Handbok om säkerhet och föreskrifter för Google Nest Cam-stativ

Här finns produktinformation

Den här handboken innehåller de grundläggande riktlinjerna för säkerhet som finns i det tryckta häftet Säkerhet och garanti som följde med Google Nest Cam-stativet (”Nest Cam-stativet” eller ”Enheten”). Handboken innehåller också ytterligare information om säkerhet, föreskrifter och garanti för Nest Cam-stativet.

Information om säkerhet, miljö och föreskrifter: https://g.co/nest/help
Garantiinformation för landet där du gjorde köpet, inklusive anvisningar om hur du begär ersättning: https://g.co/nest/legal
Information om ekodesign (energiprestanda): g.co/ecodesign
Utförlig hjälp online: https://g.co/nest/help

Säkerhetsvarningar

VarningVARNING! HÄLSO- OCH SÄKERHETSINFORMATION – LÄS DETTA INNAN DU ANVÄNDER ENHETEN FÖR ATT MINSKA RISKEN FÖR PERSONSKADOR, OBEHAG, SKADAD EGENDOM INKLUSIVE SKADOR PÅ NEST CAM-STATIVET, TILLBEHÖR ELLER ANSLUTNA ENHETER OCH ATT UTSÄTTAS FÖR ANDRA RISKER.

Hantering

Hantera Nest Cam-stativet varsamt. Enheten kan skadas om du tar isär, tappar, böjer, bränner, krossar eller sticker hål på den. Använd inte Nest Cam-stativet om höljet är sprucket eller skadat. Utsätt inte Nest Cam-stativet för vätska, eftersom det kan orsaka kortslutning och överhettning. Försök inte torka Nest Cam-stativet med en extern värmekälla om det blir blött. Nest Cam-stativet fungerar bäst i temperaturer mellan 0 °C och 40 °C och ska förvaras i temperaturer mellan -20 °C och 60 °C. Utsätt inte Nest Cam-stativet för temperaturer över 60 °C eftersom det kan skada produkten eller utgöra en brandrisk.

Reparation och service

Försök inte reparera Nest Cam-stativet själv. Om du tar isär enheten finns risk för skador på dig eller enheten.

Kontakta kundtjänst om Nest Cam-stativet inte fungerar som det ska eller om det har skadats: g.co/nest/support

Strömförsörjning/laddning

Enheten levereras med en laddare med rätt certifiering.

Använd bara enheten med den medföljande nätadaptern eller med en likvärdig klass II-adapter med en SELV-begränsad strömkälla (LPS) enligt IEC 60950-1 och/eller PS2-klassad uteffekt enligt IEC 62368-1 märkt 5 V DC, max 1,5 ampere. Om du inte använder den medföljande adaptern eller likvärdig klass II-adapter finns risk för brand, elektriska stötar, personskada eller skada på enhet och tillbehör.

Nätadaptern och enheten ska vara placerade på väl ventilerade platser när de används. Om skadade kablar eller nätadaptrar används eller om du strömförsörjer enheten i fuktiga miljöer kan det uppstå risk för brand, elektriska stötar, personskada eller skada på enheten eller annan egendom. Anslut inte enheten till ett eluttag när den är våt. Undvik att ha enheten i direkt solljus när den är ansluten till ett eluttag.

När Nest Cam-stativet strömförsörjs måste nätadaptern vara lättåtkomlig och ansluten till ett eluttag nära enheten. Försök inte trycka i nätadaptern med våld intill en annan kontakt eller nätadapter i ett eluttag om inte båda får plats. Håll i själva nätadaptern när du drar ur kontakten. Dra aldrig i kabeln. Vrid eller kläm inte kabeln och tvinga inte in kontakten i en port. Om det visas ett meddelande om att du ska dra ur nätadaptern när den är ansluten till ett eluttag följer du anvisningarna i meddelandet. Innan du försöker ansluta enheten till ett eluttag igen ska du kontrollera att nätadaptern, sladden, kontakten och enhetens strömuttag är torra och utan främmande föremål.

Barnsäkerhet

Den här enheten är inte en leksak. Nest Cam-stativet kan innehålla smådelar, plast-, glas- eller metalldelar och delar med vassa kanter som kan orsaka skada eller utgöra en kvävningsrisk. Kablar och sladdar utgör en strypningsrisk för barn. Förvara kablarna till Nest Cam utom räckhåll för barn (avstånd på minst 1 meter) och låt inte barn leka med enheten och tillbehören. De kan skada sig själva eller andra och de kan oavsiktligt skada enheten.

