Äänen tallentaminen Pixel-puhelimella

Voit nauhoittaa ja tallentaa ääntä, muuntaa puheen haettaviksi sanoiksi näytölle ja hakea tallennetuista äänitiedostoista. Tallentaja-sovellus toimii Pixel 3:lla ja uudemmilla Pixel-puhelimilla.

Reaaliaikaisen litteroinnin kielivaihtoehdot

• Pixel 3 – Pixel 5a: englanti (Australia, Irlanti, Singapore, Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdysvallat), japani, ranska, saksa
  • Pixel 6 ja uudemmat, myös Fold: englanti (Australia, Intia, Irlanti, Singapore, Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdysvallat), espanja (Espanja, Latinalainen Amerikka), hindi italia, japani, mandariinikiina, ranska, ranska (Ranska, Kanada), saksa

Tallenteen luominen tai poistaminen puhelimella

1. Avaa Tallentaja Tallentaja-sovellus laitteella.
  2. Valitse Tallenna Tallenna.
    • Laite jatkaa tallennusta, vaikka näyttö siirtyisi virransäästötilaan.
    • Tallennuksen aikana näet ilmoituksissa Tallennus käynnissä ‑viestin.
    • Yhteen tallenteeseen mahtuu jopa 18 tuntia.
  3. Kun olet valmis, valitse Keskeytä Keskeytä.
  4. Valitse Tallenna tai Poista.
  5. Jos haluat nimetä tallenteen, valitse tallenne ja sitten Valikko Lisää ja sitten Nimeä uudelleen.
Tallenteen muokkaaminen
Voit leikata tallennetta sen audion tai transkription kautta.

Osion tallentaminen

1. Valitse muokattava tallenne ja sitten Muokkaa .
  2. Valitse audio tai transkriptio, jonka haluat säilyttää.
  3. Valitse Rajaa ja sitten Tallenna kopio.
  4. Nimeä tiedosto.
  5. Valitse OK.

Osion poistaminen

1. Valitse muokattava tallenne ja sitten Muokkaa .
  2. Valitse audio tai transkriptio, jonka haluat poistaa.
  3. Valitse Poista ja sitten Tallenna kopio.
  4. Nimeä tiedosto.
  5. Valitse OK.
Puhujien tunnistaminen tallenteessa (Pixel 6 ja uudemmat, myös Fold)
Tärkeää: Puhujatunnisteet ovat saatavilla vain englanniksi.
Voit merkitä tallenteen transkriptioon, kun eri ihmiset puhuvat. Tallentaja-sovellus tunnistaa automaattisesti eri kaiuttimet ja nimeää ne Kaiutin 1, 2, 3 jne.

Puhujatunnisteiden laittaminen päälle ja pois päältä

1. Avaa laitteella Tallentaja-sovellus Tallentaja-sovellus.
  2. Napauta tilin profiilikuvaa tai nimen alkukirjainta.
  3. Valitse Tallentajan asetukset ja sitten Puhujatunnisteet.
  4. Valitse pyydettäessä Kyllä, ota käyttöön.
  5. Voit palata ja laittaa Puhujatunnisteet pois päältä Tallentajan asetuksista.

Puhujien tunnisteiden päivittäminen

1. Valitse Transkriptionäkymä-kohdasta Muokkaa puhujatunnisteita muokkaa muistiinpanoa.
  2. Valitse avattava valikko muokattavan puhujan tunnisteen vierestä.
  3. Voit ottaa muutokset käyttöön nykyisessä kappaleessa valitsemalla Nimeä uudelleen, Luo uusi kaiutin tai muita tunnisteita.
  4. Valitse Tallenna muutoksen tekemiseksi.
Vinkki: Jos muokkaat puhujan tunnistetta yksittäisessä transkription kappaleessa, samat puhujatunnisteet muissa kappaleissa eivät muutu.

