Je Pixel bedienen zonder deze aan te raken

Als je een Pixel 4 hebt, kan je telefoon met Motion Sense herkennen of je in de buurt bent. Je kunt gebaren gebruiken om snel acties uit te voeren met je telefoon zonder het scherm te ontgrendelen.

Belangrijk: Als Batterijbesparing of de vliegtuigmodus is ingeschakeld, is Motion Sense uitgeschakeld.

Motion Sense in- of uitschakelen

1. Open de app Instellingen op je Pixel 4.
  2. Tik op Systeem En dan Motion Sense.
  3. Schakel Motion Sense in.

Als Motion Sense is ingeschakeld en actief is:

• Soms zie je een lichtblauwe gloed bovenaan het scherm. Deze gloed geeft aan dat er een snel gebaar beschikbaar is of dat je zojuist een gebaar hebt gebruikt.
  • Motion Sense weet wanneer je in de buurt bent, maar niet wie je bent.
  • Motion Sense is geen camera.
  • Alle Motion Sense-verwerking gebeurt op je telefoon. Sensorsignaalgegevens worden niet naar Google gestuurd.

Acties uitvoeren met snelle gebaren

Onderbrekingen op stil zetten

Je kunt over je telefoon zwaaien om een wekker te snoozen, een timer uit te zetten of een gesprek op stil te zetten.

1. Zet een wekker/timer of ontvang een telefoongesprek.
  2. Als je wekker/timer afgaat of je wordt gebeld, beweeg je je hand één keer over het scherm.

Wekkers worden niet uitgezet en gesprekken worden niet geweigerd als je over je telefoon zwaait. In plaats daarvan snoozet je telefoon de wekker of wordt het geluid van het gesprek gedempt of zachter gemaakt als je naar je telefoon reikt.

Nummers overslaan

Je kunt over je telefoon zwaaien om een nummer over te slaan of terug te gaan naar een nummer dat je zojuist hebt afgespeeld. Dit gebaar werkt met de meeste muziek-apps en werkt ook als de app niet is geopend of als het scherm is uitgeschakeld.

1. Speel een nummer af in een muziek-app.
  2. Als je naar het volgende nummer wilt gaan, beweeg je met je hand van links naar rechts over de telefoon.
  3. Als je terug wilt naar het vorige nummer, beweeg je met je hand van rechts naar links over de telefoon.

Muziek afspelen of onderbreken

Als je een nummer wilt onderbreken of afspelen, tik je op het bovenste gedeelte van je telefoon. Dit gebaar werkt met de meeste muziek-apps en is standaard uitgeschakeld.

Speel een nummer af in een muziek-app en doe het volgende:

• Tik boven het scherm om het nummer te onderbreken.
  • Tik boven het scherm om het nummer verder af te spelen.

Instellingen voor snelle gebaren wijzigen

Het scherm inschakelen als je in de buurt bent

Je kunt je telefoon de tijd en je meldingen laten weergeven wanneer deze detecteert dat je in de buurt bent.

1. Open de app Instellingen op je Pixel 4.
  2. Tik op Systeem En dan Motion Sense.
  3. Doe het volgende bij 'Inactief scherm'
    • Schakel Naar je telefoon reiken om deze te controleren in om je scherm te activeren als je naar je telefoon reikt.
    • Als je het scherm actief wilt houden als je in de buurt bent, tik je op Inactief vergrendelingsscherm en dan Aan als je in de buurt bent of Altijd aan.

Onderbrekingen op stil zetten of dit opheffen

1. Open de app Instellingen op je Pixel 4.
  2. Tik op Systeem En dan Motion Sense.
  3. Tik op Onderbrekingen op stil zetten.
  4. Schakel Onderbrekingen op stil zetten in of uit.

De veegrichting wijzigen of nummers niet meer overslaan

1. Open de app Instellingen op je Pixel 4.
  2. Tik op Systeem En dan Motion Sense.
  3. Tik op Nummers overslaan.
    • Tik op Veegrichting om de veegrichting te wijzigen.
    • Tik op Nummers overslaan om dit uit te schakelen.

Problemen met snelle gebaren oplossen

Als snelle gebaren niet werken:

• Verwijder je telefoonhoesje of screenprotector. Gebruik een hoesje dat of protector die de bovenkant van het scherm niet blokkeert.
  • Schakel Motion Sense uit en weer in. Meer informatie over het in- of uitschakelen van Motion Sense
  • Schakel je telefoon uit en weer in.
  • Controleer of je in een land bent waar Motion Sense is goedgekeurd. Momenteel werkt Motion Sense in de Verenigde Staten, Canada, Singapore, Australië, Taiwan, Japan en de meeste Europese landen. Als je naar een land reist waar de functie niet wordt goedgekeurd, werkt deze niet.