Verkon lisäasetukset Pixel-puhelimella

Voit muuttaa verkkoasetuksia, esim. automaattiset yhteydet, maksullinen käyttö ja välityspalvelinasetukset.

Tärkeää:

Välityspalvelimen käyttöönotto puhelimien yhdistämiseksi
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Internet.
  3. Valitse verkko.
  4. Valitse Muokkaa Muokkaa Ja sitten Lisäasetukset.
  5. Kosketa Välityspalvelin-kohdasta alanuolta Alanuoli. Valitse määritystyyppi.
  6. Lisää tarvittaessa välityspalvelimen asetukset.
  7. Valitse Tallenna.

Milloin käyttää välityspalvelinta

Välityspalvelin toimii ikään kuin porttina tai tunnelina laitteiden välillä. Esimerkiksi yhteyden muodostaminen kodin ja työpaikan verkkojen välille voi edellyttää välityspalvelimen käyttöä.

Datan käytön kontrollointi maksullisella Wi-Fillä
  1. Yhdistä puhelin tai tabletti Wi-Fi-verkkoon.
  2. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  3. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Internet.
  4. Valitse verkko, johon olet yhteydessä.
  5. Valitse Verkon käyttö Ja sitten Merkitse maksulliseksi.

Milloin käyttää maksullista Wi-Fiä

Jos verkossasi on dataraja, voit merkitä Wi-Fin maksulliseksi. Kun verkkosi on maksullinen, voit kontrolloida paremmin, kuinka paljon dataa puhelimesi tai tablettisi käyttää latauksiin ja muihin sovelluksiin.

Puhelimen MAC-osoitteen löytäminen
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse .
  3. Vieritä alas kohtaan "Wi-Fi MAC ‑osoite".

Jos laitteessa on Android 10 tai sitä uudempi käyttöjärjestelmä, sillä on eri MAC-osoite. Näin löydät sen:

1. Laita Wi-Fi päälle.
  2. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  3. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  4. Valitse verkkosi vierestä Asetukset Asetukset.
  5. Vieritä kohtaan "Satunnaistettu MAC-osoite".

Vinkki: Jos olet lisäämässä verkkoosi lapsilukon, sisällytä molemmat MAC-osoitteet.

Muiden Wi-Fi-asetusten muuttaminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Internet.
  3. Valitse Verkkoasetukset.
  4. Valitse haluamasi asetus. (Asetukset vaihtelevat laitteen ja Android-version mukaan.)
    • Wi-Fin automaattinen käynnistyminen
      Valitse Wi-Fin automaattinen käynnistyminen tallennetun verkon lähellä.
    • Ilmoitus julkisista verkoista
      Ilmoita, kun käytettävissä on laadukkaita julkisia verkkoja.
    • Lisäasetukset
      • Varmenteiden asennus
        Digitaalisia varmenteita voidaan käyttää laitteesi tunnistamiseen. Lue lisää varmenteista.
      • Wi-Fi Direct
        Anna puhelimen muodostaa yhteys ilman verkkoa muihin Wi-Fi Directiä käyttäviin laitteisiin.

Muita lähteitä