på ett säkert avstånd från medicinska implantat. Om du har frågor om hur Google-enheten får användas med eller i närheten av medicinska enheter ska du rådfråga vårdpersonal innan du använder Nest Cam med strålkastare. Om du misstänker att Nest Cam med strålkastare stör en medicinsk enhet stänger du av Google-enheten och ber din läkare om information som gäller din medicinska utrustning.

LED-lampor

LED-lamporna som syns på enheten är säkra under rimligt förutsägbara förhållanden i enlighet med kraven i IEC 62471. Vi rekommenderar dock att du inte riktar LED-lamporna mot någons ögon.

Korrekt hantering och användning

Följ dessa riktlinjer när du använder, förvarar eller rengör Nest Cam med strålkastare.

Arbetstemperatur

Använd inte Nest Cam med strålkastare vid temperaturer under -20 °C eller över 60 °C. Om enheten blir varmare invändigt än den normala drifttemperaturen görs försök att reglera temperaturen, vilket kan leda till minskad prestanda, sämre anslutning, att enheten inte går att ladda eller att den stänger av sig. Enheten kanske inte går att använda medan temperaturen regleras. Flytta enheten någonstans där den står svalare (eller varmare) och vänta i några minuter innan du försöker använda den igen.

Ej utbytbara LED-lampor och armaturledningar

Strålkastarens LED-lampor går inte att byta ut. Om du vill ersätta LED-lampor som har slutat att fungera måste du byta ut strålkastaren.

Eventuell service och reparation av armaturledningar ska utföras av tillverkaren eller en person med liknande auktorisering för att undvika faror.

Skötsel och rengöring

Stäng av enheten innan du rengör den, vid åska och om den inte ska användas under en längre period. Undvik lösningsmedel och slipmedel som kan skada produktens yta. Använd inte kemiska rengöringsmedel, pulver eller andra kemiska medel (som bensen) när du rengör Nest Cam med strålkastare eller dess tillbehör.

Om du vill rengöra Nest Cam med strålkastare rekommenderar vi att du försiktigt torkar av den med en mjuk, luddfri trasa. Använd en torr trasa för att torka av damm och andra fläckar.

Om du vill desinficera enheten kan du använda vanliga desinfektionsservetter eller servetter med 70 % isopropanol. Använd inte servetter med blekmedel.

Måla höljet till monteringsplattan

Nest Cam med strålkastare levereras med ett hölje till monteringsplattan som går att måla. Använd vattenbaserad färg när du målar höljet. Använd inte oljebaserad färg eftersom det kan skada produkten.

Väderbeständighet

Enheten är väderbeständig i enlighet med IP-standarder, men den är inte vattentät. Väderbeständigheten är inte permanent och kan försämras av slitage, om du reparerar eller tar isär enheten eller om den skadas.

Magnetiska fält

Undvik att placera föremål som innehåller magneter eller är känsliga för magnetism, till exempel kreditkort, bankkort, ljud-/videoband eller magnetiska minnesenheter, i närheten av enheten. Information som lagras på sådana föremål kan försvinna. Föremål som innehåller information som är känslig för magneter ska hållas minst 5 cm från enheten.

Service och support

Otillåtna reparationer eller modifieringar kan leda till permanent skada på enheten och kan påverka garantins omfattning och behörigheten att använda enheten enligt gällande bestämmelser. Reparationer av Nest Cam med strålkastare bör endast utföras av Google eller ett serviceställe som auktoriserats av Google. Kontakta kundtjänst för att få behörig service.

Om du skickar in enheten på service kan du eventuellt få en ersättningsenhet i stället för din ursprungliga enhet. Varor som inlämnas för reparation kan ersättas av restaurerade varor av samma typ i stället för att repareras. Restaurerade delar kan användas vid reparation av varorna. Om det går att lagra användargenererad data på produkterna kan sådan data gå förlorad vid reparation eller byte.

Om du behöver onlinehjälp och support besöker du g.co/nest/help.

Om du behöver onlinehjälp och support besöker du g.co/nest/help. Du kan kontakta kundtjänst genom att ringa till 1800 905 941 (i Australien) eller 03 288 9187 (i Nya Zeeland).

Föreskrifter

Du hittar information om föreskrifter, certifiering och efterlevnadsmärkning som är specifik för Nest Cam med strålkastare på produkten.

EMC – meddelande om efterlevnad

Viktigt! Enheten uppfyller kraven för elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) enligt tester utförda under förhållanden där kompatibel kringutrustning och isolerade kablar användes mellan systemkomponenter. Det är viktigt att du använder kompatibel kringutrustning och isolerade kablar mellan systemkomponenter för att minska risken för störningar i radio- och tv:ar och annan elektronisk utrustning.