Kappaleen jakaminen puhujatunnisteiden päivittämiseksi

1. Valitse mistä tahansa tallenteesta Muokkaa muokkaa muistiinpanoa ja sitten Jaa tästä.
  2. Voit jakaa yhden kappaleen kahteen osaan ja tehdä muutoksia puhujatunnisteisiin.

Puhujatunnisteiden hakeminen

Voit hakea puhujia transkriptiosta Tallentajan aloitusnäytön hakutoiminnolla näin:

1. Napauta Haku .
  2. Kirjoita etsimäsi puhujan nimi.
  3. Selaa hakutuloksia.

Voit myös hakea puhujien nimiä tietyssä tallenteessa näin:

1. Napauta tallennetta.
  2. Valitse oikeasta alareunasta Transkriptio.
  3. Napauta Haku .
  4. Kirjoita etsimäsi puhujan nimi.

Puhujatunnisteiden jakaminen transkription kanssa

Puhujatunnisteet näkyvät, kun jaat tallenteen transkription videoklippinä, tekstitiedostona tai Google-dokumenttina. Lue lisää tallenteiden jakamisesta.

Miten Tallentaja käsittelee dataasi puhujatunnisteita varten

Jos otat puhujatunnisteet käyttöön, Tallentaja analysoi audiotallenteet. Näin se voi tunnistaa puhujat ja lisätä heille tunnisteet transkriptioissa. Tehdäkseen näin, Tallentaja toimii seuraavasti:

• Laskee mallit tallennuksen aikana havaituista äänistä.
  • Antaa jokaiselle äänelle yleisen tekstitunnuksen (esim. Puhuja 1, Puhuja 2).
  • Vertailee ääniä tallennuksen aikana, jotta transkriptio kuvastaa, mitä kukin ääni sanoi milloinkin.

Yllä olevat vaiheet tehdään puhelimellasi tai tabletillasi, ja luodut puhujan tekstitunnisteet tallennetaan transkriptioon. Huomaa, että yllä mainittuja äänimalleja voidaan pitää biometrisenä datana joillakin alueilla.

Äänimallien säilytys- ja poistokäytäntö

Puhujatunnisteiden luomiseen käytetyt äänimallit tallennetaan laitteelle väliaikaisesti, kunnes transkription puhujatunnukset ovat valmiit. Mallit poistetaan tämän jälkeen (yleensä muutaman minuutin sisällä).

Tallenteista hakeminen ja transkriptioiden lukeminen

Voit hakea sanoja, ilmauksia tai ääniä (kuten musiikkia tai aplodeja). Voit myös löytää tarkan ajan, jolloin sana sanottiin tai ääni kuului.

Näin voit hakea tallenteesta:

• Valitse tallenne ja sitten Haku Haku.

Näin voit lukea tallenteen transkription:

• Napauta tallennetta ja sitten valitse Transkriptio.
Yhteenveto litteroiduista tallenteista

Voit saada yhteenvedon tallennetuista keskusteluista, haastatteluista ja esityksistä. Yhteenveto on tekoälyn luoma. Lue lisää Googlen generatiivista tekoälyä koskevista käytännöistä.

Tärkeää:

• Ominaisuus on käytettävissä vain Pixel 8 Prolla ja englanninkielisissä transkriptioissa.
  • Ominaisuus käyttää sisällön yhtenäistämiseen LLM-kielimallia. Sinua pyydetään valitsemaan "Jatka lataamalla malli".
  1. Kun olet tallentanut tallenteen, transkriptiokohdassa näkyy Yhteenveto-painike.
  2. Ota ominaisuus käyttöön seuraamalla ohjeita näytöllä.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Laajenna tai pienennä yhteenveto napauttamalla Laajenna .
  5. Jos saat virheilmoituksen, seuraa siinä näkyviä ohjeita ja kokeile toista tallennetta. Ominaisuus toimii parhaiten keskipituisilla tallenteilla ja estää haitallisen sisällön turvallisuusominaisuuksien rajoitusten avulla.

Vinkki: Kun olet ottanut ominaisuuden käyttöön, voit luoda yhteenvedon transkriptiosta valitsemalla Yhteenveto. Voit laajentaa tai pienentää yhteenvetoa milloin tahansa.

