Falskt positiva resultat och personligt identifierande information

I syfte att skydda användarnas integritet stipulerar Googles policy för annonsprodukter att utgivarna inte får skicka några uppgifter till Google som Google skulle kunna använda eller identifiera som personligt identifierande information (PII). Den här artikeln beskriver hur du kan utforma webbsidor så att du minskar risken att personligt identifierande information finns med i webbadressen du skickar till Google.

Om du får en avisering om att du bryter mot Googles policy om användaridentifiering, måste du åtgärda problemet genom att följa stegen här. Om du har undersökt problemet grundligt och anser att aviseringen skickades till dig av misstag, kan du läsa mer om vanliga falskt positiva resultat nedan.

Beskrivning av falskt positiva resultat

1. Kontaktadresser förekommer på webbplatsen
  2. Webbadresser lagras på användarens hårddisk

Kontaktadresser förekommer på webbplatsen

Beskrivning: Annonsbegäranden kan skicka med en opersonlig kontaktadress. Sådana e-postadresser är ofta allmänt tillgängliga på utgivarnas webbplatser. Om e-postadressen leder till överträdelse av vår policy om användaridentifiering, är annonsbegäran ett falskt positivt resultat och kräver ingen åtgärd av utgivaren.

Så här kontrollerar du problemet:

1. Se efter om sidan som skickar personligt identifierande information till Google är kontaktsidan.
    1. Leta reda på ett av exemplen på annonsbegäranden som bryter mot policyn i meddelandet från policyteamet.
    2. Leta reda på parametrarna ”url” och ”ref” i annonsbegärandena. Båda parametrarna ska ha formen av webbadresser. Exempel:
      • url=http%3A%2F%2Fwww.examplesite.com%2Fcontact%2Fredacted@example.com
      • ref=http%3A%2F%2Fwww.examplesite.com%2Fcontact%2Fredacted@example.com
    3. Ta bort utkommenteringen av webbadressen med hjälp av ett specialverktyg.
    4. Se efter om webbadressen matchar webbadressen på kontaktsidan.
  2. Öppna kontaktsidan på webbplatsen.
  3. Se efter om det finns en allmänt tillgänglig kontaktadress på sidan.
  4. Markera i så fall alternativet Jag anser att meddelandet är felaktigt. Granska mitt konto igen. i formuläret som är länkat i policymeddelandet.

Tillbaka till början

Webbadresser lagras på användarens hårddisk

Beskrivning: Användarna kan spara delar av webbplatser på hårddisken med kommandot Spara som i webbläsaren. Om den del av sökvägen som används för att spara webbplatsen innehåller en e-postadress, ger detta ett falskt positivt resultat.

Så här kontrollerar du problemet:

1. Leta reda på ett av exemplen på annonsbegäranden som bryter mot policyn i meddelandet från policyteamet.
  2. Leta reda på parametrarna ”url” och ”ref” i annonsbegärandena. Båda parametrarna ska ha formen av webbadresser. Exempel:
    • url=file%3A%2F%2Fexamplesite.com%2Fpaget%2Fredacted@example.com
    • ref=file%3A%2F%2Fexamplesite.com%2Fpaget%2Fredacted@example.com
  3. Ta bort utkommenteringen av webbadressen med hjälp av ett specialverktyg.
  4. Se efter om webbadressen ser ut som en filsökväg. Till exempel:
    • file://examplesite.com/page/redacted@example.com
  5. Markera i så fall alternativet Jag anser att meddelandet är felaktigt. Granska mitt konto igen. i formuläret som är länkat i policymeddelandet.

Tillbaka till början