Föreskrifter: USA

Efterlevnad av FCC-reglerna

Obs! Utrustningen har testats och visat sig följa gränserna för en digital enhet av klass B, i enlighet med avsnitt 15 i FCC-reglerna. Dessa gränser är avsedda att ge ett skäligt skydd mot skadliga störningar i bostadsinstallationer. Utrustningen genererar, använder och kan sända ut radiofrekvensenergi och kan, om den inte installeras och används i enlighet med anvisningarna, orsaka skadliga störningar i radiokommunikation. Det finns dock inte garantier för att störningar inte kan förekomma i en viss installation. Om utrustningen orsakat skadliga störningar i radio- eller tv-mottagningen (vilket du kan kontrollera genom att stänga av och slå på utrustningen) testar du att åtgärda störningen genom att göra något av följande:

• Placera mottagarantennen på ett annat ställe.
  • Öka avståndet mellan utrustningen och mottagaren.
  • Anslut utrustningen till ett uttag i en annan krets än den som mottagaren är ansluten till.
  • Ta hjälp av återförsäljaren eller en erfaren radio-/tv-tekniker.

Alla ändringar eller modifieringar som inte uttryckligen har godkänts av Google kan upphäva din rätt att använda utrustningen.

Enheten uppfyller kraven enligt avsnitt 15 i FCC-reglerna. Användning sker på följande två villkor:

1. Enheterna får inte orsaka skadlig störning.

2. Enheterna måste tåla eventuella störningar, inklusive störningar som kan orsaka oönskad drift.

Modellnummer: G3AL9, GM493 och GPLE9
Produktnamn: Nest Cam med strålkastare
Ansvarig part
Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043, USA
Kontakt: g.co/nest/contact

Batteriladdareffektivitet

Föreskrifter: Kanada

Industry Canada, klass B

Enheten uppfyller gränsvärdena enligt ICES-003, klass B.

Nest Cam med strålkastare uppfyller ISED:s licensundantag för RSS-standarder. Användningen är underställd följande två villkor: (1) enheten får inte orsaka störningar och (2) enheten måste tåla alla störningar, inklusive störningar som kan orsaka att enheten inte fungerar på önskat sätt.

Le présent appareil est conforme aux CNR d'ISDE Canada applicables aux appareils radio

exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes:

(1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et

(2) l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en compromettre le fonctionnement.

Föreskrifter: Förenade kungariket

Förenade kungariket – meddelande om efterlevnad

Google LLC försäkrar härmed att radioutrustningen av typ G3AL9 följer Förordningar om radioutrustning 2017. Hela försäkran om överensstämmelse finns på g.co/nest/conformity.

Google LLC försäkrar härmed att den elektriska utrustningen av typ GPLE9 och GM493 följer Statlig förordning 2016 nr 1101 (Säkerhets)föreskrifter för elektrisk utrustning och Statlig förordning 2016 nr 1091 Föreskrifter för elektromagnetisk kompatibilitet. Hela försäkran om överensstämmelse finns på g.co/nest/conformity.

Begränsningar och krav enligt Förordningar om radioutrustning 2017

Frekvensband och effekt

Förenade kungariket

Uppgifterna här är den högsta radiofrekventa effekten som överförs i de frekvensband som radioutrustningen använder.

Frekvens

Ström

Wi-Fi 2 400–2 483,5 MHz

Max 20 dBm

Bluetooth: 2 400–2483,5 MHz

Max 10 dBm

Radiofrekvent störning

Google är inte ansvariga för eventuella radio- eller tv-störningar som orsakats av obehöriga ändringar av enheterna eller tillbehören, av byte eller montering av anslutningskablar och annan utrustning annat än den som Google har angett. Åtgärder av störningar som orsakats av sådana obehöriga ändringar, byten eller kopplingar är användarens ansvar. Google och dess auktoriserade återförsäljare eller distributörer är inte ansvariga för skador eller eventuella överträdelser av myndighetsbestämmelser om användaren inte följer dessa riktlinjer.

Efterlevnad av RoHS-direktivet

Denna produkt uppfyller kraven i Statlig förordning 2012 nr 3032 Föreskrifter om begränsning av användning av vissa farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning.