Kassering, transport och återvinning

Kassera och transportera Nest Cam-stativet och tillbehören i enlighet med lokala miljö- och transportföreskrifter. Transportera dem inte på ett felaktigt sätt och kasta dem inte med vanliga hushållssopor. Felaktig kassering eller transport kan leda till brand, explosion och/eller andra risker. Du ska inte öppna dem, krossa dem, hetta upp dem till över 45 °C eller förbränna dem. Du hittar mer information om återvinning av enheten och tillbehören på g.co/HWRecyclingProgram

Miljöbegränsningar

Förvara inte enheten och dess tillbehör i närheten av magnetiska fält eller på platser där det är dammigt, fuktigt eller smutsigt. Enhetens delar eller inre kretsar kan ta skada om du gör det. Placera inte enheten i närheten av värmekällor eller i direkt solljus. Låt inte enheten ligga där temperaturen kan överstiga 45 °C, t.ex. på en fönsterbräda, nära en värmekälla, bakom glas som utsätts för direkt solljus eller starkt ultraviolett ljus under en längre tid. Enheten kan ta skada av detta.

Störning av medicinsk utrustning

Enheten använder komponenter som kan bilda elektromagnetiska fält och innehåller även magneter. Dessa elektromagnetiska fält och magneter kan störa pacemakers och andra medicinska implantat. Håll alltid Nest Cam-stativet på säkert avstånd från pacemakers och andra medicinska implantat. Om du har frågor om hur Google-enheten får användas med eller i närheten av en pacemaker eller annat medicinskt implantat ska du rådfråga vårdpersonal innan du använder Nest Cam-stativet. Om du misstänker att Nest Cam-stativet stör en pacemaker eller ett annat medicinskt implantat stänger du av Google-enheten och ber din läkare om information som gäller din medicinska utrustning.

Korrekt hantering och användning

Följ dessa riktlinjer när du använder, förvarar eller rengör Nest Cam-stativet.

Drifttemperatur

Använd inte Nest Cam-stativet vid temperaturer under -20 °C eller över 40 °C. Om enheten blir varmare invändigt än den normala drifttemperaturen görs försök att reglera temperaturen, vilket kan leda till minskad prestanda eller att enheten stänger av sig. Enheten kanske inte går att använda medan temperaturen regleras. Flytta enheten någonstans där den står svalare (eller varmare) och vänta i några minuter innan du försöker använda den igen.

Skötsel och rengöring

Dra ur kontakten innan du rengör Nest Cam-stativet och nätadaptern. Undvik lösningsmedel och slipmedel som kan skada produktens yta. Använd inte kemiska rengöringsmedel eller kemiska ämnen som bensen när du rengör Nest Cam-stativet eller tillbehören.

Om du vill rengöra Nest Cam-stativet rekommenderar vi att du försiktigt torkar av det med en mjuk, luddfri trasa. Använd en torr trasa för att torka av damm och andra fläckar.

Du kan desinficera Nest Cam-stativet med hjälp av vanliga desinfektionsservetter eller städservetter med 70 % isopropylalkohol. Använd inte städservetter med blekmedel.

Service och support

Otillåtna reparationer eller modifieringar kan leda till permanent skada på enheten och kan påverka garantins omfattning och behörigheten att använda enheten enligt gällande bestämmelser. Reparationer av Nest Cam-stativet bör endast utföras av Google eller ett serviceställe som auktoriserats av Google.

Om du behöver onlinehjälp och support besöker du g.co/nest/help
Om du vill prata med en expert besöker du g.co/nest/contact

Om du behöver onlinehjälp och support besöker du g.co/nest/help. Du kan kontakta kundtjänst genom att ringa till 1 800 905 941 (Australien) eller 03 288 9187 (Nya Zeeland).

Om du skickar in Nest Cam-stativet på service kan du eventuellt få en ersättningsenhet i stället för din ursprungliga enhet. Varor som inlämnas för reparation kan ersättas av restaurerade varor av samma typ i stället för att repareras. Restaurerade delar kan användas vid reparation av varorna. Om det går att lagra användargenererad data på produkterna kan sådan data gå förlorad vid reparation eller byte.

Föreskrifter

Du hittar information om föreskrifter, certifiering och efterlevnadsmärkning som är specifik för Nest Cam-stativet på enheten eller på g.co/nest/legal.

EMC – meddelande om efterlevnad

Obs! Enheten och nätadaptern uppfyller kraven för elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) enligt tester utförda under förhållanden där kompatibel kringutrustning och isolerade kablar används mellan systemkomponenter. Det är viktigt att du använder kompatibel kringutrustning och isolerade kablar mellan systemkomponenter för att minska risken för störningar i radio-apparater och tv:ar och annan elektronisk utrustning.