Tallenteiden jakaminen
Tallenteet ovat saatavilla vain Pixel-puhelimessa tai -tabletissa, ellet tee seuraavaa:
  • Laitat varmuuskopioinnin päälle.
  • Jaat tallenteet.
  • Kopioit tallenteet toiseen sovellukseen.
  • Tallennat ne muualle, esimerkiksi Google Driveen.

Vinkki: Jos myönnät luvat, muut sovellukset voivat käyttää tallenteitasi. Lue lisää sovelluslupien hallinnasta.

Tallennelinkin jakaminen muille

Tärkeää: Varmuuskopioidut tallenteet ja niiden linkit ovat oletuksena saatavilla vain Google-tililläsi. Jos päätät jakaa tallenteen julkisesti, kuka tahansa, jolla on linkki, voi käyttää sitä.

1. Avaa Tallentaja Tallentaja-sovellus laitteella.
  2. Kosketa tallennetta pitkään.
  3. Valitse Jaa Jaa ja sitten Linkki.
  4. Valitse yleisö, jolle haluat jakaa linkin:
    • Julkinen
    • Jaa tietyille ihmisille
    • Pidä yksityisenä tilillä

Vinkkejä:

• Voit jakaa tallenteen vain Google-tiliin liitetyille sähköpostiosoitteille.
  • Kun jaat tallenteen toiselle henkilölle, hän saa siitä sähköposti-ilmoituksen.

Tallennetiedoston jakaminen toiselle sovellukselle tai jakaminen tekstitiedostona

1. Avaa Tallentaja Tallentaja-sovellus laitteella.
  2. Kosketa tallennetta pitkään.
  3. Valitse Jaa Jaa ja sitten Tiedosto.
  4. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Audio
    • Transkriptio
  5. Valitse sovellus, jolla haluat jakaa tiedoston.

Videoklipin luominen tallenteesta

Voit luoda tallenteesta enintään viiden minuutin pituisen videoklipin.

1. Avaa Tallentaja Tallentaja-sovellus laitteella.
  2. Valitse tallenne, jonka haluat jakaa.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Luo videoklippi.
  4. Voit muokata videoklippiä valitsemalla jonkin näistä:
    • Sisältö: ja sitten Transkriptio ja aaltomalli tai Aaltomalli.
    • Asettelu ja sitten Neliö, Pysty tai Vaaka.
    • Teema: ja sitten Tumma teema tai Vaalea teema.
  5. Kun olet valmis, valitse Tallenna.
  6. Tallenna videoklippi valitsemalla Tallenna laitteelle.
  7. Jaa videoklippi napauttamalla Jaa ja valitse käytettävä sovellus.
  8. Jos et halua tallentaa tai jakaa klippiä, valitse Valmis.

Transkription jakaminen tai tallentaminen Google Docsiin

1. Avaa Tallentaja Tallentaja-sovellus laitteella.
  2. Valitse tallenne, jonka haluat kopioida.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Kopioi transkriptio Google Docsiin.
  4. Valitse Google-tili, jolle haluat kopioida transkription.

Vinkki: Jos haluat muokata jakamisasetuksia, valitse Jaa ja sitten Muuta.

Transkription jakaminen tai tallentaminen tekstitiedostona

1. Avaa Tallentaja Tallentaja-sovellus laitteella.
  2. Kosketa tallennetta pitkään.
  3. Valitse Jaa Jaa ja sitten Transkriptio (.txt).
Transkriptiokielen tunnistus (Pixel 6 ja uudemmat)

Voit valita, että Tallentaja tunnistaa ja litteroi tietyn kielen.

1. Avaa laitteella Tallentaja-sovellus Tallentaja-sovellus.
  2. Napauta tilin profiilikuvaa tai nimen alkukirjainta.
  3. Valitse Tallentajan asetukset.
  4. Valitse transkription kieli.
  5. Valitse Tunnista kieli.

