Gebruikers van Google Podcasts Manager kunnen hun podcasts nu naar YouTube uploaden via RSS-upload. Hier vind je meer informatie.

Beleidsregels voor Google Podcasts

Over Google Podcasts

Met Google Podcasts kun je via verschillende platforms zoals Zoeken, de Google Podcasts-app, de Assistent en Android Auto, naar podcasts zoeken en luisteren op het web.

De gevonden podcasts worden niet door Google Podcasts zelf gehost. Net zoals Google Zoeken helpt bij het vinden van online webpagina's, afbeeldingen of video's, werkt Google Podcasts als een zoektool waarmee mensen podcasts kunnen vinden die op het web zijn gepubliceerd.

Google Podcasts en zoekresultaten

Aangezien de zoekresultaten op Google Podcasts afkomstig zijn van openbare content op het web, worden links naar de resultaten alleen onder bepaalde omstandigheden verwijderd. Dit gebeurt in overeenstemming met ons algemene contentbeleid voor Google Zoeken, net als bij alle andere webcontent.

Beleid voor aanbevelingen van Google Podcasts

Naast zoekresultaten kan Google Podcasts via het tabblad Ontdekken (of op andere manieren) aanbevelingen voor podcasts weergeven, zoals de beste of trending podcasts of gepersonaliseerde aanbevelingen. Aanbevolen content krijgt een voorkeursbehandeling en moet daarom voldoen aan specifiekere beleidsregels dan zoekresultaten.

Met name om ervoor te zorgen dat aanbevelingen voor iedereen nuttig zijn, hebben we systemen om te voorkomen dat aanbevelingen worden weergegeven die in strijd zijn met het algemene beleid van Google Zoeken en deze onderdelen van het beleid voor functies van Zoeken:

• Gevaarlijke content
  • Misleidende praktijken
  • Intimiderende content
  • Haatdragende content
  • Gemanipuleerde media
  • Medische content
  • Seksueel expliciete content
  • Terroristische content
  • Geweld en bloedvergieten
  • Grof taalgebruik

Meer informatie over dit Contentbeleid voor Google Zoeken.

Op Google Podcasts zijn ook de volgende functiespecifieke beleidsregels van toepassing:

Advertenties en gesponsorde content

Reclame en ander betaald promotiemateriaal mag niet meer ruimte innemen dan niet-gesponsorde content. We staan geen content toe die gesponsorde content verbergt of verkeerd voorstelt als onafhankelijke, redactionele content. Sponsoring (inclusief, maar niet beperkt tot belangen, betalingen of materiële ondersteuning van eigenaars of partners) moet duidelijk worden bekendgemaakt aan de lezers. Gesponsorde content mag niet inhoudelijk op de sponsor zijn gericht zonder dit duidelijk openbaar te maken.

Verkiezingscontent

We willen actuele en gezaghebbende content weergeven met betrekking tot stem- en verkiezingsprocessen en kunnen informatie over stemmen voor verkiezingen verwijderen als die informatie verouderd is of afkomstig is van door gebruikers gegenereerde bronnen.

Misleidende content

We staan geen misleidende voorbeeldcontent toe die gebruikers aanzet tot interactie met die content door een onderwerp of artikel te beloven dat niet in de onderliggende content voorkomt.

Onze systemen zijn gebaseerd op standaardregels die voorkomen dat content in aanbevelingen wordt getoond die de beleidsregels schendt. Ook verwijderen we handmatig content die deze regels schendt, maar niet gevonden is door ons systeem. Deze gevallen worden onderzocht om inzicht te krijgen in hoe we onze systemen kunnen verbeteren.

We kunnen uitzonderingen op dit beleid maken op basis van artistieke, educatieve, historische, informatieve of wetenschappelijke overwegingen, of als er andere substantiële voordelen voor het publiek zijn.

Een podcast melden

Als je een probleem hebt met een podcast-aanbeveling in de app, volg dan deze instructies om een melding te maken.