Föreskrifter: USA

Efterlevnad av FCC-reglerna

Obs! Den här enheten har testats och visat sig följa gränserna för digitala enheter av klass B, i enlighet med avsnitt 15 i FCC-reglerna. Dessa gränser är avsedda att ge ett skäligt skydd mot skadliga störningar i bostadsinstallationer. Utrustningen genererar, använder och kan sända ut radiofrekvensenergi och kan, om den inte installeras och används i enlighet med anvisningarna, orsaka skadliga störningar i radiokommunikation. Det finns dock inte garantier för att störningar inte kan förekomma i en viss installation. Om utrustningen orsakat skadliga störningar i radio- eller tv-mottagningen (vilket du kan kontrollera genom att stänga av och slå på utrustningen) testar du att åtgärda störningen genom att göra något av följande:

• Placera mottagarantennen på ett annat ställe.
  • Öka avståndet mellan utrustningen och mottagaren.
  • Anslut utrustningen till ett uttag i en annan krets än den som mottagaren är ansluten till.
  • Ta hjälp av återförsäljaren eller en erfaren radio-/tv-tekniker.

Alla ändringar eller modifieringar som inte uttryckligen har godkänts av Google kan upphäva din rätt att använda utrustningen.

Enheten uppfyller kraven enligt avsnitt 15 i FCC-reglerna. Användning sker på följande två villkor:

1. Enheterna får inte orsaka skadlig störning.
  2. Enheterna måste tåla eventuella störningar, inklusive störningar som kan orsaka oönskad drift.

Modell: G7BLI
Produktnamn: Nest Cam-stativ

Ansvarig part
Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043, USA
Kontakt: g.co/nest/contact

Föreskrifter: Kanada

Industry Canada, klass B

Enheten uppfyller gränsvärdena enligt ICES-003, klass B.

Nest Cam-stativet uppfyller ISED:s licensundantag för RSS-standarder. Användningen är underställd följande två villkor: (1) enheten får inte orsaka störningar och (2) enheten måste tåla alla störningar, inklusive störningar som kan orsaka att enheten inte fungerar på önskat sätt.

Le présent appareil est conforme aux CNR d'ISDE Canada applicables aux appareils radio

exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes:

(1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et

(2) l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en compromettre le fonctionnement.

Föreskrifter: Förenade kungariket

Förenade kungariket – meddelande om efterlevnad

Google LLC försäkrar härmed att den elektriska utrustningen av typ G7BLI följer Statlig förordning 2016 nr 1091 (Säkerhets)föreskrifter för elektrisk utrustning och Statlig förordning 2016 nr 1101 Föreskrifter för elektromagnetisk kompatibilitet. Hela försäkran om överensstämmelse finns på g.co/nest/conformity.

Radiofrekvent störning

Google är inte ansvariga för eventuella radio- eller tv-störningar som orsakats av obehöriga ändringar av enheterna eller tillbehören, av byte eller montering av anslutningskablar och annan utrustning annat än den som Google har angett. Åtgärder av störningar som orsakats av sådana obehöriga ändringar, byten eller kopplingar är användarens ansvar. Google och dess auktoriserade återförsäljare eller distributörer är inte ansvariga för skador eller eventuella överträdelser av myndighetsbestämmelser om användaren inte följer dessa riktlinjer.

Efterlevnad av RoHS-direktivet

Denna produkt uppfyller kraven i Statlig förordning 2012 nr 3032 Föreskrifter om begränsning av användning av vissa farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning.

Förenade kungariket – REACH-förordningen

REACH-förordningen (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, Statutory Instrument 2020 nr 1577) för Förenade kungariket är det Förenade kungarikets regelverk gällande kemiska ämnen. Google uppfyller alla krav i förordningen och vi arbetar för att ge våra kunder information om det finns ämnen som inger mycket stora betänkligheter (SVHC-ämnen) enligt REACH. Kontakta Google på Env-Compliance@google.com om du vill ha mer information.

Förenade kungarikets förordningar om avfall från elektriska eller elektroniska produkter, WEEE-direktivet (Waste Electrical and Electronic Equipment)

Släng inte batterier i soporna

Symbolen ovan betyder att produkten enligt gällande lokala lagar och bestämmelser inte får slängas tillsammans med hushållsavfall. När produkten inte längre kan användas ska du ta med den till den lokala återvinningscentralen. Genom separat sortering och återvinning av produkten och de elektroniska tillbehören blir det lättare att hushålla med naturens resurser, skydda människors hälsa och hjälpa miljön.