Kun aloitat tallennuksen, Tallentaja tunnistaa valitsemasi kielen automaattisesti.

Vinkkejä:

• Voit vaihtaa Audio-tilasta Transkriptio-tilaan valitsemalla Transkriptio. Transkriptionäytöllä näkyy viesti " Tunnista automaattisesti" ja valitsemasi kieli.
  • Jos tallennat istunnon aikana useita kieliä, Tallentaja litteroi eniten puhutun kielen.
Tallenteen litterointi uudelleen

Voit litteroida uudelleen olemassa olevan tallenteen Tallentaja-sovelluksella.

1. Avaa laitteella Tallentaja-sovellus Tallentaja-sovellus.
  2. Napauta tallennetta, jonka haluat litteroida uudelleen.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Litteroi uudelleen.
  4. Valitse kieli.

Vinkki: Uudelleentranskriptio voi käsitellä audiotiedostoja Googlen palvelimilla.

Valittavissa olevat kielet

Tallentaja tukee tällä hetkellä seuraavia kieliä:

• bengali (Bangladesh)
  • bulgaria (Bulgaria)
  • kiina, mandariinikiina (yksinkertaistettu, Kiina)
  • kiina, mandariinikiina (perinteinen, Taiwan)
  • tšekki (Tšekki)
  • tanska (Tanska)
  • hollanti (Alankomaat)
  • englanti (Australia)
  • englanti (Intia)
  • englanti (Singapore)
  • englanti (Yhdistynyt kuningaskunta)
  • englanti (Yhdysvallat)
  • suomi (Suomi)
  • ranska (Kanada)
  • ranska (Ranska)
  • saksa (Saksa)
  • hindi (Intia)
  • unkari (Unkari)
  • indonesia (Indonesia)
  • italia (Italia)
  • japani (Japani)
  • kannada (Intia)
  • khmer (Kambodža)
  • korea (Etelä-Korea)
  • malajalam (Intia)
  • marathi (Intia)
  • portugali (Brasilia)
  • venäjä (Venäjä)
  • ruanda (Ruanda)
  • swazi (Etelä-Afrikka)
  • eteläsotho (Etelä-Afrikka)
  • espanja (Espanja)
  • espanja (Yhdysvallat)
  • ruotsi (Ruotsi)
  • tamili (Intia)
  • telugu (Intia)
  • tswana (Etelä-Afrikka)
  • turkki (Turkki)
  • tsonga (Etelä-Afrikka)
  • venda (Etelä-Afrikka)
  • vietnam (Vietnam)
  • xhosa (Etelä-Afrikka)
Suosikkitallenteiden kiinnittäminen

Löydät suosikkitallenteet helpommin, kun kiinnität ne Tallentajan aloitusnäytön yläreunaan.

1. Avaa laitteella Tallentaja-sovellus Tallentaja-sovellus.
  2. Napauta tallennetta.
  3. Valitse näytön yläreunasta Lisää suosikkeihin.
    Vinkki: Tallenteen alareunassa näkyy viesti " Lisätty suosikkeihin".
  4. Suosikit on ryhmitelty kansioon Tallentajan aloitusnäytön yläreunassa.
    Vinkki: Suosikkitallenteiden kokonaismäärä näkyy kansion oikealla puolella.

Näet kaikki kiinnitetyt suosikkisi valitsemalla Suosikit.

Sähköpostieston asettaminen henkilöllle, joka lähetti sinulle linkin tallenteeseen

Tallenteen lähettäneen henkilön estäminen

Jos haluat estää tallenteen lähettäneen henkilön, sinun on estettävä häntä lähettämästä sähköpostia Gmail-tilillesi. Katso, kuinka voit estää käyttäjiä Gmailissa.

Mitä tapahtuu, kun estät henkilön

• Et saa sähköposti-ilmoituksia estetyltä henkilöltä.
  • Estetty henkilö voi jakaa tallenteita kanssasi vain manuaalisesti.
  • Estetty henkilö ei voi ottaa sinuun yhteyttä joissakin muissa Googlen palveluissa, esimerkiksi Kuvissa.

