Google Podcast Manager-användare kan nu ladda upp sina poddar på YouTube med RSS-uppladdning. Läs mer här

Hjälpa lyssnare att hitta din poddserie

Översikt

När Google har hittat din poddserie kan den visas i Googles sökresultat, i Google Podcasts och på många andra ställen. Här är några tips på hur du kan hjälpa lyssnare att hitta och prenumerera på din poddserie.

Förbättra placeringen på Sök

Många lyssnare söker efter poddar med hjälp av Google Sök eller sökfunktionen i Google Podcasts. Här är några tips på hur du kan hjälpa lyssnare att hitta din poddserie:

1. Inkludera detaljerade beskrivningar av poddserien och avsnitten. Beskrivningen av poddserien och avsnitten hjälper oss att tillhandahålla bättre sökresultat och göra det tydligare för lyssnare vad ett avsnitt handlar om. Du bör därför ge utförliga och exakta beskrivningar. (Kom ihåg att inte lägga till irrelevanta sökord för att öka antalet klick.)
  2. Om du har en webbsida för podden (rekommenderas starkt):
  3. Ge Google åtkomst till ljudfilerna för avsnitten. Om Google kan genomsöka ljudfilerna får vi en bild av avsnittet i sin helhet och kan visa podden för lyssnare i samband med ett bredare urval ämnen, i stället för att enbart förlita oss på beskrivningen av poddserien eller avsnittet.
  4. Våra algoritmer för poddar är baserade på samma principer som webbsökning, så det kan vara värdefullt att sätta dig in i hur Sök fungerar och hur du optimerar poddtitlar och poddbeskrivningar.
Observera att det inte går att hitta anpassade flöden på Google- eller Google Podcasts-plattformarna.

Dela en länk till poddserien eller avsnittet i Google Podcasts

Du kan dela länkar till poddserien direkt i Google Podcasts. Vi rekommenderar att du lägger till ett Google Podcasts-märke på poddseriens startsida och länkar den till poddserien eller avsnittet.

Så här hittar du länken till poddserien eller avsnittet:

Visa länk

Om du använder Google Podcast Manager kan du hämta en länk och ett märke i Podcast Manager.
  1. Öppna Google Podcasts.
  2. Sök efter din podd.
  3. Klicka på sökresultatet för podden.
  4. Kopiera webbadressen i webbläsaren.

Länk till ett avsnitt

1. Öppna Google Podcasts.
  2. Sök efter podden eller avsnittet.
  3. När du hittar avsnittet klickar du på avsnittets resultat.
  4. Kopiera webbadressen i webbläsaren.
Anpassat flöde
Ett anpassat flöde (kallas även privat flöde) är ett flöde som blockeras från Google Podcasts eftersom det kräver inloggning, har en <block>-tagg eller blockeras för Google med hjälp av någon annan mekanism. Webbadressen till flödet måste därför delas direkt med lyssnare.
Om du har ett anpassat flöde genererar du prenumerationslänken som lyssnare kan använda i Google Podcasts så här:
  1. Först behöver du Base64URL-koda webbadressen till det privata flödet:
    1. Besök base64encode.org.
    2. Klistra in webbadressen till det privata flödet i inmatningsfältet.
    3. Kryssa i Perform URL safe encoding.
    4. Klicka på ENCODE
    5. Kopiera den Base64URL-formaterade utdatan som ska användas i nästa steg.
  2. Kopiera utdatan från steg 1 och klistra in den i slutet av följande webbadress där så anges:
    https://podcasts.google.com/subscribe-by-rss-feed?feed=<base64URL_output>
  3. Testa länken i webbläsaren. Den bör leda till en prenumerationssida för poddserien i Google Podcasts.
  4. Tillhandahåll webbadressen från steg 2 för applyssnare i Google Podcasts som vill prenumerera på ditt anpassade flöde.

Observera att Google Podcasts inte kan meddela användare som lyssnar via det anpassade flödet när nya avsnitt finns tillgängliga. Det är inte heller möjligt att aktivera automatisk nedladdning av avsnitt i apparna för Google Podcasts.

Lägga till märke och länk för Google Podcasts

Lägg till en länk och ett märke för att prenumerera i Google Podcasts. Detta gör att lyssnare kan prenumerera på poddserien i Google Podcasts med ett enda klick. Läs mer

Google Podcasts-märket