Tillverkare: Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA, USA 94043

Google Commerce Limited UK establishment, Belgrave House, 76 Buckingham Palace Road, London, SW1W 9TQ.

Föreskrifter: EU

EU – meddelande om efterlevnad

Google LLC försäkrar härmed att radioutrustningen av typ G7BLI följer 2014/35/EU (direktivet om lågspänningsutrustning) och 2014/30/EU (EMC-direktivet). Hela försäkran om överensstämmelse finns på g.co/nest/conformity.

Europeisk överensstämmelse

Radiofrekvent störning

Google är inte ansvariga för eventuella radio- eller tv-störningar som orsakats av obehöriga ändringar av enheterna eller tillbehören, av byte eller montering av anslutningskablar och annan utrustning annat än den som Google har angett. Åtgärder av störningar som orsakats av sådana obehöriga ändringar, byten eller kopplingar är användarens ansvar. Google och dess auktoriserade återförsäljare eller distributörer är inte ansvariga för skador eller överträdelser mot myndighetsbestämmelser som kan uppstå om användaren inte följer dessa riktlinjer.

WEEE-direktivet (Waste Electrical and Electronic Equipment) och batteridirektivet

Släng inte batterier i soporna

WEEE-symbolen ovan betyder att produkten och batterierna enligt gällande lokala lagar och regelverk inte får slängas tillsammans med hushållsavfallet. När produkten inte längre kan användas ska du ta med den till den lokala återvinningscentralen. Genom separat sortering och återvinning av produkten, de elektroniska tillbehören och batterierna blir det lättare att hushålla med naturens resurser, skydda människors hälsa och hjälpa miljön.

Efterlevnad av RoHS-direktivet

Denna enhet följer Europeiska parlamentets och rådets direktiv 2011/65/EU från 8 juni 2011 angående begränsning av användning av vissa farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning (RoHS) och dess tillägg.

REACH-förordningen

REACH-förordningen (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, EG nr 1907/2006) är EU:s regelverk för kemiska ämnen. Google uppfyller alla krav i förordningen och vi arbetar för att ge våra kunder information om det finns ämnen som inger mycket stora betänkligheter (SVHC-ämnen) enligt REACH. Kontakta Google på Env-Compliance@google.com om du vill ha mer information.

Tillverkarinformation

Tillverkare: Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA, USA 94043

Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, Irland

Föreskrifter: Japan

Detta är utrustning av klass B. Även om utrustningen är avsedd att användas i bostadsområden kan den orsaka dålig mottagning om den används i närheten av en radio- eller tv-mottagare. Följ anvisningarna i användarhandboken.

VCCI-B

VCCI image

Föreskrifter: Mexiko

La operación de este equipo está sujeta a las siguientes dos condiciones: (1) es posible que este equipo o dispositivo no cause interferencia perjudicial y (2) este equipo o dispositivo debe aceptar cualquier interferencia, incluyendo la que pueda causar su operación no deseada.

Elektriska klassificeringar: 100–240 Vac, 7,65 W, 50–60 Hz

Släng inte batterier i soporna

Föreskrifter: Indien

Meddelande om återvinning och hantering av elektroniskt avfall

I Indien betyder denna symbol att produkten inte får kastas i hushållssopor. Den bör lämnas in på en lämplig anläggning för återvinning.

Google tillkännager att enheten har utformats och tillverkats i enlighet med reglerna för hantering av elektroniskt avfall från 2016 (hädanefter Reglerna) och att den specifikt följer regel 16 (1) om minskad användning av farliga ämnen vid tillverkning av elektrisk och elektronisk utrustning, samt de gällande begränsningarna av koncentration per vikt i homogena material (förutom undantagen i tabell II).

Felaktig hantering, kassering, oavsiktliga skador, andra skador eller felaktig återvinning av elektroniskt avfall kan utgöra risker, inklusive men utan begränsning till brand, explosion och andra faror, och okontrollerad kassering som kan skada miljön eftersom det förhindrar återanvändning av resurserna. Visst elektroniskt avfall kan innehålla farliga kemikalier som kan förgifta vatten, jord och andra naturtillgångar om det kasseras på fel sätt. Felaktig kassering kan skada växter, djur och människor.

Begränsad garanti

Den begränsade garantin finns även i Googles garanticenter för maskinvara.

Google Nest Cam-stativ, G-logotypen och Google är varumärken som tillhör Google LLC.