3. Je homepage aan je feed linken

Je podcast op Google krijgen

Als je een homepage voor je podcast opgeeft, kan de pagina aanvullende informatie aan Google geven als gebruikers naar podcasts op titel of op onderwerp zoeken.

Als je je RSS-feed aan een homepage koppelt, kunnen gebruikers die op naam naar je podcast zoeken een beschrijving van je podcast krijgen en een carrousel met afleveringen voor je serie op Google Zoeken, bijvoorbeeld:

Als je geen gelinkte homepage opgeeft of Google je homepage niet correct kan koppelen, kunnen je afleveringen nog steeds worden weergegeven in de resultaten van Google Zoeken. In dit geval zullen ze gegroepeerd zijn met afleveringen van andere podcasts over hetzelfde onderwerp en niet als deel van dezelfde podcast.

Een homepage kan ook wat extra context bieden voor Google als een gebruiker naar content zoekt.

Homepage-vereisten

• De pagina moet beschikbaar zijn voor Google met de exacte URL die is opgegeven in de <link>-tag van de RSS-feed. Zorg ervoor dat deze niet is geblokkeerd en geen wachtwoorden vereist. Je kunt de beschikbaarheid testen met de tool voor mobielvriendelijke tests, die rapporteert of de tool geen toegang heeft tot de pagina als Google.
  • De pagina moet voldoen aan de richtlijnen voor webmasters van Google.
  • Google raadt je ten zeerste aan de homepage, de RSS-feed en alle audio- en videobronnen op HTTPS-adressen te plaatsen (in plaats van op HTTP).
  • De pagina moet precies één <link type="application/rss+xml" rel="alternate">-element bevatten in het <head>-gedeelte, dat verwijst naar de gekoppelde RSS-feed. Dit is de indeling van dat element:
<link type="application/rss+xml" rel="alternate" title="Title_Value" href="RSS_URL"/>
Title_Value
Korte, beschrijvende titel van de podcast.
RSS_URL
URL van de RSS-feed van de podcast. De feed moet toegankelijk zijn voor Google (niet achter een firewall of op een andere manier geblokkeerd).

Voorbeeld van een homepage

Hier volgt een voorbeeld van een minimale homepage voor het bovenstaande RSS-feedvoorbeeld. Deze moet zich bevinden op https://www.example.com/podcasts/dafnas-zebras/, zoals vermeld in het voorbeeld van een RSS-feed dat eerder is gegeven.

<html>
  <head>
    <link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="Podcast"
          href="https://www.example.com/podcasts/dafnas-zebras/rss/podcast.rss"/>
    <title>Zebrapodcast van Dafna</title>
  </head>
  <body>
    <h1>Zebrapodcast van Dafna</h1>
    <p>De meeste mensen weten niet dat zebra's geweldige huisdieren zijn. Ze zijn schoon, gedragen zich goed en zien er altijd goed uit. In deze podcastserie praten we met zebraliefhebbers en zebra-experts zodat we alles te weten komen over dit geweldige gestreepte dier.</p>
  </body>
</html>

Volgende: Je podcast laten indexeren