Förenade kungariket – REACH-förordningen

REACH-förordningen (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, Statutory Instrument 2020 nr 1577) för Förenade kungariket är det Förenade kungarikets regelverk gällande kemiska ämnen. Google uppfyller alla krav i förordningen och vi arbetar för att ge våra kunder information om det finns ämnen som inger mycket stora betänkligheter (SVHC-ämnen) enligt REACH. Kontakta Google på Env-Compliance@google.com om du vill ha mer information.

Förenade kungariket – förordningar om avfall från elektriska eller elektroniska produkter, Förordningar om förbrukade batterier och ackumulatorer, Förordningar om batterier och ackumulatorer (utsläppande på marknaden)

Släng inte batterier i soporna

WEEE-symbolerna ovan betyder att produkterna och batterierna enligt gällande lokala lagar och regelverk inte får slängas tillsammans med hushållsavfallet. När produkten inte längre kan användas ska du ta med den till den lokala återvinningscentralen. Genom separat sortering och återvinning av produkten, de elektroniska tillbehören och batterierna blir det lättare att hushålla med naturens resurser, skydda människors hälsa och hjälpa miljön.

Tillverkare: Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA, USA 94043

Google Commerce Limited UK establishment, Belgrave House, 76 Buckingham Palace Road, London, SW1W 9TQ

Föreskrifter: EU

EU – meddelande om efterlevnad

Google LLC försäkrar härmed att radioutrustningen av typ G3AL9 följer direktiv 2014/53/EU (EU:s radioutrustningsdirektiv). Hela försäkran om överensstämmelse finns på g.co/nest/conformity.

Google LLC försäkrar härmed att den elektriska utrustningen av typ GPLE9 och GM493 följer 2014/35/EU (direktivet om lågspänningsutrustning) och 2014/30/EU (EMC-direktivet). Hela försäkran om överensstämmelse finns på g.co/nest/conformity.

Europeisk överensstämmelse

Frekvensband och effekt

EU

Uppgifterna här är den högsta radiofrekventa effekten som överförs i de frekvensband som radioutrustningen använder.

Frekvens

Ström

Wi-Fi 2 400–2 483,5 MHz

Max 20 dBm

Bluetooth: 2 400–2483,5 MHz

Max 10 dBm

Radiofrekvent störning

Google är inte ansvariga för eventuella radio- eller tv-störningar som orsakats av obehöriga ändringar av enheterna eller tillbehören, av byte eller montering av anslutningskablar och annan utrustning annat än den som Google har angett. Åtgärder av störningar som orsakats av sådana obehöriga ändringar, byten eller kopplingar är användarens ansvar. Google och dess auktoriserade återförsäljare eller distributörer är inte ansvariga för skador eller eventuella överträdelser av myndighetsbestämmelser om användaren inte följer dessa riktlinjer.

WEEE-direktivet (Waste Electrical and Electronic Equipment) och batteridirektivet

Släng inte batterier i soporna

WEEE-symbolerna ovan betyder att produkterna och batterierna enligt gällande lokala lagar och regelverk inte får slängas tillsammans med hushållsavfallet. När produkten inte längre kan användas ska du ta med den till den lokala återvinningscentralen. Genom separat sortering och återvinning av produkten, de elektroniska tillbehören och batterierna blir det lättare att hushålla med naturens resurser, skydda människors hälsa och hjälpa miljön.

Ytterligare föreskrifter: Tyskland

§ 10 I 2 ElektroG: Vor der Entsorgung dieses Geräts (i) Altbatterien/-akkus, sofern sie nicht vom Gerät umschlossen sind, und zerstörungsfrei entnehmbare Lampen zerstörungsfrei trennen und (ii) alle personenbezogenen Daten löschen. § 17 I und II ElektroG: Viele Vertreiber müssen Altgeräte kostenlos zurücknehmen.

Efterlevnad av RoHS-direktivet

Denna produkt följer Europeiska parlamentets och rådets direktiv 2011/65/EG från 8 juni 2011 angående begränsning av användning av vissa farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning (RoHS) och dess tillägg.

REACH-förordningen

REACH-förordningen (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, EG nr 1907/2006) är EU:s regelverk för kemiska ämnen. Google uppfyller alla krav i förordningen och vi arbetar för att ge våra kunder information om det finns ämnen som inger mycket stora betänkligheter (SVHC-ämnen) enligt REACH. Kontakta Google på Env-Compliance@google.com om du vill ha mer information.

Tillverkare: Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA, USA 94043, USA

Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, Irland

Begränsad garanti

Den begränsade garantin finns även i Googles garanticenter för maskinvara.

Google Nest Cam med strålkastare, Nest Cam, G-logotypen, Google och Android är varumärken som tillhör Google LLC.