Estettyjen käyttäjien tarkastelu

Näet estetyt tilit estolistalta.
Näin kumoat eston:
  1. Avaa estolista tietokoneella.
  2. Valitse Poista Poista sen tilin vierestä, jonka eston haluat kumota.
Google-tilillä olevien tallenteiden varmuuskopiointi ja näkeminen (Pixel 3 ja uudemmat, myös Fold)

Varmuuskopiointi ja synkronointi tallentavat tallenteesi automaattisesti Google-tilillesi osoitteessa recorder.google.com. Jos kirjaudut tilillesi, voit löytää tallenteesi millä tahansa laitteella. Voit halutessasi varmuuskopioida ja synkronoida tiettyjä tallenteita ja pitää osan tallenteista yksityisinä Pixel-puhelimellasi. Katso, miten voit käyttää Tallentajaa ilman tiliä.

Tärkeää: Tallennustila on jaettu Kuvien, Driven, Gmailin ja muiden palveluiden kesken. Jos käytät kaiken tallennustilasi, et voi varmuuskopioida uusia tiedostoja. Voit saada lisää tallennustilaa tai tyhjentää tilaa Google Onella. Katso, miten voit ostaa lisää tallennustilaa.

Varmuuskopiointi ja synkronointi päälle tai pois päältä

Tärkeää: Jos päätät varmuuskopioida ja synkronoida, tallenteet varmuuskopioidaan laitteen ulkopuolelle. Varmuuskopioidut tallenteet ovat oletuksena saatavilla vain Google-tililläsi. Lue lisää Google-tilin tietosuojakäytännöistä.

1. Avaa laitteella Tallentaja Tallentaja-sovellus.
  2. Napauta tilin profiilikuvaa tai nimen alkukirjainta.
    • Valitse Google-tili, jolle tallenteet varmuuskopioidaan: Valitse tilin nimi.
      • Tärkeää: Kun luot tallenteen, se liitetään valittuun Google-tiliin. Tiliä ei voi muuttaa myöhemmin.
  3. Valitse Tallentajan asetukset ja sitten Varmuuskopiointi ja synkronointi.
  4. Laita Varmuuskopiointi ja synkronointi päälle tai pois päältä.

Varmuuskopiointiasetusten muuttaminen

Varmuuskopioitujen tallenteiden näkeminen ja synkronointi

Jos haluat nähdä kaikki Google-tilillesi varmuuskopioidut tallenteet, siirry osoitteeseen recorder.google.com.

Näin voit synkronoida Google-tilisi tallenteet, jotka eivät ole laitteellasi:

1. Avaa Tallentaja Tallentaja-sovellus laitteella.
  2. Päivitä se vetämällä alas mistä tahansa näytön kohdasta.

Jos käytät Tallentajaa eri Google-tileillä, voit vaihtaa tiliä nähdäksesi kullekin tilille tallennetun tallennekirjaston. Voit nähdä kerrallaan vain yhden Google-tilin tallennekirjaston.

1. Avaa Tallentaja Tallentaja-sovellus laitteella.
  2. Napauta tilin profiilikuvaa tai nimen alkukirjainta.
  3. Valitse Google-tilitietojen vierestä Laajenna enemmän Alanuoli.
  4. Valitse Google-tili, jonka tallenteet haluat nähdä.

Puuttuvien tallenteiden etsiminen

Jos tallennetta ei ole varmuuskopioitu tilille, se on saatettu luoda ja tallentaa ennen tilin lisäämistä. Näin voit etsiä tallenteen, jota ei ole varmuuskopioitu:

Tärkeää: Tallenteita ei voi siirtää toiselle tilille.

