Rekommenderade metoder för att undvika att skicka personligt identifierande information

För att skydda slutanvändarnas integritet kräver Googles annonsproduktpolicyer att utgivarna inte skickar data till Google som Google kan använda eller känna igen som personligt identifierande information (PII). I den här artikeln beskriver vi hur du kan utforma dina webbsidor för att minska risken att PII finns med i webbadressen du skickar till Google.

1. Implementering av formulär (använd POST i stället för GET)
  2. Webbadresscheman
  3. Länkar i e-post
  4. Sökord för inriktningsändamål

Implementering av formulär (använd POST i stället för GET)

Med HTTP-protokollet kan du skicka formulär via antingen GET eller POST. POST är den rekommenderade metoden för att skicka formulär. Om du använder GET visas parametrarna i formuläret som en del av webbadressen i adressfältet (läs mer). Om det finns Google-annonser på sidan som skickas via POST skickas webbadressen inklusive formulärparametrarna som en del av annonsbegäran till Google.

Ta reda på formulärmetoden

Leta efter method="get" i HTML-koden för formuläret. Om ingen metod är definierad är standardmetoden get. I de flesta fall kan du ta reda på detta genom att visa källkoden.

När formuläret skickas tas de angivna värdena med i webbadressen till sidan som skickas via POST.

Lösning: Uppdatera formulärmetoden

Uppdatera formulärtaggen så att method="post" används i stället för get. Kontrollera att formuläret fortsätter fungera som förväntat efter ändringen.

Tillbaka till början

Webbadresscheman

Vissa webbplatser, i synnerhet sådana med användarprofiler eller användarinloggning, använder webbadressmönster med PII. En inloggningswebbplats kanske till exempel har sidan Mina inställningar med webbadressen site.com/settings/sample@email.com.

Annonser på de resulterande sidorna kan skicka PII från sådana webbadresser till Google.

Kontrollera att webbadresser inte innehåller PII

Navigera på webbplatsen och leta efter PII i webbadresserna. De vanligaste sidorna som kan innehålla PII i webbadressträngen är profilsidor, inställningar, kontoinformation, aviseringar/varningar, meddelanden/e-post, registrering, inloggning och andra länkar som ser ut att vara kopplade till användarinformation.

Lösning: Byt ut PII mot UUID

I de flesta fall kan PII i webbadressen ersättas med en unik webbplatsspecifik identifierare (bakgrund) eller ett UUID.

Till exempel kan du ändra site.com/settings/sample@email.com till site.com/settings/43231, där 43231 unikt identifierar kontot, med adressen sample@email.com.

Tillbaka till början

Länkar i e-post

Det är vanligt att användarregistreringar på webbplatser bekräftas via e-post. Vissa sådana meddelanden innehåller PII i länken till bekräftelse-/registreringssidan. Exempel: site.com/confirm?email=sample@email.com&token=413203.

Om webbadressen till bekräftelsesidan innehåller PII och sidan visar annonser kan den personligt identifierande informationen skickas med i annonsförfrågningarna. Samma sak gäller i registreringar för nyhetsbrev och länkar för att begära nytt lösenord.

Kontrollera om det finns PII i e-postmeddelanden

Registrera dig för ett konto. Se efter om webbadressen i bekräftelse-/registreringsmeddelandet innehåller din e-postadress eller annan PII.

Lösning: Uppdatera webbadresschemat

Lösning: Lösningen i avsnittet Webbadresscheman i den här artikeln gäller också här. Se till att PII tas bort från länken till webbplatsen och koppla bekräftelsemeddelandet till användarkontot med hjälp av en identifierare eller token.

Tillbaka till början

Sökord för inriktningsändamål

Utgivare använder ofta nyckel-värden och sökordsinriktning för att inrikta sina annonser på särskilda placeringar på en sida eller, i vissa fall, på särskilda användare. Eftersom utgivaren själv väljer parametrarna för sökord och nyckel-värden, plus parametrarnas värden, är det viktigt att se till att de inte innehåller någon PII.

Köra rapporter för att kontrollera nyckel-värden

Skapa en rapport på annonsservern som visar värdena i fältet för inriktning på nyckel-värden. Se efter i sidornas källkod vilken information som samlas in i nyckel-värdena i taggarna.

Lösning: Ta bort inriktningsparametrar

Ta bort inriktningsparametern från både annonstaggarna och annonsservern, eller ändra inriktningsvärdena så att det inte skickas med någon PII i annonsbegäran.

Tillbaka till början