Een homepage van je serie maken en hem aan je feed koppelen

Je moet je serie om belangrijke redenen aan je homepage linken:

• Als je een homepage hebt, kunnen luisteraars je serie makkelijker vinden. Een homepage biedt wat extra context voor Google als een gebruiker naar content zoekt. Zo kan Google meer zoekopdrachten van gebruikers koppelen.
  • Als je je RSS-feed en homepage linkt, kunnen gebruikers die op naam naar je podcast zoeken een beschrijving van je podcast krijgen en een carrousel met afleveringen uit je serie in Google Zoeken, bijvoorbeeld:

1. Een homepage maken

Maak een beschrijvende homepage voor je serie. Volg deze richtlijnen op je homepage:

• Koppel geen meerdere homepages aan één feed, Google ondersteunt slechts één homepage per serie.
  • Zorg ervoor dat de titel van de podcast in de tekst staat van de homepage van je serie.
  • De pagina moet voldoen aan de richtlijnen voor webmasters van Google.
  • Volg de praktische tips voor Zoeken voor je webpagina en de algemene praktische tips om nuttige en relevante titels en beschrijvingen toe te voegen.
  • Google raadt je ten zeerste aan de homepage, de RSS-feed en alle audio- en videobronnen op HTTPS-adressen te plaatsen (in plaats van op HTTP).
  • Zorg ervoor dat de pagina niet wordt geblokkeerd voor Google en geen wachtwoorden vereist.
  • De pagina moet beschikbaar zijn voor Google met de exacte URL die is opgegeven in de <link>-tag van de RSS-feed, zoals hieronder wordt beschreven.

2. Je homepage en je feed linken

Nadat je een homepage hebt gemaakt, moet je hem aan je feed linken. Google vereist bidirectionele links tussen de homepage en de feed. Dat wil zeggen dat de homepage naar de feed verwijst en de feed naar de homepage. Hiervoor is een linktag vereist op zowel je homepage als je feed, zoals hierna wordt beschreven.

The homepage and the RSS feed should link to each other

2.1 Je homepage aan je feed linken

Linken naar een RSS-feed die voldoet aan het beleid. Zorg dat de feed waarnaar wordt gelinkt, voldoet aan alle vereisten voor Google Podcasts, anders wordt de link genegeerd.

Voeg de volgende tag toe aan het gedeelte <head&gt; van de HTML van je homepage om naar je RSS-feed te verwijzen:

<link type="application/rss+xml" rel="alternate" title="Title_Value" href="RSS_URL"/>
Title_Value
Korte, beschrijvende titel van de podcast. Deze titel moet nauw aansluiten op de titel die zichtbaar is voor de gebruiker.
RSS_URL
URL van de RSS-feed van de podcast. De feed moet toegankelijk zijn voor Google (niet achter een firewall zitten of op een andere manier geblokkeerd worden). Als de weergegeven feed later verandert, hoef je dit niet te updaten. Tips voor gebruikers van hostingservices.

Denk eraan dat een pagina slechts één <link type="application/rss+xml" rel="alternate">-tag kan hebben.

Voorbeeld van een homepage

Hier volgt een voorbeeld van een minimale homepage die is gelinkt aan een feed op https://www.example.com/podcasts/dafnas-zebras/rss/podcast.rss.

<html>
  <head>
    <link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="Podcast"
          href="https://www.example.com/podcasts/dafnas-zebras/rss/podcast.rss"/>
    <title>Zebra-podcast van Dafna</title>
  </head>
  <body>
    <h1>Zebra-podcast van Dafna</h1>
    <p>De meeste mensen weten niet dat zebra's geweldige huisdieren zijn. Ze zijn schoon, gedragen zich goed en zien er altijd goed uit. In deze podcastserie praten we met zebraliefhebbers en zebra-experts zodat we alles te weten komen over dit geweldige gestreepte dier.</p>
  </body>
</html>

2.2 Je feed aan je homepage linken

Voeg in je RSS-feed een <link>-tag toe op kanaalniveau met de volledig gekwalificeerde URL van je homepage. Dat ziet er ongeveer zo uit:

<link>https://fully-qualified/link/to/your/homepage/url</link>

Je feed-URL vinden als je een podcast-hostingservice gebruikt

• Zoek op de Help-pagina's van je podcast-service naar de URL van je feed. Zoek naar zinnen als Waar is mijn RSS-feed?
  • Als je de URL van je feed hebt gevonden, kun je deze in je browser bekijken.
  • Als je feed geen <link>-tag bevat of als de URL die erin staat naar het verkeerde adres verwijst, zoek je bij je hostingservice naar informatie over hoe je een homepage-adres van je podcast opgeeft.

3. Een Luisteren op Google Podcasts-badge toevoegen

Je kunt eventueel een Luisteren op Google Podcasts-badge aan je homepage toevoegen. Hiermee kunnen luisteraars zich met één klik op je podcast abonneren of ernaar luisteren op Google Podcasts.

Google Podcasts-badge

De badge toevoegen