1. Avaa Tallentaja Tallentaja-sovellus laitteella.
  2. Napauta tilin profiilikuvaa tai nimen alkukirjainta.
  3. Valitse Google-tilitietojen vierestä Laajenna enemmän Alanuoli.
  4. Valitse Käytä ilman tiliä.
Transkriptiossa olevan tekstin korjaaminen
Voit muuttaa tai poistaa transkriptiossa yhden sanan kerrallaan.
  1. Napauta muokattavaa tallennetta ja sitten Transkriptio.
  2. Kosketa pitkään sanaa, jota haluat muuttaa.
  3. Valitse Muokkaa sanaa.
  4. Vaihda tilalle sana, jota haluat käyttää.
  5. Valitse Tallenna.
Tallentajan käyttö ilman Google-tiliä (Pixel 3 ja uudemmat, myös Fold)

Voit käyttää Tallentajaa ilman Google-tiliä, jotta haluamasi tallenteet pysyvät yksityisinä laitteellasi. Jos varmuuskopiointi ja synkronointi ovat päällä, laite siirtyy käyttämään Tallentaja-sovellusta, vaikka laitetta ei olisi yhdistetty Google-tiliin.

Näin voit käyttää Tallentajaa ilman tiliä:

1. Avaa Tallentaja Tallentaja-sovellus laitteella.
  2. Napauta tilin profiilikuvaa tai nimen alkukirjainta.
  3. Valitse Google-tilitietojen vierestä Laajenna enemmän Alanuoli.
  4. Valitse Käytä ilman tiliä.
Tallenteiden etsiminen ja ylläpitäminen selaimessa

Voit etsiä ja ylläpitää tallenteitasi selaimessa osoitteessa recorder.google.com.

Selaimessa voit muokata tallenteen nimeä, toistaa tallenteen ja hakea tallenteesta.

Audiotiedoston poistaminen osoitteessa recorder.google.com

Tärkeää: Poistetut tallenteet poistetaan pysyvästi osoitteesta recorder.google.com ja kaikilta synkronoiduilta laitteilta.

Näin poistat tallenteen:

Siirry osoitteeseen recorder.google.com ja kirjaudu sisään Google-tilillesi.

Valitse tallenne, jonka haluat poistaa.

Valitse Poista Poista ja sitten Poista.

Tallennelinkin jakaminen muille osoitteessa recorder.google.com
Tärkeää: Varmuuskopioidut tallenteet ja niiden linkit ovat oletuksena saatavilla vain Google-tililläsi. Jos päätät jakaa tallenteen julkisesti, kuka tahansa, jolla on linkki, voi katsoa ja toistaa sen.
  1. Siirry osoitteeseen recorder.google.com ja kirjaudu sisään Google-tilillesi.
  2. Valitse Jaa Jaa.
  3. Valitse yleisö, jolle haluat jakaa linkin tähän tiedostoon:
    • Julkinen
    • Jaa tietyille ihmisille
    • Pidä yksityisenä tilillä
    Vinkkejä:
    • Voit kirjoittaa kontaktin nimen hakukenttään.
    • Voit jakaa tallenteen vain Google-tiliin liitetyille sähköpostiosoitteille.
    • Kun jaat tallenteen tietyille henkilöille, he saavat siitä sähköposti-ilmoituksen.

Katso, miten Tallentaja käsittelee dataasi

Tallentaja lähettää audion laitteella olevalle Googlen palvelulle tai sovellukselle litteroimista varten. Audio ei poistu laitteelta. Kun audio on litteroitu, Googlen palvelu tai sovellus poistaa sen.

Paikallisten sääntöjen seuraaminen tallennuksen yhteydessä

Monissa paikoissa on sääntöjä tai lakeja, joilla kielletään äänen tallennus tai rajoitetaan sitä. Näissä paikoissa saatetaan myös päättää siitä, pitääkö sinun hankkia hyväksyntä muilta tai omaisuuden omistajalta ennen tallennusta. Varmista, että seuraat kaikkia sovellettavia sääntöjä ja lakeja. Pyydä myös lupa muilta ennen kuin tallennat heistä äänimateriaalia. Älä tallenna tekijänoikeuksilla suojattua sisältöä ilman lupaa.